VirtuFit Foldable Water Resistance Row 900 Roeitrainer | Review

Zoek je een betaalbare roeitrainer om thuis te kunnen sporten? De VirtuFit Foldable Water Resistance Row 900 is een roeitrainer die hier zeker aan voldoet!

Het is een roeitrainer met een simpel ontwerp die je gemakkelijk op kan vouwen. Ideaal om ruimte te besparen.

De VirtuFit Foldable Water Resistance Row 900 is de verbeterde versie van het populaire Row 800 model. In deze review vertel ik je welke aanpassingen er zijn gedaan aan deze roeitrainer en of dit apparaat jouw geld waard is.

Een samenvatting van de VirtuFit Row 900 Review

Virtufit row 900 roeitrainer

De VirtuFit Row 900 staat bekend als een roeitrainer met een realistische roeibeleving. Hij heeft veel goede beoordelingen en heeft tot 2 keer toe de Best Reviewed Award gewonnen.

Dat dit model van VirtuFit zo populair is, is niet voor niets. De roeitrainer beschikt over veel trainingsprogramma’s voor variatie in je training.

Let op: De Row 900 is niet te verbinden met fitness apps en heeft ook geen tablethouder.


Wat maakt de VirtuFit Foldable Water Resistance Row 900 een goede keus?

Dit vernieuwde model van VirtuFit is een verbeterde versie van hun voorgaande Row 800.

Dit was de bestverkochte VirtuFit roeitrainer, die hebben ze dus onder de loep genomen en nog beter gemaakt dan voorheen. De volgende punten maken deze roeitrainer uniek.

Comfortabel ontwerp

Roeitrainer virtufit comfort

Zijn voorganger heeft veel goede reviews gekregen omtrent het comfort. Daarom heeft VirtuFit niet veel aanpassingen gemaakt.

Het grote zitvlak is gebleven en het voorgevormde zitje zorgt voor een juiste ergonomische houding. De pedalen zijn voorzien van verstelbare banden zodat ze voor elke schoenmaat fijn zitten.

Ook de handgrepen hebben een antislip ontwerp voor optimale grip tijdens jouw training.

De trainingsmogelijkheden

Als jij graag competitief traint, is de VirtuFit Row 900 de ideale roeitrainer voor jou. Hij heeft 16 trainingsprogramma’s waarbij je een wedstrijd aangaat met het computersysteem.

Je gaat dus racen tegen iemand anders en probeert sneller te roeien binnen de aangegeven tijd. 

Je kan trainen voor kracht, snelheid, conditie enzovoorts. Een speels element, die niet veel fitness apparaten voor thuis in hun systeem hebben. Zeker in deze prijsklasse zijn trainingsprogramma’s zoals deze uniek.

Kantelbaar display

Virtufit foldable water resistance row 900

Het display van de roeitrainer is kantelbaar, dit element stimuleert de ergonomische houding omdat hij op ooghoogte is.

Het is een fijn display dat makkelijk af te lezen is. Helaas is hij niet verlicht waardoor het moeilijk te zien is in het donker. 

Waar ik ook tegen aanliep tijdens het gebruik van de VirtuFit Foldable Water Resistance Row 900, is dat hij niet is voorzien van een tablet standaard. Hierdoor kon ik mijn telefoon niet makkelijk kwijt.

Je kunt wel jouw afgelegde afstand, de duur van de training en het aantal calorieën dat je hebt verbrand aflezen.

Trainen met waterweerstand

De Row 900 heeft net als zijn voorganger, een systeem met waterweerstand. De tank bevindt zich in dit geval onder het display.

In de watertank zitten schoepen, die bewegen als een peddel wanneer jij gaat roeien. Het water biedt weerstand, net zoals bij een echte roeitraining.

Hoe harder je roeit, hoe meer weerstand en dus meer kracht. Dit geeft een realistische roei beleving.

De sterken punten van de VirtuFit Row 900

Virtufit Row 900 opvouwbaar

Om de keuze makkelijker te maken heb ik alle voordelen van deze roeitrainer voor je op een rijtje gezet.

Zo kun je overzichtelijk bekijken of deze roeitrainer voor jou de moeite waard is en of jij het de investering waard vindt.

👍 Voordelen:

  1. Realistische roei ervaring
  2. 16 trainingsprogramma’s
  3. Een optimale houding
  4. Strak en sportief design
  5. Hoge stabiliteit en duurzaam materiaal
  6. Opvouwbaar

Minder sterke punten van de VirtuFit Row 900 

Natuurlijk is het ook belangrijk om een overzicht te hebben van de nadelen. De nadelen kunnen voor jou de doorslaggevende factor zijn om het apparaat wel of niet te kopen.

Zelf vond ik het vooral jammer dat ik niet met fitness apps kan trainen.

👎 Nadelen:

  1. Kan niet worden gebruikt met apps
  2. Geen mp3 aansluiting of ingebouwde speakers
  3. Geen tablethouder aanwezig

Vergelijkbaar met de VirtuFit Row 900

Ben je toch tot de conclusie gekomen dat de Row 900 niet voor jou is weggelegd?

Een lager geprijsd alternatief, maar ook iets minder in kwaliteit is het voorgaande model de VirtuFit Row 800.

Zoek je een roeitrainer met waterweerstand in een luxer model? Dan is de VirtuFit Elite Water Resistance wellicht een betere optie.

Meer roeitrainers van VirtuFit bekijken:

Mijn ervaringen met de VirtuFit Foldable Water Resistance Row 900

Virtufit roeitrainer ervaring

Ik had hoge verwachtingen, omdat ik de voorgaande Row 800 ook heb gebruikt en ik deze heel prettig vond. De Row 900 moet een verbetering zijn op dit model, en voor de prijs hoefde ik het ook niet te laten.

Het viel mij direct op dat deze roeitrainer een erg compacte vormgeving heeft, dit vind ik fijn omdat hij dan minder ruimte in beslag neemt in huis.

Het apparaat is erg makkelijk in gebruik, ik kon zonder ook maar een blik op de gebruiksaanwijzing te werpen goed overweg met alle toepassingen. 

Ik heb mij tijdens het sporten kosteloos vermaakt met de race programma’s waarbij je steeds van de computer kan winnen. Ook de kinderen vinden het superleuk om op deze manier met het apparaat bezig te zijn.

Van de buren en bezoekers heb ik complimenten ontvangen over het strakke design. Jammer dat ik niet makkelijk naar een serie kan kijken tijdens de training, dat vind ik altijd wel fijn.

Conclusie & kopen voor de laagste prijs

Nu is het tijd voor de hamvraag: Is de VirtuFit Row 900 jouw geld waard? Wat mij betreft een dikke ja!

Het is een superfijne roeitrainer die makkelijk te bedienen is. Hij heeft leuke programma’s waar jij op een speelse manier fitter van wordt. Daarbij is het een roeitrainer die superscherp geprijsd is.

Klik op de links hieronder om de laagste prijs te bekijken!
Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een roeitrainer?

Een roeitrainer is een fitness apparaat waar je zowel je uithoudingsvermogen als je kracht mee traint. Perfect om de algehele fitheid te verbeteren. Het voordeel van een roeitrainer is dat deze weinig ruimte in beslag neemt waardoor het een ideaal fitness apparaat is voor thuis.

Is de VirtuFit Row 900 geschikt voor mij?

Als je op zoek bent naar een mooie roeitrainer met fijne trainingsprogramma’s en een realistische roei ervaring dan is deze roeitrainer voor jou. Hij heeft ook nog eens een opvouwbaar ontwerp, dus hij kan makkelijk worden opgeborgen als je weinig ruimte hebt in huis.