VirtuFit TR-90i | Review & Ervaringen – Voor wie geschikt?

De TR-90i loopband van VirtuFit is een geweldig product voor beginnende en ervaren hardlopers. Dankzij deze hardloopband kun jij, ongeacht het weer, altijd droog sporten.

Om onder andere die reden is dit product erg populair onder gebruikers.

Verder kun je met deze loopband verschillende trainingen doen. In dit artikel lees je welke trainingen dat allemaal zijn. Ook lees je meer over de voor- en nadelen van de TR-90i.

Tenslotte benoem ik voor wie deze loopband allemaal geschikt is.

De belangrijkste eigenschappen

virtufit tr-90i loopband

Allereerst wil ik beginnen met de belangrijkste eigenschappen van de TR-90i. Deze loopband van VirtuFit heeft namelijk een aantal onderscheidende eigenschappen.

Dankzij deze eigenschappen kun jij op verschillende manieren trainen. Een aantal van deze eigenschappen heb ik hieronder voor jou op een rijtje gezet:

  • Monitor met onder andere een calorieën- en snelheidsmeter
  • Te verbinden met Bluetooth
  • Hartslagsensor
  • Belastbaar gewicht van 120kg
  • 15 trainingsprogramma’s

Zoals je ziet zijn er genoeg eigenschappen die deze VirtuFit TR-90i een mooi product maken. Daar kun jij als sporter je voordeel uit halen! Een aantal van deze voordelen zijn hieronder benoemd.


Voordelen van de VirtuFit TR-90i

display loopband virtufit tr 90i

Laten we met het goede nieuws beginnen. De TR-90i van VirtuFit heeft namelijk meer voordelen dan nadelen. Het product is niet voor niets zo populair onder beginnende en ervaren sporters.

Allereerst kun je dankzij de 15 verschillende trainingsprogramma’s zeer gevarieerd trainen. Dit is natuurlijk ideaal, omdat je je trainingen uitdagend en leuk wilt houden. Zeker in combinatie met de verstelbare hellingshoek is deze loopband erg uitgebreid.

Ook kun je op de monitor van deze loopband een aantal handige statistieken bijhouden. Zo kun je onder andere je hartslag, snelheid en calorieverbruik zien. Dit helpt je om een goed beeld te krijgen van je progressie.

Verder is de inklapbaarheid van de TR-90i een groot voordeel. Hierdoor is het niet alleen een compacte loopband, hij is ook nog eens makkelijk verplaatsbaar. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld een kleine woonruimte hebt.

Nadelen van de VirtuFit TR-90i

Echter heeft de VirtuFit TR-90i ook wat nadelen. Deze wil ik natuurlijk niet negeren. Deze review moet namelijk wel eerlijk en transparant zijn. Daarom heb ik hieronder een aantal nadelen opgesteld.

Allereerst is de topsnelheid van deze loopband niet enorm hoog. Als je echt wilt sprinten is de TR-90i van VirtuFit wellicht geen goede keuze. Toch kun je met een topsnelheid van 15km/u redelijk uitdagende snelheden behalen.

Verder is het maximale draaggewicht lager dan veel andere modellen. Met een maximaal draaggewicht van 120 kilo kunnen zware mensen deze loopband niet gebruiken. Toch kunnen de meeste mensen wel gebruik maken van de TR-90i.

Wie kan er gebruik maken van deze inklapbare loopband?

inklapbare loopband virtufit tr-90i

Deze loopband van VirtuFit is dus niet geschikt voor mensen boven de 120 kilo. Maar voor wie is deze inklapbare loopband dan wel geschikt? Dat lees je hieronder.

Deze loopband is namelijk, buiten het gewicht om, wel geschikt voor alle andere sporters. Je kunt namelijk verschillende trainingsvormen met deze loopband van VirtuFit uitoefenen. Daarbij maakt bijvoorbeeld je lengte niet eens uit, lange mensen kunnen de TR-90i ook gebruiken.

Afvallen met de VirtuFit TR-90i

Verder kun je de TR-90i erg goed gebruiken als je overbodige kilo’s kwijt wilt. Thuis afvallen met de loopband is namelijk erg effectief. Zo kun je in een uurtje hardlopen maar liefst 700 calorieën verbranden!

In combinatie met een gezond dieet kunnen sporters die willen afvallen deze loopband dus goed gebruiken.

Je conditie trainen met de VirtuFit TR-90i

conditie opbouwen loopband

Ook kunnen sporters die thuis hun conditie willen trainen deze loopband van VirtuFit goed gebruiken. Je kunt namelijk stapsgewijs je niveau qua snelheid en hellingshoek verhogen.

Zeker als je de TR-90i als loopband met helling gebruikt kun je je conditie verbeteren. Dit is te danken aan de hellingshoek die je tot 5% kunt verhogen. De helling maakt je workout namelijk een stuk zwaarder dan wanneer je plat loopt.

De VirtuFit TR-90i: Mijn conclusie

Mijn conclusie is dat de VirtuFit TR-90i een erg goed product is. Elke sporter die thuis fit wil worden of blijven kan deze loopband gebruiken.

Met een ruim aanbod aan trainingsprogramma’s biedt deze loopband dus genoeg uitdaging.

Ik zou zeker aanbevelen om de TR-90i te kopen. Ook als je al enige ervaring hebt met hardlopen kun je deze loopband goed gebruiken.