Strakke Buik Bijbel – Review & Ervaringen 2024 (PDF)

Jarenlang heb ik geprobeerd om mijn buikvet weg te krijgen. Gezonder eten, veel sporten, maar het hielp niet veel.

Mijn ”zwemband” werd wel iets kleiner, maar verdween nooit helemaal..

Net op het moment dat ik me erbij had neergelegd dat ik de rest van mijn leven met een buikje moest leven, kwam de Strakke Buik Bijbel op mijn pad.

Hoewel de boodschap te mooi was om waar te zijn, besloot ik het erop te wagen. Wat had ik immers te verliezen? Mijn buikvet, bleek al snel.

Dit is de Strakke Buik Bijbel

De Strakke Buik Bijbel is een boek dat zowel fysiek als digitaal (als PDF) is te verkrijgen.

Voordat je de Strakke Buik Bijbel gaat kopen, kijk je uiteraard eerst op de website. Aan het lettertype moest ik een beetje wennen, maar goed. De boodschap is een stuk interessanter. Het zijn ‘ongebruikelijke manieren om buikvet te verliezen’.

Mijn interesse was meteen gewekt. Niet dat ik geen vertrouwen had in de klassieke methoden (sporten en diëten), het verleden had wel aangetoond dat dit bij mij niet erg goed werkte.

De website beloofde me de platte en strakke buik van mijn dromen. Mooie woorden, maar zijn ze ook ergens op gebaseerd? Er zijn immers meer goeroes die van alles beloven.

Mijn eerste indruk van de Strakke Buik Bijbel

Strakke buik bijbel boek

Zoals ik daarnet al aangaf is de Strakke Buik Bijbel in een papieren versie te koop, en kun je het boek digitaal krijgen. Dan ontvang je een (groot) PDF-bestand.

Als je de fysieke bijbel koopt, krijg je de digitale versie er gratis bij.

Op de website staat een tijdelijke actie. Daar ben ik altijd een beetje huiverig over. Hoe lang staat die actie er al? Ik moet altijd een beetje aan Black Friday denken. Allerlei spullen zijn dan ineens voor wonderprijzen te koop.

Toch overheerst het positieve gevoel als ik op de website van de Strakke Buik Bijbel kijk.

Oscar Helm geeft aan dat de door mij vaak uitgevoerde buikspieroefeningen eigenlijk helemaal niet zo effectief zijn als je een strakke buik wilt krijgen. Ook cardiotraining is minder effectief dan altijd gezegd werd.

Dat stemt me tevreden. Ik was op zoek naar verklaringen waarom het me maar niet lukte mijn buikvet kwijt te raken. Die antwoorden gaf Oscar me.


Het openslaan van de Strakke Buik Bijbel

De Strakke Buik Bijbel ziet er strak uit. ‘Nu mijn buik nog’, dacht ik meteen. De samenstelling van de bijbel is lekker duidelijk. Je hebt meteen een handig overzicht van wat op welke bladzijde te vinden is. Informatie, oefeningen en recepten zijn zo snel te vinden.

De inleiding van Oscar Helm is pakkend, en voor een deel ook bemoedigend. Hij schrijft dat het niet meevalt om lichaamsvet te verliezen. En hij vertelt over de tegenstrijdige informatie die van allerlei kanten op je afkomt.

Oscar Helm zegt dat de Strakke Buik Bijbel geschreven is met behulp van zo’n 90 wetenschappelijke bronnen. In mijn ogen is de wetenschap niet heilig, maar het zorgt wel voor een stuk vertrouwen.

Er staan 50 recepten in het boek, voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. In de afgelopen maanden heb ik ontbeten met bananenpannenkoeken, geluncht met kipcarpaccio en gedineerd met havermoutburgers.

Gerechten die tot dan toe nooit op het menu stonden en ook de keuken van mijn moeder nimmer hebben bereikt.

De 3 redenen waarom het niet lukt om af te vallen

afvallen loopband

Misschien heb je jezelf weleens afgevraagd waarom het toch maar niet lukt met afvallen. Ik heb dat in elk geval veelvuldig gedaan.

Dan kocht ik weer iets wat me zou helpen, een dieetboek of afslankpillen, maar in de buurt van de strakke buiken op de verpakking kwam ik geen moment.

In de Strakke Buik Bijbel staan de drie belangrijkste redenen waarom het maar niet lukt om af te vallen.

Ingewikkeld en niet leuk

Als je probeert om vet te verbranden en buikspieren te kweken via de gebruikelijke manieren, heb je voor een moeilijke optie gekozen.

Meerdere keren per week hetzelfde fitnesscircuit afwerken of talloze sit-ups doen is gewoonweg niet leuk. Daarom haken veel mensen af, zeker als de resultaten achterwege blijven.

De Strakke Buik Bijbel belooft andere oefeningen, die nooit saai zijn. Nu moet ik zeggen dat de oefeningen inderdaad iets anders zijn, maar het is niet dat je ineens buikspieroefeningen gaat doen die compleet anders zijn dan wat je hiervoor deed.

Dat was althans bij mij niet het geval.

Over het algemeen moet ik wel zeggen dat de buikspieroefeningen uit de Strakke Buik Bijbel wat makkelijker zijn vol te houden, op mentaal vlak. Wel heb je nog altijd veel doorzettingsvermogen nodig.

Resultaat blijft uit

Ik ben nog nooit aan een dieet of sportschema begonnen zonder de verwachting en hoop dat de kilo’s er in rap tempo af gingen vliegen.

Misschien naïef van mijn kant, maar het resultaat viel wel vaak tegen. Het uitblijven van (snel) resultaat is een van de redenen waarom mensen afhaken.

Motivatie kun je niet kopen. Die moet je hebben en vooral zien te houden. Als het resultaat na het volgen van het dieet en het uitvoeren van de oefeningen uit de Strakke Buik Bijbel niet naar wens zijn, dan krijg je je geld terug.

Twijfel en onzekerheid

De derde reden waarom het lastig is om een strakke buik te krijgen, is dat er volgens Oscar Helm vanuit allerlei richtingen twijfel wordt gezaaid.

Deels door de voedselindustrie en de dieetmarkt. Aan de andere kant zegt ook iedere personal trainer iets anders. Daardoor weet je vaak niet meer wat je moet doen.

In dit geval komen de wetenschappelijk onderbouwde theorieën van pas. In het boek wordt steeds uitgelegd waarom je iets doet. Dat zorgt voor een veilig gevoel.

Dit zijn de meest gemaakte fouten

crash dieet

Wees gerust, ik ga het snel hebben over wat er wel gedaan moet worden om een strakke buik te krijgen. Alleen is het ook belangrijk om te weten wat je niet moet doen.

Fouten, om het even zo te noemen, kunnen namelijk negatieve gevolgen hebben voor je lichaam. Niet dat je meteen in het ziekenhuis wordt opgenomen, maar in de jacht op een strakke buik wil je niet steeds achteruit worden geslagen.

Oscar Helm schrijft onder meer dat afvallen en het verliezen van buikvet niet lukt door alle aandacht op bewegen en fitnessen te vestigen. Het eten en vooral de hoeveelheid eten zijn minstens zo belangrijk.

Helm kijkt daarvoor naar een Amerikaanse studie. Deze studie heeft uitgewezen dat sporten (kracht en cardio) niet voor een drastische afname van het gewicht zorgt. Het aantal verbrande calorieën zijn sowieso niet heilig.

Calorieën niet overschatten

De Strakke Buik Bijbel adviseert sowieso om je niet blind te staren op calorieën. Ze zijn wel belangrijk, maar door je alleen daarop te focussen, verlies je alles wat te maken heeft met gezonde voeding uit het oog. Voedingsstoffen, mineralen en vitaminen zijn veel belangrijker.

Gezonde vetten bevatten bijvoorbeeld veel calorieën. Maar ze stimuleren wel de vetverbranding en zorgen ervoor dat je minder honger hebt. En daar val je weer van af.

Heel eerlijk, ook ik word hier af en toe gek van. Je denkt goed te doen door minder calorieën te eten, maar in werkelijkheid haalt het weinig uit wat je doet. Dat maakt afvallen en een platte buik krijgen ook zo lastig.

De training

Deze Strakke Buik Bijbel Review was al interessant, en dat gaat alleen nog maar toenemen. Een van meest interessante hoofdstukken in de Strakke Buik Bijbel gaat namelijk over het trainen van de buikspieren.

En dan vooral hoe je dat moet doen. Het werd niet met zoveel woorden gezegd, maar de manier waarop ik het tot nu toe altijd deed (in de sportschool op zo’n apparaat) was niet de juiste manier.

Er wordt eerst uitgelegd dat er verschillende buikspieren zijn. Het idee daarachter is dat je pas goed je buikspieren kunt trainen als je weet welke buikspieren je allemaal hebt.

Tot in detail wordt uitgelegd hoe de oefeningen moeten worden uitgevoerd. Er zijn speciale buikspieroefeningen voor als je rugklachten hebt en voor na de zwangerschap.

Geen overdreven speciale oefeningen

Misschien had ik me er iets te veel van voorgesteld, maar in de Strakke Buik Bijbel staan geen oefeningen die tot nu toe onbekend waren.

Zo ga je onder meer planken, sit-ups, en de door mij flink gehate bicycle crunch doen. Zeker die laatste voel je wel even. Daar is niks mis mee. Wie mooi wil zijn, moet immers pijn lijden.

Het scheelt ook wel dat Oscar Helm steeds aangeeft dat je niet te veel moet sporten. Veel mensen, waaronder ik, hebben de neiging om zoveel mogelijk te sporten.

Immers, hoe meer je doet, hoe sneller je een strakke buik krijgt. Oscar hamert er steeds op dat je lichaam ook voldoende moet rusten.

7 keer bonus

Strakke buik oefeningen

Het aardige van de Strakke Buik Bijbel is dat je er gratis bonussen bij krijgt. Deze zijn digitaal.

Het eerste bonus hoofdstuk bestaat uit trainingsschema’s. Het zijn er zes. Twee schema’s voor beginners, twee zogenoemde intermediate en twee voor gevorderden. De schema’s zijn gericht op vetverbranding en het krijgen van een slanker lichaam.

Een ander nuttig bonus hoofdstuk is gevuld met voedingsschema’s. Met verschillende weekmenu’s kun je vier weken lang op een gezonde manier afslanken.

Verder is er een hoofdstuk met oefeningen speciaal voor het krijgen van strakke billen.

Ook is er een bonus hoofdstuk met oefeningen voor het versterken van je beenspieren.

Een van de bonus hoofdstukken waar ik het meest benieuwd naar was, was het hoofdstuk over de strakkere huid. Het verminderen van cellulite is een moeizame strijd. In dit hoofdstuk staan bruikbare tips. Ze hebben echt effect op het verminderen van cellulite.

Love handles zijn ook van die vervelende bewijzen dat het allemaal wel wat minder kan met het buikvet. Bonus hoofdstuk 6 staat vol met oefeningen om de love handles kwijt te raken.

De leukste is het ultieme afslank programma. Dankzij dit bonus hoofdstuk is het programma met gezonde voeding en fitness oefeningen een maand lang gratis uit te proberen.

Als het bevalt, kan je voor een kleine 20 euro per maand het programma blijven volgen. Je ziet onder meer video’s waarin tips staan. Voor mij werkt dit behoorlijk motiverend.

Wie is Oscar Helm?

Oscar Helm

De Strakke Buik Bijbel is geschreven door Oscar Helm. Op internet vond ik dat hij ook de man achter de Afslank Receptenbijbel is.

Leuk detail is dat hij in werkelijkheid Oscar Helmstäter heet, maar vanwege zijn voor sommigen moeilijk uit te spreken achternaam voor Oscar Helm heeft gekozen.

Ik moet eerlijk zeggen dat hij geen duister figuur is. Je kunt Oscar Helm op het wereldwijde web makkelijk vinden.

Zo kun je op zijn LinkedIn pagina lezen dat hij een voedingsdeskundige is en oprichter van Happyhealthy.nl. Dat is zijn eigen website, waarop dagelijks onder meer tips, recepten en reviews staan.

Op het eerste gezicht ziet dit er niet uit alsof het ei van Columbus opnieuw is uitgevonden. Wel was ik te spreken over een artikel dat korte metten maakt met de BMI-meting.

Oscar Helm is transparant over zijn verleden (op de Universiteit van Amsterdam) en over zijn bedrijf. Alle informatie is op zijn website te vinden. Dat wekt vertrouwen.

Voor wie is de Strakke Buik Bijbel geschikt?

Kort door de bocht is de Strakke Buik Bijbel geschikt voor iedereen die buikvet wil kwijtraken en een strakker lichaam wil krijgen. Als je de Strakke Buik Bijbel strikt volgt, kun je hiermee op een gezonde en verantwoorde manier afvallen.

Daar is wel discipline voor nodig. Het is niet dat het je komt aanwaaien. Dat verwacht waarschijnlijk ook niemand, maar het is wel goed om te benoemen.

Een boek dat je helpt om een strakke buik te krijgen, is een mooi handvat.

Máár, het overgrote deel moet je zelf doen.

Hoe lang het programma duurt is afhankelijk van meerdere factoren, vooral hoeveel kilo’s en buikvet je wilt kwijtraken. Op zijn minst moet je uitgaan van vier weken. Daar moet je zelfdiscipline voor hebben.

Dit heeft de Strakke Buik Bijbel voor mij gedaan

Afvallen weegschaal

Volgens Oscar Helm kun je mooie resultaten verwachten. Je valt af, en je buik wordt een stuk strakker. Dat is bij mij ook gebeurd. In totaal ben ik in drie maanden tijd 7 kilo afgevallen.

Vanzelfsprekend is ook mijn buik een stuk(je) strakker geworden. Ik ben nog niet tevreden, dus ga nog door met het afvalprogramma.

De oefeningen en voeding bevallen me goed. Ook als ik hier niet door zou afvallen, had ik het gedaan.

Of jij dezelfde resultaten kunt verwachten? Ik denk het wel. Zolang je gedisciplineerd te werk gaat, is er veel mogelijk.

Die discipline is wel echt belangrijk. Als je drie keer per week de snackbar opzoekt, gaat er weinig veranderen. Maar als je je aan het voedings- en trainingsschema houdt, kan er veel moois gebeuren.

Conclusie: is dit een wonderbijbel?

Wat mij betreft is de Strakke Buik Bijbel geen wonderboek. Ik heb al behoorlijk wat gelezen op het gebied van sporten en gezonde voeding, en sloeg niet steil achterover door dit boek.

Wel ben ik blij dat ik het gekocht heb. De Strakke Buik Bijbel is een mooi houvast voor als je gezonder wilt leven en een strakker lijf wilt krijgen. De schema’s zijn goed vol te houden en leuk om te volgen.

Daarom raad ik het aan om de Strakke Buik Bijbel te kopen.