Stairclimber kopen? Beste traploop machines voor thuis!

Een boost voor je conditie en goed voor de spieren in je benen en je billen. Workouts op een stairclimber worden steeds populairder, zowel in de sportschool als bij thuissporters.

Nu kan je natuurlijk iedere dag op de trap(pen) in je huis heen en weer lopen. Maar het is eenvoudiger om een traploop apparaat aan te schaffen.

In dit artikel vind je de 3 beste stairclimbers en ontdek je dat zo’n traploop machine helemaal niet overdreven duur hoeft te zijn.

Traplopen in de sportschool of thuis op een stairclimber

Het maakt in feite weinig uit of je gaat traplopen in de sportschool of thuis een workout doet. Natuurlijk is het zo dat je in de sportschool de beschikking hebt over meer dan één traploop apparaat.

Ook kan je in de gym gebruik maken van andere apparaten zoals een loopband.

Voor de zwaarte van de workout is het niet van belang of je deze in de sportschool of thuis uitvoert. Het is hoe dan ook een full body workout waar je veel calorieën mee verbrandt.

In de sportschool is het aanbod stairclimbers wel een stukje groter. Thuis heb je (waarschijnlijk) maar één apparaat staan. Zorg er dus voor dat dit een kwalitatief goed exemplaar is.

Wat zijn de beste stairclimbers en stair steppers?

Dan wil je natuurlijk weten wat de beste traploop apparaten zijn. Dit zijn de drie beste die momenteel op de markt zijn. Ze zitten in verschillende prijsklassen, met een flinke uitschieter naar boven voor de nummer drie in deze lijst.

1. Bowflex Max Trainer M10

Bowflex Max Trainer M10

De Bowflex Max Trainer M10 is een van de meest geliefde trainingsapparaten. Dat heeft dit apparaat te danken aan de dubbele functie.

De M10 combineert namelijk een crosstrainer met een traploper. En dat in één fitnesstoestel.

Deze trainer heeft daarnaast leuke extra’s, zoals de mogelijkheid om je trainer te verbinden met Netflix en Amazon Prime. Verder kan je gepersonaliseerde coaching krijgen en allerlei trainingsprogramma’s volgen.

Een van de betere workout is de 14 minuten HIIT. Daarbij verbrand je een hoop calorieën. Dit is dan ook een ideale training voor vetverbranding.

Bij je aankoop krijg je een gratis hartslagband die via Bluetooth aan de Bowflex Max Trainer M10 kan worden gekoppeld.
2. Sole Fitness SC200 Stepper

Sole Fitness SC200 stepper

Ook deze trainer combineert het beste van een crosstrainer en een stepper.

Je kunt bij deze trainer kiezen uit 20 verschillende weerstandsniveaus.

De weerstand gaat via een zogenoemd ECB-weerstandssysteem, met een magneet. Dit zorgt ervoor dat de opwaartse beweging zo natuurlijk mogelijk verloopt.

Sole Fitness is een grote naam in de wereld van fitnesstoestellen. Op deze stairclimber kan je 10 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s doen.

De trainer is compatibel met de Sole Fitness App. In deze app worden al je trainingen opgeslagen, waardoor je gerichter en daardoor effectiever kunt gaan trainen.
3. Life Fitness Powermill Stairclimber Integrity

Life Fitness Powermill stairclimber integrity

Om dit maar meteen uit de weg te hebben. Deze traploop machine is duur, flink duur.

Maar de kwaliteit is dermate goed dat de Powermill Stairclimber Integrity absoluut een plekje in deze lijst verdient.

Het apparaat is extreem stevig en een stuk groter dan andere stairclimbers.

Dit apparaat van Life Fitness is zowel geschikt voor revalidatie (vanwege de comfortabele en veilige treden) als voor stevige intervaltrainingen. De maximale snelheid is 120 stappen per minuut.

Verder beschikt dit apparaat over 19 verschillende programma’s. Je kunt makkelijk een koppeling maken met je smartphone.

Qua pure kwaliteit is dit het beste traploop apparaat in de lijst. Allen de prijs, dik 12.000 euro, is wat minder leuk.
Waarom trainen met een stairclimber?

stairstepper

Traplopen en fitness is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch kon je eerder in dit artikel al lezen dat het een bijzonder effectieve manier is om te trainen.

Een stairclimber is een cardio apparaat dat diverse voordelen heeft.

Goed voor je gewrichten

Op een fitnessapparaat traplopen is goed voor je gewrichten. De belasting is niet al te zwaar, waardoor je niet bang hoef te zijn last van je knieën of enkels te krijgen.

Je bespaart tijd

Een workout op een stairclimber duurt gemiddeld zo’n 20 minuten. Als je dit vergelijkt met een complete training op bijvoorbeeld een loopband, dan ben je daar toch wel wat meer tijd aan kwijt.

Zeker voor als je een druk bestaan hebt, is het heerlijk dat je in 20 minuten een complete training kunt doen. Ideaal tijdens je lunchpauze, na je werk of zelfs voordat je werkdag begint.

Sterke benen, billen en hamstrings

stair stepper work-out

Je traint veel verschillende spieren met een traploop apparaat. Vooral je bilspieren, hamstrings en kuiten krijgen een boost van een workout op een stairclimber.

En als je zijwaartse stappen maakt, worden ook je heupen en bovenbenen getraind. Ook is het een behoorlijk zware cardio training. Denk er maar eens aan hoe je je voelt nadat je meerdere trappen hebt beklommen.

Dat is ook het effect op een stairclimber.

Voor wie is een stairclimber geschikt?

Sommige mensen denken een beetje onterecht dat vooral vrouwen trainen op een stair climber. Met als doel: strakkere billen. Daar is een stairclimber zeker geschikt voor.

Alleen is het zo dat iedereen profijt heeft van een stevige training op een traploop machine.

Je conditie wordt er beter van, en je spieren strakker. Of je nu man bent of vrouw.

Wel is het zo dat een stairclimber niet het goedkoopste trainingsapparaat is. Gelukkig bestaan er ook goede exemplaren van duizend euro.


Relevante apparaten:

Fitness (mini) steppers

Airbikes