Dit zijn de beste oefeningen voor op de trilplaat

Trainen met een trilplaat is goed voor je lichaam en voor je algehele gezondheid.

Bij goed gebruik kan onder meer je cellulitis erdoor verminderd worden en het helpt je bij je strijd tegen love handles.

Maar wat kan je nu precies verstaan onder goed gebruik? Met deze powerplate oefeningen word je op weg geholpen naar een mooier lichaam. En een goede gezondheid!

Trilplaat oefeningen voor vetverlies en spieropbouw

Het grote voordeel van trilplaat oefeningen is dat het stuk voor stuk krachtoefeningen zijn.

Dat betekent dat je met een powerplate oefeningen prima kunt vermageren en spieren opbouwen. Afvallen met de trilplaat is dan ook zeer goed mogelijk.

Zeker met onderstaande oefeningen ga je snel het resultaat van je inspanningen zien.

1. Squats – oefening tegen cellulitis

Trilplaat squats

In principe werkt iedere oefening waarbij je je billen gebruikt goed tegen cellulitis.

Maar de trilplaat oefening met het beste resultaat tegen cellulitis is de welbekende squat. Hierbij ga je met beide voeten stevig op de trilplaat staan.

Door de trillende beweging wordt de impact voor je billen en bovenbenen nóg groter. Doe bijvoorbeeld drie sets van telkens 15 squats.

Als je deze trilplaat oefening tegen cellulitis op regelmatige basis doet, zal je snel resultaat zien.

2. Planken – Oefening tegen buikvet en love handles

Trilplaat Planken

De strijd aangaan met je love handles is niet eenvoudig. Met alleen het trainen van je buikspieren red je het namelijk niet. Planken kan de oplossing voor je buikvet én love handles zijn.

Dit gaat als volgt. Je plaatst je onderarmen op de trilplaat, met je tenen op de grond. Rug recht en houd dit vast voor ten minste een halve minuut.

Je kunt zelf bepalen hoe vaak je dit herhaalt. 3 keer is ruim voldoende, vaker mag uiteraard. Planken is ook heel effectief voor onder meer je rugspieren.

3. Lunges – Oefening voor je buikspieren

Lunges power plate

Een oefening die geschikt is voor meerdere spiergroepen, waaronder je de spieren in je buik. Daarnaast krijg je er sterkere benen van.

Bij lunges stap je met één voet stevig op de plaat, je andere voet houd je op de grond. Vervolgens probeer je met je voorste been een hoek van 90 graden te maken.

Even vasthouden en weer terug naar de beginpositie. Dit herhaal je een keer of 10 per been. Deze sets kan je drie keer (of vaker) doen.

4. Push ups – Oefening voor je bovenlichaam

Powerplate pushups

Ook voor je armen zijn er veel geschikte trilplaat oefeningen. Een van de betere oefeningen voor je armen, en een van de beste allround workouts op de powerplate, is het opdrukken.

Het spreekt voor zich. Je plaatst je handen stevig op de plaat en gaat opdrukken. Door het trillen wordt het effect voor onder meer je armen en schouders versterkt.

Veelgestelde vragen

Bestaat er een trilplaat oefeningen app?

Jazeker. Er zijn diverse apps te vinden met goede oefeningen voor op de trilplaat. Als je bij jouw aanbieder zoekt op powerplate oefeningen (of exercise) ga je een heel eind komen.

Hoe effectief is een trilplaat tegen cellulitis?

Een trilplaat zorgt voor betere doorbloeding, cellulitis ontstaat door een slechte doorbloeding. Zeker in combinatie met gezonde voeding kan een trilplaat leiden tot vermindering van cellulitis.

Verbetert een trilplaat je stofwisseling?

Je stofwisseling verbetert inderdaad door het gebruik van een powerplate. Dat komt doordat het lichaam tijdens het trillen wordt gemasseerd.

Dat is niet alleen goed voor de bloedsomloop, maar ook voor je stofwisseling.

Zijn oefeningen op specifieke trilplaten hetzelfde?

Een van de meest populaire trilplaten van dit moment is een Vibroshaper. Deze is wat compacter dan andere modellen. Dit heeft verder geen gevolgen.

VibroShaper oefeningen zijn niet anders dan de hierboven beschreven oefeningen. Er zitten vaak weerstandsbanden bij een VibroShaper, waardoor je workout nog effectiever wordt.

Ook Vibrofit oefeningen zijn niet anders dan de andere powerplate oefeningen.

Waar kan je nog meer trilplaat oefeningen vinden?

Trilplaat poster oefeningen

Als je na het lezen van dit artikel nog meer inspiratie nodig hebt, is het leuk om een poster met allerlei oefeningen te bestellen of op internet op te zoeken.

Die kan je altijd bij de hand houden als je met je trilplaat aan de slag gaat.

Wil je – wanneer jij maar wilt – effectief trainen op de trilplaat? Koop dan een trilplaat voor thuis. De beste ontdek je door hieronder te klikken:

Misschien ook interessant:

Plaats een reactie