Tunturi Competence F20 | Review, Ervaringen & Aanbieding

Wil je proeven van het trainen met een hometrainer? Op een hometrainer die niet te duur is, maar wel van uitstekende kwaliteit is? Dan is de Tunturi Competence F20 een serieuze mogelijkheid.

Tunturi zegt zelf dat deze hometrainer zeer geschikt is voor beginnende gebruikers en voor sporters die af en toe sporten. In deze review wordt duidelijk of dit inderdaad de perfecte hometrainer voor beginners is.

De Tunturi Competence F20 Review

tunturi f20

De Tunturi Competence F20 is een ideale hometrainer voor beginners. Het is een hometrainer waar je niet de meest speciale trainingsprogramma’s op kunt volgen. Of die het mooiste design heeft.

Het is een hometrainer die je gebruikt waar deze voor bedoeld is. En dat is fietsen.

Een pluspunt van deze hometrainer is de lage instap. Daardoor kunnen ook ouderen en mensen die revalideren de fiets prima gebruiken. Ook het comfort van de fiets is dik in orde. En de relatief lage prijs is natuurlijk ook lekker.

Wat minder is aan de Tunturi Competence F20 is het beperkte aantal trainingsprogramma’s. Er zijn er slechts drie, waardoor je weinig kunt variëren in de trainingen.


Wat maakt de Tunturi Competence F20 uniek?

De Tunturi Competence F20 heeft een aantal opvallende zaken die deze hometrainer speciaal maken. Behalve de voor een hometrainer aantrekkelijke prijs, zijn ook de volgende punten opvallend.

Lage instap

lage instap tunturi f20

Het eerste punt zie je meteen als je voor de Tunturi Competence F20 staat. Deze hometrainer heeft een lage instap.

Ouderen kunnen op deze hometrainer makkelijker opstappen. En als je aan het revalideren bent, is een lage instap prettig.

Comfort

Een hometrainer mag zeker het nodige comfort bieden. Hoewel je op dit apparaat stevige trainingen kunt uitvoeren, is het geen racefiets. Het zadel moet dus lekker zitten. En je moet ook redelijk rechtop kunnen zitten.

Het gelzadel van de Tunturi Competence F20 zit lekker en kan versteld worden. Op meerdere manieren. Je kunt het zadel (uiteraard) hoger en lager zetten. Ook kan het zadel naar voren en naar achteren worden verplaatst. Daardoor zit je altijd goed.

Het stuur is eveneens naar voren en naar achteren te verstellen. Het stuur van deze hometrainer kan niet hoger of lager.

Over de trappers heb je niks te klagen. Ze hebben voldoende profiel. Aan de trappers zitten riempjes, waardoor je voeten lekker stevig vastzitten.

Trainen op je hartslag

display tunturi f20 hometrainer

Uniek is dit natuurlijk niet, maar voor een hometrainer in deze prijsklasse is het mooi meegenomen dat je op hartslag kunt trainen. Het voordeel van trainen op hartslag is dat je veel gerichter te werk kunt gaan.

Zo is het voor het opbouwen van conditie en het trainen op vetverbranding veel makkelijker om je hartslag als leidraad te hebben.

Redenen om de Tunturi Competence F20 te kopen

Voor deze prijs ga je niet sneller een veel betere hometrainer vinden. In deze prijsklasse is de Tunturi Competence F20 een van de betere hometrainers.

Dit is ook een prima hometrainer voor beginners. Vanwege de lage instap kunnen ook ouderen prima uit de voeten met de Competence F20. En als je aan het revalideren bent van een blessure, is de lage instap ook mooi meegenomen.

Het kunnen trainen op hartslag is ook een reden om de Tunturi Competence F20 aan te schaffen. Zoals gezegd kan je door je hartslag in de gaten te houden een stuk gerichter trainen.

De hartslagsensoren meten je hartslag behoorlijk accuraat. Een borstband is nog altijd wat nauwkeuriger, maar met de sensoren kom je ook een heel eind.

Redenen om de Tunturi Competence F20 niet te kopen

tunturi hometrainer f20

Een minpunt van de Tunturi Competence F20 is het karige aanbod op het gebied van trainingsprogramma’s. Er kunnen er slechts drie gevolgd worden. Eén van de trainingsprogramma’s is het Body Fat Programma. Dat is dan wel weer ideaal als je wilt afvallen. Maar je kunt toch stellen dat drie trainingsprogramma’s weinig is.

Je kunt de trainingen nog wel iets aanpassen met de weerstandsniveaus. Er zijn er acht, wat ook weer niet echt veel is. En de trainingscomputer had ook wel iets meer mogen zijn.

Goed, alle essentiële gegevens staan erop, zoals hartslag, afstand, tijd en RPM. Maar speciaal is het niet. Natuurlijk kan je voor deze prijs niet verwachten dat alles aan de fiets helemaal top is.

Alternatieven voor de Tunturi Competence F20

De Tunturi Competence F20 is in deze prijsklasse een van de betere hometrainers. Tunturi moet uiteraard wel de concurrentie aangaan met andere hometrainers met een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Een voorbeeld is FitBike Ride 5 iPlus. Ook dit is kwalitatief een prima hometrainer, met als leuk extraatje de iPlus module.

Ook de VirtuFit iConsole HTR 2.1 is een goede hometrainer in deze prijsklasse. Dit is een sterke hometrainer met diverse leuke extra’s.

Mijn ervaringen met de Tunturi Competence F20

ervaring tunturi f20

Het was aan het begin van de winter dat ik voor het eerst op de Tunturi Competence F20 kroop. De drie winters daarvoor had ik me steeds voorgenomen om mijn conditie niet volledig te laten verdwijnen. Tevergeefs. De Competence F20 moest uitkomst bieden.

Dat heeft deze hometrainer gedaan. Voor een beginner zoals ik is dit een ideale fiets. De hometrainer functioneert prima.

En zeker in het begin is het niet erg dat er maar drie trainingsprogramma’s zijn. Er zit voldoende variatie in de programma’s.

Mijn ervaring met de Competence F20 is dus positief. En mijn conditie was in het voorjaar voor het eerst in jaren weer eens op orde.

Conclusie & kopen voor de laagste prijs

De Tunturi Competence F20 is een prima hometrainer voor beginners. Je krijgt veel waar voor je geld.

Deze hometrainer kan je prima gebruiken voor het opbouwen of onderhouden van je conditie. En als je wat kilo’s wilt kwijtraken, kan je het Body Fat Programma volgen.

Hier kun je bekijken waar je de Tunturi Competence F20 voor de laagste prijs kunt kopen.
Veelgestelde vragen

Hoe moet ik de Competence F20 monteren?

De montage is eenvoudig en duurt ongeveer 45 minuten. De handleiding is heel duidelijk.

Kan de Tunturi Competence ook verbonden worden met apps?

De Tunturi Competence F20 kan helaas niet worden verbonden met apps.