Verstelbare halterbank kopen? Top 3, tips & aandachtspunten

Wil je een verstelbare halterbank kopen? Dan ben je vast al veel verschillende artikelen tegengekomen.

Echter is niet elke halterbank die verstelbaar is van goede kwaliteit. Het is daarom belangrijk om goed uit te zoeken welke verstelbare halterbank je wilt kopen.

In dit artikel vind je de beste verstelbare halterbanken van dit moment. Deze producten kun je dus zonder zorgen aanschaffen.

Verder lees je in dit artikel meer over de toepassingen van verstelbare halterbanken. Hierbij krijg je wat handige tips over het kopen van een halterbank die verstelbaar is.

Zo kun jij na het lezen van dit artikel de juiste verstelbare halterbank kopen!

Halterbank verstelbaar: De 3 beste verstelbare halterbanken

De beste verstelbare halterbank uitkiezen is een flinke uitdaging. Gelukkig zijn er online genoeg reviews te vinden van andere gebruikers. Deze ervaringen laten namelijk zien of een product van goede kwaliteit is.

Naast reviews van gebruikers is er gekeken naar de algehele beoordeling. Zo is er ook rekening gehouden met de prijs/kwaliteitverhouding van de verstelbare halterbanken.

Hieronder vind je de 3 beste verstelbare halterbanken van dit moment.

1. Focus Fitness Force 300

Halterbank Focus Fitness Force 300

De Focus Fitness Force 300 is met afstand de beste halterbank van dit moment. Deze halterbank is namelijk volledig verstelbaar. Ook kun je je hele lichaam trainen op deze verstelbare halterbank.

Allereerst kun je halterstangen gemakkelijk kwijt op de houders van het bankje. Hierdoor kun je op een veilige manier bankdrukken en zelfs squatten. Voor de squat moet je de houders wel op de hoogste stand zetten.

Verder kun je ook dumbbells gebruiken op deze halterbank. Hierdoor kun jij je workout gevarieerd houden.

Tenslotte kun je ook je buik en onderrug effectief trainen dankzij het extra kussen.
2. Bowflex 5.1

Bowflex 5.1S SelectTech verstelbare halterbank

De Bowflex 5.1 halterbank is ook een favoriet onder fanatieke thuissporters. Met deze halterbank kun je namelijk comfortabel en effectief trainen.

Ook is de verstelbare halterbank compact. Dit is ideaal voor mensen met weinig ruimte in huis.

Allereerst kun je deze verstelbare halterbank op verschillende manieren kantelen. Hierdoor kun je veel meer oefeningen uitvoeren dan op een normale halterbank.

Verder kun je op deze halterbank je hele bovenlichaam trainen. Zeker in combinatie met bijvoorbeeld dumbbells is deze halterbank geschikt voor gevarieerde workouts.

Tenslotte is deze verstelbare halterbank makkelijk te verplaatsen. Dankzij de transportwieltjes kun je dit fitnessapparaat eenvoudig overal neerzetten.
3. VirtuFit Compact

VirtuFit Verstelbare Halterbank Compact

Deze halterbank van VirtuFit is een geweldig apparaat als je weinig ruimte hebt. Deze inklapbare en verstelbare halterbank is namelijk één van de compactste modellen op de markt.

Allereerst kun je de halterhouders eenvoudig in hoogte verstellen. Hierdoor kun jij de halters gebruiken op jouw armhoogte. Dit maakt trainen met deze verstelbare halterbank comfortabel en eenvoudig.

Verder is deze halterbank ook verstelbaar in verschillende schuine standen. Hierdoor kun je je workout nog meer variëren en specifieke spiergroepen beter trainen.

Tenslotte kun je ook je buikspieren trainen met deze verstelbare halterbank. Je kunt dus eenvoudig en uitdagend je hele bovenlichaam trainen.
Voor wie is de verstelbare halterbank geschikt?

Halterbanken die verstelbaar zijn, worden door ieder type sporter graag gebruikt. De bankjes zijn namelijk voor veel soorten trainingen te gebruiken.

Toch zijn er specifieke trainingen waarbij de halterbankjes het populairst zijn. De populairste doeleinden van de verstelbare halterbank zijn daarom hieronder uitgelicht.

Krachttraining met halters

inklapbare halterbank oefeningen

Allereerst is krachttraining met halters erg goed te doen om een verstelbare halterbank.

Trainen met halters en dumbbells is dan ook de populairste toepassing van dit product. Het gebruik van een halterbank met gewichten zie je bijvoorbeeld veel in de sportschool.

Dankzij de verstelbare halterbank kun je namelijk veel verschillende krachtoefeningen met halters doen.

De halters kun je na gebruik weer eenvoudig naast je neerleggen. Bij sommige verstelbare halterbanken kun je de halters zelfs op speciale houders neerleggen.

Gevarieerd trainen

De verstelbare halterbank maakt het daarnaast mogelijk om gevarieerd te trainen.

Vooral krachtsporters houden van een gevarieerde training. Het is daarom ideaal dat je je hele lichaam kunt trainen op een verstelbare halterbank.

Sommige verstelbare halterbanken hebben zelfs de mogelijkheid om er ook je benen mee te trainen. Dit is natuurlijk helemaal ideaal als je op één apparaat je hele lichaam wilt trainen.

Thuissporters

halterbank inklappen

Tenslotte is de verstelbare halterbank enorm populair onder thuissporters. Zeker de inklapbare halterbank, die je vaak ook kunt verstellen, is erg geliefd.

Als je weinig ruimte hebt is een halterbank die verstelbaar is vooral erg interessant. Je kunt met een verstelbare halterbank namelijk je hele bovenlichaam trainen. Hiervoor heb je alleen halters en/of (verstelbare) dumbbells nodig, die gelukkig weinig ruimte in beslag nemen.

Het is dankzij de verstelbare halterbank dus onnodig om verschillende apparaten voor thuis te kopen.

Halterbank verstelbaar – Kooptips en aandachtspunten

Als je een verstelbare halterbank koopt moet je op een aantal dingen letten. Dankzij deze aandachtspunten voorkom je dat je iets koopt waar je niet tevreden mee bent.

Je wilt natuurlijk een product kopen wat volledig aansluit bij jouw wensen. Let daarom bij het kopen van een verstelbare halterbank op de volgende punten.

Het aantal verstelbare posities

halterbank standen verstellen

Allereerst is het belangrijk om genoeg verstelbare posities op je halterbank te hebben. Wil je alleen zittende en liggende oefeningen doen? Dan heb je genoeg aan een halterbank die je alleen op 90 graden kunt verstellen.

De meeste sporters willen echter een verstelbare halterbank die je op meerdere hoeken kunt instellen. Het maakt het namelijk makkelijker om je op individuele spiergroepen te focussen.

Zo kun je tijdens de dumbbell press bijvoorbeeld focussen op verschillende delen van je borst.

Je buik en benen trainen

De verstelbare posities komen ook van pas als je je buikspieren wilt trainen. Als je het bankje iets schuin zet worden de buikspier oefeningen namelijk makkelijker. Zo kun je stapsgewijs je buikspieren steeds zwaarder trainen.

Let wel op dat niet elke verstelbare halterbank ideaal is voor je buik. Meestal geeft de productomschrijving aan of je je buikspieren effectief kunt trainen op het fitnessapparaat.

Bij sommige verstelbare halterbanken kun je ook je benen trainen. Dan is er aan het eind van de halterbank een extra beenhouder toegevoegd. Aan deze beenhouder koppel je extra gewichten om je benen intensief te trainen.

Conclusie – De verstelbare halterbank

De verstelbare halterbank is voor iedere sporter een onmisbaar fitnessapparaat. Zeker de uitgebreide modellen zijn geweldig om te gebruiken tijdens het trainen.

Ik kan vooral thuissporters aanraden om de verstelbare halterbank aan te schaffen. Dankzij dit product heb je geen andere apparaten meer nodig om te kunnen trainen.

Wil je je krachttraining dus naar een hoger niveau tillen? Maak dan zeker een keer gebruik van de verstelbare halterbank!

Benieuwd naar het volledige aanbod? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande winkels: