VirtuFit Row 600i: Review & Ervaringen – Geschikt voor jou?

Denk jij erover om de VirtuFit Row 600i te kopen? Dan ben je hier op de juiste plek.

In deze review zullen we deze roeitrainer namelijk kritisch bekijken. We letten hierbij op de voor- en nadelen, wat deze roeier beter maakt dan andere roeitrainers en wat de ervaringen zijn van andere gebruikers.

Lees dus snel verder en ontdek alle ins en outs van deze populaire opvouwbare roeier, zodat je uiteindelijk een weloverwogen keuze kunt maken!

VirtuFit Row 600i nader bekeken

VirtuFit Row 600i roeitrainer

Allereerst gaan we kijken naar wat de VirtuFit Row precies is en wat deze roeitrainer allemaal te bieden heeft voor de thuissporter. 

VirtuFit Row 600i is een opvouwbare roeitrainer van het Nederlandse merk VirtuFit. Dit fitnessmerk staat bekend voor zijn goede kwaliteit fitnessapparaten, zoals VirtuFit roeitrainers, die zijn gemaakt van de beste kwaliteitsmaterialen. 

Zo ook de VirtuFit Row 600i. Dit is een roeitrainer met magnetische weerstand, met maar liefst 16 weerstandniveaus en een belastbaar gewicht tot 130 kilogram.

Daarnaast is de roeier voorzien van een monitorweergave waarop je de volgende specificaties kunt bekijken:

 • Scan
 • Aantal Roeislagen
 • Aantal calorieën
 • Je afstand
 • Tijd
 • Je hartslag

Naast deze kenmerken heeft de VirtuFit Row600i nog een aantal extra’s, waaronder:

 • Verlicht LCD display
 • Ingebouwde hartslagontvanger
 • APP-mogelijkheid
 • Bluetooth
 • Fitnessdata en Kinomap


Voor wie is VirtuFit Row 600i geschikt?

Virtufit Row 600i roeitrainer thuis

Deze inklapbare roeitrainer is in principe geschikt voor iedereen die vanuit hun thuissituatie wil werken aan zijn of haar conditie.

Het is een geweldig apparaat voor mensen die weinig ruimte hebben, omdat je hem gemakkelijk kunt opvouwen en wegzetten na gebruik. 

Daarnaast is de VirtuFit Row600i top voor mensen die graag een natuurlijk roeiervaring willen. De machine bootst roeien op echt water namelijk perfect na.

Bovendien zijn de trainingen volledig aan te passen aan je eigen niveau, waardoor het een goede roeier is voor zowel beginners als gevorderden.

Let op: als je meer weegt dan 130 kilogram of langer bent dan 1,95 meter, is deze roeitrainer niet geschikt voor je. 

En ben je op zoek naar een roeier met zowel magnetische als luchtweerstand? Dan is de VirtuFit Elite Air Magnetic wellicht een betere optie. 

De grootste voordelen van VirtuFit Row 600i

Virtufit Row 600i roeitrainer tablet

Wat maakt de VirtuFit Row nu zo speciaal? En waarom zou je deze roeier moeten verkiezen boven andere roeiapparaten?

Daarvoor gaan we eerst alle voordelen eens op een rijtje zetten:

 • De rails van de VirtuFit Row 600i hebben een helling van 15%. Hierdoor zit je altijd net iets onder het PU zadel, wat niet alleen zorgt voor een comfortabele houding maar ook voor een realistische roeibeweging.
 • Net als bij de VirtuFit Row 450 beweegt het zadel geruisloos en soepel over de aluminium rails tijdens het roeien, dankzij de door de kogellagers die onder het zadel verwerkt zitten. Dit betekent dus dat je zonder teveel lawaai te maken kunt trainen. Wel zo fijn als je buren hebt!
 • Het magnetische weerstandssysteem is daarnaast ook nog eens onderhoudsvrij.
 • Het roeiapparaat kan na het trainen gemakkelijk worden ingeklapt en rechtop worden gezet. Je kunt hem dus gebruiken waar je maar wilt en eenvoudig weer opbergen, zonder teveel ruimte te verliezen.
 • De roeitrainer is voorzien van grote antislip pedalen die geschikt zijn voor elke voet. De verstelbare voetriemen zorgen daarnaast voor extra steun, comfort en veiligheid. Ze voorkomen dat je wegglijdt tijdens het roeien.
 • Dankzij het verlichte LCD-scherm van de VirtuFit Row 600i kun je je trainingsgegevens altijd goed bijhouden tijdens je training. Dit draagt bij aan de motivatie. Het scherm werkt bovendien op batterijen, waardoor je niet per se een stopcontact in de buurt hoeft te hebben om te kunnen trainen.
 • De trainer is vrij stabiel en stevig dankzij de extra grote antislip voetjes. Hierdoor hoeft je niet bang te zijn dat het apparaat tijdens het trainen ineens omvalt of wiebelt.
 • Dankzij de meegeleverde tablethouder kun je via Bluetooth al je favoriete fitness apps downloaden en gebruiken tijdens het trainen. Of misschien kijk je liever naar die spannende Netflix serie terwijl je roeit? 
 • Met de Kinomap-app kun je eenvoudig bestaande of zelfgekozen routes koppelen aan je favoriete training-apps. Hiermee kun je een mega realistische live-ervaring creëren, waardoor het trainen nóg leuker wordt. 

Zijn er ook nadelen?

Na deze waslijst aan voordelen vraag je je misschien af of de VirtuFit Row600i ook nadelen heeft. En hoewel we deze moeilijk konden vinden, zijn er een aantal dingen die het overwegen waard zijn. 

Hoewel het apparaat voor veel mensen toegankelijk is, is er een kleine groep die geen gebruik kan maken van de roeitrainer. Het gaat om mensen die langer zijn dan 1,95 meter en voor mensen die meer wegen dan 130 kilogram. 

Daarnaast kan het apparaat iets minder stabiel zijn dan andere roeiers, omdat het over maar één rail beschikt.

Ondanks de stevige antislip voetjes van de roeier, zou dit kunnen betekenen dat de VirtuFit Row 600i wat instabiel kan worden wanneer je wat zwaarder bent dan gemiddeld. 

VirtuFit Row 600i ervaringen

Virtufit Row 600i roeitrainer display

Voordat je de VirtuFit Row600i gaat kopen, wil je waarschijnlijk weten wat andere gebruikers van het apparaat vonden. En gelijk heb je, want er is niets zo waardevol als reviews van mensen die je zijn voorgegaan. 

We hebben beoordelingen van gebruikers kunnen vinden op verschillende platforms en de meeste daarvan waren lovend. Vooral lezen we positieve reacties over het feit dat er zoveel trainingsniveaus zijn om uit te kiezen, waardoor de training helemaal naar niveau kan worden aangepast. 

Daarnaast zien we terug dat de roeitrainer stabiel is en dat er prima getraind kan worden zonder dat het apparaat wiebelt.

En ook de tablethouder wordt als zeer positief ervaren. Mensen vinden het fijn dat ze tijdens het trainen kunnen worden afgeleid door het kijken van hun favoriete serie. 

Tot slot zijn gebruikers tevreden over het LCD-scherm, waarop allerlei gegevens worden bijgehouden. Zo weten ze precies waar ze aan toe zijn en kunnen ze hun progressie goed bijhouden.

De installatie is bovendien gemakkelijk zelf uit te voeren. 

Eindoordeel VirtuFit Row 600i

We kunnen concluderen dat de VirtuFit Row 600i een prima roeitrainer is voor iedereen die op een gemakkelijke manier thuis wil kunnen trainen, ondanks een beperkte ruimte.

Het apparaat is eenvoudig in gebruik, stabiel, en na het roeien goed in te klappen en op te bergen.

Bovendien is de geluidsoverlast dankzij het magnetische weerstandssysteem nihil. Wel zo prettig voor je buren (en voor jezelf natuurlijk). Verder beschikt de VirtuFit Row600i over veel trainingsopties, waardoor het apparaat voor bijna iedereen geschikt is. 

Tenzij je zwaarder bent dan 130 kilogram of langer dan 1,95 zouden we deze roeitrainer absoluut aanraden aan iedereen die een goede kwaliteitsroeier zoekt voor een schappelijke prijs.

De VirtuFit Row 600i is een meer dan degelijk roeiapparaat voor in huis, waarmee jij op een unieke wijze fit kunt worden, af kunt vallen of kracht op kunt bouwen.

Dit kun je allemaal doen in een fijne ergonomische houding. Ook kun je gebruik maken van fitness apps, waardoor jij je training leuker maakt.

Er is eigenlijk maar één nadeel te benoemen en dat is dat de roeitrainer geen transportwieltjes aan de onderkant heeft.

Al met al is de Row 600i één van de meest geschikte roeitrainers voor thuis. Een absolute aanrader dus.

Mocht je interesse hebben om deze roeitrainer te kopen, let dan wel even goed op. Er zijn namelijk meerdere winkels die het toestel aanbieden. De prijzen kunnen daardoor nog wel eens verschillen.