Bokspaal kopen? 7x beste staande bokszakken

Veel bokszakken hangen aan het plafond. Toch is het voor een hoop mensen veel handiger om een staande bokszak te hebben.

Een bokspaal heeft namelijk veel voordelen. Je hoeft deze niet te monteren, een bokspaal is op te bergen en het is een stukje veiliger.

Maar wat zijn eigenlijk de beste staande bokszakken? Hieronder vind je direct het antwoord.

Wat is de beste staande bokszak / bokspaal?

Als je op zoek gaat naar een bokszak die staand is, in plaats van hangend, moet je op een aantal zaken letten.

Straks zie je punt voor punt waar je de punten zijn waar je rekening mee moet houden. Maar het een en ander gaat ook al duidelijk worden als je naar de beste bokspalen kijkt.

 1. Bruce Lee Vrijstaande Bokszak Signature
 2. Tunturi Boxing Vrijstaande Bokszak
 3. VirtuFit Staande Bokszak
 4. Staande Bokspaal The Giant
 5. Eagle Boksdummy XL
 6. FitGoodz Staande Bokszak
 7. Befitco Opblaasbare bokspaal

1. Bruce Lee Vrijstaande Bokszak Signature

Bruce Lee Signature Vrijstaande Bokszak

De Bruce Lee Vrijstaande Bokszak Signature doet zijn naamgever alle eer aan.

Bruce Lee was een Chinees-Amerikaanse vechtsporter en acteur. Dit merk houdt zijn ‘legacy’ levend. Deze bokspaal is gemaakt van bisnoyl. Dat is geweven PVC doek dat sterk is en zeker niet zomaar gaat scheuren.

Zoals gezegd hoef je de staande bokszak niet te monteren. Het enige dat je zelf moet doen is de voet van de paal vullen met zand of water.

De staande bokspaal heeft een eigen gewicht van 21 kilogram. Met water of zand kan je de paal nog een stuk zwaarder maken.

De Bruce Lee Signature heeft een hoogte van 180 centimeter. Dat is een lekkere hoogte om te stoten en te trappen. Bovendien is hij ook te gebruiken door kinderen. Ideaal dus voor een gezin om te gebruiken.

Goede kwaliteit heeft ook wel wat nadelen. Het gebeurt meer dan eens dat deze staande bokszak is uitverkocht.

En het is ook niet het goedkoopste model dat je in deze lijst gaat tegenkomen. Trouwens ook niet de duurste bokspaal.
2. Tunturi Boxing Vrijstaande Bokszak

Tunturi Bokszak staand

Deze staande bokszak van het bekende merk Tunturi is gemaakt van PVC. Daarmee ben je verzekerd van goede kwaliteit. PVC is de meest bekende vorm van kunststof.

Dit is overigens zeker niet de grootste bokszak. De hoogte is 170 centimeter. Het voordeel daarvan is wel dat de bokspaal in bijna iedere ruimte past.

De vrijstaande bokszak van Tunturi is ook aan de lichte kant, met een gewicht van 9,6 kilogram.

Voor veel boksers is dat veel te licht. Daarom kan de voet van de bokspaal gevuld worden met zand. Zo kan je tot een maximaal gewicht van 90 kilogram komen.

De Tunturi Boxing Vrijstaande Bokszak heeft een goede prijs, en Tunturi staat erom bekend altijd kwaliteit te leveren.

Op het oog is het een wat simpel model, maar de bokszak doet waar het voor bedoeld is. En dat is op een goede manier in eigen huis een bokstraining kunnen uitvoeren.
3. VirtuFit Staande Bokszak

Virtufit Staande bokszak

Nog zo’n bekende naam in de fitnesswereld. Veel sporters kennen VirtuFit vooral van de cardioapparaten, maar dit Nederlandse bedrijf heeft ook uitstekende bokszakken in het assortiment.

De Staande Bokszak is daar een voorbeeld van. De afmeting is vergelijkbaar met de bokszak van Tunturi, met een hoogte van 170 centimeter.

Het gewicht is 16 kilogram. De voet kan je (bij)vullen met droog zand om de staande bokspaal zwaarder te maken.

De bokszak is gemaakt van PU kunststof, in combinatie met een dikke foam laag. Dit zijn stevige materialen. Bovendien zijn ze erg duurzaam, waardoor je de staande bokszak lang zult kunnen gebruiken.

De prijs is aan de hoge kant. Toch is dit een zeer geschikte bokspaal voor beginners, vanwege de gebruiksvriendelijkheid. Ook professionele boksers halen met de VirtuFit Staande Bokszak een prima sparringpartner in huis.
4. Staande Bokspaal The Giant

SET JKBOXING staande bokspaal the giant

Als je het in de ring moet opnemen tegen The Giant, zal je waarschijnlijk met de nodige angst de strijd aangaan.

De Staande Bokspaal The Giant is echter een heel vriendelijke trainingspartner. Deze bokspaal van het merk JKBOXING heeft een hoogte van 180 centimeter.

Zijn naam dankt deze bokspaal vooral aan het gewicht dat bereikt kan worden. Als de voet volledig gevuld is met zand, weegt deze reus maar liefst 120 kilogram. Dat is erg zwaar voor een bokspaal.

Houd er daarom rekening mee dat de staande bokszak, indien volledig gevuld, niet zo makkelijk te verplaatsen is. Tenzij je zelf ook een giant bent. Ook de diameter van 40 centimeter is aan de grote kant.

De bokspaal is gemaakt van PU leer. Heel duurzaam in gebruik, waardoor je er vele jaren plezier aan gaat beleven.

Een leuk extraatje: de kans is natuurlijk groot dat je al bokshandschoenen hebt. Je krijgt echter een paar bokshandschoenen van JKBOXING bij deze bokszak. Vooral handig als je een beginner bent.
5. Eagle Boksdummy XL

Eagle Boksdummy XL Bokspop

Misschien een klein beetje smaak van de auteur, maar de kwaliteit van de Eagle Boksdummy XL is ook gewoon goed, dus is de plaats in deze lijst meer dan verdiend.

Het is een realistische vechtpop, waar je meer het idee krijgt dat je tegen iemand slaat, in plaats van tegen een zak.

Het voordeel van deze staande bokszak is dat de hoogte verstelbaar is. En niet zo’n beetje ook, van 152 tot en met 208 centimeter.

Daarmee is de bokspaal toegankelijk voor veel boksers, en kan je ook perfect het trappen trainen.

De voet kan je vullen met water of zand. Als je voor zand kiest, kan je het zwaarste totale gewicht bereiken, maar liefst 175 kilogram. Het gewicht zorgt ook voor weerstand.

De boksdummy is gemaakt  van PVC met een stevige laag foam. Duurzaam, goed en een leuk uiterlijk. Dat is heel in het kort de Eagle Boksdummy XL.
6. FitGoodz Staande Bokszak 

FitGoodz staande bokszak

Een wat goedkoper model in vergelijking met wat je al voorbij hebt zien komen.

Deze staande bokszak van FitGoodz is best een kleintje, met een hoogte van 165 centimeter. De diameter is dan weer wel fors, 50 centimeter.

Het verschil met andere bokszakken zit hem in het gewicht. Die is gering. Zonder vulling weegt deze bokspaal slechts 4,65 kilogram.

Opgevuld kan dit oplopen naar 15,5 kilogram. De bokszak is gemaakt van HPDE. Dat is een harde kunststofvariant.

Het leuke aan deze bokszak is het reflexveersysteem, waardoor je gewrichten en spieren worden beschermd.

Verder heeft de bokszak een scoring zone. Hierdoor wordt je reactiesnelheid beter en ga je nauwkeuriger stoten.

De bokspaal wordt op de grond gehouden met zuignappen. Voor echte krachtpatsers is dit niet het meest geschikte model. Maar beginners en kinderen kunnen zich prima uitleven op deze staande bokszak.
7. Befitco Opblaasbare bokspaal

Befitco Opblaasbare bokszak

De bokszakken uit deze lijst zitten qua prijs allemaal tussen de 150 en 500 euro.

Als je de beste goedkope bokspaal zoekt, kom je bij deze opblaasbare bokszak van Befitco uit. De prijs ligt op €29,99. Heeft de bokszak voor dat bedrag überhaupt een beetje kwaliteit?

Het antwoord is ja. Vaak wordt er bij opblaasbare bokszakken bezuinigd op het gebruikte materiaal. Dat is bij dit model niet het geval.

De bokszak is gemaakt van PVC, en van prima kwaliteit. De hoogte is 160 centimeter en de voet kan je vullen met zand om de bokspaal zwaarder te maken.

Het verschil met andere staande bokszakken zit hem erin dat je het bovenste gedeelte zelf moet opblazen.

Dit is een ideaal model voor beginners, en voor mensen die twijfelen of een bokszak wel iets voor hen is. Met dit aankoopbedrag is het geen ramp als de bokszak toch niet helemaal je ding is.

Leuk detail maar je moet er wel van houden, is dat de bokspaal een animatieprint heeft. En als je dat niks vindt, sla je toch wat harder. En met deze lengte is dit ook een prima staande bokszak voor kinderen.
Hoe vind ik de beste staande bokspaal?

Als je de beste staande bokspaal zoekt, is het om te beginnen slim om dit artikel te lezen. Het goede nieuws is dat je daar al mee bezig bent.

Verder zijn er wat eigenschappen die een staande bokszak tot een goed exemplaar maken.

De hoogte en het maximale gewicht zijn belangrijk.

Het eerste geeft aan of ook kleine of juist lange mensen de paal kunnen gebruiken en of je goed je trappen kunt trainen. Het maximale gewicht zegt iets over de weerstand. Hoe hoger het gewicht, hoe meer weerstand.

Verder moet je goed kijken of en vooral waarmee de voet gevuld kan worden. Door de voet te verzwaren neemt het totale gewicht en daarmee de weerstand toe.

De voet kan gevuld worden met water, zand of grind. Met zand en grind kan je meer gewicht toevoegen. Probeer in het geval van zand altijd droog zand te gebruiken. Daarmee gaat je bokspaal veel langer mee.

Tot slot kan je nog een keuze maken tussen een gewone bokszak of een dummy. Een bokszak met een dummy is wat uitdagender, omdat het stootvlak kleiner is.

Dit zijn de voordelen staande bokszak

Befitco bokspaal buiten

Voordelen staande bokszak:

 • Geen montage
 • Hangt niet in de weg
 • Veilige manier van boksen
 • Toegankelijk voor iedereen

In het begin van dit artikel kon je al iets lezen over voordelen van een staande bokszak. Het is een goed alternatief voor een hangende bokszak.

Bij een staande hoef je niks aan je plafond te monteren. Geen gedoe met bevestigingsmaterialen en kettingen. Alleen wat zand of water in de voet doen en je bent klaar.

Een staande bokszak is bovendien makkelijker te verplaatsen. Je schuift deze eenvoudig in een hoek van de kamer.

Bij een hangende bokszak is het best cool dat de zak alle kanten op zwaait. Daar zit ook wel een gevaar in, met name voor de andere spullen in de kamer. Een bokspaal blijft veel meer op zijn plek staan.

Verder is een staande bokszak door iedereen te gebruiken. Kinderen, volwassenen, grote en kleine mensen.

Dat is een groot voordeel van de bokspaal. En je kunt deze ook buiten in bijvoorbeeld je tuin gebruiken. Ideaal als het warmer weer is.

Nadelen staande bokszak: 

 • Hangende bokszak is stabieler
 • Minder lang dan hangende bokszak
 • De prijs

Om te beginnen de prijs. Die is, op enkele uitzonderingen na, aan de hoge kant. Een hangende bokszak is over het algemeen wel een stukje goedkoper.

Verder is een staande bokszak minder lang dan een hangende bokszak, je mogelijkheden zijn dus wat beperkter.

En een hangende bokszak is doorgaans wel iets stabieler dan staande exemplaren.

Conclusie: waarom voor een staande bokszak kiezen?

Boksdummy training beginner

Een bokspaal is de ideale sparringpartner voor thuis. Dat blijkt ook wel uit het feit dat veel sportscholen graag een bokszak die staand is gebruiken.

Een breed scala aan boksers kan trainen met een staande bokszak. Of je nu een beginner bent of regelmatig wedstrijden bokst, een bokspaal helpt je vooruit.

Het maakt ook niet uit of je een kind bent of een volwassene. Omdat de bokspaal op de grond staat, kan iedereen lekker trainen.

Er is veel goede kwaliteit te koop. En met een van de staande bokszakken uit dit artikel, ga je jouw boksen op een ander niveau brengen.

Veelgestelde vragen

Wat is beter: een bokszak of bokspaal?

Welke beter is hangt van jouw wensen en trainingen af. Een bokspaal is de meest praktische keus indien je van plan bent om meerdere plekken te gaan trainen. Ook als je in je eentje traint is een bokspaal vaak de beste keus.

Welke alternatieven zijn er?

De beste alternatieven voor een bokspaal zijn de hangende bokszak, een bokspop en een boksbal.