Stille loopband voor op zolder of kantoor? De top 3 stilste!

Een stille loopband heeft veel voordelen. En niet alleen voor jezelf.

Denk eens aan je huisgenoten, of aan je onderburen als je een appartement hebt. Zij kunnen behoorlijk gek worden van het lawaai dat er van je loopband af komt.

Met deze loopbanden heb je daar dus geen last van. En ook voor jou is het prettig dat de loopband weinig tot geen geluid produceert.

3x goede stille loopband

Als je op zoek gaat naar een stille loopband, moet je best even zoeken. Er bestaat namelijk niet zoiets als een stille loopband, althans niet in het menu van fitnesswinkel.

Daarom is het goed om naar de eigenschappen te van de loopband te kijken. Of, nog beter, naar deze top 3.

1. VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband

VirtuFit TR-50i loopband

De VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband is een zeer compact model. Ideaal voor als je niet veel ruimte in je woning hebt.

Verder is deze loopband gemaakt voor beginners. Maar het gaat in dit artikel om stille loopbanden, en ook op dat vlak scoort deze loopband zeer goed.

De motor van de Totally Foldable TR-50i is erg stil en het dempingssysteem van het loopvlak is prima in orde.

Andere voordelen van deze loopband zijn de prijs, en het feit dat het naast een compact model ook nog eens een inklapbare loopband is.

Nauwelijks geluid, nauwelijks ruimte, je zou toch bijna vergeten dat je een loopband hebt.
2. VirtuFit Elite Smart Touch Loopband

virtufit elite smart stille loopband

De VirtuFit Elite Smart Touch dankt zijn naam als stille loopband aan het unieke dempingsysteem.

Dit Rubber Shock Absorption systeem hebben de makers zelf ontwikkeld. Het loopvlak vangt de klappen van je benen op, waardoor het geluid als het ware de kans niet krijgt om te klinken. Het is meteen weg.

Ook de motor van deze loopband is stil, terwijl de loopband een vermogen heeft van 2,5 pk. Dat is behoorlijk veel. Mede dankzij de 75 trainingsprogramma’s is dit een uitstekende loopband voor thuis.
3. Focus Fitness Jet 7 iPlus

Focus Fitness Jet 7 iPlus stille loopband

De Focus Fitness Jet 7 iPlus heeft een 2,5 pk motor. Hiermee kan je stevig trainen, tot 18 kilometer per uur.

De motor is ook niet de meest lawaaiige ter wereld. Maar wat vooral voor het beperkte geluid zorgt, is het loopvlak.

Dit is voorzien van achtvoudig Flex Sespension demping. De klappen worden perfect opgevangen, waardoor je minder kans hebt op blessures en het geluid flink wordt verminderd. En dankzij de iPlus module kan je ook nog eens interactief trainen.
Beoordelingscriteria van een stille loopband

dempingssysteem loopband

Er zijn verschillende punten waar je naar kunt kijken als je een stille loopband wilt kopen. De twee belangrijkste punten zijn de motor en het dempingssysteem.

Door je goed in te lezen, kan je redelijk eenvoudig een loopband met stille motor vinden.

Qua dempingssystemen is er wat meer verschil. Je ziet bijvoorbeeld aan VirtuFit dat ze zelf een systeem hebben ontwikkeld.

Eigenlijk is goede demping een stuk belangrijker dan een stille motor. Met goede demping verklein je namelijk de kans op blessures aanzienlijk.

Het is overigens ook een mogelijkheid om een loopband zonder motor te kopen. Dan heb je sowieso geen geluid van de motor, en hoef je alleen nog maar voor een stil loopoppervlak te zorgen.

Tip: gebruik een geluiddempende mat onder je loopband

geluiddempende mat loopband

Als de loopband die je per se wilt hebben toch wat meer geluid maakt dan je hoopt, kan je dit eenvoudig oplossen. En wel met een geluiddempende mat.

Deze mat plaats je onder de loopband. Niet alleen voor het geluid is dit goed. Dankzij de mat voorkom je dat de loopband je vloer beschadigt.

Maar het geluid is het voornaamste voordeel. Omdat de loopband steviger op zijn plek staat, ontstaat er geen geluid van een heen en weer schuivend apparaat.

Een geluiddempende mat is in verschillende afmetingen te koop. Dus als je een compacte loopband hebt of juist een erg groot exemplaar, dan is dat geen enkel probleem.