VirtuFit Row 1.0: Het kopen waard? (Review)

Wil jij graag meer informatie over de VirtuFit Row 1.0 van het merk VirtuFit? Dan ben je hier op het goede adres.

In deze review laten we namelijk uitgebreid kennis maken met deze roeitrainer, zodat je uiteindelijk gemakkelijker kunt beslissen of het iets voor je is of niet.

We zullen de specifieke kenmerken bespreken in dit artikel, evenals de voor- en nadelen van de VirtuFit Row 1.0. Daarnaast gaan we kijken naar de ervaringen van andere gebruikers.

Lees dus snel verder en ontdek alles over dit roeiapparaat!

De VirtuFit Row 1.0 nader bekeken

VirtuFit Row 1.0 Compacte roeitrainer

Om de Row 1.0 beter te kunnen beoordelen, gaan we eerst kijken naar de feitelijke kenmerken van de roeier. Welke specificaties bezit het en hoe werkt het precies?

De VirtuFit Row 1.0 is een eenvoudige inklapbare roeier, met een weerstand die wordt veroorzaakt door een verstelbaar elastiek.

De roeitrainer is eenvoudig in gebruik en heeft een belastbaar gewicht van 115 kilogram. Het apparaat beschikt daarnaast over 4 trainingsniveaus (weerstandniveaus).

De roeimachine heeft een ergonomische zitting en handige antislip pedalen. Het LCD-scherm houdt bovendien al je gegevens tijdens het trainen bij, zoals het aantal roeislagen per minuut, de tijd en je calorieverbruik.

Daarnaast is het apparaat erg compact, licht van gewicht en muisstil.


Voor wie is de VirtuFit Row 1.0 geschikt?

Virtufit Row roeitrainer compact

De VirtuFit Row 1.0 is, net als bijna iedere andere VirtuFit roeitrainer, geschikt voor iedere thuissporter, die een compact en eenvoudig op te bergen apparaat zoekt. 

De roeier is vooral ideaal voor beginnende roeiers of ouderen, dankzij het gebruiksvriendelijke systeem. Maar ook gevorderde roeiers kunnen goed trainen op deze roeitrainer. 

Bovendien is dit een goedkoop roeiapparaat, waardoor het de perfecte optie is voor iedereen die wil uittesten of roeien echt wat voor hen is.

Omdat de Row 1.0 een belastbaar gewicht heeft tot 115 kilogram, is het apparaat niet geschikt voor mensen boven de 115 kilogram.

Wat kost de VirtuFit Row 1.0?

De prijs van de VirtuFit Row 1.0 ligt tussen de 199 en de 249 euro. Het verschilt per website hoeveel je werkelijk voor het apparaat betaalt.

Zo kost de roeier op de website van VirtuFit 219 euro, terwijl je bij Fitwinkel en Bol.com 199 euro kwijt bent. Bij de Wehkamp betaal je op dit moment zelfs maar 165 euro voor de machine.

Het loont dus absoluut om onderzoek te doen naar waar je het goedkoopst uit bent. 

Let wel op: de websites waarop de roeier goedkoper wordt verkocht, vragen meestal extra verzendkosten.

De grootste voordelen van VirtuFit Row 1.0

Virtufit Row 1.0 roeitrainer weerstand

Wat maakt deze roeier nu tot een goed of minder goed apparaat?

Laten we eens gaan kijken naar alle voordelen die de VirtuFit Row 1.0 zoal te bieden heeft:

  • Het apparaat heeft ergonomische zitting, die tijdens het trainen soepel over de stevige aluminium rail glijdt. De roeier heeft daarnaast antislip pedalen met verstelbare voetriemen. Deze zorgen ervoor dat je voeten stevig op hun plek blijven.
  • Je kunt eenvoudig handmatig schakelen tussen de verschillende gegevens.
  • De stroom voor de roeier wordt verkregen door batterijen. Je hoeft dus geen stopcontact in de buurt te hebben om aan de slag te gaan.
  • De roeimachine heeft een stevige weerstandskabel die een gecontroleerde en soepele beweging mogelijk maakt en die erg natuurlijk aanvoelt.
  • Je kunt kiezen uit 4 weerstandniveaus, die met de weerstandsknop gemakkelijk zelf aan te passen zijn. Zo kun je de zwaarte van je training eenvoudig zelf bepalen. 
  • De roeitrainer is tijdens het trainen fluisterstil. Hierdoor is er weinig tot geen geluidsoverlast. Dit is een groot voordeel voor mensen die in een gehorig huis of appartement wonen.
  • Het is een hele goedkope roeier. Hierdoor is hij, anders dan andere roeiers, voor veel personen te betalen.

Zitten er ook nadelen aan de VirtuFit Row 100?

Je kunt van een roeimachine in deze prijsklasse natuurlijk niet verwachten dat het alle specificaties biedt die je maar wenst.

Een nadeel van deze roeier is dan ook dat het apparaat niet beschikt over vooraf ingestelde programma’s. 

Een ander nadeel kan het belastbare gewicht van 115 kilogram zijn. Hoewel dit behoorlijk veel is, hebben de meeste andere roeiers een hoger belastbaar gewicht. De VirtuFit 450 heeft bijvoorbeeld een belastbaar gewicht van 130 kilogram. 

VirtuFit Row 1.0 ervaringen

Virtufit Row 1.0 roeitrainer inklapbaar

Er zijn gelukkig best veel beoordelingen te vinden van gebruikers van de VirtuFit Row 1.0. Over het algemeen lezen we niets dan lovende feedback.

Zo spreken klanten over een eenvoudig te monteren systeem met een duidelijke handleiding. 

Daarnaast lezen we veel terug over het comfort van de roeier. Zo vinden veel mensen dat hij comfortabel zit dankzij de ergonomische details.

Ook het feit dat de Row 1.0 zo licht en compact is wordt als een groot pluspunt gezien. Het in- en uitklappen gaat soepel, met één draai aan de knop op de rails.

Het verplaatsen is iets lastiger vanwege het gebrek aan transportwieltjes, maar omdat het apparaat zo licht is, is dit alsnog goed te doen. 

Gebruikers vinden de roeier ten slotte stevig en solide. Ze geven aan dat hij een geweldige kwaliteit biedt ondanks de lage prijs. De prijs/kwaliteitsverhouding is dus absoluut goed. 

Conclusie

Na onderzoek gedaan te hebben naar de VirtuFit Row 1.0, kunnen we de conclusie trekken dat deze roeier echt een aanwinst is voor iedereen die op een eenvoudige manier thuis wil sporten.

De machine neemt weinig plaats in beslag en is stil en licht. Dit maakt het tot een geweldig apparaat voor thuissporters. 

Ondanks dat de roeier niet beschikt over vooraf ingestelde programma’s, kun je alsnog trainen op je eigen niveau dankzij de 4 verschillende weerstandsfuncties.

Bovendien is de Row 1.0 heel betaalbaar, terwijl de kwaliteit niet onderdoet aan dat van een duurder apparaat. 

Onze mening is dus: twijfel niet meer, haal deze roeimachine zeker in huis. Je zult er veel plezier aan beleven!