VirtuFit Water Resistance Compact Row 800 Roeitrainer | Review

Ben jij op zoek naar een roeitrainer voor thuis? Een die jou de ervaring kan geven alsof je echt op het water bent?

De VirtuFit Row 800 is een roeitrainer die erg dicht in de buurt komt van een echte roei ervaring.

De roeitrainer heeft waterweerstand, waardoor het net voelt alsof je echt met peddels in het water aan de gang bent.

Als jij benieuwd bent naar deze roeitrainer ben je op de juiste pagina terecht gekomen! In deze review vertel ik je wat ik van de VirtuFit Water Resistance Compact Row 800 Roeitrainer vindt.

Ik onthul de grootste voordelen, maar ook de nadelen. Ook heb ik onderzoek gedaan naar de beste prijs, zodat jij zeker weet dat je niet te veel gaat betalen.

VirtuFit Row 800 Review: In een notendop

Virtufit compact row 800 roeitrainer

De Row 800 van VirtuFit is een populair model voor zowel beginners als gevorderde roeiers.

Het apparaat heeft een bijzonder compact ontwerp in vergelijking tot de meeste roeitrainers met waterweerstand. Dat komt omdat de watertank onder de roeimachine is gemonteerd.

Deze unieke roeitrainers heeft een hoge zit, waar je makkelijk op en af kan. Ideaal voor zowel senioren als jongeren.

De roeitrainer is vriendelijk geprijsd, wat hem erg aantrekkelijk maakt bij het grote publiek. Ook is hij makkelijk op te bergen, dus ook geschikt voor mensen met weinig ruimte voor een fitness apparaat voor thuis.


Waarom is de VirtuFit Row 800 zo populair?

De Water Resistance Compact Row 800 is dus een geliefd model bij vele, maar wat maakt deze roeitrainer dan zo goed? Ik heb hem uitvoerig getest en de volgende punten zijn mij opgevallen.

Een perfecte houding

Alles aan de Row 800 is geoptimaliseerd voor een ergonomische houding. De zitting zit op 50 cm van de grond, waardoor je makkelijk op en af kan stappen.

Ook heeft de roeitrainer verstelbare voetriemen voor de perfecte grip en anti-slip pedalen. De Row 800 heeft een extra grote zitting die soepel heen en weer beweegt. Dit geeft ook extra comfort tijdens jouw training.

Met een juiste houding zorg je ervoor dat je je spieren goed gebruikt en geen blessures oploopt. Ik had na mijn eerste training veel spierpijn in mijn rug, wat voor mij een goed teken is.

Ik heb mijn rugspieren dus intensief gebruikt, zonder pijn te ervaren.

Roeien met waterweerstand

VirtuFit Row 800 roeitrainer water

Roeien met waterweerstand komt het meest in de buurt van een echte roeisessie. Deze roeitrainer van VirtuFit biedt weerstand door peddels die bewegen in de watertank onder de roeimachine.

De watertank is netjes weggewerkt onder de roeitrainer, om ruimte te besparen. 

Een volle watertank is vergelijkbaar met roeien in een zware boot. Hoe sneller je roeit, hoe meer weerstand en hoe zwaarder het wordt. Net zoals in een echte roeiboot.

Duidelijk display

Het display van deze roeitrainer is makkelijk af te lezen. Er zijn vele metingen inbegrepen in het apparaat. Een meting van de hartslag met een borstband is ook mogelijk, deze dien je dan wel apart aan te schaffen.

Het apparaat meet:

 • Het aantal roeislagen die je hebt gedaan
 • De hoogte van je hartslag 
 • Het aantal calorie√ęn die je hebt verbrand
 • De tijd en afstand die je hebt afgelegd

Makkelijk op te bergen

Virtufit Row 800 inklapbaar

Een belangrijk punt voor veel gebruikers van roeitrainers voor thuis is hoeveel ruimte het apparaat in beslag neemt.

De VirtuFit Row 800 is een inklapbare roeimachine, waardoor je hem gemakkelijk rechtop kunt zetten en op kunt bergen. Hij is voorzien van transportwieltjes waardoor je hem in de hoek van de kamer kan rollen.

Ideaal als je weinig ruimte hebt!

De grootste voordelen van de VirtuFit Row 800

Als je de rest van deze review hebt gelezen, merkt je misschien al dat ik erg enthousiast ben.

De Water Resistance Compact Row 800 Roeitrainer is uniek in zijn prijsklassen en biedt vele voordelen voor zowel beginners als gevorderde roeiers.

ūüĎć Grootste voordelen

 1. Makkelijk op te bergen
 2. Uitgebreide metingen
 3. Realistisch gevoel met waterweerstand
 4. Ergonomisch ontwerp
 5. Compact en stabiel
 6. Watertank is mooi weggewerkt

Redenen om de VirtuFit Row 800 niet te kopen

Zoals bijna elke roeitrainer voor thuis, heeft ook de Row 800 een aantal nadelen. Zo merkte ik bijvoorbeeld dat ik vroeg in de ochtend moeilijk het display kon lezen, omdat deze niet verlicht is.

ūüĎé Mogelijke nadelen:

 1. Vrij zwaar door de watertank
 2. Het display is niet verlicht
 3. Geen trainingsprogramma’s

Alternatieven voor de VirtuFit Row 800

De prijs van de Row 800 is erg aantrekkelijk, maar sommige mensen zijn geen voorstander van een roeitrainer met waterweerstand.

Een optie die vergelijkbaar is in prijs, maar dan met magnetische weerstand, is de VirtuFit Row 450.

Andere opties voor roeitrainers van hoogwaardige merken zijn:

Mijn ervaringen met de VirtuFit Row 800

VirtuFit Water Resistance Compact Row 800 trainer

Mijn eerste indruk is dat het een mooie roeitrainer is, met een vernieuwend ontwerp door de watertank onderin.

Tijdens het roeien voelt het heel fijn om echt met peddels door het water te gaan. Dit komt dicht in de buurt van een echte roei ervaring. 

Persoonlijk heb ik geen moeite gehad met het monteren van de VirtuFit Row 800. Ik heb hem samen met mijn broer in elkaar gezet en we waren 20 minuten bezig.

Wat me direct opviel was de hoge zitting. Deze staat hoger op de roeitrainer dan ik gewend ben, omdat de watertank onder het apparaat zit. Erg fijn omdat je makkelijk kan zitten en opstaan. 

De roeitrainer is een beetje zwaar om op te klappen, het is een zwaar apparaat door de volle watertank waardoor hij ook enigszins moeilijk te verplaatsen is. Als hij eenmaal staat komt hij ook niet meer van zijn plek.

Conclusie & kopen voor de laagste prijs

Al met al is de VirtuFit Water Resistance Compact Row 800 Roeitrainer een heel mooi apparaat die een unieke beleving geeft.

Hij is compact, stabiel en biedt voldoende weerstand voor een goede training.

Denk jij dat deze roeitrainer ook bij jou past? Klik dan op onderstaande knop voor een unieke kortingspagina, zodat je niet te veel betaalt!
Veelgestelde vragen

Voor wie is de Virtufit Row 800 niet geschikt?

Deze roeitrainer is minder geschikt voor professionele roeiers die intensief willen trainen. De weerstand van de roeitrainer wordt simpelweg niet zwaar genoeg om een professionele training uit te voeren. Het apparaat is wel geschikt voor beginners en gevorderden.

Waar hebben wij de Virtufit Row 800 op beoordeeld?

Tijdens het testen van deze roeitrainer hebben wij gelet op de kwaliteit van het apparaat. Hoe is de gebruikservaring, hoe glijdt het zitje over de rails, zijn de metingen accuraat enzovoorts. We hebben alle punten die VirtuFit op hun verkooppagina benoemd uitgebreid bekeken en getest. Het apparaat doet wat het beloofd en is 100% jouw geld waard.