VirtuFit Easy Fit Roeitrainer | Review & Ervaringen

In deze review geef ik mijn eerlijke mening over de VirtuFit Easy Fit Roeitrainer. Deze roeitrainer is er, zoals de naam al zegt, op gebouwd om jou op een makkelijke manier fitter te maken.

In dit artikel ga ik voor je testen of deze roeitrainer echt zo makkelijk in gebruik is. Ik licht de functies voor je uit, leg uit hoe het apparaat werkt en deel de plus en minpunten van de Easy Fit.

Lees snel verder om erachter te komen of deze roeitrainer geschikt is voor jou!

Een korte review van de VirtuFit Easy Fit Roeitrainer

Virtufit easy rit roeitrainer

Ben jij op zoek naar een fijne roeitrainer om jouw conditie op pijl te houden vanuit huis? Het liefst eentje die makkelijk te gebruiken is?

De VirtuFit Easy Fit Roeitrainer is een compact apparaat die erg makkelijk is in gebruik. Wat mij vooral opvalt is dat hij, ondanks zijn simpele design, wel erg mooi is vormgegeven.

Het is een perfecte roeitrainer voor iedereen die graag een volledige en effectieve training wil uitvoeren, zonder extra luxe toevoegingen.

De Easy Fit is een opvouwbare roeimachine. Je kunt hem dus makkelijk opbergen. Bovendien heeft hij meerdere weerstandsniveaus voor variatie in je training.


De belangrijkste functies van de VirtuFit Easy Fit Roeitrainer

Dit roeiapparaat van VirtuFit is enorm populair. Hij heeft alles wat een goede roeitrainer moet hebben.

Omdat er geen energie is gestoken in de ontwikkeling van allerlei extra functies, zijn de basisfuncties optimaal ontwikkeld. De simpelheid van het apparaat maakt hem dus juist zo goed.

Stil in gebruik

Het magnetisch weerstandssysteem is stil in gebruik in tegenstelling tot andere weerstandssystemen zoals lucht of water.

Daarom is de magnetische variant erg populair voor thuis gebruik. De Easy Fit Roeitrainer is geruisloos wanneer je hem gebruikt zodat je zorgeloos kunt roeien, zonder de rest van het gezin te storen.

Licht apparaat met een hoge stabiliteit

De VirtuFit Easy Fit Roeitrainer weegt maar 27 kg, maar is wel stabiel. Hij heeft veel grip door de brede pootjes met antislip voetjes.

De behuizing is gemaakt van hoogwaardig staal zodat hij er robuust uitziet, terwijl hij dus erg lichtgewicht is.

16 weerstandniveaus

Virtufit Easy Fit roeitrainer display

Je kan de weerstand verstellen met de draaiknop onder het display. Deze optie geeft veel variatie en de mogelijkheid om jouw kracht te trainen. Helaas beschikt het apparaat niet over trainingsprogramma’s.

Ergonomisch ontwerp

De Easy Fit Roeitrainer heeft een voorgevormd zitje voor extra comfort. Er is extra grip op de handgrepen en voetsteunen toegevoegd wat resulteert in een hoog gebruiksgemak.

Ook beginners kunnen op deze manier makkelijk roeien. Het opvouwbare ontwerp zorgt ervoor dat de roeitrainer eenvoudig is op te bergen.

Unieke punten van de VirtuFit Easy Fit Roeitrainer

Virtufit Easyfit roeitrainer ervaring

Ik heb de voornaamste redenen om de VirtuFit Easy Fit Roeitrainer aan te schaffen voor je op een rijtje gezet.

Wat mij betreft is de keuze makkelijk gemaakt, omdat de roeitrainer echt heel goedkoop is, maar wel doet wat hij moet doen.

Voordelen:

  • Extreem stil in gebruik
  • Compact en lichtgewicht
  • Opvouwbaar ontwerp
  • Voldoende variatie met veel weerstandsniveaus
  • Stimuleert een ergonomische houding

Redenen om de VirtuFit Easy Fit Roeitrainer niet aan te schaffen

Bij goedkope fitnessapparatuur kan je natuurlijk niet verwachten dat alles goed is. Er zijn dan ook een aantal nadelen die voor jou wellicht een reden kunnen zijn om een andere roeitrainer te kopen.

Als je bijvoorbeeld per se met roei apps wilt trainen, is deze roeitrainer niet de juiste keuze voor jou.

👎 Nadelen:

  1. Interactief trainen niet mogelijk
  2. Geen trainingsprogramma’s 
  3. Lage opstap (kan moeizaam zijn voor senioren)
  4. Geen hartslag meting

Vergelijkbare roeitrainers met de VirtuFit Easy Fit 

Wil jij graag een roeitrainer kopen met wat meer uitgebreide functies?

Mijn aanraders voor roeitrainers met de mogelijkheid om interactief te trainen met een app zijn: 

Wil jij een roeitrainer die net zo goedkoop is als de Easy Fit, maar meer metingen uitvoert zoals een hartslag meting? Dan is de VirtuFit Row 800 de moeite waard om eens te bekijken.

Mijn ervaringen met de VirtuFit Easy Fit Roeitrainer

Virtufit roeitrainer monteren

Wat mij direct opviel toen de roeitrainer werd bezorgd, was hoe licht de doos was. Ik dacht eigenlijk dat er onderdelen zouden missen, maar dit bleek niet het geval.

De VirtuFit Easy Fit Roeitrainer werd geleverd met een gebruiksaanwijzing. Deze was makkelijk te volgen en ik had het apparaat binnen 30 minuten helemaal in elkaar.

Door het lichte gewicht kon ik hem helemaal alleen naar boven tillen. Eenmaal boven ging ik gelijk een stukje roeien.

Het apparaat wijst zich vanzelf. Geen ingewikkelde programma’s of knoppen. Het enige nadeel is dat je moet stoppen met roeien als je de weerstand omhoog wilt doen.

Verder is het een comfortabele roeitrainer zonder poespas.

Ik voelde mijn spieren zeuren de volgende dag, maar wel op een fijne manier. Mijn houding is dus erg goed geweest. Ik heb een fijne training gehad op een comfortabel apparaat.

Conclusie & kopen voor de laagste prijs

De Easy Fit Roeitrainer is het perfecte model voor iedereen die graag wilt beginnen met roeien en dit vanuit huis wilt doen.

Hij is compact, makkelijk in gebruik, eenvoudig op te bergen en heeft alle functies die je nodig hebt om effectief te kunnen trainen.

Klik op de knop hieronder om er zeker van te zijn dat jij de laagste prijs betaalt!
Veelgestelde vragen

Voor wie is de VirtuFit Easy Fit Roeitrainer geschikt?

Deze roeitrainer is geschikt voor beginnende roeiers die op zoek zijn naar een apparaat die doet wat hij moet doen. Verwacht geen geavanceerde functies of intensieve trainingsprogramma’s. 

Wat maakt deze roeitrainer zo makkelijk in gebruik?

Omdat de VirtuFit Easy Fit Roeitrainer geen uitbundige functies heeft, is hij heel makkelijk te gebruiken. Gewoon roeien en eventueel de weerstand aanpassen. Meer heb je ook niet nodig. De simpelheid van dit apparaat is ook gelijk zijn charme.