Turntoestellen voor thuis? Deze turnspullen zijn onmisbaar!

Ben jij op zoek naar turntoestellen voor thuis? Er zijn gelukkig genoeg turn attributen die je thuis kunt gebruiken.

Het kan echter wel lastig zijn om te kiezen welke turnspullen thuis bij jou passen. Niet alle turn attributen zijn namelijk makkelijk in huis te plaatsen.

Om je te helpen bij deze keuze heb ik een lijst gemaakt met mooie turntoestellen voor thuis.

Bij het samenstellen van deze lijst heb ik onder andere gelet op de grootte van de turn attributen. Niet iedereen heeft namelijk een groot huis of een grote tuin waar turnspullen in passen.

Overzicht turn toestellen en attributen voor thuis

Er zijn verschillende turnspullen thuis te plaatsen, in allerlei soorten en maten. Sommige turn attributen voor thuis kun je goedkoop aanschaffen. Andere turn attributen kosten wat meer.

Desondanks zijn er genoeg goede turntoestellen voor thuis te verkrijgen. Bekijk hieronder de meest onmisbare turn attributen voor in jouw huis.

De airtrack

Airtrack thuis turnen

De airtrack is het populairste turntoestel voor thuis. Op deze opblaasbare turnbaan kun je moeiteloos acrobatische oefeningen doen.

Verder kun je de airtrack in verschillende maten verkrijgen. Er zijn airtracks van 2 meter te vinden, maar ook van maar liefst 6×6 meter.

Met de airtrack kun je erg veilig turnen. Je val wordt namelijk gebroken door de lucht in de airtrack. Tijdens het springen merk je echter niet dat de airtrack een zachte bodem heeft.

Overigens kun je de airtrack overal gebruiken. Je kunt dit turntoestel namelijk in je tuin neerzetten, omdat de airtracks weerbestendig zijn. Ze zijn zelfs waterdicht!
De evenwichtsbalk

Evenwichtsbalk thuis

De evenwichtsbalk is een van de bekendste turntoestellen die er zijn. Ook thuis kun je dit turn attribuut goed gebruiken.

Er zijn namelijk genoeg evenwichtsbalken die in formaat niet groot zijn. Daardoor kun je ook met weinig ruimte dit turntoestel voor thuis kopen.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een turnbrug voor thuis is de evenwichtsbalk een stuk compacter. Al kun je met een turnbrug voor thuis wel andere oefeningen doen.

Turnmateriaal voor thuis, zoals de evenwichtsbalk, hoeft verder niet duur te zijn. Je kunt bijvoorbeeld een goedkope opvouwbare evenwichtsbalk kopen.

Tenslotte kun je de evenwichtsbalk ook als turntoestel in je tuin plaatsen.
De turntrampoline

gym_trampoline

De turntrampoline is een populair product voor thuis. Dit turntoestel voor thuis is namelijk een stuk kleiner dan de normale trampoline. Daardoor kunnen ook kleine huishoudens dit product gebruiken.

Turnmateriaal voor thuis hoeft dus niet groot te zijn, dat bewijst dit turntoestel.

Je kunt moeiteloos sprongen oefenen op dit turn attribuut voor thuis. Een iets grotere turntrampoline heeft zelfs ruimte om acrobatische oefeningen te kunnen doen.

Meestal wordt de turntrampoline echter in combinatie gebruikt met ander turnmateriaal voor thuis. Zo kun je de turntrampoline gebruiken samen met de airtrack. Turndingen voor thuis zijn dus ook zeker te combineren.
Turnringen

Turnringen in huis

Ook turnringen zijn een populair turn attribuut voor thuis. In tegenstelling tot andere hangende turnspullen kun je de turnringen namelijk compact ophangen.

Je zou de turnringen bij wijze van spreken in je deuropening kunnen hangen. Met een rekstok voor thuis wordt dat lastiger. Die gebruik je meestal als turntoestel in de tuin.

Overigens kun je de turnringen ook gebruiken in je tuin. Hang ze bijvoorbeeld aan een boomtak of aan een rekstok, als je die hebt.

Professionele turnringen nemen overigens wel wat ruimte in beslag. Om die reden hangen de meeste mensen dit turntoestel voor thuis niet binnen.

De rekstok

rekstok voor thuis kopen

Wil je graag met een rekstok trainen? Deze turnattributen zijn ook voor thuis te verkrijgen.

Een rekstok kun je wel het beste buiten plaatsen. Met een rekstok heb je ook boven het turnattribuut ruimte nodig. Zeker als je net als Epke Zonderland acrobatische sprongen en oefeningen wilt doen.

Overigens is de rekstok in verschillende maten te krijgen. Zo heb je ook rekstokken voor thuis die alleen dienen voor koprollen en dergelijke oefeningen.

Al met al is de rekstok erg goed turnmateriaal voor thuis. Helemaal als je genoeg ruimte in je tuin hebt.
Veel gestelde vragen

Er zijn vragen die vaak terugkomen als het gaat over kopen van turnspullen voor thuis. Deze vragen heb ik hieronder neergezet en beantwoord.

De antwoorden komen voort uit mijn eigen onderzoek en de mening van andere turners.

Zijn turnattributen voor thuis veilig?

In principe zijn turn attributen voor thuis zeker veilig. Helemaal als je de turnspullen op een bekende website koopt. Zijn de turnspullen erg goedkoop? Bekijk dan de ervaringen van andere gebruikers. Zo voorkom je dat je turnmateriaal koopt van slechte kwaliteit.

Kan ik turn attributen voor thuis goedkoop kopen?

Je kunt zeker turn attributen kopen die goedkoop zijn. Een turntrampoline is bijvoorbeeld meestal niet al te duur. Let wel goed op de kwaliteit van het product en de ervaring van anderen. Soms is het beter om een iets duurder turn attribuut voor thuis te kopen. Dan weet je vaak zeker dat een product voldoet aan de eisen. Helemaal als je het bij een betrouwbare verkoper koopt.

Zijn er ook professionele turnspullen thuis te plaatsen?

Er zijn zeker turnspullen voor thuis op de markt van professionele kwaliteit. Dit turnmateriaal is echter niet goedkoop. Je weet daarentegen wel dat het product ook door professionals kan worden gebruikt. Dat betekent dus dat deze turnspullen erg goed zijn.

Kan ik turnspullen voor thuis gebruiken om fitter te worden?

Iedere vorm van sport zorgt voor een verbetering in je fitheid. Dus je kunt zeker turn attributen gebruiken om fit te worden of blijven. Sterker nog, een uur thuis turnen verbrandt ongeveer 250 calorieën. Dat is natuurlijk niet verkeerd, zeker als je turnen ook leuk vindt om te doen. Het is dus een aanrader om turnmateriaal voor thuis te kopen om fit te blijven.