VirtuFit Elite TR-900i – Review, Test & Ervaringen

Middenklasse fitnesstoestellen genoeg, maar wat als je op zoek bent naar een topmodel? Wie een fantastische loopband zoekt, heeft een grote kans om uit te komen bij de VirtuFit Elite TR-900i.

Maar is deze loopband wel zo goed als men beweert? En wat maakt dit apparaat dan zo speciaal?

Belangrijker nog: is dit de beste loopband voor jou? In dit artikel heb ik mijn uiterste best gedaan om dat voor je uit te zoeken.

Eerst geef ik je kort mijn mening over deze loopband. Daarna bespreken we de belangrijkste specificaties van deze VirtuFit TR-900i en tot slot ontdek je voor wie hij geschikt is.

Ik hoop je tegen het einde van het artikel dan ook voldoende geïnformeerd te hebben.

Mijn mening over de VirtuFit Elite TR-900i?

VirtuFit Elite TR-900i

Ik heb in mijn leven al heel wat loopbanden kunnen uitproberen. Ik wilde graag evenwichtiger gaan leven en vooral meer beginnen te bewegen.

Wat ik echter niet wou, was buiten sporten in de koude wintermaanden. De lucht die je dan inademt voelt zo koud aan, dat het gewoon niet meer prettig is. Daarom ging ik op zoek naar een loopband en al snel werd het een passie.

De VirtuFit Elite TR-900i is een van de betere loopbanden die ik al heb kunnen uitproberen. Het is geen gewoon model meer, maar echt een gevorderd toestel.

De mogelijkheden die erop zitten, zijn enorm en toch is het een fitnesstoestel dat perfect geschikt is voor thuis.

Als ik het zou moeten beschrijven in één zin, dan zou ik zeggen dat de VirtuFit Elite TR-900i de ideale vervanger is voor jouw bezoek aan de sportschool. Want zodra je deze loopband thuis hebt staan, kan je daar evengoed op een efficiënte manier sporten.

Ik ben dus heel enthousiast over deze loopband. Dat komt grotendeels door de uitstekende kwaliteit van deze VirtuFit Elite TR-900i.

De loopband is gemaakt van kwalitatieve materialen, waardoor verwacht wordt dat hij een lange levensduur heeft.

Dat de materialen van uitstekende kwaliteit zijn, kan je afleiden uit het gewicht van dit fitnesstoestel. Volgens de officiële website, bedraagt dat maar liefst 105 kilogram. Daardoor kan het zelfs belast worden tot een gewicht van 150 kilogram.


VirtuFit TR-900i verder uitgelicht

Laat ons nu eerst even de specificaties van deze VirtuFit Elite TR-900i in grote lijnen bespreken. Wat kan dit toestel allemaal? En waarom bestaan er zoveel positieve reviews over? Dat kom je hieronder te weten!

maar liefst 40 programma’s!

VirtuFit Elite TR-900i display

Een korte maar krachtige titel: 40 trainingsprogramma’s. Ik moet zeggen dat ik er best van onder de indruk ben, want er zijn maar weinig fitnesstoestellen voor thuis die daarover beschikken.

Zo zitten er 3 gebruikersprogramma’s op, die je kunt customizen naar je eigen smaak. Daarnaast is er uiteraard het manuele programma, waarbij je manueel de weerstand en de helling moet gaan regelen.

Alsof dat nog niet genoeg is, zitten er heel wat voorgeprogrammeerde trainingen in de computer. Die zorgen ervoor dat je voldoende afwisseling hebt. Op die manier blijft het indoor sporten leuk.

Het hartslagprogramma is er eentje dat je helpt om te sporten binnen de juiste hartslagzone. Het programma stuurt zelf de weerstand aan op basis van je hartslag. Wordt deze te hoog, dan zal de weerstand een beetje lager worden gezet.

Omgekeerd, als je hartslag onder het efficiënte niveau dreigt te gaan, dan wordt de weerstand verhoogd.

Op die manier zou je namelijk meer vet verbranden en zou het makkelijker moeten zijn om je conditie een boost te geven. 

Een fantastische trainingscomputer

VirtuFit Elite TR-900i programmas

Een Elite loopband moet natuurlijk wel op de juiste manier worden aangestuurd. De trainingscomputer zou je daarom kunnen beschouwen als het kloppende hart van deze VirtuFit Elite TR-900i.

De trainingscomputer maakt het namelijk mogelijk om het toestel aan te sturen.

Jij bent in controle over deze computer, via het prachtige grote display. Dat is voor mij een van de vele grote troeven van deze specifieke VirtuFit loopband.

Op het grote display kan je makkelijk alles aflezen, ook als je aan het sporten bent. Op die manier is het makkelijker dan ooit om al jouw prestaties op te volgen.

Ook de knoppen rond het display zijn voldoende groot, zodat je deze makkelijker kunt bedienen. De kans is zo veel kleiner dat je per ongeluk de verkeerde toets indrukt.

Ben je op zoek naar nog meer avontuur bij het indoor sporten? Gelukkig is deze loopband dan ook compatibel met loopband apps.

Dat op zich is niet uniek natuurlijk, maar het zijn enkel de betere loopbanden die daarover beschikken. Via de Kinomap app kan je heel wat verschillende parcours lopen, op basis van video-ondersteuning.

Houd er wel rekening mee dat sommige toepassingen via je mobiele apparaat mogelijk extra kosten met zich kunnen meebrengen.

Maar niets hoeft, de keuze is aan jou.

Maak een feestje van je training

Een extra troef waarover deze loopband beschikt, zijn de ingebouwde speakers. Via een AUX-kabel kan je makkelijk jouw smartphone aansluiten op het apparaat.

Zorg er uiteraard wel voor dat jouw smartphone over de juiste poort beschikt, want anders heb je mogelijks nog een extra kabeltje nodig, of werkt het misschien helemaal niet.

Je plaatst jouw telefoon vervolgens lekker makkelijk in de speciaal daarvoor voorziene houder en zo kan je jouw lievelingsmuziek afspelen tijdens het lopen.

Ben jij een echte bingewatcher, die tv kijken niet graag opgeeft om te gaan sporten? Ook dan heb ik goed nieuws voor je.

Zo kan je ook gerust een film kijken op je smartphone of tablet, en het geluid kan je eveneens horen via de speakers van deze loopband. 

Is dit voor mij de grootste reden waarom ik voor deze VirtuFit Elite TR-900i loopband zou kiezen? Vast niet, maar het is natuurlijk wel een heel mooie toevoeging om jouw sportervaring nog beter te maken.

Op die manier blijf je langer gefocust en kan je langer doorgaan.

Voor wie is de Elite TR-900i geschikt?

Loopband Training

Het is voor mij onmogelijk om te bepalen of deze loopband geschikt is voor jou. Je zult vast je eigen voorkeuren hebben en bovendien weet ik ook niet hoe het gesteld is met je budget. 

Ik kan je alvast vertellen dat deze VirtuFit Elite TR-900i niet goedkoop is. Een ietsjes goedkopere loopband is bijvoorbeeld de Elite TR-500i of VirtuFit TR-200i. Maar weet dan deze ook minder mogelijkheden biedt.

Wel moet ik toegeven dat de TR-900i zijn prijs echt waard is. Ik heb nog nooit het gevoel gehad dat je er veel voor betaalt. Gewoon omdat je er ook écht veel voor terug krijgt.

Door zijn hoge prijs, denk ik dat dit apparaat minder geschikt is voor echte beginners die nog nooit op een loopband gesport hebben.

Op de loopband sporten is namelijk iets wat je net wél, of net níet graag doet. Als je zo’n investering maakt, wil je nadien niet tot de conclusie komen dat het eigenlijk niets voor jou is.

Verder is de VirtuFit Elite TR-900i wel voor iedereen geschikt.

Conclusie: wel of niet aanschaffen?

Ben je op zoek naar een van de betere loopbanden op de markt? Dan is deze VirtuFit Elite TR-900i vast een goede optie voor jou.

Het toestel heeft heel wat voordelen en is van goede kwaliteit. Overweeg even of deze loopband voor jou zijn geld waard is, want goedkoop is hij zeker niet. Mocht je echt een veel goedkoper model zoeken, kies dan bijvoorbeeld voor de VirtuFit TR-100.

Op basis van prijs-kwaliteit is de VirtuFit TR-900i echter een fantastisch fitnesstoestel. Veel succes met je zoektocht!

De laagste prijzen bekijk je trouwens hieronder:
Plaats een reactie