VirtuFit TR-100 – Bekijk de Review & Ervaringen

De VirtuFit TR-100 is 7x uitgeroepen tot de Best Reviewed loopband van het jaar. Dat betekent dat hij erg hoog wordt gewaardeerd door andere gebruikers.

Ik kon het daarom niet laten om deze loopband uitgebreid te testen om te zien of hij echt zo goed is als anderen zeggen. In dit artikel lees je mijn uitgebreide VirtuFit TR-100 review.

Ik heb de loopband beoordeeld op de kwaliteit van het apparaat. Daarbij heb ik gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding. Is deze TR-100 loopband het geld waard?

In deze review kom je er achter voor wie deze loopband geschikt is en of hij geschikt is voor thuisgebruik. Tot slot deel ik de voor- en nadelen van de VirtuFit TR-100, die ik zelf heb ervaren tijdens het testen van dit apparaat.

Een samenvatting van de VirtuFit TR-100 Review

Helling Loopband VirtuFit TR-100

De VirtuFit TR-100 is een mooie en compacte loopband. Het apparaat is perfect voor thuisgebruik, je kunt hem namelijk ook inklappen, waardoor hij makkelijk op te bergen is.

De minimale snelheid is 1km/u, dit maakt hem ideaal voor wandeltrainingen. De maximale snelheid is 16 km/h, je kunt deze loopband dus ook goed gebruiken voor hardlopen.

Met veel goede ervaringen van andere gebruikers kun je eigenlijk niet de mist ingaan bij deze loopband. De enige reden waarom ik de VirtuFit TR-100 niet aan zou raden, is als je veel wilt sprinten of intervaltrainingen wilt volgen.

Hier is de loopband minder geschikt voor. Houdt er ook rekening mee dat je hem niet kunt verbinden met fitness apps. 


Wat zijn de eigenschappen van de VirtuFit TR-100?

De TR-100 is niet voor niets zo een populair model. Hij beschikt over vele eigenschappen en extra’s. Ik zet de belangrijkste functies voor je op een rijtje.

Ingebouwde speaker

Een leuk onderdeel van de VirtuFit TR-100 zijn de ingebouwde speakers. Hoewel de kwaliteit hiervan niet uitmuntend is, kun je wel je telefoon aansluiten via een aux kabel.

Als de telefoon is aangesloten kun je muziek aanzetten, die je weer kan motiveren om je training langer voort te zetten of net even een tandje harder te rennen.

Het loopvlak

VirtuFit TR-100 loopvlak

Het loopvlak van de VirtuFit TR-100 heeft een unieke inklapbare eigenschap. Dit betekent dat je hem als het ware op kunt vouwen wanneer je klaar bent met je training. Dat zorgt ervoor dat je veel ruimte bespaart.

Wanneer je het loopvlak inklapt, kun je de VirtuFit TR-100 gemakkelijk verplaatsen aan de hand van de transportwieltjes.

Het loopvlak heeft een afmeting van 120 x 40 cm. Dit is een vrij compact formaat, maar geeft voldoende ruimte om vrij te kunnen bewegen tijdens het hardlopen.

Ook beschikt het loopvlak over een hellingshoek van 12%. Dit geeft je de mogelijkheid om een helling of bergwandeling na te bootsen. 

Hoewel het loopvlak een vrij dun ontwerp heeft, is het wel voorzien van een dempingssysteem voor een optimale ervaring tijden het hardlopen.

Het loopvlak is belastbaar tot 136 kg.

Bedieningspaneel

VirtuFit TR-100 display

De bediening van deze loopband is extreem makkelijk en wijst zich eigenlijk vanzelf. Het paneel beschikt over een aantal knoppen waarmee je de loopband kunt starten en de snelheid in kunt stellen.

Ook kun je met de knoppen snel 1 van de 15 trainingsprogramma’s selecteren.

Het bedieningspaneel beschikt over een tablet/telefoon houder waardoor je tijdens je wandeling een serie of andere video kunt bekijken. Dit zorgt ervoor dat de training aangenamer wordt.

Hartslagmeter

VirtuFit TR-100 hartslagmeter

Verder beschikt de loopband over een hartslagmeter op de handvaten, hiermee kun je je hartslag in de gaten houden.

Dit is belangrijk als je je conditie wil trainen, daarbij is het belangrijk dat je hartslag tijdens het trainen flink omhoog gaat.

Trainingsprogramma’s

Helaas beschikt de VirtuFit TR-100 niet over een bluetooth systeem waarmee je de loopband kunt koppelen met een app. Zelf ben ik hier altijd groot fan van, maar dit is niet mogelijk op deze loopband.

Je hebt echter wel keuze tussen 15 verschillende ingebouwde trainingsprogramma’s. Dit maakt een hoop goed en biedt veel variatie tijdens de trainingen.

Met een minimale snelheid van 1 km/u en een maximale snelheid van 16 km/u is de TR-100 loopband geschikt voor zowel wandelen als hardlopen.

Deze snelheidslimiet maakt hem minder geschikt voor sprinten of intervaltrainingen van hoge intensiteit. Dit kun je eigenlijk ook niet verwachten van een loopband in deze lage prijsklasse.

Waarom de VirtuFit TR-100 de beste keuze is

Deze fijne loopband ziet er niet alleen strak en sportief uit, maar heeft ook hele fijne functies.

Ondanks zijn compacte formaat heeft hij een prima demping en een goede stille motor.

👍 Dit zijn de grootste voordelen van de VirtuFit TR-100:

  • Wordt volledig gemonteerd geleverd
  • Veel goede reviews en ervaringen
  • Opvouwbaar ontwerp
  • Compact en licht
  • 15 ingebouwde trainingsprogramma’s

Wat maakt de VirtuFit TR-100 een minder goede keuze?

Zoals elk apparaat heeft ook de VirtuFit TR-100 zijn nadelen. Hij is bijvoorbeeld niet zo groot, wat voor sommige mensen een nadeel kan zijn.

Ook kan hij maximaal 16 km/u. Dat is voor de meeste mensen prima, maar als je graag wilt sprinten is dit wat minder ideaal.

👎 De nadelen van deze loopband zijn als volgt:

  • Niet mogelijk om te koppelen met trainingsapps
  • Minder geschikt voor sprinten en interval
  • Demping is niet optimaal

Alternatieven voor de VirtuFit TR-100?

Loopband Zwift VirtuFit Elite TR-500i

Als de nadelen ervoor hebben gezorgd dat je toch liever verder kijkt, heb ik wel een aantal alternatieve loopbanden die ook geschikt zijn voor thuisgebruik.

De Focus Fitness Jet 5 is is bijvoorbeeld een loopband uit dezelfde prijsklasse.

Voor een luxere uitvoering met meer uitgebreide functies, raad ik de VirtuFit Elite TR-500i aan. Deze loopband is ook van het merk VirtuFit, maar biedt een stuk meer opties en mogelijkheden. Zo heeft het bijvoorbeeld een bluetooth functie, waardoor je hem kunt koppelen met je favoriete fitness apps.

Mijn ervaring met de VirtuFit TR-100

Eerste indruk

Mijn eerste indruk toen ik de VirtuFit TR-100 thuis had neergezet, was dat hij erg compact is en dat hij een dun loopvlak heeft.

Dit baarde me wel lichte zorgen. Ik loop graag hard op loopbanden, dan moeten ze aardig wat demping hebben om goed te kunnen functioneren. 

De loopband werd volledig gemonteerd geleverd, ik hoefde hem alleen maar uit te klappen en ik was klaar om de loopband te gebruiken.

Dit scheelt enorm veel werk en maakte het voor mij makkelijk om de loopband zonder enige hulp in gebruik te nemen.

Een rondje hardlopen

VirtuFit TR-100 loopband training

Ik besloot een hardloopprogramma te volgen van 30 minuten. Je kunt de demping en het gebruik immers het beste testen als je intensief gaat trainen.

Wat me opviel is dat de loopband een fijn tempo aanhoudt, zelf ren ik het liefst op 15 kilometer per uur.

Ik had wel gehoopt dat hij wat stiller zou zijn. Ik hoorde duidelijk bonken toen ik aan het rennen was. Hoewel de motor zelf erg stil is.

Het is heel makkelijk om een ander trainingsprogramma te selecteren aan de hand van de sneltoetsen op het bedieningspaneel.

Ik heb een fijne cooling down gedaan na mijn 30 minuten inspanning. Dat was een goede manier om de training af te sluiten. De loopband kan dus ook goed gebruikt worden voor wandeltrainingen.

Inklappen en opruimen

VirtuFit TR-100 inklappen

Bij mij staat de loopband in een extra kamer in huis, waar ik ook de was hang om te drogen.

Het is ideaal dat de loopband inklapbaar is. Ik heb hem gewoon in een hoek gezet, zodat ik na mijn training de schone was op kan hangen.

Zo kan ik mijn ruimte nog steeds optimaal gebruiken, zonder dat er een loopband in de weg staat.

Conclusie & speciale kortingspagina

Al met al ben ik heel erg te spreken over de VirtuFit TR-100. De loopband is compact en licht, maar beschikt wel over alle functies die je nodig hebt voor een effectieve training.

Hij neemt weinig ruimte in beslag wanneer je hem inklapt. Met de transportwieltjes berg je hem gemakkelijk op.

Ben jij benieuwd naar de VirtuFit TR-100? Bekijk dan onze speciale kortingspagina’s hieronder om te profiteren van de laagste prijs!
Veelgestelde vragen

Voor wie is de VirtuFit TR-100 geschikt?

Deze loopband is geschikt voor iedereen die zoekt naar een makkelijke loopband voor thuis. Het is een compacte en opvouwbare loopband met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hij is allround met vele trainingsmogelijkheden. Het enige waar de loopband niet over beschikt is de mogelijkheid om te trainen via een app.

Hoelang duurt het om deze loopband te monteren?

De montage van de VirtuFit TR-100 is heel makkelijk. Hij wordt helemaal voor gemonteerd geleverd. Je hoeft er dus alleen voor te zorgen dat de loopband op de gewenste plek in huis staat. Vervolgens kun je hem uitklappen, en je bent klaar om te gaan. Gemiddeld heb je 20 minuten nodig om de loopband te monteren.