Als je wilt afvallen is een maagband een mogelijkheid. Hier zitten echter wel wat risico’s en nadelen aan.
Je kunt gezondheidsklachten krijgen, zowel tijdens de ingreep als in de jaren erna. Bovendien is het een prijzige operatie en wordt het gewenste resultaat lang niet altijd bereikt.
Een virtuele maagband is een mooi alternatief. Hierbij word je onder hypnose gebracht en word je ervan overtuigd dat je een echte maagband hebt.
In dit artikel wordt uit de doeken gedaan of een virtuele maagband werkt, of dat het onzin is.
Afvallen onder hypnose met een virtuele maagband
Bij een virtuele maagband word je dus onder hypnose gebracht. Dit gebeurt niet tijdens de eerste afspraak met de specialist.
Die eerste ontmoeting is een intake waarbij je alle informatie krijgt die van pas komt voor en na de behandeling. De hypnose volgt vaak bij de tweede afspraak.
Als je eenmaal onder hypnose bent gebracht, krijg je als het goed is de overtuiging dat je een maagbandoperatie hebt ondergaan.
Het voornaamste gevolg is dat je veel minder kunt eten dan voor de zogenaamde operatie. Je zit veel sneller vol en hebt minder de neiging om te gaan snacken.
Het onder hypnose brengen gebeurt overigens op verschillende manieren. Daarover later nog meer.
Klik op de knop hieronder voor je gratis afslank hypnose sessie. Op deze manier maak je laagdrempelig kennis met de virtuele maagband, en ontdek je of het iets voor jou is:
Werkt een virtuele maagband echt? (review)
Het valt niet mee om uit te zoeken of een virtuele maagband echt werkt. Het is namelijk geen apparaat dat je aanzet waarna het zijn werk doet.
De ervaringen zijn voor iedereen anders, en dat maakt het ingewikkeld om aan te geven of een virtuele maagband werkt. Toch kan je met goed speurwerk een heel eind komen.
Als eerste kan je naar een forum gaan waar informatie staat over de virtuele maagband en waar je ervaringen van gebruikers kunt lezen.
Over die ervaringen straks meer. Op internet kan je makkelijk een forum over een virtuele maagband vinden. Nu is het wel zo dat het afhankelijk van het forum is, welke informatie er staat.
Er zijn fora die bijzonder kritisch tegenover dit soort alternatieve vormen staan, en sites waar de gebruikers meer open staan voor in dit geval een virtuele maagband.
Vooropgesteld: het is alleen maar goed om kritisch naar een maagband onder hypnose te kijken.
Geen valse hoop
Het laatste wat je namelijk wilt is valse hoop op een mogelijk forse afname van je gewicht.
Daar heb je helemaal niks aan en helpt je ook bij eventuele verdere behandelingen niet. Je vertrouwen kan een behoorlijk deuk krijgen van een mislukking.
In het geval van een virtuele maagband speelt je hoofd voor een groot gedeelte mee. Eigenlijk zorgt je geest volledig voor de eventuele werking van een hypnose maagband.
Dat is ook best logisch. Je wordt onder hypnose gebracht. Dit lukt alleen als je daar volledig open voor staat.
Op het moment dat jij in de behandelstoel (of op de bank) ligt met een gevoel van ‘no way dat ik onder hypnose word gebracht’, dan gaat dit ook niet gebeuren en kom je nooit in je onderbewustzijn.
En in dat onderbewustzijn moet de overtuiging komen dat je een maagband hebt gekregen.
Nu is het gelukkig zo dat als je openstaat voor een virtuele maagband dit zeker kan werken. De enige voorwaarde is dat je erin gelooft.
Dat klinkt simpel, maar is wel de realiteit. Als je het geloof hebt dat je een maagband hebt gekregen, ga je daarnaar leven.
Je geest is bijzonder sterk, dus je kunt jezelf prima (op een positieve manier) voor de gek houden.
Virtuele maagband ervaringen van gebruikers
”30 kilo afgevallen”, ”op zijn minst net zo goed als een gewone maagband”, ”kwakzalverij”.
De ervaringen van gebruikers vliegen werkelijk alle kanten op.
Virtuele maagband ervaringen zijn op ieder willekeurig forum zeer uiteenlopend. Dat maakt het voor jou als potentiële gebruiker gelukkig weer uitermate interessant om naar die reacties te kijken.
Behalve over ervaringen met een virtuele maagband, gaat het ook over andere klachten die met hypnose bestreden zijn.
Roken is zo’n voorbeeld.
Meerdere mensen geven aan dat ze met behulp van hypnotherapie gestopt zijn met roken. Dit is niet volledig te vergelijken met de wens om af te vallen. Maar helemaal mank loopt de vergelijking ook weer niet.
Roken is een verslaving, ongezond eten is dat ook. Daarom kan je je best optrekken aan dit soort positieve ervaringen.
Een ander voordeel van een virtuele maagband is het effect op de lange termijn. Als je hiermee aan de slag gaat en het lukt je om af te vallen, dan gebeurt dit op een gestage manier.
Er zijn gebruikers die aangeven dat een virtuele maagband op de lange termijn meer effect heeft dan een gewone maagband. Juist omdat je de goede klik in je hoofd hebt gemaakt.
Het zal je niet verbazen dat lang niet alle reacties positief zijn. Er is een groep die afvallen onder hypnose complete onzin vinden.
Dat is natuurlijk ieders goed recht. En dit geeft ook weer aan dat de werking van een virtuele maagband door je hersenen wordt bepaald.
Een beetje scepsis is altijd goed, maar als je de overtuiging hebt dat afvallen onder hypnose voor jou niet gaat werken, kan je beter iets anders proberen.
Wat is de prijs van een hypnose maagband?
De prijs van een virtuele maagband wisselt per aanbieder. Je hebt gemiddeld vier behandelingen nodig. Je kunt ervan uitgaan dat het totale pakket je zo’n 500 euro gaat kosten.
De ene behandelaar rekent iets meer, de ander juist weer wat minder. Maar als je een bedrag van 500 euro in je hoofd houdt, zit je behoorlijk in de goede richting.
Dat lijkt misschien een heleboel geld, en is het natuurlijk ook. Maar als je wilt afvallen, heb je dit bedrag er misschien wel wat eerder voor over.
Daar komt nog bij dat de kosten voor een echte maagband veel hoger zijn. Daar betaal je gemiddeld zo’n tien keer meer voor, oftewel 5000 euro.
Het is mogelijk om een maagband vergoed te krijgen door je zorgverzekeraar. Daarvoor moet je echter wel aan een hoop voorwaarden voldoen, zoals een hoog BMI (minstens 40) en nog wat andere zaken.
En zelfs dan verschilt het nog per verzekeraar of je een vergoeding krijgt. En je betaalt een deel met je eigen risico.
Alles bij elkaar komt het erop neer dat een virtuele maagband een stuk goedkoper is dan een gewone maagband.
De kosten van een virtuele maagband krijg je in enkele gevallen vergoed als je een aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen hebt afgesloten.
Maar de meeste verzekeraars vergoeden dit soort behandelingen niet. Ga er dus maar vanuit dat de 500 euro voor eigen rekening zijn.
Virtuele maagband nadelen
Van een gewone maagband zijn aardig wat nadelen bekend.
Zo kan je de eerste dagen na de behandeling flink moeten overgeven, kan je na een jaar of 10 maagklachten krijgen als gevolg van het bandje. Bovendien loop je het risico onvoldoende gewicht te verliezen.
Maar hoe zit het met een virtuele maagband? Zijn daar ook nadelen aan verbonden?
❌ Nadelen virtuele maagband
- Geen wetenschappelijk bewijs
- Met sterke wil kom je ook een eind
- Verschillende vormen van hypnose
Uiteraard, zou je bijna zeggen. Niks is namelijk perfect, ook een virtuele maagband niet.
Het grootste nadeel van een virtuele maagband is dat je geen houvast hebt over de werking. Er zijn wel onderzoeken gedaan naar de werking van een virtuele maagband.
Het is alleen lastig om conclusies aan die onderzoeken te verbinden. Wat bij persoon A werkt, kan bij jou totaal anders zijn.
Alles valt of staat met je geloof in een virtuele maagband. Als dit snor zit, is de kans groot dat je gaat afvallen. Alleen heb je die garantie vooraf niet.
Een beetje in dezelfde categorie zit het tweede nadeel. Tijdens de hypnose wordt geprobeerd jou ervan te overtuigen dat je een maagband hebt. Critici vragen zich af waarom dit nodig zou zijn.
Waarom ga je niet gewoon minder eten? Je lichaam is daar na een week of twee aan gewend en je valt er net zoveel mee af. Met een sterke wil heb je helemaal geen virtuele maagband nodig.
Toegegeven, dit is makkelijk gezegd. Maar er zit wel een kern van waarheid in. Mensen met een sterke wil kunnen eenvoudiger eten laten staan.
Een ander belangrijk punt om in je achterhoofd te houden is dat er verschillende manieren zijn om je onder hypnose te brengen.
Dat kan via ultieme ontspanning, door je op een bepaald punt te fixeren, via stem of taal, en op nog veel meer manieren.
Daarom is het mogelijk dat het in eerste instantie niet lukt om jou onder hypnose te krijgen. Onthoud dat er op dit vlak meer wegen naar Rome leiden.
Zoals je ziet, zijn er weinig grote minpunten van een virtuele maagband. Sommigen zeggen: een maagband is onzin. Volgens anderen werkt het weer.
Praktisch gezien gooi je in het slechtste geval 500 euro weg. Voor veel mensen valt daar best mee te leven.
Bovendien is het geen risicovolle ingreep waarbij je bang hoeft te zijn voor blijvende lichamelijke schade.
Relevante artikelen:
Waarom wél voor een virtuele maagband kiezen?
Hierboven heb je al een beetje kunnen ontdekken waarom het loont om voor een virtuele maagband te kiezen. Dit zijn de belangrijkste redenen.
Prijs
Bij een hypnose maagband is de prijs zo’n 10 keer lager dan bij een gewone maagband. Het gaat dus om een bedrag van honderden euro’s tegenover vele duizenden euro’s.
Bovendien is de kans groot dat je niks vergoed krijgt van je zorgverzekeraar.
Geen operatie
In plaats van dat er in je gesneden wordt, hoef je bij het virtuele plaatsen van een maagband niet op de operatietafel plaats te nemen.
Je hebt geen last van eventuele complicaties (zoals overgeven en pijn), geen litteken en hoeft niet bang te zijn dat de maagband na verloop van tijd gaat zweren.
Geen risico
Behalve een maagband kan je ook operatief je maag laten verkleinen. Hier zijn vele succesverhalen van bekend, maar helaas verloopt de operatie niet bij iedereen even soepel.
Je kunt tal van klachten krijgen, zoals galstenen of een ontsteking aan je alvleesklier.
Met een virtuele maagband loop je geen risico op lichamelijke klachten. En het is een fabel dat je achterblijft in de hypnose. Dat gebeurt alleen in (slechte) films.
Resultaat
40 tot 50 procent van de mensen die een maagband hebben laten plaatsen, zijn na een aantal jaar niet tevreden over het behaalde resultaat. Dat is toch zonde van het geld en de operatie.
Bij een virtuele maagband ben je grotendeels zelf verantwoordelijk voor hoeveel je afvalt, maar daarmee kan je wel het gewenste resultaat halen.
Diverse gebruikers geven aan dat ze met een virtuele maagband meer effect hebben behaald. Vooral omdat de werking van een gewone maagband na een aantal jaar minder wordt.
Daar heb je met een virtuele maagband geen last van.
Hypnose is ontspannend
Hoewel dit niet het primaire doel is, is het mooi meegenomen dat een hypnosesessie bijzonder ontspannend werkt.
Ook na een drukke werkdag of als je eens een mindere dag hebt, kan je teruggrijpen naar de ademhalingstechnieken die je hebt geleerd. Die krijg je er namelijk gratis bij.
Conclusie hypnose maagband: zin of onzin?
Eigenlijk geen van tweeën. Je kunt niet zeggen dat het onzin is of dat een virtuele maagband niet werkt.
Evenmin kan je stellen dat je met een hypnotische maagband op zeker tientallen kilo’s gaat afvallen.
Er zijn evenveel voorbeelden van mensen die succes hebben gehad met een maagband onder hypnose, dan dat er gebruikers zijn met een slechte ervaring. Dat maakt het voor jou misschien lastig om een keuze te maken.
Wellicht komt het over als een herhaling, maar het volgende is de enige juiste conclusie. Je gaat afvallen met een virtuele maagband als je ervan overtuigd bent dat het werkt.
Ga de hypnosesessies in met het idee dat dit jouw wondermiddel is, en je wens gaat uitkomen.
Na de hypnose heb je de overtuiging dat je een maagband hebt gekregen en ga je minder eten. Gevolg: je zult gaan afvallen.
Een bijkomend voordeel is dat dit op een gestage manier gebeurt. Daarmee heb je er op lange termijn veel meer aan dan wanneer je via een crashdieet snel enkele kilo’s verliest.
Een hypnose maagband is dus zeer geschikt voor mensen die hiervoor open staan.
Als je na het lezen van dit artikel denkt ‘wat een onzin’, moet je er niet aan beginnen. Dan gaat een virtuele maagband niks voor je opleveren, op een hoop frustratie na.
Klik op de knop hieronder voor je gratis afslank hypnose sessie. Op deze manier maak je laagdrempelig kennis met de virtuele maagband, en ontdek je of het iets voor jou is:
Desteney is actief als voedingsdeskundige en is tevens onze cardio apparatuur specialist. Ze verdiept zich graag in supplementen voor krachtopbouw, gezondheid en vetverlies. Daarnaast test en beoordeeld ze graag diverse apparaten en materialen voor cardio en krachttraining.