VirtuFit HTR 3.0i | Review & Ervaringen | Het kopen waard?

Als fanatieke thuissporter was ik op zoek naar een hometrainer die me wat meer zou uitdagen. Op advies van een personal trainer heb ik de VirtuFit HTR 3.0i gekocht.

Deze ergometer hometrainer is een mooi model voor sporters die wat fanatieker te werk willen gaan. Ik zocht betere trainingen en mogelijkheden om met apps te trainen.

In deze review volg je mijn reis van het begin op de HTR 3.0i tot een wedstrijd op Zwift.

VirtuFit HTR 3.0i Review (Samenvatting)

Virtufit htr 3.0i

Om maar meteen iets weg te geven. Nu ik weet hoe het is om met Zwift te trainen, is dat voor mij het voornaamste pluspunt van deze hometrainer.

Een app als Zwift is ideaal voor fanatieke thuissporters. Je kunt nog betere trainingen uitvoeren, in een virtuele wereld rijden en aan wedstrijden meedoen.

Ook zonder de apps is de VirtuFit HTR 3.0i een goede hometrainer. Je kunt op deze fiets niet minder dan 36 trainingsprogramma’s volgen.

Het zijn allerlei soorten trainingen, van vetverbranding tot hartslagprogramma’s. Als enig minpunt kan ik noemen dat als je nog fanatieker wordt, deze hometrainer minder geschikt is.

Voor het professionele gebruik heb je toch een wat beter model nodig. Maar dat wil niet zeggen dat de VirtuFit HTR 3.0i van slechte kwaliteit is.


Wat is opvallend aan de VirtuFit HTR 3.0i?

Zoals ik al aangaf, is voor mij het meest opvallende dat deze ergometer hometrainer te koppelen is met Zwift.

Combineer alle trainingen die je op Zwift kunt volgen met de trainingsprogramma’s van de HTR 3.0i. Dan kom je uit op een totaal van vele honderden verschillende trainingen.

Veel comfort (voor ouderen)

Virtufit htr 3.0i lage instap

Het comfort van een lekker zittend zadel is bij vrijwel iedere hometrainer dik in orde, maar het comfort voor mensen die revalideren of voor ouderen is bij deze hometrainer ook goed geregeld.

Dit is een hometrainer met lage instap. Ideaal dus als je minder goed ter been bent. Je neemt eenvoudig plaats op deze fiets.

En het is een ergometer. Je traint op basis van weerstand. Daardoor loop je minder het risico om je spieren en knieën te overbelasten.

Dit is handig voor revaliderende sporters en voor ouderen, maar eigenlijk voor iedereen. Tijdens een trainingsprogramma kan je niet te ver gaan.

Het programma levert daardoor niet alleen het juiste rendement op, het is ook veel beter voor je lichaam.

Sterke hometrainer

De VirtuFit HTR 3.0i is een sterke hometrainer. Het maximaal belastbaar gewicht is 150 kilogram. Het is dus ook een geschikte hometrainer voor als je zwaarder bent.

Het vliegwiel heeft een gewicht van 21 kilogram. Dat is behoorlijk veel voor een vliegwiel.

Ook tijdens stevige sprints staat deze hometrainer als een huis. Goed om te weten als je ook een keer een wedstrijd op Zwift wilt proberen. De weerstand wordt overigens geregeld door magneten.

3 redenen om de VirtuFit HTR 3.0i te kopen

Virtufit htr 3.0i zwift

Het wordt misschien een beetje eentonig, maar het kunnen rijden met apps is wat mij betreft de voornaamste reden om deze hometrainer aan te schaffen.

Misschien dat het aan mij ligt, misschien ook niet, maar na een aantal maanden wordt ‘gewoon’ trainen saai. Een hometrainer app zorgt voor de nodige afleiding en variatie. Ik heb gemerkt dat de tijd veel sneller voorbijgaat.

De trainingsmogelijkheden is ook een reden om de VirtuFit HTR 3.0i in huis te halen. Naast Zwift kan je namelijk ook één van de 36 ingebouwde trainingsprogramma’s doen. Vetverbranding, conditie of kracht, je hebt op elk vlak meerdere mogelijkheden.

Daarnaast is dit een erg veelzijdige hometrainer. De lage instap zorgt ervoor dat ook ouderen en revaliderende sporters de hometrainer kunnen gebruiken.

En omdat het een ergometer is, kun je gericht trainen zonder jezelf de vernieling in te rijden.

Waarom je de HTR 3.0i niet moet kopen

Bij de voornaamste voordelen was het kiezen, bij de minpunten eerder zoeken. Naar mijn mening heeft de HTR 3.0i namelijk geen grote minpunten.

Wel zijn er redenen om deze fiets niet te kopen. Als je op zoek bent naar een professionele hometrainer, dan zijn er betere modellen. De écht professionele fietsen zitten in een andere prijsklasse.

En als je geen waarde hecht aan het trainen met apps, heeft het weinig zin om deze hometrainer te kopen. Uiteraard zie je dit soort extra’s terug in de prijs. Het is zonde om te betalen voor iets wat je niet gaat gebruiken.

Goede alternatieven voor de VirtuFit HTR 3.0i

De VirtuFit HTR 3.0i is een populaire hometrainer. Daardoor kan deze weleens uitverkocht zijn.

Als je niet kunt wachten en een vergelijkbare fiets wilt kopen, is de FitBike Ride 6 iPlus een goede optie. Ook deze hometrainer is met diverse apps te koppelen.

De VirtuFit iConsole CTR 2.1 is eveneens een goed model. Deze hometrainer fiets beschikt over voldoende trainingsprogramma’s, is gemaakt van sterke materialen en geeft je de kans om met apps te trainen.

Nog wat andere mogelijke alternatieven zijn:

Mijn ervaring: van luiheid naar fanatisme

Hometrainer Zwift training

Vroeger was ik een beetje lui. Met tegenzin kroop ik op de hometrainer. Mijn blik was op de klok gericht. Wat kropen de minuten langzaam voorbij.

Om mezelf te dwingen wat fanatieker te worden, zocht ik uitdaging. Die heb ik gevonden in de VirtuFit HTR 3.0i.

Ik begon met het volgen van enkele hometrainer trainingsschema’s. Daarna heb ik de app Zwift ontdekt. Nu kan ik niet meer zonder. Ik wissel ontspannen ritten af met zware trainingen en af en toe een wedstrijd.

Deze hometrainer is ideaal om te gebruiken. Als je voluit rijdt, hoor je wel wat geluid. Maar dat is normaal. Het is een sterke fiets die me al veel plezier heeft opgeleverd.

VirtuFit HTR 3.0i conclusie & kopen voor de laagste prijs

Als je fanatiek bent en niet professioneel kan je nauwelijks een betere aankoop doen. Deze hometrainer heeft alles.

Het is een sterke fiets, met veel mogelijkheden op het gebied van trainen en apps. De prijs/kwaliteitverhouding is goed.

Bekijk hieronder waar je de HTR 3.0i het goedkoopste kunt kopen.
Veelgestelde vragen

Kan ik ook met andere apps dan Zwift trainen?

Nee, Zwift is de enige app die je kunt gebruiken met de VirtuFit HTR 3.0i.

Hoeveel lawaai maakt de VirtuFit HTR 3.0i?

Deze hometrainer maakt nauwelijks tot geen geluid.