VirtuFit CTR 3.0i – Bekijk de Review & Ervaringen!

In deze review deel ik alles wat er te weten valt over de VirtuFit CTR 3.0i. Ik ga je exact vertellen wat je absoluut moet weten vóórdat je besluit om hem aan te schaffen. Neem deze review dus eventjes goed door en maak daarna pas je beslissing!

VirtuFit CTR 3.0i Review (Samenvatting)

VirtuFit CTR 3.0i

De VirtuFit CTR 3.0i is een goede crosstrainer voor thuis. Om te beginnen is het een sterk apparaat, waardoor de crosstrainer lang meegaat.

Ook kan je er lekker mee variëren. Op de CTR 3.0i kan je namelijk 18 trainingsprogramma’s volgen. En dat is nog niet alles.

De ‘I’ in de naam betekent dat de crosstrainer te koppelen is met apps. Je kunt trainen met KinoMap en iConsole+. Dit zijn allebei leuke en uitdagende apps.

Een minpunt is dat deze crosstrainer aan de grote kant is. En omdat het een crosstrainer is, betaal je een behoorlijk bedrag. Dat neemt niet weg dat de prijs/kwaliteitverhouding van de VirtuFit CTR 3.0i erg goed is.


Dit maakt de VirtuFit CTR 3.0i uniek

Het fijne aan de VirtuFit CTR 3.0i is dat het een ergometer is. Dit betekent dat de weerstand exact wordt gemeten. Je weet precies wat voor inspanning je levert.

Klinkt leuk, maar waar is het goed voor? Voor een heleboel. Het voornaamste is dat je niet te zwaar gaat trainen.

Als je een van de 18 trainingsprogramma’s volgt, neemt de ergometer je in bescherming. De kans op blessures door overbelasting wordt flink verkleind.

Apps

iConsole+ app virtuele routes

Met de 18 trainingsprogramma’s en 32 weerstandsniveaus kan je al flink variëren. Dat wordt uitgebreid door nóg een andere manier van trainen. Een manier die nog wat leuker is.

Met de VirtuFit CTR 3.0i kan je met crosstrainer apps trainen. Voorbeelden zijn KinoMap en iConsole+. Het is net alsof je in de buitenlucht traint. Daarnaast kan je trainingen volgen die door professionele coaches zijn gemaakt. 

Goede lengtepas

Een goede lengtepas is essentieel voor een crosstrainer. De lengtepas van de VirtuFit CTR 3.0i is 43,5 centimeter. Dat is voor vrijwel iedereen ideaal. Alleen als je langer dan 2 meter bent, wordt dit een probleem.

De lengte tussen de pedalen is ongeveer 16 centimeter. Voor de meerderheid van de sporters is dat goed. Mocht het voor jou niet de gewenste afstand opleveren, dan zijn de pedalen eenvoudig te verstellen.

Ook de handgrepen kunnen versteld worden. Dat is redelijk uniek voor een crosstrainer.

Waarom je de VirtuFit CTR 3.0i moet kopen

Virtufit CTR 3.0i weerstand

Wat mij betreft de belangrijkste reden om de VirtuFit CTR 3.0i te kopen, is een simpele. Maar wel eentje die telt. Dit is een stevige crosstrainer waar je vele trainingen op kunt volgen.

Die komen uit de crosstrainer zelf, maar ook uit de mogelijkheid om met apps te trainen. Als je deze crosstrainer koopt, haal je een duurzame machine in huis.

Niet voor niks is deze crosstrainer al vele jaren geliefd onder gebruikers. Een bijkomend voordeel is dat het een erg stille crosstrainer is, dankzij de magnetische weerstand. Je kunt er goed en hard op trainen.

Redenen om de VirtuFit CTR 3.0i niet te kopen

Ondanks dat het een erg stille crosstrainer is en je gezinsleden geen last van het geluid hebben, kan er wel overlast optreden.

Dat heeft te maken met het formaat van de VirtuFit CTR 3.0i. Het is een grote crosstrainer. Daar moet je wel de ruimte voor hebben. Ook is het met een totaal gewicht van 59 kilogram een behoorlijk zwaar apparaat.

Verder is het geen goed idee om dit model te kopen als je een professioneel model wilt hebben. Ondanks de goede kwaliteit, is dit een crosstrainer voor thuisgebruik.

Met een professionele crosstrainer kom je in een andere prijsklasse terecht.

Deze crosstrainers zijn alternatieven voor de VirtuFit CTR 3.0i

Crosstrainers zijn er in overvloed. De verschillen zitten in de kwaliteit en natuurlijk de prijs.

Binnen dit segment kom je als alternatief voor de VirtuFit CTR 3.0i uit bij de Fox 5 van Focus Fitness. Deze crosstrainer is iets goedkoper, maar geeft je ook de mogelijkheid om met apps te kunnen trainen.

De Senz Sports C7000 is dan weer iets duurder. Een voordeel van deze crosstrainer is dat deze ook als stepper is te gebruiken.

En als je binnen VirtuFit wilt blijven is de FDR 2.0i een idee. Het grote verschil is dat het vliegwiel bij deze crosstrainer aan de voorkant zit.

Mijn ervaringen met de VirtuFit CTR 3.0i

Virtufit CTR 3.0i Ergometer Crosstrainer

Daar stapte ik de sportschool binnen, om ‘mijn’ crosstrainer uit te gaan testen. Het viel me meteen op dat de loopbeweging erg soepel ging.

Omdat ik al wat ervaring met trainingsprogramma’s had, ben ik meteen met de apps aan de slag gegaan. Nadat mijn tablet gekoppeld was, kon ik aan de slag met KinoMap.

Een gebouw op een industrieterrein veranderde in een boulevard aan de Middellandse Zee. Alleen het zweet bleef hetzelfde.

Over de trainingen kan ik kort zijn. Die zijn perfect. En zwaar. Een crosstrainer staat er al om bekend behoorlijk pittig te zijn.

Dat is met de trainingen op de crosstrainer en de apps zeker niet minder. Houd er wel rekening mee dat je voor KinoMap een abonnement moet afsluiten.

Conclusie & kopen voor de laagste prijs

Als je een fanatieke thuissporter bent is dit een ideale crosstrainer om te kopen. De trainingsmogelijkheden zijn, mede vanwege de koppeling met apps, eindeloos. Bovendien is de kwaliteit van de VirtuFit CTR 3.0i erg goed.

Ben je enthousiast geworden? Bekijk dan hier waar je deze crosstrainer het voordeligst kunt aanschaffen.
Veelgestelde vragen

Voor wie is de VirtuFit CTR 3.0i geschikt?

Deze crosstrainer kan door iedereen gebruikt worden die thuis aan conditie, fitheid of lichaam wil werken. Je kunt de crosstrainer ook met het hele gezin gebruiken.

Met welke apps kan de VirtuFit CTR 3.0i gebruikt worden?

De crosstrainer werkt met de apps KinoMap en iConsole+. Bij KinoMap moet je na een gratis proefperiode maandelijks abonnementskosten gaan betalen.