VirtuFit iConsole HTR 2.1: Test & Review

Ben jij op zoek naar een goede hometrainer voor thuis en wil je graag meer informatie over de VirtuFit iConsole HTR 2.1? Dan ben je hier op de goede plek. 

In deze review gaan we namelijk kijken naar wat deze hometrainer speciaal of minder speciaal maakt en wat de voor- en nadelen zijn.

Verder zullen we ervaringen van andere gebruikers bespreken en tot slot een conclusie trekken: is de VirtuFit HTR 2.1 je geld waard of niet?

De VirtuFit iConsole HTR 2.1 nader bekeken

VirtuFit iConsole HTR 2.1 Ergometer Hometrainer

Laten we eerst eens gaan kijken naar de feiten. Wat is de VirtuFit iConsole HTR 2.1 precies voor hometrainer en wat zijn de specifieke kenmerken van dit apparaat?

De VirtuFit iConsole HTR 2.1 met ergometer is een stevige hometrainer met een belastbaar gewicht van 150 kilogram.

Het apparaat werkt op magnetische weerstand, die automatische wordt aangepast aan je niveau tijdens het fietsen. De trainer heeft daarnaast een lage instap

Verder beschikt de VirtuFit HTR 2.1 over een ingebouwde trainingscomputer waarmee je 24 verschillende programma’s kunt downloaden. De trainer zelf beschikt over 12 voorgeprogrammeerde trainingen. Ook heeft de hometrainer een verlicht LCD-scherm waarop je alle gegevens kunt zien. 

De ingebouwde kogellagers van de VirtuFit iConsole HTR 2.1 zorgen voor een soepele en geruisloze beweging, terwijl het ergonomische verstelbare zadel en de voetriemen veiligheid en stabiliteit garanderen.


Voor wie is de VirtuFit iConsole HTR 2.1 geschikt?

VirtuFit iConsole HTR 2.1 hometrainer ergometer review

De VirtuFit iConsole HTR 2.1 ergometer hometrainer is geschikt voor iedereen die vanuit zijn eigen woonkamer wil kunnen trainen op een fijne en gemakkelijke manier. 

Het apparaat beschikt echter over zoveel trainingsopties, dat vooral gevorderde fietsers er letterlijk volop mee uit de voeten kunnen. Beginners zullen misschien meer plezier halen uit een iets eenvoudigere hometrainer. 

Ben jij die fanatiekeling die bijna iedere dag traint? Dan is de VirtuFit iConsole HTR 2.1 de perfecte hometrainer voor jou.

Wil je echter sporadisch een keer trainen en maak je waarschijnlijk geen gebruik van extra opties? Dan voldoet een goedkoper model ook prima. Overweeg dan bijvoorbeeld de VirtuFit HTR 1.0. 

Omdat de VirtuFit iConsole HTR 2.1 over een ergometer beschikt, is de hometrainer tevens geweldig voor mensen die aan het revalideren zijn. 

Wat kost de VirtuFit iConsole HTR 2.1?

Als we kijken naar de kosten van de VirtuFit HTR, zien we dat deze gemiddeld zijn. Dat wil zeggen: de hometrainer is niet overdreven duur, maar ook niet goedkoop.

Je betaalt nu 499,00 euro (adviesprijs is 599 euro) voor deze trainer, inclusief een gratis te downloaden Trainingsvideo. 

Bij Fitwinkel heb je bovendien de kans om de fiets in 3 termijnen van 166,33 te betalen, waarover geen rente wordt berekend. Bij de meeste webshops is de verzending van de hometrainer bovendien gratis. En voor 21:00 uur ’s avonds besteld, is vaak de volgende dag al in huis. 

We vinden dit een schappelijke prijs voor zo’n kwalitatief goede en stevige hometrainer met zoveel trainingsopties. 

Grootste voordelen VirtuFit iConsole HTR 2.1

VirtuFit iConsole HTR 2.1 hometrainer ergometer pedalen

Om deze hometrainer beter te kunnen beoordelen is het goed om de voor- en nadelen op een rijtje te zetten.

We beginnen met de voordelen van de VirtuFit iConsole HTR 2.1 ergometer hometrainer:

 • De VirtuFit HTR 2.1 is een sterke hometrainer dankzij de stevige materialen die ervoor zorgen dat het apparaat stabiel op de grond staat. 
 • De industriële kogellagers zorgen voor een lange levensduur en in combinatie met het magnetische weerstandssysteem voor soepele bewegingen.
 • De hometrainer heeft een groot, ergonomisch zadel wat horizontaal én verticaal verstelbaar is.
 • Ook de handgrepen van de VirtuFit iConsole HTR 2.0 zijn te verstellen. De pedalen zijn bovendien uitgerust met verstelbare voetriemen. Zo blijven je voeten altijd op de juiste plek. 
 • De VirtuFit iConsole HTR 2.1 met ergometer beschikt, net als de VirtuFit iConsole HTR 2.0, over maar liefst 24 diverse programma’s, waaronder 12 voorgeprogrammeerde trainingsopties.
 • Alle beschikbare programma’s zijn eenvoudig in te stellen dankzij het gebruiksvriendelijke display.
 • HTR 2.1 bevat een handige tablethouder, waardoor je tijdens het trainen naar je favoriete serie kunt kijken.
 • De weerstand van hometrainer past zich automatisch aan tijdens het fietsen. Tevens is er de mogelijkheid om zelf de weerstand in te stellen door te kiezen uit de 32 weerstandopties.
 • Wanneer je de iConsole+ app download (gratis), krijg je nog meer mogelijkheden tijdens het fietsen op de VirtuFit HTR 2.1.
 • Het apparaat beschikt over ingebouwde transportwieltjes waardoor hij eenvoudig te verplaatsen is.
 • Je krijgt gratis toegang tot de Trainingsvideo door de bijgeleverde QR-code te scannen.

Zitten er ook nadelen aan de VirtuFit iConsole HTR 2.1?

Na al deze voordelen gelezen te hebben vraag je je vast af of de VirtuFit H 2.1 ook nadelen heeft. De enige nadelen die wij kunnen bedenken, is dat de prijs misschien iets te hoog is voor sommige mensen. 

Daarnaast is dit model hometrainer niet inklapbaar (ondanks dat hij wel over transportwieltjes beschikt). 

Verder werkt het apparaat op stroom. Dit betekent dat je altijd een stopcontact nodig hebt om te kunnen trainen. We kunnen ons voorstellen dat dit voor sommige mensen onhandig is. 

VirtuFit iConsole HTR 2.1 ervaringen

VirtuFit iConsole HTR 2.1 hometrainer ergometer voordelen

We konden online veel beoordelingen vinden over de VirtuFit iConsole HTR 2.1 ergometer hometrainer. Dat is op zich al een goed teken. Maar wat nog beter is, zijn de lovende opmerkingen die we lazen.

We zagen onder andere dat gebruikers het apparaat enorm veelzijdig vinden, waardoor heel het gezin er baat bij heeft.

Daarnaast zeggen gebruikers vaak hoe comfortabel het zadel zit en dat de verschillende trainingsopties altijd weer zorgen voor een uitdagende training. 

De stevigheid en stabiliteit van de VirtuFit HTR 2.0 hometrainer komt daarnaast een aantal keer voorbij. En ook mensen die aan het revalideren zijn geven aan heerlijk te kunnen fietsen op dit apparaat. 

Eigenlijk zijn we niet echt slechte ervaringen tegengekomen. Dit is erg goed, gezien het hoge aantal online reviews. 

Conclusie

Al met al is de VirtuFit iConsole HTR 2.1 met ergometer wat ons betreft helemaal goedgekeurd.

Het is een hometrainer in een gemiddelde prijsklasse, maar met een breed scala aan trainingsmogelijkheden. Hierdoor is het apparaat geschikt voor bijna iedereen. 

Verder zijn bijna alle beoordelingen van gebruikers over de hometrainer lovend. Dat wil heel wat zeggen, aangezien er tientallen reviews online staan.

Ben jij van plan om frequent te gaan trainen op gemiddeld of hoog niveau? Dan raden we de VirtuFit HTR 2.1 absoluut aan.

Zoek je echter een eenvoudige hometrainer voor sporadisch gebruik? Dan voldoet een goedkoper en simpeler model ook prima.