Ik heb te veel pre workout genomen, wat nu?

Je kunt over het algemeen alleen te veel van de sterkste pre workout nemen als je er meerdere scoops per dag van gebruikt.

Als je dit niet doet, heb je zeker niet te veel pre workout genomen. Je hoeft je dan dus ook geen zorgen te maken.

Heb je toch een keer per ongeluk twee of meer scoops op een dag ingenomen? Hieronder lees je wat de potentiële bijwerkingen zijn.

Te veel pre workout genomen? In het kort

Als je elke dag één schepje pre workout neemt, kun je nooit te veel nemen. Pre workout is dan ook zeker niet slecht voor je, maar dit verandert als je meerdere scoops op één dag neemt.

Zo bleek ook toen een TikTokker maar liefst 8 schepjes nam op een dag. Ja, dan heb je zeker te veel pre workout genomen. Hij kreeg een overdosis en belandde op de eerste hulp.

Bij normaal gebruik volgens de aanbevolen dosering zou dit nooit gebeuren, behalve misschien als je een illegale pre workout neemt.

Wat moet je doen als je te veel pre workout hebt genomen?

pre workout scoop

Als je merkt dat je te veel pre workout hebt genomen en klachten krijgt, kan het verstandig zijn om contact op te nemen met een arts.

In het allerergste geval moet je natuurlijk direct 112 bellen, maar dit is vooral bij levensbedreigende situaties.

De specialisten vertellen je dan wat de beste vervolgstappen voor je zijn. In veel gevallen raden ze je aan om de komende periode helemaal geen pre workout te nemen. Je lichaam kan zich dan even herstellen en tot rust komen.

Heb je eenmalig teveel pre workout genomen, maar ervaar je geen klachten en/of bijwerkingen? Dan is het zaak om dit even rustig af te wachten en je de volgende keer aan de juiste dosering te houden.

Wanneer heb je te veel pre workout genomen?

Je hebt te veel pre workout genomen als je je niet meer aan de aanbevolen dosering van de fabrikant houdt. Normaal gesproken raadt de fabrikant van het product aan om dagelijks één schepje te nemen.

Bij een pre workout shot neem je juist één flesje per dag. Bij sommige minder zwaar gedoseerde pre workouts is de maximale dosering 2 scoops.

Dit is de juiste dosering en moet te allen tijde gebruikt worden. Zodra je meer scoops per dag neemt, heb je direct te veel pre workouts genomen.

Check dus altijd de aanbevolen dosering op de verpakking, voordat je begint met een pre workout. Het kan namelijk nog weleens verschillen per merk, per soort etc.

Wat zijn de gevolgen van te veel pre workout?

illegale pre workout gevolgen

Pre workout kan vervelende bijwerkingen opleveren. Dit is al helemaal het geval als je te veel van het supplement hebt genomen. Veel mensen krijgen dan bijvoorbeeld last van tintelingen, vooral in hun gezicht.

Je ervaart deze bijwerking al helemaal als je de pre workout al een tijdje niet het gebruikt. Wil je de tintelingen voorkomen? Gebruik dan een pre workout zonder beta alanine, dit stofje zorgt namelijk voor deze bijwerking.

Je kunt daarnaast ook merken dat je hartslag verhoogd is doordat je te veel pre workout hebt genomen. Hetzelfde geldt voor slaapproblemen en rusteloosheid.

Als je echt veel te veel pre workout hebt genomen, krijg je last van hoofdpijn. Dit was bijvoorbeeld het geval bij de TikTokker die acht scheppen naar binnen slingerde.

Je krijgt bovendien een forse dip als het supplement uiteindelijk is uitgewerkt, al kun je dit voorkomen door een pre workout zonder cafeïne te gebruiken.

Hoe voorkom je het innemen van te veel pre workout?

Het is eigenlijk heel eenvoudig om te voorkomen dat je meer pre workout inneemt dan je zou moeten doen. Je moet hiervoor namelijk gewoon de scoop gebruiken die je ontvangt bij je levering.

Deze scoop is de perfecte dosering van het supplement en moet je daarom dus gebruiken. Door de poeder in de scoop te mengen met water neem je precies genoeg van de pre workout.

Je krijgt dan niet te veel binnen en hebt waarschijnlijk ook geen last van vervelende bijwerkingen.

Conclusie over te veel pre workout genomen

pre workout shake

Je hebt te veel pre workout genomen als je dagelijks meer gebruikt dan de aanbevolen dosering, wat normaal gesproken meestal één scoop per dag is.

We raden je dan ook niet aan om meer dan deze dosering te nemen, aangezien je dan last krijgt van nare bijwerkingen.

Tintelingen en hartkloppingen zijn hier goede voorbeelden van, net als hoofdpijn en slaapproblemen.

Als je teveel pre workout hebt genomen, blijf alert op klachten en bijwerkingen en neem zo nodig contact op met een arts.

En in het vervolg, hou je netjes aan de aanbevolen dosering om dit te voorkomen!