Stoppen met creatine: Kan dit zonder gevolgen?

Wil je stoppen met creatine? Dan is het natuurlijk fijn om te weten of dit zomaar kan. Daarom lees je in dit artikel alles over hoe je het beste kunt stoppen met creatine.

Allereerst lees je meer over de fysieke gevolgen van stoppen met creatine. Ook lees je meer over wat het beste moment is om te stoppen met creatine.

Tenslotte worden de nadelen van stoppen met creatine uitgebreid besproken.

Wat gebeurt er als ik stop met creatine?

Creatine sporten duur

Het is allereerst belangrijk om te weten dat stoppen met creatine niet gevaarlijk is. Je kunt meteen stoppen met creatine zonder daar grote risico’s mee te lopen. Creatine is namelijk een stof die standaard in je lichaam zit.

Toch is het raadzaam om te weten wat creatine doet met bijvoorbeeld je sportprestaties. Hieronder lees je meer over de directe gevolgen van stoppen met creatine.

Spieropbouw gaat minder snel

Allereerst zul je merken dat het opbouwen van spieren minder snel gaat. Creatine zorgt namelijk voor een flinke boost in je spierkracht en spiergroei.

Zodra je stopt met creatine zul je na een week merken dat je minder sterk bent. Toch zul je nog steeds fanatiek kunnen sporten in de sportschool.

Minder vocht vasthouden en gewicht verliezen

Stoppen met creatine zorgt ervoor dat je minder vocht vasthoudt. Hierdoor zul je door het stoppen met creatine wat afvallen.

Op zich is dit geen probleem, maar helaas gaat het vocht vooral uit je spieren. Je zult dus minder groot lijken dan dat je was tijdens het gebruik van creatine. Hoe lang je creatine gebruikt hebt, heeft hier ook invloed op.

Zeker als je creatine in cyclussen gebruikt merk je tijdens pauzes verschil in je gewicht. Zodra je weer begint met creatine zal je vochtgehalte en je gewicht weer toenemen.

Hoe kan ik krachtverlies het beste tegengaan?

Gewichtheffen krachttraining

Je kunt een aantal dingen doen om krachtverlies tegen te gaan. Je kunt bijvoorbeeld meer eten, waardoor je meer kracht uit je calorieën haalt. Je zult hiervan wel aankomen. Als je wilt afvallen is dit dus geen goede manier om je krachtverlies te compenseren.

Om krachtverlies te voorkomen na het stoppen met creatine kun je bijvoorbeeld ook Turkesterone kopen. Turkesterone is namelijk een supplement dat je spierkracht effectief beïnvloedt.

Wat zijn redenen om te stoppen met creatine?

Er zijn een aantal redenen om te stoppen met creatine. Soms is het gebruik van creatine bijvoorbeeld onnodig.

De meeste mensen kunnen overigens probleemloos gebruik maken van creatine. Creatine zit namelijk ook in voedsel zoals vlees en vis.

Allereerst kun je beter stoppen met creatine als de creatine ver over de datum is. Het gebruik van creatine over de datum kan namelijk zorgen voor buikkrampen.

Wil je creatine over de datum alsnog gebruiken? Check dan eerst goed hoe de creatine eruit ziet.

Verder is creatine gebruiken ook niet nodig als je weinig sport. Ben jij van plan om een tijdje minder te sporten door bijvoorbeeld een blessure? Dan is creatinegebruik in principe niet nodig.

Hoe lang je wilt stoppen met creatine heeft dus te maken met je sportsituatie.

Is stoppen met creatine in de zomer een goed idee?

Hierover zijn de meningen verdeeld. Stoppen met creatine in de zomer wordt door sommige mensen aangeraden. Andere sporters zweren juist bij creatinegebruik in de zomermaanden.

Door creatine hou je namelijk meer vocht vast, waardoor je een stuk groter lijkt. Als je al gespierd bent kun je creatine het beste blijven gebruiken. Hierdoor lijken je spieren namelijk groter.

Heb je nog geen strak afgetraind lichaam? Dan kan de creatine ervoor zorgen dat je dikker lijkt dan je bent.

Als je dit geen probleem vindt, blijf dan gewoon creatine gebruiken. Op lange termijn zul je namelijk sneller en effectiever een afgetraind lijf krijgen door creatine.

Stoppen met creatine, nodig of niet?

Creatine resultaten man

Stoppen met creatine is in sommige gevallen een goed idee. In de meeste gevallen kun je creatine echter gewoon blijven gebruiken. De voordelen van creatine zijn namelijk erg belangrijk, zeker voor krachtsporters.

Wil jij dus stoppen met creatine? Ga dan eerst voor jezelf na of dit wel nodig is!