VirtuFit Elite Water Resistance Roeitrainer – Eerlijke review

De VirtuFit Elite Water Resistance is dé roeitrainer om actief te kunnen zijn vanuit je huis. Door veel mensen wordt dit product gezien als een topper in zijn klasse.

Ik heb de VirtuFit Elite Water Resistance voordat ik hem kocht ook lange tijd uitgeprobeerd. Daarnaast heb ik veel reviews gelezen en om advies gevraagd bij experts. Tot nu toe heb ik nog steeds geen spijt van mijn keuze!

In deze review leg ik de positieve en negatieve punten naast elkaar. Zo probeer ik jou te helpen bij het maken van een goede keuze. Wie weet is deze roeitrainer ook wat voor jou.

Mijn eerste meters met de VirtuFit Elite Water Resistance

roeitrainer virtufit elite

Deze ‘Elite Water Resistance’ roeitrainer is dus een product van VirtuFit. Dit product is één van de beste roeitrainers op de markt. Dit blijkt ook uit de reviews van anderen.

Mede hierom ben ik geïnteresseerd geraakt in deze roeitrainer. Ik heb verschillende modellen uitvoerig getest en ben uiteindelijk voor dit model gegaan.

Een andere VirtuFit roeitrainer waar ik ook naar keek was de VirtuFit Pro Water 1000. Dit model was voor mij niet uitgebreid genoeg.

Het is een goed product, maar de Elite heeft wat meer mogelijkheden.

Dit product paste prima in mijn budget. Ik denk dat er in deze klasse weinig vergelijkbare roeimachines te vinden zijn.

De VirtuFit Elite Water Resistance is de koploper onder de roeisystemen

In de prijsklasse waar dit model in zit is de VirtuFit Elite Water Resistance één van de beste. Het is geen middelmatige roeimachine. Ook ervaren roeiers kunnen met de VirtuFit Elite Water Resistance aan de slag.

Met 9 trainingsprogramma’s kun je iedere workout uitdagend maken. Je kunt jezelf constant opnieuw uitdagen en je skills verbeteren. Ieder programma heeft zijn eigen unieke eigenschappen.

Dankzij de waterweerstand bepaal je zelf hoeveel tegendruk je krijgt. Hoe harder je roeit, hoe hoger de weerstand. Op die manier wordt roeien in echt water zo goed mogelijk nagebootst.

Dankzij de mogelijkheid om te verbinden met Bluetooth kun je verschillende apparaten koppelen. Zo kun je bijvoorbeeld een hartmeter verbinden met je roeimachine. Ook kun je je smartphone koppelen.


Overbodige kilo’s kwijtraken met de VirtuFit Elite Water Resistance

afvallen met roeitrainer

Ik heb deze roeimachine destijds aangeschaft om wat extra kilo’s kwijt te raken. Ik had in eerste instantie totaal geen ervaring met roeimachines. Afgezien van de modellen die ik voor de aankoop had uitgeprobeerd.

Gelukkig is het gebruik van de VirtuFit Elite Water Resistance erg makkelijk. Alles spreekt redelijk voor zich. Mocht je er niet uit komen is de handleiding gelukkig vrij duidelijk. Ook de informatie op de display is makkelijk te begrijpen.

Zo kun je snel aan de slag met kilo’s kwijtraken op een leuke en uitdagende manier. Je zult merken dat, met een gezond dieet, de kilo’s er af vliegen. Deze roeimachine is in ieder geval een fijne toevoeging aan mijn sportschema!

Conditietraining met de VirtuFit Elite Water Resistance

De VirtuFit Elite Water Resistance geeft je dankzij de gevarieerde trainingsprogramma’s een goede conditie. Begin op de wat makkelijkere niveaus en werk je langzaam op naar de zware oefeningen.

Na een tijdje zul je merken dat je conditie met sprongen vooruit gaat. In het begin hou je het misschien een kwartier tot een half uur voor. Met een beetje motivatie kun je jezelf verbeteren tot je het makkelijk een uurtje volhoudt.

Een goede conditie zorgt voor een betere bloedsomloop. Je hart wordt sterker en pompt harder. Als dit gebeurt verbrand je ook meer. Een goede conditie helpt dus ook nog eens bij het afvallen!

Wat kan de VirtuFit Elite Water Resistance roeitrainer allemaal?

trainingsprogramma's virtufit roeitrainer

Deze roeitrainer heeft niet alleen meerdere trainingsprogramma’s. Dankzij de Kinomap en Fitshow apps kun je workouts via je smartphone naar nieuwe levels tillen.

Deze roei apps zijn bedoeld om jouw sportervaringen nóg leuker, uitdagender en gevarieerder te maken.

De display van de VirtuFit Elite Water Resistance geeft verschillende informatie weer. Zo kun je de afstand en tijd naast elkaar leggen. Dan weet je precies hoe snel je geroeid hebt. Dit kun je ook aflezen uit de RPM, wat ‘Rotaties Per Minuut’ betekent.

Verder kun je je calorieverbranding secuur bijhouden. Handig als je bezig bent met afvallen. Je weet namelijk precies hoeveel je verbrand hebt, waardoor je je doelen specifieker kunt stellen.

Het aantal roeislagen wordt ook bijgehouden. Je wilt natuurlijk zo ver mogelijk komen met zo min mogelijk roeislagen. Dat betekent dat je sterker wordt! Daag jezelf uit en stel doelen, het zal je verbazen hoe snel je deze haalt.

Wat zijn de voordelen van de VirtuFit Elite Water Resistance?

De eenvoud van gebruik is een groot voordeel. Beginners snappen vrij snel hoe de roeimachine werkt. Dit blijkt ook uit de reviews van verschillende webshops.

Met z’n tweeën heb je de roeimachine binnen een uurtje in elkaar gezet.

Daarnaast is de manier van roeien ook een super voordeel. Je bepaalt de weerstand aan de hand van snelheid en kracht. Net als in het echt eigenlijk! Hoe sneller jij roeit, hoe groter de weerstand wordt.

Het grootste voordeel voor mij is de compatibiliteit met telefoon of tablet. Aan de hand van een app kun je je roeigegevens op je telefoon zetten.

Zet je telefoon of tablet op de houder neer en volg opgenomen routes. Deze vind je in de app, het lijkt alsof je echt aan het roeien bent! Op die manier is roeien nooit saai en word je constant geprikkeld.

Wat zijn de nadelen van de VirtuFit Elite Water Resistance?

weerstand roeitrainer virtufit elite

Wat sommige gebruikers een nadeel vinden is de manier waarop de roeiweerstand werkt. Sommige modellen hebben de mogelijkheid om de weerstand op voorhand aan te passen.

Dit gaat echter ten koste van het realisme van een roeimachine. Ieder zijn smaak denk ik.

De enige manier om de weerstand te verhogen is door het waterpeil te veranderen. Hoe meer water je in de tank doet, hoe groter de weerstand wordt. Tijdens je workout is dit wel lastig om aan te passen natuurlijk.

Een ander nadeel is dat er geen gebruikers kunnen worden ingevoerd. Sommige roeimachines hebben de mogelijkheid om meerdere profielen op te slaan. Handig als meerdere mensen hun voortgang willen bijhouden.

De VirtuFit Elite roeitrainer kan dus helaas geen profielen opslaan.

Voor wie is de VirtuFit Elite Water Resistance bedoeld?

geschikt roeitrainer

Mensen tot een lengte van 210 cm kunnen gebruik maken van de VirtuFit Elite roeitrainer. Dat betekent dat meer dan 90% van de volwassen Nederlanders dit product kunnen gebruiken. Als het alleen om lengte gaat natuurlijk.

Want er is ook een max gesteld aan het gewicht. Mensen tot 200 kilo kunnen de roeimachine gebruiken. Veruit de meeste mensen kunnen dus gewoon roeien met deze machine.

Als je buiten deze afmetingen valt en je gebruikt de machine toch, kan dat klachten veroorzaken. De houding zal niet optimaal zijn wat kan zorgen voor oncomfortabele ervaringen tijdens je workout.

Gelukkig zullen de meeste mensen dus gewoon gebruik kunnen maken van dit apparaat. Zo niet, zijn er ook modellen die wel voor jou geschikt zijn. Het internet staat namelijk vol met sportapparatuur voor thuis.

Mijn conclusie over de VirtuFit Elite Water Resistance

Ik ben nog steeds erg tevreden met deze roeimachine. Hij doet zijn werk en de programma’s maken mijn workout keer op keer uitdagend. Veel mensen delen deze mening gelukkig met mij!

Ik heb nog geen enkel moment spijt gehad van mijn aankoop. Dus, op zoek naar een goede roeimachine? De VirtuFit Elite Water Resistance roeitrainer kan ik je van harte aanbevelen!