Dit zijn de Top 5 beste springtouwen voor boksen

Ben jij op zoek naar een springtouw voor boksen? Dan wil je natuurlijk een boks springtouw kopen van goede kwaliteit. Het vinden van een goed springtouw voor boksen kan echter best lastig zijn.

Daarom ben ik onderzoek gaan doen naar de beste springtouwen voor boksen. Hierbij heb ik bijvoorbeeld een aantal springtouwen zelf getest. Ook heb ik reviews gelezen van gebruikers.

Als fanatiek bokser in de sportschool gebruik ik zelf al jaren verschillende soorten springtouwen. Daarom deel ik graag mijn kennis, zodat jij een springtouw voor boksen kunt kopen die het beste bij je wensen past.

Boks springtouw kopen? Dit zijn de allerbeste!

Er zijn nogal wat soorten springtouwen op de markt. Niet alle springtouwen zijn echter per se geschikt als warming up voor boksen.

Daarom is het belangrijk dat je het juiste springtouw koopt. Hieronder heb ik voor jou de vijf beste springtouwen voor boksen op een rijtje gezet.

1. Outshock houten springtouw met gewichtjes

Outshock Springtouw Boksen

Het springtouw voor boksen van Outshock is het beste boks springtouw op de markt. Dit springtouw is namelijk speciaal ontworpen voor fanatieke boksers.

Vooral het feit dat het een verzwaard springtouw met gewichtjes is een groot voordeel. Je kunt de gewichtjes overigens ook van het springtouw voor boksen af halen.

Verder zijn de handvaten van het boks springtouw gemaakt van hout. Daardoor is dit product duurzaam en milieuvriendelijk. Ook zijn de handgrepen ergonomisch, waardoor je het springtouw comfortabel kunt vasthouden.

Tenslotte is de touwlengte volledig af te stellen op jouw wensen. Hierdoor kunnen sporters van alle lengtes dit product gebruiken.
2. ZEUZ Fitness Speedrope

ZEUZ Professioneel Crossfit Springtouw

Het springtouw voor boksen van ZEUZ kan ook worden gebruikt als fitness springtouw. Je kunt namelijk je conditie en kracht goed trainen met dit springtouw voor boksen.

Het springtouw is namelijk geoptimaliseerd voor sporters die hun conditie, snelheid en kracht willen trainen. Je kunt je hele lichaam namelijk met dit springtouw voor boksen trainen.

De kogellagers in het springtouw zorgen verder voor een super snelle rotatie. Zo kun jij dus intensief trainen met dit springtouw voor boksen.

Het fijnste onderdeel van dit springtouw is de bouw van de handvaten. De ergonomische pasvorm van de handvaten zorgt voor een comfortabele sportervaring.
3. MXM Fitness Speed springtouw

MM Sports Professioneel Fitness Speed Springtouw

Het boks springtouw van MXM Sports staat meer dan terecht in deze lijst. Gebruikers zijn namelijk enorm tevreden met dit product. Ik heb het product zelf ook geprobeerd en was er zeer tevreden over.

Het product is namelijk erg stevig en makkelijk te hanteren. Dit is te danken aan de aluminium handvaten die erg prettig in de hand liggen.

Ook het verstelbare touw is een groot voordeel van dit product. Hierdoor kan iedere sporter, lang of kort, gebruik maken van dit product.

Beginners en professionals kunnen overigens moeiteloos gebruik maken van dit springtouw voor boksen.
4. Domyos Speed springtouw

Domyos Speed Springtouw

Domyos heeft een geweldig springtouw voor boksen op de markt gebracht. Ook al is dit product eigenlijk ontwikkeld als crossfit springtouw.

Zelf heb ik het springtouw van Domyos als springtouw voor boksen gebruikt. Dit is erg goed te doen dankzij de soepele rotatiemogelijkheden.

Het springtouw is namelijk gemaakt om zelfs dubbele draaien in één sprong te maken. Dit maakt het springtouw ideaal voor boksers om snelheid en behendigheid te trainen.

Je kunt dit product dus zeker bestempelen als springtouw voor boksen. Vooral beginnende boksers raad ik aan dit springtouw te kopen. Het is namelijk een prachtig instapmodel voor beginnende sporters.
5. Speed Jumprope van Body & Fit

Body and Fit Speed Rope

Een goede speedrope kopen kan nooit kwaad. Zeker omdat je een speedrope goed kunt gebruiken als springtouw voor boksen.

Dit boks springtouw van Body & Fit is een populaire speedrope. Gebruikers zijn namelijk erg positief over dit product.

Vooral het lichte gewicht wordt gezien als een groot pluspunt. Daardoor kun je trainingen namelijk langer volhouden zonder last te krijgen van je polsen.

Ook is het materiaal iets waar gebruikers erg positief over zijn. Het springtouw is namelijk erg stevig en te gebruiken bij intensieve workouts.

Al met al is dit product ideaal voor beginners, maar ook voor ervaren boksers.
Springtouw voor boksen – Hier moet je op letten!

Er zijn verschillende aandachtspunten als je een springtouw voor boksen koopt. Het springtouw moet namelijk goed passen bij je wensen.

Misschien wil je je statistieken bijhouden met een springtouw met teller. Of misschien is het belangrijk dat het touw heel kort of lang gemaakt kan worden.

Het gewicht van de handvaten

Boksen springtouw handvaten

Allereerst is het gewicht van de handvaten een belangrijk aandachtspunt. Sommige springtouwen voor boksen hebben namelijk handvaten die je in gewicht kunt aanpassen.

Daardoor kun jij tijdens het trainen de druk op je spieren verzwaren of lichter maken. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je kracht en conditie tegelijk wilt trainen.

Het springtouw zal overigens nooit zwaar genoeg zijn om flink te groeien in spiergrootte. Maar je kunt de stevigheid van je spierweefsel en het uithoudingsvermogen van je spieren wel verbeteren.

De rotatiesnelheid

Ook de rotatiesnelheid is een belangrijk onderdeel om rekening mee te houden. Als je een springtouw voor boksen gaat kopen wil je namelijk een soepel draaiend product.

Hoe beter de rotatiesnelheid is, hoe intensiever jij je workout kunt maken. Er zijn namelijk zelfs boks springtouwen waarmee je meerdere draaien kunt maken in één sprong.

Een springtouw voor boksen moet altijd kunnen worden gebruikt om snelheid te trainen. Ook uithoudingsvermogen, stabiliteit en beweeglijkheid zijn belangrijke trainingspunten.

Dankzij deze punten kun jij in bokswedstrijden namelijk sneller, beter en stabieler reageren. Zo weet jij je tegenstander sneller te verslaan. En tijdens het sparren op de bokspaal komt het natuurlijk net zo goed van pas.

Het materiaal van het springtouw voor boksen

Speedrope rotatiesnelheid

Tenslotte is het materiaal van het springtouw voor boksen ook erg belangrijk. Het liefst heb je een touw van stevig staaldraad met daar omheen plastic of PVC.

Hierdoor kun jij namelijk lang gebruik maken van het springtouw voor boksen. Het touw zal dan niet snel slijten of stukgaan.

Ook het materiaal van de handvaten is belangrijk. Als het handvat stevig is en een goede vorm heeft, wordt je training een stuk beter. Houten, kunststof en metalen handvaten met een antislip laag zijn bijvoorbeeld erg goed.