VirtuFit iConsole CTR 2.1 – Review, Test & Ervaring

Ben je op zoek naar een goede en betaalbare crosstrainer? Een grote kans dat je bij de VirtuFit iConsole CTR 2.1 bent uitgekomen.

Tegenwoordig zie je het toestel op steeds meer plaatsen opduiken. De vraag is alleen of hij echt zo goed is als men beweert.

Zou dit misschien dé crosstrainer zijn waar jij naar op zoek bent? Dat zochten we voor je uit in dit artikel. Lees het rustig door, zodat je precies weet wat ik van deze VirtuFit iConsole CTR 2.1 denk.

Daarnaast overlopen we ook zijn belangrijkste specificaties en tot slot zullen we ook nog even kijken naar voor wie hij geschikt is.

De VirtuFit iConsole CTR 2.1: mijn eerste indruk

VirtuFit iConsole CTR 2.1 Crosstrainer

Toen mijn iConsole CTR 2.1 arriveerde, was ik meteen zeer benieuwd om hem te gaan uitproberen.

Het eerste wat me opviel, waren zijn compacte afmetingen.

Ik had een mooie ruimte vrijgemaakt, op de zolderkamer. Ik ga nu niet beweren dat het een klein toestel is, maar je kon hem toch makkelijker kwijt dan ik had durven hopen.

Ook wat het design betreft, moet ik toegeven dat ik aangenaam verrast was. Heel weinig merken besteden aandacht aan het design van hun fitnesstoestellen. Gelukkig is dat bij VirtuFit anders.

Daardoor kan je deze VirtuFit iConsole CTR zelfs in een leefruimte plaatsen, zonder dat hij te sterk gaat opvallen. Ik zou het benoemen als een subtiel, maar toch dynamisch toestel.

En dan natuurlijk het belangrijkste onderdeel: hoe bevalt het sporten op deze VirtuFit crosstrainer?

Tijdens een eerste test, had ik gewoon de manuele stand aangezet. Op die manier kon ik meteen de pure kracht van het toestel aanvoelen. Ik was zeer tevreden met de manier waarop het sporten aanvoelde; heel natuurlijk.

Daarnaast heb ik ook verder onderzocht welke andere mogelijkheden deze VirtuFit iConsole crosstrainer nog biedt. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het er aardig wat zijn.

Straks zal ik je verder uitleggen welke programma’s erop zitten, maar weet vooral dat je je nooit meer zult vervelen met zo’n toestel in huis.


De specificaties van deze VirtuFit CTR 2.1

Nu je een beter beeld hebt van hoe ik over dit apparaat denk, kunnen we misschien wat dieper inzoomen op enkele van zijn specificaties.

Maak je geen zorgen, ik ga je hier geen al te technische nummers voorschotelen. Wel gaan we even kijken naar welke factoren van deze crosstrainer een prima toestel maken.

Meten is weten

VirtuFit iConsole CTR 2.1 hartslag

Je hartslag is wat je in leven houdt. Tijdens het sporten merk je dat je hartslag zal gaan stijgen, want er is namelijk een verhoogde vraag naar zuurstof in je lichaam.

Wist je dat er ook zoiets bestaat als een optimale hartslagzone? Deze zone wordt gevormd door een onder- en een bovengrens, die voor iedereen verschillend zijn.

Je hartslag in deze zone proberen te houden, zou heel wat gezondheidsvoordelen hebben. Bovendien zou je op die manier ook sneller vet verbranden.

Maar om je hartslag te kunnen controleren, moet je die natuurlijk wel kunnen meten. Gelukkig beschikt deze VirtuFit iConsole CTR 2.1 over een ingebouwde sensor. Deze sensoren kan je terugvinden in de kleine handvatten.

Ben jij echter geen grote fan van dit soort sensoren? Dan kan je er ook voor kiezen om een externe hartslagmeter aan te schaffen.

Zoek er een die compatibel is, zodat je hem makkelijk kunt verbinden met de crosstrainer.

Meer dan voldoende trainingsmogelijkheden

Indoor sporten is nooit hetzelfde als outdoor trainen. Maar daarom hoeft het nog niet minder leuk of uitdagend te zijn.

Deze VirtuFit iConsole 2.1 beschikt over heel wat trainingsprogramma’s, zodat je je niet snel gaat vervelen.

De crosstrainer beschikt namelijk over 12 voorgeprogrammeerde work-outs, maar zelfs ook over een hartslagprogramma dat mooi aansluit bij het vorige puntje.

Daarnaast zit er ook nog een wattageprogramma op en kan je er een meting van lichaamsvet mee uitvoeren.

Ben je benieuwd hoe dit allemaal precies werkt? Dan raad ik je zeker aan om even op de aankooppagina te kijken.

Bluetooth koppeling

VirtuFit iConsole CTR 2.1 Training

Gewone trainingsprogramma’s zijn leuk, maar een bluetooth verbinding zorgt toch weer voor net dat tikkeltje meer.

Doordat deze VirtuFit crosstrainer beschikt over de zogenaamde iConsole, kan je hem namelijk verbinden met een van je mobiele apparaten.

Let er wel goed op dat jouw mobiele toestel ook compatibel is met de app van iConsole als je die wenst te gebruiken. Anders zou het nogal zonde zijn.

Weet bovendien dat sommige functies betaald kunnen zijn – het hangt allemaal af van wat jij wil.

Door deze module is het mogelijk om je crosstrainer te koppelen met de Google Mappen-toepassing. Iedereen heeft in zijn leven wel al eens op Streetview gekeken, maar door middel van de crosstrainer kan je er nu ook doorlopen. Het lijkt net of je je echt op die plaats bevindt. 

Wat ik zelf ook erg leuk vind, is dat je bepaalde gegevens makkelijk kunt bewaren. Denk bijvoorbeeld aan doelen, of zelfs bepaalde prestaties.

Daarnaast kan je deze crosstrainer ook nog koppelen met de Kinomap app. Deze heeft wat dezelfde mogelijkheden, maar er zit bovendien ook een multiplayer-stand op.

Met Kinomap kan je leuke competities organiseren. Het is een leuke en interactieve game, die je helpt om meer te bewegen.

Voor deze app is het dus wel nodig om een abonnement af te sluiten. Zonder dat abonnement kan je deze functies niet gebruiken, maar je kunt uiteraard wel genieten van de andere mogelijkheden van je crosstrainer. Keuze genoeg dus!

Voor wie is de VirtuFit iConsole CTR 2.1 geschikt? 

VirtuFit iConsole CTR 2.1

De vraag die iedereen zich stelt: voor wie is deze iConsole CTR 2.1 dan eigenlijk het meest geschikt?

Hoewel het een eenvoudige vraag is, is ze echter niet zo makkelijk te beantwoorden.

Iedereen heeft namelijk eigen ervaringen en andere verwachtingen. Uiteindelijk ben jij dus de enige die kunt uitmaken of dit toestel voor jou geschikt is.

Toch zal ik een poging doen om het doelpubliek van deze VirtuFit iConsole CTR 2.1 zo goed mogelijk te beschrijven.

Ik ben er helemaal van overtuigd dat deze crosstrainer ideaal is voor thuisgebruik. Zeker als er in het gezin meerdere mensen zijn die van sport houden, zal je heel veel genot hebben van dit apparaat.

De crosstrainer heeft voldoende mogelijkheden, zodat iedereen wel iets kan vinden naar zijn smaak. Bovendien krijg je via de bluetoothverbinding toegang tot nog meer toepassingen.

Ook een groot voordeel van deze VirtuFit iConsole CTR 2.1, is dat hij niet al te duur is. Het is nochtans een zeer stevig toestel, waarvan je ook kunt verwachten dat het ruime tijd mee gaat.

Dat is bovendien ook wat VirtuFit laat uitschijnen op zijn eigen website. Wat betreft prijs-kwaliteit, kan ik dus ook zeggen dat ik er heel tevreden over ben.

Voor wie is de CTR 2.1 minder geschikt?

Voor professionele sporters. Voor hen zullen de mogelijkheden gewoon niet toereikend genoeg zijn. Zo kan je bijvoorbeeld geen analyses maken over de voorbije prestaties en dergelijke.

De professionals zouden bijvoorbeeld voor de Senator Crosstrainer of de Senz Sports C7000 kunnen kiezen.

Mocht je juist een goedkopere crosstrainer willen? Dan kun je eens kijken naar de Focus Fitness Fox 3 iPlus.

Conclusie

Ben je op zoek naar een heel goede crosstrainer voor recreatief gebruik bij je thuis? Dan zit je met deze VirtuFit iConsole CTR 2.1 zeker goed.

Dankzij zijn vele mogelijkheden, zijn mooi design en zijn hoge kwaliteit, zal je er lang van kunnen genieten. Bovendien valt de prijs reuze mee, al zeker als je het kostenplaatje kunt gaan delen over je gezin.

Heel veel succes ermee! Hieronder vind je de laagste prijzen!Plaats een reactie