VirtuFit Ultimate Pro 2 & Pro 2i – Review & Ervaringen

Ben jij benieuwd naar het de roeitrainer van het bekende sportmerk VirtuFit? Dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen!

Op deze pagina vind je mijn eerlijke review van de VirtuFit Ultimate pro 2 en pro 2i. Ik leg je uit wat het verschil is tussen de 2 roeitrainers en test het model 2i voor je uit.

In deze review lees je ook mijn mening over het apparaat en vertel ik je waar ik tegenaan ben gelopen tijdens het gebruik van de roeitrainer. Ontdek de voor- en nadelen, unieke eigenschappen en de laagste prijs van dit moment.

Lees snel verder om erachter te komen of dit model geschikt is voor jou!

In het kort: De VirtuFit Ultimate Pro 2 Review (Samenvatting)

VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer Luchtweerstand Roeitrainer

De Ultimate Pro 2 is een van de populairste modellen roeitrainers van VirtuFit. Het apparaat heeft een verbluffende prijs-kwaliteitverhouding.

Je komt niet veel roeitrainers tegen met zoveel unieke functies in deze prijsklasse. Zo meet deze roeitrainer veel details tijdens je training en heeft hij een hele hoge mate van comfort.

De roeitrainer biedt enorm veel variatie in je training met ingebouwde trainingsprogramma’s. Als je hier nog niet voldoende mee aan de slag kan heb je ook nog de optie om interactief te trainen via je favoriete sportapps.

Een roeitrainer in een lagere prijsklasse met professionele functies als deze kom je niet vaak tegen.


Wat zijn de meest unieke eigenschappen van de VirtuFit Ultimate Pro 2i?

Dit populaire model van VirtuFit heeft enorm veel goede recensies. Zijn deze reviews terecht en waarom zijn mensen zo enthousiast over dit product?

Ik zocht het voor je uit en kwam uit op de volgende eigenschappen die dit apparaat uniek maken.

Comfortabel trainen

VirtuFit Ultimate Pro 2 zitje

Een belangrijk aspect van een goede roeitrainer voor thuis is het comfort. De VirtuFit Ultimate Pro 2 is voorzien van alle onderdelen die een roeimachine comfortabel maken.

Zo heeft hij een hoger dan gemiddeld zitje van 50cm, waardoor je gemakkelijk op kunt staan na de training. Ook is de rails langer dan gemiddeld, wat dit fitnessapparaat ideaal maakt voor lange mensen.

Het voorgevormde zitje en de verstelbare voetsteunen zorgen ervoor dat je comfortabel op het apparaat kunt zitten. De voetsteunen zijn ook voorzien van antislip, zodat je meer kracht kunt zetten zonder weg te glijden.

De handgrepen van de Ultimate Pro hebben een neopreen buitenkant, dit materiaal vormt zich naar je hand voor een optimale grip.

Variatie in je training

Een gevarieerde training is een van de belangrijkste punten voor een goed fitness apparaat voor thuis. Dit topmodel van VirtuFit heeft 10 verschillende weerstandsniveaus die jij zelf kunt instellen.

Je kunt de training dus zo zwaar of licht maken als je zelf wilt. Daarbij beschikt het apparaat over 10 trainingsprogramma’s die je uitdagen om het beste uit jezelf te halen.

Overzichtelijk display

Display VirtuFit Ultimate Pro 2

De roeitrainer meet verschillende aspecten van jouw gezondheid en je training die jij gemakkelijk kunt aflezen op het display.

Je ziet de volgende gegevens op het display:

 • Je hartslag (als je meet met een borstband)
 • Aantal roeislagen per minuut
 • Tijd dat je aan het trainen bent
 • Aantal verbrande calorieĂ«n
 • Tijd per 500 meter
 • Afstand in meters

Verschil tussen de Pro 2 en Pro 2i

Virtueel roeien VirtuFit Ultimate Pro 2i

De VirtuFit Ultimate Pro heeft twee versies. Vaak worden deze twee met elkaar verward, maar er is een duidelijk verschil waaraan je ze kan herkennen.

Dit verschil is ook gelijk de doorslaggevende factor om te bepalen welke van de twee jij het beste aan kunt schaffen. 

De Pro 2i heeft de mogelijkheid om interactief te trainen, de Pro 2 heeft deze mogelijkheid niet. Verder zijn de apparaten hetzelfde.

Wil je graag je roeitrainer koppelen aan je favoriete fitness app? Dan is de Pro 2i de keuze voor jou. Geef je hier niet zoveel om, dan is de Pro 2 ook een prima keuze!

Redenen om de VirtuFit Ultimate Pro 2 te kopen đź‘Ť

Roeitrainers zijn mijn favoriete fitness apparaten om te testen. Ik gebruik ze graag en het is moeilijk om een roeitrainer te vinden van hoge kwaliteit voor een redelijke prijs. Dit model van VirtuFit heeft mij blij verrast.

De volgende punten sprongen er voor mij echt bovenuit:

 1. Zwaar belastbaar (tot 230 kg)
 2. Veel variatie mogelijk
 3. Extra lange rails (140 cm)
 4. Stabiel en robuust gebouwd
 5. Automatisch aangepaste weerstand
 6. Inklapbaar ontwerp

Redenen om de VirtuFit Ultimate Pro 2 niet te kopen đź‘Ž

Onderstaande punten zouden voor mij geen reden zijn om het apparaat af te raden, maar ik wil ze wel bespreken in deze review.

Voor sommige mensen kunnen dit redenen zijn om de Ultimate Pro 2 niet te kopen:

 1. Minder stil bij intensief trainen
 2. Het apparaat is vrij zwaar
 3. Geen trainingsprogramma voor hartslag beschikbaar

Vergelijkbaar met de VirtuFit Ultimate Pro 2i

Ben je na het lezen van de voor- en nadelen toch tot de conclusie gekomen dat de Ultimate Pro 2 of 2i niet de beste keuze is voor jou? Dan heb ik nog een aantal andere opties voor je die wellicht beter bij je passen.

Zoek je een goedkoper model? Dan zijn de VirtuFit Row 450 en VirtuFit Row 600i geweldige roeitrainers in een lagere prijsklasse.

Bekijk voor roeitrainers van dezelfde kwaliteit en in dezelfde prijsklasse de volgende modellen:

Mijn ervaringen met de VirtuFit Ultimate Pro 2

Ik heb de roeitrainer aangeschaft om te werken aan mijn algehele conditie. Ik weet dat roeien hier enorm effectief voor is, daarom wilde ik graag 2 keer per week gaan trainen op de roeitrainer.

Ik kwam bij dit model van VirtuFit uit, omdat ik 1,80 lang ben en deze roeitrainer goed stond aangeschreven voor lange mensen. Hij is inderdaad lang genoeg voor mij om zonder problemen te gebruiken.

Verder was het apparaat gemakkelijk in elkaar te zetten. Ik heb geen problemen ervaren tijdens de montage, de gebruiksaanwijzing is duidelijk, waardoor ik de roeitrainer zelfstandig heb kunnen monteren.

Het toestel is smal en compact, zodat ik hem makkelijk kwijt kan bij ons op de zolder, zonder dat hij in de weg staat.

Na een aantal weken gebruik

Ik gebruik de VirtuFit Ultimate Pro 2i nu 6 weken, 2 keer per week. Ik heb ondertussen alle 10 de trainingsprogramma’s gebruikt.

Deze geven me veel uitdaging waardoor ik elke keer weer zin heb om te trainen. Ik heb ondertussen ook geëxperimenteerd met de bluetooth koppeling voor interactief trainen.

Zelf train ik met Kinomap. Deze app staat op mijn smart-tv, waardoor ik op groot scherm kan sporten. Dit maakt de ervaring extra uniek en zou ik ook zeker aanraden.

Verder is het me opgevallen dat er wat zwarte strepen zijn ontstaan op de rails van het apparaat. Vermoedelijk van de wieltjes onder de stoel. Houd hier dus rekening naar mate je hem vaker gebruikt.

Conclusie & kopen voor de laagste prijs

VirtuFit Ultimate Pro 2i roeitrainer

De VirtuFit Ultimate Pro 2 is wat mij betreft een absolute aanrader voor iedereen die graag meer wilt sporten vanuit huis.

Als je dit graag interactief doet kan dit met het 2i model. Wil je zeker weten dat je niet te veel betaalt? Klik dan op onderstaande knop voor de laagste prijs!
Veelgestelde vragen

Voor wie is deze roeitrainer het meest geschikt?

Dit apparaat is geschikt voor beginners en gevorderde roeiers. De roeitrainer biedt voldoende weerstand voor intensieve trainingen, maar biedt ook de optie om lichter te trainen. Het grote voordeel aan de Ultimate Pro 2 is dat hij ook geschikt is voor lange mensen, door de extra lange rails van 140cm.

Waar hebben we de VirtuFit Ultimate Pro 2 op beoordeeld?

In deze review hebben we zowel gekeken naar het gebruiksgemak, het formaat, de montage en de functionaliteit. We hebben de roeitrainer 6 weken lang op de proef gesteld om er zeker van te zijn een goede en eerlijke review te kunnen schrijven.