Wat zijn de voordelen van een trilplaat?

De trilplaat is een populair product onder verschillende sporters. In de sportschool en thuis wordt dit product veel gebruikt. De resultaten van trainen op de trilplaat zijn veelal erg positief.

Maar wat zijn precies de voordelen van de trilplaat? In dit artikel lees je alles over het positieve effect van de powerplate.

Jij weet na het lezen van dit artikel of de trilplaat ook voordelen voor jou heeft!

De trilplaat is goed voor de doorbloeding

trilplaat_voeten_benen_elektroden

Allereerst heeft de trilplaat een bewezen effect op je doorbloeding. Door de trillingen worden je spieren meer geactiveerd wat de doorbloeding verbetert.

Bij dagelijks gebruik van de powerplate zal je doorbloeding constant verbeteren. Dankzij een betere doorbloeding zul je minder last hebben van pijntjes en andere klachten.

Op lange termijn heeft is sporten met de powerplate dus goed voor je doorbloeding.

Sterkere en soepelere spieren

Ook in je spieren ga je flinke voordelen merken dankzij de trilplaat oefeningen. Al na een aantal dagen trainen heeft de powerplate effect op je spieren.

Zo worden je spieren allereerst sterker en steviger dankzij het trainen op de trilplaat. De constante vibratie van de powerplate heeft hetzelfde effect als een gemiddelde krachttraining.

De soepelheid van je spieren wordt ook bevorderd bij het gebruik van een trilplaat. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je op leeftijd bent en last hebt van stijve spieren.

Een fitter en gezonder gevoel

Vibromax Plus Trilplaat

De trilplaat zorgt daarnaast voor een fitter gevoel door de dag heen. Als je ‘s ochtends wat oefeningen doet, heb je daar de hele dag profijt van.

Zeker mensen die lange werkdagen draaien merken de voordelen van de trilplaat.

Trainen met de trilplaat is gezond, zo blijkt ook uit onderzoeken van experts. Het fittere en gezondere gevoel waar het product voor zorgt, is ook wetenschappelijk onderbouwd.

Heeft iedereen deze voordelen?

De meeste mensen zullen wel degelijk voordelen merken bij het gebruik van de trilplaat. Zeker mensen met zwakke of stijve spieren hebben veel baat bij powerplate trainingen.

Uit online reviews blijkt dat veel mensen erg tevreden zijn met hun trilplaat. Het positieve powerplate effect wordt vooral benoemd door mensen die slecht ter been zijn.

Ook mensen die met de trilplaat afvallen merken dat ze sneller gewicht verliezen. Veel van deze mensen sporten er ook naast, wat het afvallen nog makkelijker maakt.

Voor wie niet?

Toch is de trilplaat niet voor iedereen geschikt. De powerplate is niet geschikt voor mensen met kunstgewrichten. Ook zwangere vrouwen wordt het niet aangeraden om de trilplaat te gebruiken.

Verder is de trilplaat niet bedoeld voor mensen met bijvoorbeeld botbreuken. Het risico is er namelijk dat de trillingen de botbreuk verergeren.

En zo is het nog bij meer aandoeningen afgeraden om een trilplaat te gebruiken. Bij twijfel is het altijd aan te raden om een arts te raadplegen voordat je gebruik gaat maken van de trilplaat.

Zijn er ook nadelen aan de powerplate?

Trilplaten zijn erg veilige producten. Over het algemeen merken gebruikers weinig problemen met de powerplate. Toch zijn er ook wat nadelen aan de trilplaat.

Allereerst is het belangrijk om een trilplaat te kopen van goede kwaliteit. Niet elke powerplate doet namelijk voldoende om de voordelen te merken. Koop daarom altijd een trilplaat die hoog scoort onder gebruikers.

Verder kan de trilplaat duizeligheid opwekken. Zeker als je te lang op het apparaat staat kunnen de trillingen je duizelig maken. Die duizeligheid is overigens niet gevaarlijk, maar het kan wel vervelend zijn.

Gelukkig zijn deze nadelen niet gevaarlijk en komen ze weinig voor. Als je die nadelen toch merkt, kun je proberen je trilplaat trainingen korter te maken. Op die manier loop je minder risico om de nadelen te merken.

Conclusie – Heeft de trilplaat voordelen voor je gezondheid?

trilplaat gezondheid voordelen

De trilplaat heeft dus wel degelijk voordelen voor je lichaam. Zo zullen je spieren een stuk sterker en soepeler aanvoelen. Ook kun je in spiermassa aankomen dankzij de powerplate.

Verder is dit product ideaal voor mensen die slecht ter been zijn. Zij zullen zich sterker voelen dankzij de dagelijkse powerplate oefeningen.

Tenslotte geeft de powerplate je dus een fitter gevoel door de dag heen. Een dagelijkse training op de trilplaat zorgt ervoor dag jij elke dag fit en energiek bent.

Ik kan daarom iedereen aanraden om een keer gebruik te maken van een powerplate. Je zult gegarandeerd de voordelen van de trilplaat merken! Check altijd wel even van tevoren of je de trilplaat veilig kan én mag gebruiken.