Tunturi FitRow 50: Review, Ervaringen & Aanbieding

Wil jij alle ins en outs weten van de Tunturi FitRow 50 roeimachine? Deze roeimachine is met name enorm populair onder thuissporters. Ook wordt deze roeimachine gebruikt in sportscholen.

In deze review vind je alles wat je moet weten voordat je de FitRow 50 koopt. Zo weet jij zeker of de FitRow 50 inderdaad het juiste roeiapparaat is voor jou. Lees snel verder!

De Tunturi FitRow 50 nader bekeken

Tunturi fitrow 50

De eerste indruk van de Tunturi FitRow 50 is meteen positief. De uitstraling van deze mooie roeimachine is erg netjes en strak afgewerkt. De kleur van de roeimachine zorgt er daarnaast voor dat deze in elke ruimte past.

Om de FitRow 50 in detail te kunnen bekijken vind je hieronder alle belangrijke informatie. Allereerst worden de grootste voordelen van de Tunturi FitRow 50 uitgelicht. Hierna worden de eventuele nadelen en toepassingen uitgebreid beschreven.


De grootste voordelen van de FitRow 50

Laten we beginnen met de positieve kanten van de FitRow 50. Deze roeimachine heeft namelijk nogal wat positieve eigenschappen. Alle voordelen dragen bij aan het correct uitvoeren van een uitdagende workout op deze roeimachine.

Hieronder vind je de grootste voordelen van de Tunturi FitRow 50.

Geruisloos gebruik zonder slijtage door de magneetweerstand

Allereerst is het magnetische weerstandssysteem van deze roeimachine een groot voordeel. De FitRow 50 is namelijk een roeitrainer met magnetische weerstand.

Hierdoor maakt de Tunturi FitRow 50 bijvoorbeeld bijna geen geluid. Je zou deze roeitrainer bij wijze van spreken zonder problemen in de woonkamer kunnen gebruiken.

Door de magnetische weerstand de aandrijving van de roeimachine daarnaast minder snel slijten. De magneet neemt namelijk alle weerstand tijdens het trainen op zich. Er wordt dus geen weerstand opgebouwd door de daadwerkelijke wrijving van onderdelen.

Zeer compact op te slaan door de inklapmogelijkheid

Tunturi fitrow 50 inklapbaar

Omdat je de Tunturi FitRow 50 kunt inklappen is deze compact op te slaan. Hierdoor kun je zelfs als je weinig ruimte hebt gebruik maken van de FitRow 50. Om die reden wordt de FitRow 50 veel door thuissporters gebruikt.

Het inklappen van de FitRow 50 is daarnaast erg makkelijk en snel gedaan. Hierdoor kunnen zelfs mensen met twee linkerhanden deze roeitrainer zonder problemen inklappen.

Uitdagend en gevarieerd trainen

Een geruisloze roeimachine die je compact op kunt bergen is natuurlijk prettig. Het is echter nog belangrijker dat het roeiapparaat ook goed werkt. Een roeitrainer kopen doe je alleen als deze ook je sportresultaten positief beïnvloedt.

Gelukkig heeft de Tunturi FitRow 50 allereerst verschillende uitdagende trainingsprogramma’s die jouw workout uitdagend maken. De 17 trainingsprogramma’s en 16 weerstandsniveaus zorgen ervoor dat geen enkele training met de FitRow 50 saai is.

Je kunt voor iedere gelegenheid eenvoudig een ander trainingsprogramma met verschillende weerstanden instellen.

Wil je een rustig programma volgen waarmee je lange afstanden roeit? Dan kun je dit zonder problemen instellen. Ook voor korte en intensieve trainingen heeft de FitRow 50 een aantal uitdagende programma’s.

Gedetailleerd je trainingsprogressie bijhouden

Tunturi fitrow 50 trainingen

Tijdens het trainen wil je natuurlijk je progressie goed kunnen bijhouden. Daarom is het belangrijk dat jouw roeimachine een scherm heeft waarop je je progressie kunt meten.

De Tunturi FitRow 50 heeft een zeer gedetailleerd scherm waardoor je verschillende statistieken kunt bijhouden.

Zo kun je tijdens het trainen bijvoorbeeld precies zien welke afstand je al hebt afgelegd. Daarnaast hou je eenvoudig je trainingstijden bij.

Verder is het erg handig dat je op de FitRow 50 je calorieverbruik kunt bijhouden. Hierdoor kun je precies zien hoeveel vet je aan het verbranden bent tijdens een training.

Tenslotte kun je ook je hartslag monitoren op het display van de Tunturi FitRow 50. Je wilt tijdens je training namelijk proberen een hoge hartslag te behouden. Tijdens je training kun je je hartslag dus eenvoudig op een prettig ritme vasthouden.

Zijn er ook nadelen?

In een eerlijke review is het natuurlijk ook belangrijk om de nadelen te benoemen. Zo krijg je namelijk een beter beeld van de mogelijkheden van de FitRow 50.

Gelukkig heeft de Tunturi FitRow 50 voor de meeste gebruikers weinig nadelen.

Allereerst geeft de FitRow 50 een minder realistisch beeld van roeien. Door de magneetweerstand is je trainingservaring op dit apparaat namelijk minder echt.

Roeimachines op waterweerstand geven bijvoorbeeld een realistischer beeld, omdat je dan daadwerkelijk met waterdruk traint.

Verder zorgt het lichte vliegwiel van 6kg voor een lage tegendruk bij intensieve training. Ook is de roeitrainer in totaal slechts 31 kilo. Bij zware trainingen kan de FitRow 50 hierdoor een beetje gaan wiebelen.

De FitRow 50 kritisch beoordeeld

Om een goed beeld te krijgen van de Tunturi FitRow 50 is een kritisch onderzoek nodig. Gelukkig zijn er genoeg gebruikers die een gedetailleerde beoordeling hebben gegeven van deze FitRow 50.

Ook experts hebben goed onderzoek gedaan naar de Tunturi FitRow 50. Deze onderzoeken geven een goed beeld weer van de roeimachine vanuit een professioneel oogpunt.

Hierdoor is het mogelijk om een eerlijke, kritische beoordeling te geven van de FitRow 50.

De mening van andere gebruikers

Tunturi fitrow 50 reviews

Dat de FitRow 50 van Tunturi een goede roeimachine is blijkt ook uit de reviews. Deze beoordelingen van gebruikers zijn over het algemeen erg positief.

Gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden met het apparaat. Zij vinden het gebruiksgemak van de FitRow 50 meer dan genoeg voor hun thuistrainingen.

Ook de compacte opslagmogelijkheden worden erg gewaardeerd.

De uitdagende programma’s en weerstanden maken de FitRow 50 verder geliefd onder fanatieke thuissporters. Echter merken deze gebruikers wel dat de roeimachine soms wiebelt tijdens intensieve trainingen.

Niet voor iedereen weggelegd

Helaas is het gebruik van de Tunturi FitRow 50 niet voor iedereen weggelegd.

Zware gebruikers vinden het allereerst jammer dat zij de FitRow 50 niet kunnen gebruiken.

Deze roeimachine heeft namelijk een maximaal draaggewicht van 120 kilo. Als je ernstig overgewicht hebt is de FitRow 50 dus geen roeimachine om te gebruiken.

Ook lange mensen (boven de 200cm) kunnen de FitRow 50 niet gebruiken. Toch is de Tunturi FitRow 50 toegankelijker dan de meeste roeimachines. Veel machines hebben namelijk een lengtelimiet van 190cm voor gebruikers.

De Tunturi FitRow 50 vs. andere roeimachines

De FitRow 50 is natuurlijk niet de enige roeitrainer die je kunt kopen. Er zijn veel verschillende soorten roeitrainers op de markt.

Hieronder wordt de Tunturi FitRow 50 vergeleken met een aantal andere soorten roeitrainers.

Roeitrainers op waterweerstand

Allereerst kun je ook roeitrainers kopen met waterweerstand. Deze roeitrainers halen de tegendruk uit een watertank die je thuis vult met kraanwater.

Dit type roeitrainer zorgt bijvoorbeeld voor een veel realistischere manier van trainen.

Roei jij dus liever op een realistische manier? Dan is een roeitrainer met waterweerstand wellicht een betere optie.

Een vergelijkbare magnetische roeitrainer – VirtuFit Row 450

VirtuFit Row 450 inklapbare roeitrainer

Steeds meer roeitrainers maken gebruik van magnetische systemen om een stille weerstand te kunnen creëren. Hierdoor zijn er veel alternatieve roeimachines met magneetweerstand op de markt.

Een roeimachine zoals de VirtuFit Row 450 roeitrainer is bijvoorbeeld vergelijkbaar met de FitRow 50.

Deze roeimachine heeft echter geen trainingsprogramma’s waar je uit kunt kiezen. Je traint dus constant op hetzelfde programma, waardoor je trainingen variatie kunnen missen.

Ook heeft de VirtuFit Row 450 slechts 10 verschillende weerstandsniveaus. Daardoor is deze roeitrainer alleen geschikt voor vrijetijdssporters die op een laag tempo willen sporten.

Een uitdagend alternatief – Focus Fitness Row 3

Focus Fitness Row 3

De Focus Fitness Row 3 is een redelijke optie in plaats van de FitRow 50. Uit Focus Fitness Row 3 reviews blijkt dat deze roeitrainer namelijk een degelijk alternatief is.

De 16 weerstanden zorgen ervoor dat je ook op deze roeimachine erg uitdagend kunt trainen. Stapsgewijs trainen is op de Focus Fitness Row 3 dus zeker mogelijk. Ook kun je gebruik maken van 12 gevarieerde trainingsprogramma’s.

De Row 3 is echter wel iets prijziger dan de FitRow 50. Gezien de kleine verschillen tussen beide roeimachines ligt het dus vooral aan jouw persoonlijke voorkeur.

Eindoordeel & Aanbieding

De Tunturi FitRow 50 is voor de meeste sporters een zeer degelijke roeimachine.

Uit reviews en beoordelingen blijkt namelijk dat deze roeimachine een zeer goed roeiapparaat is. Ook kun je de FitRow 50 erg uitdagend gebruiken dankzij de trainingsprogramma’s en weerstanden.

De Tunturi FitRow 50 is een zeer geschikte roeimachine waarmee je thuis fanatiek kunt sporten. Daarom kan ik deze roeimachine aan iedereen aanraden!

Neem dus een kijkje hieronder voor de beste aanbiedingen van de FitRow 50: