Theragun kopen? Massage guns van Therabody vergeleken (2024)

Massage guns, je ziet ze steeds vaker en ze worden op meerdere webshops aangeboden. Een van de meest voorname en vooruitstrevende merken in het gebied van massageguns is Theragun van het bedrijf Therabody.

We nemen dit merk en haar producten onder de loep zodat je de beste keuze kan maken in jouw aankoop van een massagegun.

De Theragun serie

Theragun serie

De massageguns van Therabody vallen allemaal onder de Theragun-serie. Deze massageguns onderscheiden zich van andere merken op diverse vlakken.

Zo trillen de massageguns van Theragun met een hogere amplitude, wat betekent dat de trillingen grotere bewegingen maken.

De borstelloze motor is sterk en duurzaam, hierdoor kun je ook bij het uitoefenen van meer druk bij gebruik dezelfde diepte en snelheid trillingen verwachten.

Er zijn verschillende opzetstukken die gebruikt kunnen worden op de massageguns, ieder hebben een eigen vorm en eigen voordelen.

De opzetstukken zijn te gebruiken op alle producten uit de Theragun serie. Alle opzetstukken zijn gemaakt van een materiaal wat gemakkelijk schoon te maken is.

Welke Theragun past het beste bij jou?

Therabody heeft vier verschillende massageguns van Theragun op de marktgebracht. We zullen de verschillende Theraguns onder de loep nemen en de specificaties uiteenzetten.

Theragun Mini

Theragun Mini

De kleinste en lichtste variant uit de Theragun serie. De Theragun is een massagegun in zakformaat, maar biedt alsnog veel kracht en een kwalitatieve diepe spierbehandeling.

De Theragun Mini kan op armen, benen, nek, rug, schouders en voeten gebruikt worden.

Er zijn 3 snelheden om de behandelingen aan te passen naar wat voor jou het prettigste is. De trillingen van de Theragun Mini zijn 12mm in afstand, hierdoor kan de massagegun al heel snel verlichting bieden bij stijve spieren.

Met zijn 0,7 kilogram is de Theragun Mini erg draagbaar en door zijn afmetingen past hij in de palm van je hand.

De Theragun Mini wordt geleverd met 1 opzetstuk, de Standard Ball. Maar de andere opzetstukken van de Theragun serie kunnen ook op deze massagegun gebruikt worden.
Theragun Prime

Theragun-Prime

De Theragun Prime is door Bluetooth te koppelen met de Theragun app voor extra uitleg en voorgeprogrammeerde routines.

De Theragun Prime is groter dan de Theragun Mini en is perfect voor thuisgebruik. De batterij kan tot 2 uur aaneengesloten gebruikt worden voordat deze weer opgeladen dient te worden.

De sterke borstelloze motor levert maar liefst 15 kilogram aan kracht tijdens gebruik. De Theragun Prime kan op vijf verschillende snelheden gebruikt worden. De snelheid kan aangepast worden op de Theragun Prime of via de app van Theragun.

Door de aanpasbare snelheid kan de Theragun Prime diverse spiergroepen goed behandelen; de massagegun kan gebruikt worden op elke spiergroep van het lichaam.

De trillingen die de Theragun Prime voortbrengt zijn van 16mm amplitude, waardoor de trillingen tot 60% dieper op de spieren doordringen dan vergelijkbare massageguns van andere producenten.

De Theragun Prime wordt geleverd met 4 opzetstukken; de Standard Ball, de Dampener, de Cone en de Thumb.

De opzetstukken zijn gemakkelijk te verwisselen en zijn allemaal gemaakt van een schuimrubber-materiaal wat goed schoon te maken is.

De Theragun Prime kan samen met de opzetstukken bewaard worden in een opbergetui.
Theragun Elite

theragun-elite-massagegun

De derde massagegun uit de Theragun serie is de Theragun Elite.

Evenals de andere uitvoeringen van de Theragun massagegun is deze uitgerust met de gepatenteerde borstelloze motor voorzien van QuietForce Technology. De motor is daardoor krachtig, duurzaam en geruisloos.

Het bereik van de trillingen is 16mm waardoor de vibratie diep in de spieren kan inwerken. De Theragun Elite is uitgerust met een lithium-ion batterij die tot 20 kilogram aan kracht kan leveren voor maximaal 2 uur aan een stuk.

De Theragun Elite kan geheel naar wens aangepast worden. Het snelheidsbereik van de trillingen ligt tussen de 1750 en 2400 trillingen per minuut.

De snelheid wordt weergegeven op het OLED scherm bovenop het apparaat.

Door de Theragun Elite met Bluetooth te koppelen met de app kun je gebruik maken van de 3 vooringestelde routines met trillingen die volledig gestuurd worden door de app.

De Theragun Elite komt in een harde koffer waardoor deze goed op te bergen is en gemakkelijk meegenomen kan worden.

Er worden 5 verschillende opzetstukken geleverd bij de Theragun Elite, met ieder een eigen vorm en toepassing:

  • De Dampener: te gebruiken voor zachte of gevoelige delen van het lichaam.
  • De Standard Ball: te gebruiken op zowel grote als kleine spiergroepen.
  • De Cone: door zijn vorm kan dit opzetstuk heel nauwkeurig specifieke spieren behandelen, bijvoorbeeld op handen en voeten.
  • De Thumb: wordt aangeraden voor triggerpoints op het lichaam en de onderrug.
  • De Wedge: door zijn vorm is dit opzetstuk ideaal voor gebruik op de schouderbladen en de IT-banden (een pees die van de bekken, langs het dijbeen naar de knie loopt).
Theragun G4PRO

Theragun G4PRO

De Theragun G4PRO is de meest uitgebreide versie van Theragun. Deze massagegun kan door zowel professionals als allerdaagse gebruikers gebruikt worden.

De krachtige QuietForce Technologie motor wordt aangedreven door één van de twee lithium-ion batterijen. De batterijen kunnen gemakkelijk gewisseld worden, waardoor je nooit zonder stroom komt te zitten.

Iedere batterij heeft een levensduur van 2,5 uur waardoor de Theragun G4PRO ideaal is voor langdurig gebruik. De maximale kracht van de trillingen is 30 kilogram en het bereik van de trillingen is 16 millimeter.

Er zijn meerdere functies die het gebruik van de Theragun G4PRO gemakkelijker maken. Zo kan de massagegun gekoppeld worden met de bijbehorende app van Therabody om de snelheid aan te passen of gebruik te maken van de 3 app-gestuurde vooringestelde routines.

De snelheid kan aangepast worden van 1750 tot 2400 trillingen per minuut, de gekozen snelheid wordt weergegeven op het OLED scherm bovenop de Theragun G4PRO.

Om precies de juiste hoek te bereiken van de spier kan de kop van de Theragun G4PRO in 4 verschillende posities gebruikt worden.

De Theragun G4PRO komt geleverd in een luxe opbergkoffer en komt met 6 verschillende opzetstukken om perfect gebruik te maken van de massagegun; de Dampener, de Standard Ball, de Cone, de Thumb, de Wedge en de Supersoft.
Het merk Therabody

Therabody massageguns

Therabody is opgericht door Dr. Jason Wersland een chiropractor uit Los Angeles, America.

Hij heeft zijn bedrijf opgericht nadat hij in 2007 een heftig motorongeluk had en na het ongeluk bleef kampen met flinke pijn.

Er bleek niks op de markt te zijn waarmee hij zijn pijn kon verlichten. Zo heeft hij in 2009 zelf de eerste Theragun ontworpen uit gereedschap en kon hij eindelijk pijnverlichting vinden.

Dr Wersland ontdekte dat trillingen op een bepaalde diepte en snelheid verlichting konden geven bij spieratrofie.

Hij bleek niet de enige te zijn die baat had bij zijn zelfontworpen gereedschap, hij kon ook patiënten in zijn praktijk helpen met deze techniek. In 2016, zo’n 10 jaar nadat het eerste prototype werd ontwikkeld, is de Theragun G1 op de markt gekomen.

Door de jaren heen heeft Therabody meerdere producten op de markt gebracht die allemaal gericht zijn op het versterken van je spieren of helpen bij herstel na een blessure.

Het bekendste product van het bedrijf is nog altijd de massagegun, waar het allemaal mee begon. Door de jaren heen is er een hele serie massageguns ontwikkeld genaamd Theragun.

De Theragun massageguns worden gebruikt door militairen, artsen en topatleten.

Wat doet een Theragun?

Een massagegun van Theragun kan je leven op verschillende manieren verbeteren.

Want net als dat er ook meerdere vormen van massages zijn die je kan krijgen in een salon, zijn er ook verschillende toepassingen voor een massagegun.

We zetten de belangrijkste voordelen van het gebruik van een massagegun op een rijtje:

Pijnverlichting

Pijnverlichting massagegun

Een massagegun kan zorgen voor pijnverlichting doordat de trillingen van het apparaat diep op de spieren en het weefsel in kan werken.

Een massage helpt om de bloedcirculatie te verbeteren waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd kunnen worden en je spieren sneller herstellen.

Ook bij langdurige of chronische pijn in nek-, schouder- of onderrug kunnen de trillingen van een massagegun verlichting bieden.

Blessureherstel en -preventie

Gebruik een massagegun voor het sporten om de spieren los te maken, zo heb je een groter bewegingsbereik en zijn je spieren al opgewarmd en soepel voordat je aan je work-out begint.

Het masseren van spieren houdt het weefsel soepel waardoor je de kans op verklevingen vermindert.

Ook na het sporten kan een massagegun verlichting bieden door de bloedsomloop te bevorderen, kramp na het sporten wordt namelijk veroorzaakt door melkzuur in de spieren, een massagegun kan helpen om het afvoeren van afvalstoffen in de spieren te versnellen.

Door het gebruik van een massagegun wordt spierspanning vermindert en kan stijfheid worden tegengegaan.

Littekenweefsel

Het is algemeen bekend dat littekenweefsel minder elastisch is dan gewoon weefsel. Hierdoor kunnen littekens in de huid of in de spieren strak en ruw aanvoelen.

Door het gebruik van een massagegun wordt littekenweefsel sneller afgebroken en wordt herstel gestimuleerd.

Ervaringen met de Theragun

De Theragun massageguns zijn enthousiast ontvangen en krijgen goede reviews. De producten worden aangeboden op verschillende websites, zoals Bol.com en Coolblue.nl, op beide websites zijn de producten 4 of 5 ster recensies.

De producten van Theragun worden geprezen om hun gebruiksvriendelijkheid, hun ergonomische ontwerp en de handige opzetstukken.

Door hun driehoekige vorm zijn de massageguns allemaal erg fijn vast te houden, door dit ergonomische ontwerp zijn je de apparaten ook zelfstandig goed te gebruiken op het gehele lichaam.

De intelligente app biedt ontzettend veel informatie en instructies om het beste uit de Theragun te halen. Zo registreert de app precies hoe je de massagegun vasthoudt, hoeveel druk er geleverd wordt met de trillingen en welk opzetstuk gekoppeld is.

De verschillende routines die zijn voorgeprogrammeerd in de app bieden duidelijke instructies, zo weet je precies hoe je het meeste profijt haalt uit de gekozen routine.

Er is zelfs een mogelijkheid om eigen routines in te stellen voor gepersonaliseerd gebruik van de Theragun.

Vernieuwde technologie

theragun technologie

Door het gepatenteerde ontwerp van de motor met QuietForce Technologie kan de motor veel kracht leveren zonder veel herrie te maken.

De borstelloze motor is duurzaam en erg stil vergeleken met massageguns van andere merken. Ook wanneer je veel kracht uitoefent met het apparaat kan de motor nog de gewenste trilling leveren op de spiergroep.

De krachtige motor kan tot maximaal 2400 trillingen per minuut leveren waardoor de vibraties diep doordringen in het spierweefsel.

De minimale snelheid van de trillingen is 1750 trillingen per minuut, dit kan voor sommige gebruikers al vrij heftig aanvoelen, zeker als de spiergroep al gevoelig is.

Daarentegen zijn de trillingen van een hoge amplitude, wat betekent dat de trillingen een groot bereik hebben van 16mm, hierdoor dringen de vibraties tot wel 60% dieper door in het spierweefsel dan massage guns van andere merken.

Is een Theragun het kopen waard?

Er zijn vier verschillende Theragun massage guns in de productlijn, ieder heeft zijn eigen voordelen en komt met een eigen prijskaartje.

Het kan een flinke aankoop lijken, maar als je uitrekent hoeveel je uiteindelijk zult besparen op kosten voor een masseur of fysiotherapeut zal deze aankoop zich snel terugverdienen.

De opzetstukken bieden veel mogelijkheden en zorgen ervoor dat je gericht bepaalde spiergroepen kunt behandelen.

Door gebruik te maken van de Theragun apparaten is spierpijn niet meer nodig. Na een intensieve workout bieden de massageguns verlichting van de spierpijn en wordt herstel bevordert doordat de bloedsomloop wordt gestimuleerd.

Als je training te heftig was en er melkzuur opbouw is in je spieren dan kan gebruik van de massagegun ervoor zorgen dat het littekenweefsel sneller herstelt.

Het afvoeren van melkzuur wordt gestimuleerd waardoor je minder last zult hebben van kramp en spierpijn.

De massageguns zijn een ware aanrader voor iedereen die wilt genieten van een stevige massage en iedereen die pijnvrij door het leven wil. Wat ons betreft zijn ze dus zeker het kopen waard!

Bekijk ook:

Fitness trilplaat kopen

Plaats een reactie