Stofwisseling versnellen met pillen? Vergelijk de top 5

Je kunt je stofwisseling versnellen op meerdere manieren. Je kunt bijvoorbeeld specifieke voedingsmiddelen meer gaan eten, maar je kunt ook supplementen slikken om je stofwisseling te versnellen.

Deze metabolisme pillen bevatten vaak specifieke ingrediënten voor dit doeleinde. Voorbeelden hiervan zijn capsaïcine, cafeïne en L-carnitine.

In dit artikel noemen we de beste pillen om je stofwisseling te versnellen.

Dit zijn de 5 beste stofwisseling versnellen supplementen

In het onderstaande tabel staan de beste pillen voor het versnellen van je stofwisseling, inclusief hun eigenschappen en de prijs per dosering.  

Metabolisme pillen Belangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. XXL Nutrition Caffeine Booster– Eén capsule bevat evenveel cafeïne als 2 grote koppen koffie
– Maximaal één tablet per dag
– Effectiefste vorm van cafeïne
€ 0,06
2. Etos Visolie Omega 3– Goede pillen om je stofwisseling te versnellen
– Veel verschillende gezondheidsvoordelen
– Niet geschikt voor veganisten
€ 0,19  
3. Holland & Barrett Timed Release Vitamine B12 1000 mcg– Hoge dosering
– Helpt bij vermoeidheid
– Eén capsule per dag
€ 0,17
4. MyProtein Vegan Omega 3 Plus– Geschikte metabolisme pillen voor veganisten
– Redelijk duur
– Gemaakt van zee-algen
€ 0,23
5. MyProtein Cafeïnegummies– Smaakvolle supplementen om je stofwisseling mee te versnellen
– Dure pillen
– 1 tot 4 gummies per dag
€ 0,43 – € 1,73

1. XXL Nutrition Caffeine Booster: De goedkoopste pillen om je stofwisseling te versnellen

xxl nutrition cafeine booster

Zoals we in de introductie al schreven, bevatten supplementen waarmee je je stofwisseling versnelt vaak cafeïne. Dat is dus ook het geval bij de XXL Nutrition Cafeine Booster.

Je moet elke dag één capsule slikken, wat je het beste ’s ochtends of voor je workout doet.

Het is belangrijk om te weten dat je echt nooit deze dosering moet overschrijden. Elke capsule bevat namelijk net zoveel cafeïne als twee grote koppen koffie!

Ook zwangere vrouwen en kinderen mogen de XXL Nutrition Cafeine Booster niet innemen.


2. Etos Visolie Omega 3: De meest uitgebreide metabolisme pillen        

etos visolie omega 3

Omega 3 biedt ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Zo kunnen deze pillen ook goed helpen bij het versnellen van je stofwisseling, wat zeker het geval is bij de Etos Visolie Omega 3.

Deze capsules, waarvan je twee per dag moet innemen, hebben echter wel een nadeel. Ze zijn niet geschikt voor veganisten, wat komt doordat ze dus visolie bevatten.

Gelukkig zijn er ook Omega 3 supplementen waarmee je je stofwisseling versnelt die geen visolie bevatten, waarover later meer.


3. Holland & Barrett Timed Release Vitamine B12 1000 mcg: De beste metabolisme pillen tegen vermoeidheid   

holland and barrett timed release b12

Wil je niet alleen je stofwisseling versnellen met supplementen, maar ook direct je lichaam meer energie geven? We raden dan de Holland & Barrett Timed Release Vitamine B12 1000 mcg capsules aan.

Je moet elke dag zo’n tablet innemen, wat je het beste kunt doen tijdens een maaltijd met veel vetten. Ze bevatten per pil 1000 mcg vitamine B12, wat geleidelijk wordt afgegeven in je lichaam.

Dit versnelt dus je stofwisseling, maar ondersteunt je concentratievermogen en zenuwstelsel ook.


4. MyProtein Vegan Omega 3 Plus: De beste optie voor veganisten

Vegan Omega 3 Plus

Als je veganistisch bent en toch Omega 3 wilt gebruiken als metabolisme pillen ben je bij de MyProtein Vegan Omega 3 Plus capsules aan het juiste adres.

Je versnelt je stofwisseling met deze supplementen optimaal, terwijl ze geen visolie bevatten. In plaats daarvan zijn de pillen juist gemaakt van zee-algen, wat een veganistisch alternatief is van visolie.

Bovendien hebben de tabletten alsnog dezelfde gezondheidsvoordelen als Omega 3 pillen mét visolie.


5. MyProtein Cafeïnegummies: De smaakvolste metabolisme pillen

myvitamins cafeinegummies

Slik je niet graag capsules of pillen waarmee je je stofwisseling kunt versnellen? De MyProtein Cafeïnegummies zijn dan een goed alternatief voor je.

Je moet namelijk op deze snoepjes kauwen, waardoor je ze eenvoudig doorslikt. Ze hebben een blauwe framboossmaak, waardoor ze ook nog eens lekker smaken.

Je mag dagelijks 1 tot 4 van deze gummies innemen.


Metabolisme pillen: Aandachtspunten

Er zijn nog veel meer pillen om je stofwisseling mee te versnellen dan onze top 5. Wil je zelf op onderzoek uitgaan? Let dan in ieder geval op de volgende aandachtspunten.

Type

blauwe witte capsules

Niet alle supplementen en afslankpillen zijn in staat om je stofwisseling te versnellen. Dit hangt namelijk van de soort af.

We gaven eerder al aan dat cafeïnepillen op dit vlak goed werken. Dit geldt ook voor Omega 3 capsules. Daarnaast kun je ook pillen die groene thee-extract bevatten, gebruiken om je stofwisseling te versnellen.

Andere geschikte metabolisme pillen zijn multivitaminen, dit komt vooral door vitamine B en C. Bovendien kunnen fatburners op dit vlak goede resultaten boeken.

Doel

Bij het kopen van metabolisme pillen raden we je aan om een doel in gedachten te houden. Natuurlijk slik je deze supplementen omdat je je stofwisseling wilt versnellen, maar wellicht heb je nog meer redenen.

Zo zijn er genoeg geschikte capsules die ook andere gezondheidsvoordelen opleveren. Omega 3 is hier een goed voorbeeld van.

Deze pillen versnellen niet alleen je stofwisseling, maar beschermen je bijvoorbeeld ook tegen hart- en vaatziekten.

Omega 3 verlaagt bovendien je bloeddruk en verhoogt je cholesterol. Snel afvallen met deze pillen is bovendien eventueel mogelijk.

Vorm

Supplementen gummies

Wil je graag supplementen gebruiken om je stofwisseling te versnellen? Kijk dan ook naar de vorm.

Over het algemeen kun je vooral uit metabolisme pillen kiezen die je dus daadwerkelijk moet doorslikken, maar er zijn meer opties. Zo kun je ook kiezen voor gummies of poeders.

Mensen met slikproblemen doen er goed aan om hier gebruik van te maken. Ze hoeven dan namelijk geen grote pillen door te slikken om hun stofwisseling te versnellen.

Bovendien zit er vaak ook een lekker smaakje aan een gummie, waardoor het innemen van supplementen een stuk minder vervelend is.