Supanova Ervaringen: Gevaarlijk of Effectief?

Ben je op zoek naar een middel waarmee je vet kunt verbranden? Dan heb je wellicht weleens gehoord van het product Supanova.

In dit artikel vertel ik jou over de voordelen en nadelen van dit product. Hierbij heb ik kritisch gelet op de ervaringen van gebruikers en onderzoeken van experts.

Ook vertel ik meer over hoe effectief het product uiteindelijk nou écht is. Zo weet jij of dit product het waard is om te gebruiken.

Wat is Supanova?

supanova flesjes

Supanova is een type fatburner dat wordt gebruikt om sneller af te vallen. Dit product zou de vetverbranding moeten stimuleren.

Ondertussen wordt Supanova bij steeds meer verschillende online winkels verkocht. Daarom komen mensen die willen afvallen dit product steeds vaker tegen.

Supanova wordt online vooral verkocht door fitness bloggers en influencers. Ook online voedingscoaches bieden het product vooral via Instagram aan.

Veel influencers bieden het product aan als wondermiddel. Helaas bestaan wondermiddelen niet en zijn deze mensen dus gewoon op zoek naar extra klanten. Om die reden kun je niet alle online reviews vertrouwen. Hierdoor is de kwaliteit van het product dus ook lastig te bepalen en is het belangrijk om je research te doen.

De ingrediënten

Supanova bevat een aantal bestanddelen die de vetverbranding stimuleren. Zo bevat dit afvalsupplement extracten van groene thee en hibiscus. Hieronder vind je een lijstje met de belangrijkste bestanddelen van Supanova:

  • Water
  • Hibiscus extract
  • Ash extract
  • Groene thee extract
  • Guarana extract
  • Citroenzuur

Het supplement is overigens geschikt voor mensen die veganistisch zijn. Daarnaast is Supanova 100% glutenvrij. Wel wordt het product gemaakt in een fabriek waar ook gluten houdende producten worden gemaakt.

Het gebruik van Supanova

Supanova is een vloeibaar supplement. In tegenstelling tot afslankpillen is dit dus een product dat je drinkt. In principe gebruik je Supanova dagelijks door de aanbevolen dosering op nuchtere maag te drinken.

Het is belangrijk dat je de aanbevolen dosering van Supanova niet overschrijdt. Elke dag neem je 20 milliliter van het supplement. Je kunt dit in één keer innemen of vermengen met een andere vloeistof. De meeste mensen nemen het supplement echter puur in.

Voor wie is Supanova bedoeld?

Supanova is bedoeld voor mensen die zoeken naar een middel om sneller af te vallen. Dit kunnen bijvoorbeeld sporters zijn die aan het droogtrainen zijn. Ook wordt de fatburner gebruikt door mensen met overgewicht die op dieet zijn.

Supanova is overigens een product wat je alleen gebruikt als je ook sport. Zonder actieve beweging hebben fatburners sowieso weinig effect.

Het meeste effect creëer je namelijk pas als je veel beweegt en op je voeding let. Supanova kan je vetverbranding daarbij een boost geven.

De werking van het product

supanova fatburner

De werking van Supanova heeft effect op verschillende functies in je lichaam. Net als bijvoorbeeld afslankdruppels is Supanova een vloeibaar product met verschillende werkzame stoffen.

Volgens de producent heeft het product niet alleen effect op je vetverbranding. Ook je eetlust en energieniveau worden er bijvoorbeeld door aangetast.

De voordelen van Supanova

Volgens de verkopers van Supanova heeft het product een aantal voordelen. Deze voordelen kunnen jou volgens hen helpen bij het stimuleren van je vetverlies.

Zo wordt allereerst je metabolisme gestimuleerd door het product. Metabolisme is een ander woord voor vetverbranding. Het stimuleren van je metabolisme zorgt er dus voor dat je sneller afvalt.

Ook je eetlust wordt minder dankzij het product. Door de verminderde eetlust zul jij dus minder calorieën binnenkrijgen. Op die manier zal het afvallen makkelijker worden gemaakt dankzij dit supplement.

Tenslotte heeft het product volgens de producenten ook een positief effect op je immuunsysteem. Je voelt je fitter en energieker dankzij het supplement.

Nadelige bijwerkingen en risico’s

Toch is lang niet iedereen overtuigd van de werking van Supanova. Online zijn genoeg negatieve verhalen te vinden over bijwerkingen.

Zo krijgen veel gebruikers last van brandend maagzuur. Omdat je het product op nuchtere maag moet nemen is dit geen gekke bijwerking. Niet iedereen heeft er last van, maar het is natuurlijk wel een nadelig effect.

Ook loop je het risico dat je slaapritme slecht wordt van de fatburner. Online zijn namelijk verhalen te vinden over de negatieve effecten van Supanova op je slaap.

Supanova is dus zeker geen product zonder nadelige effecten. Iedereen reageert nu eenmaal anders op supplementen, houd hier dus rekening mee.

Supanova ervaringen

Om te weten of Supanova betrouwbaar is zijn ervaringen van experts en gebruikers belangrijk. Uit deze ervaringen blijkt namelijk of jij het product met een gerust hart kunt gebruiken.

Gelukkig zijn er online genoeg artikelen en reviews te vinden over Supanova.

Hieronder vind je een overzicht van wetenschappelijke ervaringen en reviews van gebruikers.

Wetenschappelijk onderzoek

supernova fatburner effecten

De wetenschap is al jaren verdeeld over de werking van fatburners. Dit geldt ook voor de werking van Supanova.

Er bestaat nu eenmaal geen magische pil waarmee je kilo’s kwijtraakt. Het gebruik van fatburners moet daarom altijd samen gaan met goed eten en voldoende sporten/beweging.

Veel experts benoemen het feit dat deze fatburner een aantal fysieke klachten kan veroorzaken. Zeker als je geen gebalanceerd dieet volgt kan Supanova een aantal klachten veroorzaken of verergeren.

Zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat buikklachten, darmklachten en hoofdpijn de meest voorkomende bijwerkingen zijn.

Ervaringen van gebruikers

Persoonlijke verhalen omschrijven meestal het beste of een product werkt of niet. Er zijn online verschillende ervaringen over Supanova te vinden. Deze ervaringen zijn erg uiteenlopend, in positieve en negatieve zin.

Online zijn genoeg ervaringen te vinden dat het product werkt. Gebruikers merken bijvoorbeeld dat ze zich makkelijker aan hun dieet kunnen houden. Hierdoor vallen ze sneller af dan ze daarvoor deden.

Toch zijn er ook een aantal negatieve ervaringen te vinden. Zo zijn er genoeg gebruikers die helemaal geen verschil merken in hun vetverbranding.

Ook zijn er gebruikers die fysieke klachten hebben gekregen na het gebruik van Supanova.

Deze fysieke klachten lijken niet gevaarlijk te zijn, maar ze zijn wel vervelend. Afvallen moet natuurlijk wel op een prettige manier gaan. Hierbij zijn fysieke klachten geen leuke bijkomstigheid.

Conclusie over Supanova – Gevaarlijke fatburner of wondermiddel?

De meningen over Supanova zijn dus erg verdeeld. Er zijn genoeg negatieve reacties over het product te vinden. Ook zijn er echter positieve ervaringen van gebruikers van deze fatburner.

Al met al is dit product qua ingrediënten ongevaarlijk. Je zult dus geen grote risico’s lopen als je Supanova gebruikt.

Toch is het gebruik van dit supplement helaas niet zonder risico’s. De klachten over fysieke bijwerkingen gaan vooral over buikpijn en hoofdpijn.

Mijn advies is daarom ook om je goed in te lezen over Supanova. Ook raad ik aan om eerst af te vallen door goed te eten en voldoende te bewegen. Fatburners zoals Supanova zijn namelijk bedoeld als extra boost.

Er zijn dus helaas ook mensen die het product verkopen als ‘wondermiddel’. Voordat je Supanova koopt is het dus belangrijk te zoeken naar eerlijke reviews, zoals deze.

Ben je op zoek naar een goed alternatief? Kies dan voor een veilige en effectieve fatburner, met bewezen werking. Klik op de knop hieronder voor het beste aanbod.