Tunturi FitRow 70 Water | Review, Ervaringen & Aanbieding

Overweeg jij om de Tunturi FitRow 70 Water aan te schaffen, maar twijfel je of dit apparaat geschikt is voor jou? In deze review vertel ik je alles over deze roeitrainer zodat jij de beste keuze kan maken!

De Tunturi FitRow 70 Water heft zoals de naam al zegt, waterweerstand. Dat zorgt voor een realistische roei ervaring. Deze roeitrainer bevindt zich in de middenklasse, en is dus een flinke investering.

Benieuwd of het apparaat jouw geld waard is? Lees dan snel verder voor een snelle review: Tunturi FitRow 70 Water.

Tunturi FitRow 70 Water

tunturi fitrow 70

De Tunturi FitRow 70 Water is een roeitrainer uit het middensegment met een realistische roei ervaring door de waterweerstand. Je kunt de weerstand verhogen door meer water toe te voegen aan de watertank, waardoor de peddels meer geremd worden en jij dus harder moet roeien.

De FitRow 70 is belastbaar tot 150 kg en daarom geschikt voor een grote doelgroep. Het is een zware en stabiele roeitrainer die je ook nog eens op kunt klappen na gebruik. Dat maakt hem makkelijk op te bergen en zorgt ervoor dat hij niet in de weg staat wanneer je het apparaat niet gebruikt!

Wat maakt de Tunturi FitRow 70 Water bijzonder? Dit model van Tunturi heeft vele goede reviews.

Ik heb het apparaat eens goed onder de loep genomen en uitvoerig getest om te bekijken waarom veel mensen zo enthousiast zijn. De volgende punten vielen mij op.


Slim ontwerp

stevigheid roeitrainer tunturi

Het ontwerp van een roeitrainer kan hem maken of breken. De FitRow 70 heeft een opklapbaar ontwerp. Dat vind ik altijd een groot voordeel, omdat je hem hierdoor moeiteloos kunt opbergen wanneer hij niet in gebruik is.

De roeitrainer is voorzien van een makkelijk af te lezen display die simpel te bedienen is. Ik ben zelf nooit zo goed in het bedienen van elektrische apparaten, maar deze spreekt voor zich en kan ik gebruiken zonder mijn kinderen in te schakelen voor hulp!

Helaas heeft het display geen verlichting. Ook zijn er geen trainingsprogramma’s aanwezig.

Hoge belastbaarheid en stabiliteit

De belastbaarheid van een fitness apparaat is erg belangrijk voor mij, omdat wij altijd met hele gezin gebruik maken van een apparaat. De Tunturi FitRow is belastbaar tot 150 kg. Dat is zwaarder dan gemiddeld en dus erg positief.

Volgens de omschrijving kan je hem 6 uur per dag intensief gebruiken. Het is een stabiele, zware roeitrainer die niet van zijn plek komt. Dat zorgt ervoor dat je goed door kunt roeien zonder risico dat je valt.

Zelf in te stellen weerstandniveaus

display tunturi fitrow 70 roeitrainer

Door water toe te voegen aan de watertank kan je zelf bepalen wat de weerstand is. Hoe meer water er in de tank zit, hoe hoger de weerstand.

Het nadeel is dat je dus steeds handmatig water moet toevoegen of verwijderen. Dat is niet handig als je met meerdere mensen gebruik maakt van de roeitrainer. Ook kan je de weerstand dus moeilijk aanpassen tijdens jouw training, waardoor je eigenlijk steeds op hetzelfde niveau blijft trainen.

Voordelen tijdens het gebruik van de Tunturi FitRow 70 Water.

inklapbare roeitrainer tunturi fitrow 70

Deze roeitrainer van Tunturi is dus erg populair bij vele, ook ik ben wel te spreken over het apparaat. Er zijn een aantal voordelen die er voor mij bovenuit springen:

 • Makkelijk te monteren
 • Opklapbaar ontwerp
 • Realistisch roeien met waterweerstand
 • Stabiel en hoog belastbaar
 • Prettig display

Nadelen bij het gebruik van de Tunturi FitRow 70 Water

Deze roeitrainer heeft ook een aantal minder sterke punten, die ik je graag wil meegeven. Dit kunnen flinke afknappers zijn waardoor het ervoor kan zorgen dat jij wellicht liever naar een andere roeitrainer gaat kijken.

 • Geen trainingsprogramma’s beschikbaar
 • Handmatig de weerstand aanpassen
 • Het display is niet verlicht

Persoonlijk heb ik er wel moeite mee dat er geen trainingsprogramma’s beschikbaar zijn. Deze motiveren mij altijd om alles uit mijn training te halen. Als jij hier minder waarde aan hecht is dit wellicht geen nadeel voor jou.

De beste alternatieven voor de Tunturi FitRow 70 Water

Ben je na het lezen van deze review tot de conclusie gekomen dat de Tunturi FitRow 70 Water toch niet bij jou past? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande roeitrainers, om jouw perfecte match te vinden:

Meer roeitrainers met waterweerstand:

 • WaterRower M1 HiRise
 • VirtuFit Pro Water 1000
 • VirtuFit Row 900
 • VirtuFit Elite Water Resistance

Mijn ervaringen met de Tunturi FitRow 70 Water

tunturi water roeitrainer 70

Persoonlijk zou ik de Tunturi FitRow 70 Water niet nog eens kopen. Dit komt omdat ik veel roeitrainers heb gebruikt waar ik de voorkeur aan zou geven. Ik vind hem vrij prijzig voor wat je krijgt, als met al is het wel een apparaat dat doet wat hij beloofd.

Het roeien voelt heel natuurlijk aan en de weerstand voelt ook goed en gelijkmatig. Het apparaat is comfortabel in gebruik en blijft stabiel op zijn plek staan. Ook de montage verliep erg soepel. De roeitrainer wordt geleverd met een Nederlandse handleiding die makkelijk te volgen is.

De reden dat ik minder te spreken ben over het apparaat is voornamelijk dat er geen trainingsprogramma’s zijn. De enige optie die het apparaat kent zijn de modi voor Race of Manueel.

Zelf houd ik er wel van om een programma te volgen. Ondanks de beperking is het een roeitrainer die prima geschikt is voor een dagelijkse workout.

Conclusie & kopen voor de laagste prijs

De FitRow 70 Water is een prima apparaat die doet wat hij belooft. Hij heeft een strak ontwerp met handige functie om hem op te bergen. Ook roeit hij soepel en heeft hij een hoge stabiliteit.

Bekijk de unieke pagina via de link hieronder om er zeker van te zijn dat jij deze roeitrainer bemachtigd voor de laagste mogelijke prijs!




Veelgestelde vragen

Waarom een roeitrainer met waterweerstand kopen?

Een roeitrainer met waterweerstand biedt de best mogelijke roei ervaring. Hij komt het dichts in de buurt van het roeien in een echte boot, omdat je daadwerkelijk de peddels door het water heen moet trekken. Dit voelt realistisch en natuurlijk aan.

Voor wie is deze roeitrainer geschikt?

De Tunturi FitRow 70 Water is een perfecte roeitrainer voor beginners die graag een dagelijkse roeitraining willen uitvoeren. Hij heeft geen professionele functies of trainingsprogramma’s. Ook is hij minder geschikt voor iemand die het apparaat met het hele gezin wilt gebruiken, omdat je de weerstand handmatig aan moet passen door de watertank aan te vullen of te legen.