Verzwaard springtouw kopen? De 3 Beste speedropes met gewicht

Ben jij op zoek naar een verzwaard springtouw? Het vinden van het juiste springtouw met gewicht is best lastig. Er zijn namelijk verschillende soorten speedropes met gewicht op de markt.

In dit artikel bespreek ik de beste springtouwen met gewicht. Ook benoem ik de verschillende soorten verzwaarde springtouwen.

Zo hoop ik jou te helpen met het vinden van een goed springtouw met gewicht.

Wat zijn de beste verzwaarde springtouwen?

Er zijn veel verschillende verzwaarde springtouwen op de markt. Elk van deze springtouwen met gewicht heeft weer andere unieke eigenschappen.

Daarom is het belangrijk om een verzwaard springtouw te kiezen dat bij jou past.

Deze drie springtouwen met gewicht zijn op dit moment de beste verzwaarde springtouwen.

1. Domyos verzwaard springtouw

Verzwaard springtouw Domyos

Het springtouw met gewicht van Domyos is het beste verzwaard springtouw van dit moment. De gebruikers van dit product zijn enorm enthousiast over dit product.

Vooral de soepel draaiende handvaten worden gezien als een geweldige eigenschap. Ook vinden mensen het fijn dat je het touw naar je eigen lengte kunt inkorten.

Daarnaast heeft dit verzwaarde springtouw gewichtjes in de handvaten. Deze gewichtjes van 80 gram kun je eenvoudig uit de handvaten halen. Zo kun je dit springtouw met gewicht gebruiken voor cardio en krachttrainingen.

Je zult met dit verzwaarde springtouw binnen korte tijd goede resultaten boeken!
2. Body and Fit Speed Jumprope

Body and Fit Speed Rope

De Jumprope van Body and Fit krijgt terecht deze tweede plaats op de lijst. Ook dit springtouw met gewicht wordt graag gebruikt door sporters.

Dit is te danken aan de oefeningen die je met dit verzwaarde springtouw doet. Je traint namelijk niet alleen je conditie met dit springtouw.

Ook kun je het springtouw met gewicht van Body and Fit gebruiken voor spieropbouw.

Door de hoge intensiteit zul je namelijk merken dat je spieren meer definitie krijgen. Je zult ook merken dat je dankzij dit verzwaarde springtouw sneller vet verliest.

Dit verzwaarde springtouw gaat je helpen je doelen te bereiken!
3. Nuvance Speed Rope

Nuvance Professioneel Sport Verzwaard Springtouw

Het verzwaarde springtouw van Nuvance verdient ook zeker een plek in deze lijst. Dit springtouw met gewicht wordt door gebruikers omschreven als een geweldig startproduct.

Echter gebruiken ook fanatieke sporters dit verzwaarde springtouw. Dankzij de verstelbare springdraad kun je je workout namelijk intensief en gevarieerd doen.

Ook heeft de Speed Rope een prettig gewicht. Hierdoor is de Nuvance Speed Rope ook te gebruiken als CrossFit springtouw.

De handvaten liggen erg prettig in de hand, waardoor je zeer comfortabel kunt trainen. Zo kun jij urenlang sporten zonder dat je last krijgt van je handen.
Hier moet je op letten bij een verzwaard springtouw

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een verzwaard springtouw koopt. Je wilt natuurlijk een springtouw met gewicht van hoge kwaliteit aanschaffen.

Daarom heb ik wat aandachtspunten op een rijtje gezet. Zo weet je waar je op moet letten bij het kopen van een verzwaard springtouw.

De lengte van het springtouw met gewicht

De lengte van het verzwaarde springtouw is natuurlijk niet onbelangrijk. Je wilt een springtouw met gewicht hebben dat comfortabel is voor jouw lengte.

Zorg daarom dat je een springtouw hebt die je kunt verstellen op jouw lengte.

Waar ga je het springtouw voor gebruiken?

Speedrope rotatiesnelheid

Je kunt het springtouw natuurlijk voor verschillende dingen gebruiken. Zo is een verzwaard springtouw bij boksen erg populair als warming up.

Het is namelijk een goede opwarming en tegelijkertijd train je je flexibiliteit. Ook train je je conditie en reactievermogen met een verzwaard springtouw.

Statistieken bijhouden met een verzwaard springtouw

Wil je exact weten hoeveel sprongen je maakt met een verzwaard springtouw? Dan moet je een springtouw met teller hebben. Daarmee kun je het aantal sprongen bijhouden tijdens je workout.

Zo weet jij precies hoe lang jij bezig bent en hoe veel sprongen je in die tijd maakt. Aan de hand daarvan kun je bijvoorbeeld uitrekenen hoeveel calorieën je hebt verbruikt.

Ook kun je de snelheid van je sprongen in een bepaalde tijd verbeteren. Op die manier kun jij je sportieve doelen uitdagend en leuk houden.