VirtuFit HTR 1.0 – Bekijk de Review & Ervaringen

Kan een hometrainer met een lage prijs wel van goede kwaliteit zijn? Met deze vraag ben ik aan de slag gegaan.

Heel eerlijk? Ik kon het me niet voorstellen. Je koopt voor zo’n laag bedrag nooit een goede hometrainer, dacht ik. Ook niet een model voor beginners, zoals de VirtuFit HTR 1.0.

Of deze hometrainer mij en jou heeft verrast, ontdek je in deze review.

VirtuFit HTR 1.0 Review (Samenvatting)

VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer

Ik verwachtte weinig van deze hometrainer, vanwege de lage prijs. De kans dat het weinige geld voor kwaliteit zou zorgen, achtte ik klein.

Geheel ten onrechte dus, de VirtuFit HTR 1.0 heeft me zeker verrast.

De kwaliteit van deze hometrainer is goed. En tot mijn grote vreugde zitten er zelfs hartslagsensoren op het stuur. Trainen op hartslag is een stuk effectiever dan ‘gewoon’ trainen.

Een minpunt is dat je op de VirtuFit HTR 1.0 geen trainingsprogramma’s kunt volgen. Je kunt wel de acht verschillende weerstanden gebruiken, om je trainingen nog wat interessanter te maken.


Dit valt op aan de VirtuFit HTR 1.0

display virtufit htr 1.0

Bij goedkope hometrainers moet ergens op bezuinigd worden. Dit kan op het materiaal zijn, maar ook op extra’s, zoals de trainingscomputer.

Dat is met de VirtuFit HTR 1.0 zeker niet het geval. De trainingscomputer ziet er alleraardigst uit. En, nog belangrijker, deze functioneert prima.

Je ziet de verbrande calorieën, gereden tijd en afstand staan. En uiteraard de hartslagfunctie. De hartslagsensoren zitten op het stuur.

Een gemis vind ik het ontbreken van de RPM, het aantal omwentelingen per minuut.

De prijs/kwaliteit

De prijs die je voor de VirtuFit HTR 1.0 betaalt is bijna belachelijk weinig, zeker voor de materialen die voor de hometrainer gebruikt zijn.

Het maximaal belastbaar gewicht is 120 kilogram, voor de meeste mensen is dat genoeg.

Het vliegwiel heeft een gewicht van 6 kilogram. Dit is wel vrij weinig. Het trappen verloopt dan ook wat minder soepel dan op duurdere hometrainers.

Stille hometrainer

Je ziet vaak dat goedkope hometrainers nogal wat geluid kunnen produceren. Niet alleen staan ze instabiel, maar het ratelt en pruttelt als een oude auto.

De VirtuFit HTR 1.0 is zo goed als stil. Natuurlijk hoor je wel iets, maar het is zeker niet zo dat je je muziek niet meer kunt horen. Je kunt in alle rust trainen.

Lekker zadel

Virtufit HTR 1.0 hometrainer zadel

Ook op het zadel is niet bezuinigd. De VirtuFit HTR 1.0 heeft een breed en comfortabel gelzadel. Daarnaast is het mogelijk om het zadel en het stuur te verstellen.

Het is in het begin misschien even zoeken naar de juiste houding, maar daarna kan je perfect trainen. De goede houding is erg belangrijk, omdat je anders blessures kunt oplopen.

Redenen om de VirtuFit HTR 1.0 te kopen

Als je een beginnende thuissporter bent, is het best een gok om een kleine duizend euro of meer uit te geven aan een fitnessapparaat voor thuis.

De kans dat je het helemaal niet leuk vindt, is aanwezig. De VirtuFit HTR 1.0 is dan een prima optie. En echt niet alleen vanwege de prijs.

De hometrainer is van prima kwaliteit. Natuurlijk is het geen wereldtopper, maar dat heb je ook niet nodig. Het fietsen gaat soepel en de hometrainer kan tegen een stootje. Het comfort is goed voor elkaar.

Kortom, dit is een ideale kennismaking met het trainen op een hometrainer.

Redenen om de VirtuFit HTR 1.0 niet te kopen

De VirtuFit HTR 1.0 is echt een hometrainer voor beginners. Dat zie je bijvoorbeeld aan het ontbreken van trainingsprogramma’s. En de acht weerstanden zijn ook een beetje karig.

Als je een hometrainer zoekt waar je trainingsprogramma’s op kunt volgen, is dit niet jouw model.

Vanzelfsprekend kan deze hometrainer ook niet met apps worden gekoppeld.

En er is nog een reden om de VirtuFit HTR 1.0 niet te kopen. Als je langer dan 1.90 meter bent en meer dan 120 kilogram weegt, kan deze hometrainer niet gebruikt worden.

Ouderen en mensen die revalideren kunnen wat moeite hebben met opstappen, omdat deze hometrainer geen lage instap heeft.

Alternatieven voor de VirtuFit HTR 1.0

Het valt niet mee om een goede goedkope hometrainer te vinden. Je wilt namelijk ook een beetje kwaliteit in huis halen.

Dat lukt je door de VirtuFit HTR 1.0 te kopen. En er zijn meer low budget hometrainers die een prima kwaliteit hebben.

Een voorbeeld is de Tunturi Cardio Fit B30. De prijs is ongeveer hetzelfde, net als de fiets zelf. Geen trainingsprogramma’s en acht weerstandsniveaus.

Als je wel trainingsprogramma’s wilt kunnen volgen, is de FitBike Ride 2 een mogelijkheid. Op deze hometrainer kan je onder meer een hartslagprogramma en vetverbrandingsprogramma volgen.

Hoe de VirtuFit HTR 1.0 mij is bevallen

Virtufit htr 1.0 budget hometrainer

Voor de zoveelste keer in mijn leven is gebleken dat te snel oordelen niet goed is. Waar ik zonder verwachtingen plaatsnam op het zachte zadel van de VirtuFit HTR 1.0, bleek het een heerlijke fiets te zijn.

Maandenlang heb ik me drie avonden per week in het zweet gewerkt.

De prijs is een belangrijke reden geweest om deze hometrainer te kopen. Maar dit was heus niet het enige argument. Het is kwalitatief een goede fiets.

Wel heb ik nog even getwijfeld over het gemis van trainingsprogramma’s. Inmiddels hoort het bij mijn ritueel om met de laptop op schoot zelf trainingen te maken. Met je hartslag als uitgangspunt kan je veel doen.

Conclusie & kopen voor de laagste prijs

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat ik de VirtuFit HTR 1.0 voor iedere beginner aanbeveel.

De prijs/kwaliteitverhouding is erg goed. Je hebt tijdens het fietsen geen moment het idee op een goedkope hometrainer te zitten.

Bekijk hieronder waar je de VirtuFit HTR 1.0 kunt kopen.
Veelgestelde vragen

Hoe regel je de weerstand?

Je schakelt tussen de acht weerstandsniveaus door aan de zwarte knop op het frame te draaien.

Is de montage ingewikkeld?

De montage verloopt over het algemeen soepel. Voordelen zijn de Nederlandstalige handleiding en het geringe gewicht van de hometrainer.