VirtuFit TR-200i – Bekijk de Review & Ervaringen

Ben jij benieuwd of de VirtuFit TR-200i het kopen waard is? Dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen!

Ik heb de loopband gekocht en uitvoerig voor je getest. In deze review lees je wat ik ervan vond, zodat jij kunt besluiten of deze loopband bij jou past.

Ik geef mijn eerlijke mening over de kwaliteit van de loopband. Ik bespreek de voordelen, maar ook de nadelen van de TR-200i.

Naast dat ik mijn eerlijke mening geef, heb ik ook nog eens de beste prijs voor je uitgezocht, zodat jij zeker weet dat je niet te veel betaalt.

De VirtuFit TR-200i in het kort

VirtuFit TR-200i loopband

De VirtuFit TR-200i is een luxere en comfortabelere uitvoering van zijn voorganger, de Virtufit TR-100. De vernieuwde versie ziet er dan ook een stuk professioneler uit en beschikt over veel meer functies.

Je kunt de loopband bijvoorbeeld verbinden met fitness apps, en hij is voorzien van 36 trainingsprogramma’s. Net als zijn voorganger heeft hij een inklapbaar ontwerp, dit bespaart veel ruimte.

In vergelijking met zijn voorganger, een van de populairste modellen van VirtuFit, is de TR-200i op alle vlakken verbeterd.

Zo heeft hij heeft een hoger belastbaar gewicht, een hogere maximale snelheid en een verbeterde demping.

Lees snel verder om erachter te komen welke functies deze loopband zo uniek maken.


Bijzondere eigenschappen van de VirtuFit TR-200i

Zoals ik al zei, is de VirtuFit TR-200i een verbeterde versie van zijn voorganger. Van de TR-100 heb ik ook een review geschreven en deze heb ik dan ook jarenlang gebruikt.

Ik stond daarom te popelen om deze vernieuwde versie te gaan testen. Onderstaande eigenschappen zijn naar mijn mening de belangrijkste punten waar VirtuFit hun nieuwe model op heeft verbeterd.

Verbeterd dempingssysteem en loopvlak

VirtuFit TR-200i loopvlak

Zijn voorganger had een compact ontwerp met daarbij een loopvlak die veel kritiek kreeg over zijn demping. Deze nieuwe versie is daarin flink verbeterd.

Het loopvlak heeft een afmeting van 141 x 50 cm. Dit geeft meer dan genoeg ruimte om comfortabel te wandelen en hard te lopen. 50 cm breedte geeft je dan ook meer ruimte dan bij de gemiddelde loopband.

Ook het dempingssysteem is verbeterd. Een goede demping zorgt ervoor dat blessures worden voorkomen en dat de loopband een comfortabele ervaring geeft.

De VirtuFit TR-200i beschikt ook over een hellingshoek van maximaal 12%. 

Luxe bedieningspaneel

VirtuFit TR-200i Display

De TR-200i heeft een superluxe digitaal 5 inch display.

Hier kun je je gegevens op aflezen, zoals de calorieën die je verband hebt en de afstand die je hebt gelopen. Ook je hartslag, die je kan meten met de ingebouwde hartslagsensoren, kun je aflezen op het display.

Onder het display bevindt zich een tablethouder waar je je telefoon of tablet op kan plaatsen.

Je kunt je apparaten dus verbinden via bluetooth, of je kiest ervoor om je apparaat via een aux kabel te koppelen met de loopband. Dan kun je je muziek via de ingebouwde speakers af laten spelen.

Veel trainingsprogramma’s (36)

De nieuwste loopband van VirtuFit heeft een breed scala aan trainingsprogramma’s.

Met keuze uit 36 verschillende opties ga je je nooit vervelen! Van intervaltrainingen tot conditietrainingen, de TR-200i heeft het allemaal!

Trainen met apps

VirtuFit TR-200i interactief trainen

Als je nog niet genoeg hebt aan de 36 trainingsprogramma’s, kun je er ook nog voor kiezen om te trainen via een fitness app op je telefoon.

Let wel op dat niet alle fitness apps compatibel zijn met het apparaat. Met geschikte fitness apps kun je interactief trainen, zodat je kunt hardlopen in de Zwitserse alpen of een wandeling kunt maken door de wijngaarden in Frankrijk.

De grootste voordelen van de VirtuFit TR-200i đź‘Ť

Deze luxe loopband is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een loopband voor thuis die nog jarenlang meegaat.

Het topmodel van VirtuFit is geschikt voor beginners en gevorderden.

Voordelen van de VirtuFit TR-200i:

 1. Goede prijs-kwaliteitverhouding
 2. Digitaal 5 inch lcd-scherm
 3. 4-voudig dempingssysteem
 4. Ruime keuze in trainingsprogramma’s
 5. Interactief trainen beschikbaar
 6. Uitstekende stabiliteit en belastbaarheid (tot 140 kg)

Nadelen van de VirtuFit TR-200i đź‘Ž

Tijdens het testen van het TR-200i model ben ik ook tegen een aantal nadelen aangelopen.

Ik gebruik bijvoorbeeld graag Zwift om mijn workouts in bij te houden, helaas is deze loopband niet compatibel met deze app. Hoewel je hem wel kunt gebruiken met andere apps.

Dit zijn de nadelen die ik heb ondervonden:

 1. Niet te gebruiken met de apps Zwift en Kinomap
 2. Hogere prijsklasse
 3. Robuuste en brede bouw (50cm breed)

Vergelijkbaar met de VirtuFit TR-200i

Helling Loopband VirtuFit TR-100

Deze loopband is de opvolger van de populaire VirtuFit TR-100. Omdat zijn voorganger kleiner en simpeler is, is hij ook goedkoper.

Ben je dus op zoek naar een loopband met een lagere prijs? Dan is deze loopband wellicht iets voor jou. 

Een ander voorbeeld van een goede inklapbare loopband in dezelfde prijsklasse is de Flow Fitness Kingston i. Een ander merk, maar de kwaliteit is net zo goed.

Wat luxere loopbanden dan de TR-100 zijn:

Mijn ervaringen met de VirtuFit TR-200i

Om deze review compleet te maken vertel ik graag over mijn eerste indruk van de VirtuFit TR-200i en mijn ervaring met het apparaat.

Ik ben enorm te spreken over deze loopband en ben nog enthousiaster dan ik bij zijn voorganger al was.

De eerste indruk

Net als bij het eerste model van deze reeks van VirtuFit, was de TR-200i supermakkelijk om te monteren. Je vouwt hem gewoon uit elkaar en hij staat. Vervolgens kun je hem gelijk gebruiken.

Ik was blij verrast met het formaat van de loopband. Hij is groot, stevig en vooral ook breed. Dit zorgt ervoor dat je lekker de ruimte hebt tijdens het hardlopen.

Naar het formaat ziet hij er strak uit. Hij is sportief afgewerkt en heeft een luxe uitstraling. Het oog wil ook wat, maar het belangrijkste is natuurlijk het gebruik van de loopband.

Super comfortabel, stabiel en een optimale vering

VirtuFit TR-200i training

Toen ik deze loopband voor het eerst ging gebruiken kreeg ik een lach op mijn gezicht.

Het voelt zo fijn om op het loopvlak te lopen dat het net lijkt alsof je echt over een atletiek pad loopt. Het loopvlak veert lichtjes mee en de demping is perfect.

Door de vering lijkt het net of je wordt gestimuleerd harder te rennen. Ik zette de loopband op 14 km/u en begon met hardlopen.

Je wordt als het ware meegenomen in de beweging, dit voelt heel goed aan de spieren en zorgt ervoor dat het rennen veel soepeler gaat.

Vergeleken met zijn voorganger

Zoals ik eerder aangaf heb ik lang gebruik gemaakt van de eerste versie van deze lijn van VirtuFit. Ik heb die loopband 2 jaar met plezier gebruikt en kan daarom een goede vergelijking maken met de nieuwe versie.

De volgende punten vielen mij op:

 • Verbeterde demping en vering (meer comfort)
 • Meer ruimte tijdens het trainen
 • Luxere uitstraling en display
 • De loopband heeft een hogere maximale snelheid

Conclusie & kopen voor de laagste prijs

VirtuFit TR-200i inklapbaar

De VirtuFit TR-200i is een perfecte loopband voor iedereen die wilt investeren in een apparaat waar je jarenlang gebruik van kan maken.

Hij is wat duurder dan gemiddeld, maar wat mij betreft is hij het dubbel en dwars waard. Zijn luxe functies geven je echt waar voor je geld en zorgen ervoor dat je optimaal kan genieten van je training.

Wil je de VirtuFit TR-200i kopen voor de laagste prijs? Bekijk onderstaande link om er zeker van te zijn dat je niet teveel betaalt!
Veelgestelde vragen

Hoe klap je de VirtuFit TR-200i in?

Deze loopband heeft een inklapbaar model waardoor je veel ruimte kan besparen. Het inklappen gaat heel makkelijk. Til gewoon het loopvlak op, tot je een klik hoort. Nu kun je hem loslaten en staat de loopband vast. Verplaats hem vervolgens gemakkelijk met de transportwieltjes.

Waar hebben jullie op gelet tijdens het testen van deze loopband?

We vinden het altijd belangrijk om een eerlijke review te geven, zodat jij de beste keuze kunt maken. Onze review is gebaseerd op een testronde van 6 weken, waarbij 2 tot 3 keer per week gebruik is gemaakt van de loopband. We hebben gelet op de stabiliteit, het geluid, het gebruiksgemak en de functionaliteit van het apparaat. Ook letten we altijd op of het apparaat doet wat hij belooft op de verkooppagina.