Spinningfiets met scherm kopen? Dit zijn je beste opties!

Ben je op zoek naar een spinningfiets met scherm voor thuis? Welke spinningfiets met tv scherm kan je dan het best kopen?

Op deze vraag krijg je in dit artikel een passend antwoord.

We hebben veel research gedaan naar verschillende toestellen en zijn zo tot een conclusie gekomen.

Lees zeker tot het einde, zodat je ook te weten komt waar je op moet letten bij het kopen van een spinningbike met scherm.

De beste spinningfietsen met scherm

Een spinningfiets met scherm biedt jou veel voordelen, daarover later meer. Laten we nu eerst snel onze top 4 bekijken.

Wij hebben de beste producten voor jou geselecteerd op basis van de belangrijkste aandachtspunten. Bekijk ze direct hieronder:

1. Bowflex C7 Indoor Cycle

Bowflex C7 Indoor Cycle Spinningfiets

Wanneer het gaat om fitnesstoestellen uit de betere klasse, dan kan Bowflex niet ontbreken.

Ze zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van kwalitatieve toestellen, die lang mee zouden moeten gaan.

Omwille van zijn eigenschappen, heeft deze Bowflex C7 Indoor Cycle spinningfiets met scherm de eerste plaats bereikt in onze top 4.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Deze spinningbike beschikt over een multifunctioneel touchscreen. Hoogtechnologisch en vooral uiterst handig.

Via het scherm kan je zowel je trainingsvoortgang opvolgen, als kiezen voor een bepaalde vorm van entertainment.

Je kunt er bepaalde video-apps op gebruiken en dankzij de ingebouwde bluetooth-speakers lijkt het net alsof je voor de televisie zit. Ook kan je deze spinningfiets gebruiken in combinatie met sommige interactieve trainingsapps.

Je dient er wel rekening mee te houden dat je in sommige gevallen een abonnement zult moeten aanschaffen. Kijk dus zeker vooraf welke spinning apps compatibel zijn en hoeveel ze precies kosten.

Met een gewicht van maar liefst 79 kilogram, kan je deze spinningbike met tv scherm uiterst stevig noemen. Bovendien is hij belastbaar tot 147 kilogram, waardoor de meesten hem kunnen gebruiken.

Naast de algehele bouwkwaliteit, heeft Bowflex trouwens ook rekening gehouden met je comfort. Zo is bijvoorbeeld het stuur verstelbaar, waardoor je het perfect op jouw lichaam kunt afstellen.

Met 100 weerstandsniveaus train je bovendien als een echte pro.
2. NordicTrack Commercial S10i Studio Cycle

NordicTrack Commercial s10i studio cycle spinningfiets

Tijdens de research heb ik lang getwijfeld of ik de eerste plaats zou toekennen aan de Bowflex of aan deze NordicTrack.

Beide toestellen waren zo aan elkaar gewaagd dat het moeilijk was om te kiezen. Ik denk dat jouw persoonlijke voorkeuren de doorslag kunnen geven.

Met een eigen gewicht van maar liefst 80 kilogram, is ook dit een heel stevige spinningbike. We kunnen meteen zien dat de gebruikte materialen van een hoge kwaliteit zijn.

Waarom ik persoonlijk deze spinningfiets op twee heb gezet? Omwille van het design. Persoonlijk vond ik de Bowflex spinningbike net iets mooier afgewerkt door zijn strakke lijnen.

Los van het design, is ook dit voor ons een van de betere spinningfietsen met een scherm voor thuis. Met een touchscreen van maar liefst 10 inch, kan je makkelijk jouw voortgang opvolgen.

Ook wanneer je bijvoorbeeld interactieve trainingsmogelijkheden wil gaan uitproberen, is zo’n groot scherm zeker een must. Een iFit abonnement is een van jouw mogelijkheden.

Ook in het toestel zelf zitten al veel trainingsmogelijkheden. Zo beschikt deze spinningfiets met beeldscherm over maar liefst 17 programma’s. Die houden het sporten leuk en ze zorgen ervoor dat je jouw conditie kunt verbeteren.

Mocht je interesse hebben in deze spinningfiets, dan raad ik je zeker aan om de uitgebreide specificatielijst op de aankooppagina even door te nemen.
3. ProForm Smart Power 10.0 Pro Spinningfiets

ProForm Smart Power 10.0 Pro Spinningfiets met scherm

ProForm mag dan misschien een minder bekend merk zijn, maar dat wil nog niets zeggen over de kwaliteit.

De Smart Power 10.0 Pro spinningbike met scherm weegt 62 kilogram en is belastbaar tot 115 kilogram. Dat is iets minder dan de Bowflex, maar nog steeds meer dan voldoende.

Waarom deze spinningfiets volgens mij de derde plaats verdiend heeft? Omwille van zijn goede prijs-kwaliteitverhouding.

Voor een spinningbike met eenzelfde 10 inch touchscreen display, betaal je normaal gezien makkelijk enkele honderden euro’s meer. In de hele lijst is deze echter op het moment van schrijven de goedkoopste.

De spinningbike is tevens voorzien van 22 weerstandsniveaus en maar liefst 20 trainingsprogramma’s. Daarmee moet hij ook zeker niet onderdoen voor de andere toestellen.

Bovendien kunnen de trainingsmogelijkheden ook nog verder worden uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan iFit, waar je een abonnement voor kunt afsluiten.
4. Senz Sports – S5000

Senz Sports S5000 Spinningfiets

De S5000 van Senz Sports is een fantastisch product om in huis te gebruiken. Deze spinningfiets met scherm is namelijk geoptimaliseerd voor thuissporters.

Overigens kunnen ook ervaren sporters dit product op hoog niveau gebruiken. Deze indoor cycle met dislay heeft namelijk 32 uitdagende weerstandsinstellingen.

Het scherm van deze spinningfiets laat allereerst veel handige statistieken zien. Zo kun je jouw progressie makkelijk en overzichtelijk bijhouden.

Ook kun je deze spinbike met een tv scherm koppelen. Hierdoor kun je op een groot scherm een film of serie kijken tijdens het sporten. Ook kun je op die manier interactieve trainingen volgen op de spinningfiets.
Waarom een spinningfiets met beeldscherm?

Een spinningfiets zullen de meesten onder ons wel kennen. Het is een uitgebreid fitnesstoestel, waarmee je indoor jouw fietstechnieken kunt trainen.

Veel mensen durven de spinningbike dan ook te verwarren met een hometrainer. Een spinningfiets heeft echter veel meer mogelijkheden en simuleert veel beter het gevoel van een echte racefiets.

Daardoor worden deze toestellen ook vaker gebruikt door (semi-)professionele sporters. Dat maakt natuurlijk wel dat een goede spinningfiets voor thuis een heel stuk duurder is dan andere soortgelijke toestellen. 

Zeker voor een spinningbike met scherm is dat het geval. Meestal is het zo, dat je jouw spinningbike kunt verbinden met een extern scherm.

Denk bijvoorbeeld aan een smartphone of tablet. Wie echter heel vaak traint, heeft misschien liever een vast tv scherm op zijn spinningfiets.

Dit scherm drijft de prijs natuurlijk op, maar aan de andere kant biedt het ook extra mogelijkheden. Zo kun je er de hele trainingscomputer mee aansturen en biedt het meestal ook nog meer interactieve mogelijkheden.

Ten slotte kan je sommige van deze schermen ook gebruiken voor het entertainment tijdens het sporten.

Bij sommige spinningbikes kijk je bijvoorbeeld naar een van je favoriete series tijdens het fietsen. Lekker toch?

Waarop moet je letten bij het kopen van een spinningbike met scherm?

Spinningfiets met scherm

Als je een spinningbike met scherm wenst te kopen, moet je minstens rekening houden met deze twee zaken: de algemene kwaliteit en de mogelijkheden van het scherm.

Een spinningfiets kost heel wat geld, dus het is de bedoeling dat hij lang meegaat.

Bovendien moet je erop letten dat het scherm voldoende groot is, zodat je alles goed kunt zien.

Ook is het handig als je een verstelbaar scherm hebt. Zo kan je namelijk zorgen voor meer comfort tijdens het sporten.

Let er bovendien ook op of het display een touchscreen is, of dat de bediening verloopt via andere knoppen.

Relevante artikelen:

Spinningbikes met Zwift

Spinningfiets met magnetische weerstand

Conclusie

De markt voor spinningfietsen met een scherm is redelijk uitgebreid. Hopelijk ben je aan de hand van dit artikel in staat om een goede keuze te maken.

Je kunt onze top 4 alvast gebruiken als startpunt, maar daarnaast moet je voornamelijk ook zelf je onderzoek doen.

Kies voor een toestel dat bij jou past en zorg dat het zeker de mogelijkheden heeft die jij wenst. Onthoud wel dat een toestel met meer mogelijkheden doorgaans ook meer zal kosten.

Kijk bovendien op de aankooppagina altijd goed na wat er inbegrepen is in je bestelling en wat niet.

Alvast veel succes met je verdere zoektocht.
Veelgestelde vragen

Waarom een spinningbike met scherm?

Op het display kun je jouw prestaties bekijken en bijhouden. Dat is handig als je doelgericht traint. Ook kun je op sommige schermen genieten van entertainment tijdens het spinnen. Denk hierbij aan films, virtuele training, of internet.

Wat is de beste spinningfiets met scherm?

De beste spinfiets met scherm heeft een luxe en uitgebreid scherm met veel opties. Naast het scherm is uiteraard ook de indoor bike zelf belangrijk. Deze moet stevig, duurzaam en betrouwbaar zijn. De beste uit de test kun je hier direct bekijken.Meer apparaten met scherm:


Plaats een reactie