VirtuFit Row Limited Edition: Het kopen waard? (Review)

Ben je op zoek naar een roeiapparaat voor thuis? Dan heb je misschien de VirtuFit Row Limited Edition voorbij zien komen.

Dit is een van de vele roeitrainers die op de markt verkrijgbaar is, die thuissporters een geweldige roeiervaring biedt. 

Misschien heb je echter nog wat meer informatie nodig over deze roeier, voordat je een beslissing over een eventuele aanschaf kunt maken. En daarvoor ben je hier helemaal op het juiste adres! 

In deze VirtuFit Row Limited Edition review gaan we namelijk dieper in op de voor- en nadelen van dit apparaat, welke specificaties de roeier precies bezit, wat de ervaringen zijn van andere gebruikers en meer.

VirtuFit Row Limited Edition nader bekeken

virtufit row limited edition roeitrainer

We beginnen met het schetsen van een duidelijk beeld van wat de VirtuFit Row Limited Edition precies is en wat dit tot een unieke roeier in zijn soort maakt. 

De Limited Edition roeier is een ‘silent magnetic’ roeitrainer van het merk VirtuFit. Dit Nederlandse merk staat bekend om het maken van geweldige fitnessapparaten en apparatuur, met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. 

Deze VirtuFit roeitrainer is voorzien van 10 verschillende weerstandniveaus, die je met behulp van een knop zelf kunt aanpassen. Daarnaast is de roeier erg geschikt voor lange mensen, terwijl hij enorm compact en stabiel is. 

De Limited Edition heeft een belastbaar gewicht van 130 kilogram en is voorzien van transportwieltjes. Hij is bovendien eenvoudig in te klappen na gebruik.


Voor wie is VirtuFit Row Limited Edition geschikt?

Virtufit Row Limited Edition lange mensen

Deze roeitrainer is in principe geschikt voor iedereen die een goede roeitrainer zoekt om thuis mee aan de slag te gaan.

Maar vooral voor diegenen die weinig ruimte hebben en een compact apparaat nodig hebben, die eenvoudig kan worden opgeborgen en weggereden. 

De roeier is daarnaast perfect voor mensen die in een appartement wonen met buren naast zich, omdat het apparaat amper geluid maakt.

Vooral voor beginnende roeiers is de VirtuFit Row Limited Edition een perfecte roeimachine. Professionals zoeken wellicht naar een iets complexer apparaat. 

Voor lange mensen die moeite hebben met het vinden van een trainer die aan hun lengte voldoet is deze roeimachine ook geweldig. De rails van de Row is namelijk speciaal gemaakt voor langere mensen.  

Wat kost de VirtuFit Row Limited Edition?

De prijs van deze roeimachine is op de officiële website van VirtuFit op het moment van schrijven 499,00 euro. Het apparaat wordt echter ook verkocht via andere webshops, waar de prijs iets kan afwijken.

Je moet rekening houden met een bedrag tussen de 450 en de 500 euro

Dit is naar ons idee een heel schappelijke prijs, aangezien je voor sommige roeiapparaten zeker tussen de 500 en 1000 euro moet neertellen (al hebben deze machines vaak wel meer functies). De VirtuFit Row 600i kost bijvoorbeeld vaak al rond de 700 euro. 

De grootste voordelen van de VirtuFit Row Limited Edition

Virtufit Row Limited Edition voordelen

Je hebt nu al een beetje een idee van wat de VirtuFit Row Limited Edition zoal te bieden heeft.

Maar om je keuze nog iets gemakkelijker te maken, hebben we hieronder alle voordelen van de trainer nog even op een rijtje gezet.

  • De roeier beschikt, net als de VirtuFit Row 450, over een ‘silent magnetic’ weerstandssysteem, wat betekent dat het systeem amper geluid maakt tijdens het roeien. Zelfs wanneer je overschakelt van weerstand naar weerstand hoor je amper geluid. Dit maakt het een perfecte machine voor thuissporters.
  • De weerstand is eenvoudig handmatig te wijzigen met de weerstandsknop onder de display van de roeier.
  • Deze roeitrainer is geschikt voor lange mensen, terwijl hij tegelijkertijd enorm compact is. 
  • De zitting van de VirtuFit Row Limited Edition heeft gelagerde PU wielen. Deze zorgen ervoor dat het apparaat niet alleen stil, maar ook nog eens soepel en stevig over de rails beweegt.
  • Limited Edition is super eenvoudig op te bergen en weg te rijden na je training. Dit dankzij het handige opklapbare systeem en de transportwieltjes. Hierdoor neemt de roeier niet teveel ruimte in.
  • Dankzij de antislip voetjes op de pedalen en de verstelbare voetriemen, blijven je voeten altijd goed op hun plek en hoeft je niet bang te zijn voor wegglijden.
  • De trainer is voorzien van een scherm waarop je je tijd, het aantal calorieën en het aantal roeislagen per minuut kunt aflezen.
  • VirtuFit Row Limited Edition is een redelijk goedkope roeitrainer als je hem vergelijkt met andere apparaten. Dit maakt het een toegankelijke machine voor iedereen die net komt kijken in de wereld van hometrainers en niet meteen de hoofdprijs wil neertellen.

Wat zijn de nadelen van de VirtuFit Row Limited Edition?

Naast deze lange lijst aan voordelen, is het ook belangrijk om de nadelen van de VirtuFit Row Limited Edition te bespreken.

Gelukkig konden we niet veel nadelen vinden, maar als we er een aantal moeten opnoemen is het eerste dat opvalt dat de roeier geen trainingsprogramma’s biedt. Daarnaast beschikt het apparaat niet over een hartslagmeter. 

Dit is niet voor iedereen een groot probleem, maar als je op zoek bent naar een roeiapparaat met veel verschillende trainingsopties, is dit waarschijnlijk niet helemaal jouw roeier. 

VirtuFit Row Limited Edition ervaringen

Virtufit Row Limited Edition ervaring

Het is altijd waardevol om beoordelingen te lezen van mensen die al ervaring hebben met een bepaald apparaat. Daarom hebben we reviews opgezocht van mensen die de VirtuFit Row Limited Edition al hebben gebruikt. 

Wat opvalt, is dat er veel reviews online te vinden zijn en dat ze bijna allemaal positief zijn. Klanten spreken over een ‘zeer goede en stevige roeitrainer’. Daarnaast wordt benoemd dat de roeier makkelijk in elkaar te zetten is en amper geluid maakt. 

Verder lazen we bij een aantal beoordelingen dat de roeimachine een beetje verschuift bij hard roeien, maar dat dit eenvoudig op te lossen is doormiddel van een matje.

Het feit dat het scherm van de roeier verlicht is wordt ook als pluspunt ervaren, evenals het gemakkelijke in- en uitklappen. 

Eindoordeel VirtuFit Row Limited Edition

Tot slot kunnen we zeggen dat de VirtuFit Row Limited Edition een geweldige aanwinst voor je kan zijn wanneer je op zoek bent naar een geluidloze en stevige roeier, die weinig ruimte opneemt in je woonkamer (of waar je dan ook traint). 

Het apparaat is vooral geschikt voor beginnende roeiers of voor iedereen die geen ambitie heeft om echt de gevorderde kant op te gaan. De machine bezit namelijk niet over voldoende trainingsopties om hele uitdagende trainingen te kunnen realiseren. 

Al met al is de prijs/kwaliteitsverhouding van dit product erg goed. En als we de beoordelingen mogen geloven zijn veel tevreden gebruikers erg blij met de VirtuFit Row Limited Edition.