VirtuFit Totally Foldable TR-50i – Review

De VirtuFit TR-50i is een opvouwbare loopband uit een lage prijsklasse.

Ben jij benieuwd of deze loopband geschikt is voor jou en of hij jouw geld waard is? Dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen. In deze review geef ik mijn eerlijke mening over deze loopband voor thuis.

Deze loopband is perfect voor iedereen die vanuit huis graag wat meer wil bewegen. Ik leg je in deze review uit waarom ik denk dat hij minder geschikt is voor hardlopers en professioneel gebruik.

Lees snel verder om alle voor- en nadelen te ontdekken voordat jij deze loopband gaat kopen!

In het kort: VirtuFit TR-50i Review 

VirtuFit TR-50i loopband

De VirtuFit TR-50i is een loopband van prima kwaliteit voor een hele vriendelijke prijs. Ideaal als je graag wat meer wilt bewegen, maar hier niet te veel geld aan uit wilt geven.

De loopband is volledig opvouwbaar, wat ideaal is voor in huis. Hij neemt daardoor weinig ruimte in beslag.

De loopbanden van VirtuFit staan erom bekend dat ze erg lang meegaan. De materialen die worden gebruikt zijn van hoge kwaliteit.

Je kunt dus nog lang genieten van je aankoop. Let wel op dat deze loopband niet geschikt is voor professioneel gebruik.


De unieke eigenschappen van de VirtuFit Totally Foldable TR-50i

Je zou denken dat je voor zo’n lage prijs weinig functies kan verwachten. Maar de TR-50i biedt verrassend veel functies voor een loopband in deze prijsklasse.

Er zijn ook een aantal functies die ik miste tijdens mijn gebruik, laat ik de belangrijkste punten even doornemen. 

Gebruik de Fitshow app en ingebouwde trainingsprogramma’s

De Totally Foldable TR-50i heft 12 verschillende trainingsprogramma’s. Dit is niet erg veel, maar meer dan voldoende voor de gemiddelde gebruiker.

Je kunt de trainingsprogramma’s gemakkelijk selecteren via het display. Deze is erg simpel in gebruik. De programma’s zijn voornamelijk gericht op het verbeteren van je conditie en het behalen van een bepaald stappendoel.

Als je iets meer dimensie in je training wil toevoegen, kun je er ook voor kiezen om de Fitshow app te downloaden. Deze kun je koppelen aan de loopband en zo kun je interactief trainen.

Zo kun je bijvoorbeeld een persoonlijk trainingsplan toevoegen en je voortgang bijhouden in de app.

99% Voorgemonteerd geleverd

Bij de aanschaf van een fitness apparaat hoort vaak ook een ingewikkelde montage. Dat is niet het geval bij de VirtuFit TR-50i.

Deze wordt namelijk al voor 99% voorgemonteerd thuis geleverd. Ideaal als je niet zo handig bent, of gewoon snel aan de gang wilt. 

Volledig opvouwbaar

VirtuFit TR-50i opvouwbaar

Eerder in deze review vertelde ik het al: Deze loopband van VirtuFit is volledig opvouwbaar.

Wat bedoel ik daarmee? Je kunt het loopvlak omhoog vouwen, tegen het display aan. Het grote voordeel hiervan is dat de loopband nooit in de weg staat.

Je kunt hem gemakkelijk opbergen wanneer hij niet in gebruik is en het loopvlak weer omlaag vouwen als je een stukje wilt wandelen. Ideaal.

Beperkte mogelijkheden

Helaas zijn er ook een aantal punten die ik miste tijdens het testen van deze loopband. Zoals ik eerder al zei, kan je van een loopband in deze prijsklasse ook niet meer verwachten, maar dit zijn wel punten waar jij op af kunt knappen.

Zo is er bijvoorbeeld geen hellingshoek aanwezig. Dit vind ik wel een belangrijke functie, omdat dit je mogelijkheden enorm verbreed.

Wat mij ook opviel tijdens het gebruik van de loopband is dat hij aardig wat geluid maakt. Zelf woon ik alleen dus, dan is dat niet zo een probleem. Muziek in mijn oren en ik heb er geen last meer van.

Let ook op dat de maximale snelheid 12 km/u is. Dat is niet ideaal als je wil hardlopen of graag HITT-trainingen doet.

Wat de VirtuFit TR-50i bijzonder maakt

Fitshow app Virtufit

Er is reden genoeg om deze loopband te kopen. Voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten.

Je krijgt enorm veel toffe functies voor een laag bedrag en een loopband waar je op een prettige manier meer mee in beweging komt.

De grootste voordelen zijn:

  1. Fantastische prijs-kwaliteitverhouding
  2. Trainen met de Fitshow app
  3. 12 ingebouwde trainingsprogramma’s
  4. Makkelijke montage
  5. Volledig opvouwbaar ontwerp

VirtuFit TR-50i: de nadelen

Zoals elk fitness apparaat voor thuis, heeft ook de VirtuFit TR-50i zijn nadelen.

Dit zijn de punten die je zouden kunnen tegenhouden om het apparaat te kopen:

  1. Geen hellingshoek aanwezig
  2. De maximale snelheid gaat tot 12 km/u
  3. Minder stil in gebruik

Loopbanden die lijken op de VirtuFit Totally Foldable TR-50i

Ben jij toch op zoek naar een loopband met iets meer functies, zoals een hellingshoek of een hogere snelheid? Bekijk dan eens onderstaande loopbanden van VirtuFit.

Iets hoger geprijsd, maar wel met uitgebreidere functies:

Mijn ervaringen met de VirtuFit Totally Foldable TR-50i

VirtuFit Totally Foldable TR-50i review

Ik was op zoek naar een simpele loopband, als alternatief voor mijn dagelijkse wandelingen. Ik ga elke dag minimaal een half uurtje naar buiten, maar merk toch tijdens de koude en regenachtige dagen dat ik dit zo nu en dan oversla.

Daarom wilde ik een loopband aanschaffen voor de dagen dat ik niet naar buiten ga. Deze is simpel en goedkoop, en dus ideaal voor dit doel. 

Ik vind het een hele fijne loopband waar ik op een prettige manier op kan wandelen. De bediening is gebruiksvriendelijk en het display laat me zien hoe lang ik al onderweg ben en welke afstand ik heb afgelegd.

Ook kan ik zien hoeveel calorieën ik heb verbrand. Dit is erg leuk om te zien, omdat ik daar tijdens mijn buitenwandelingen geen idee van heb. En ik verbrand meer dan ik dacht!

Er zit ook een gleufje op het display waar ik mijn tablet in kan plaatsen. Dan kijk ik gewoon mijn serie terwijl ik wandel. Zo vliegt de tijd voorbij.

Na gebruik vouw ik hem gewoon op en zet ik hem in de hoek van de kamer, aan de hand van de transport wieltjes.

Ik ben echt te spreken over deze aankoop, hij zorgt ervoor dat ik ook op donkere en koude dagen in beweging blijf.

Conclusie & kopen voor de laagste prijs

Al met al is de VirtuFit Totally Foldable TR-50i een loopband van goede kwaliteit. Hij is niet bijzonder uitgebreid, maar voor de prijs die je betaalt krijg je veel functies waarmee je lekker kunt bewegen. Het apparaat staat ook niet in de weg.

Hoewel de prijs eigenlijk al heel mooi is, heb ik ook nog eens een unieke kortingspagina voor je zodat jij nog minder betaalt!

Veelgestelde vragen

Is deze loopband geschikt voor hardlopen?

De VirtuFit TR-50i heeft een maximale snelheid van 12 km/u. Dit is niet erg snel, maar biedt wel de mogelijkheid om te joggen. Voor gevorderde hardlopers is dit wellicht niet voldoende. Bekijk onze alternatieven voor loopbanden die meer geschikt zijn voor hardlopers. 

Kan ik deze loopband zelf monteren?

De loopband wordt voor 99% voorgemonteerd geleverd. Hij is daarom heel makkelijk alleen in elkaar te zetten. Je hebt wel iemand nodig om je te helpen het apparaat naar boven te tillen, mocht hij naar een andere verdieping moeten.