Beste voetmassage apparaat kopen? Bekijk de top 5!

Merk jij na een dag hard werken ook dat je voeten pijnlijk aanvoelen en wel wat aandacht kunnen gebruiken? Of misschien ben je wel een fanatieke hardloper die zijn voeten eens extra wil verwennen?

Je zit hier op de juiste plek voor het kopen van het beste voetmassage apparaat!

Of je nu een massage voetenbad met water zoekt, een voet- en beenmassage apparaat of een elektrisch voetmassage apparaat; wij introduceren hieronder de best geteste producten op de markt.

Dit zijn de beste voetmassage apparaten

Hier volgen de 5 beste voetmachine apparaten die op het moment te koop zijn. Bij het testen van deze producten is rekening gehouden met factoren als ontwerp, effectiviteit en prijs/kwaliteitverhouding.

Maak kennis met de beste (verwarmde en elektrische) voetmassage apparaten voor een spa-achtige ervaring in je eigen huis!

1. LifeGoods – Voetmassage apparaat met Infraroodwarmte

LifeGoods Voetmassage Apparaat

Dit beste voetmassage apparaat zorgt ervoor dat je voeten en je lijf heerlijke rust en ontspanning ervaren wanneer je thuis komt van een drukke werkdag.

Met dit massage apparaat voor je voeten geef je niet alleen je voeten extra aandacht, maar tevens je kuiten, benen, rug en schouders. Dit is een Shiatsu voetmassage apparaat, wat betekent dat er gebruik wordt gemaakt van de Shiatsu massagetechniek met triggerpoints.

Het apparaat is voorzien van 6 Shiatsu massagekoppen die handmatig kunnen worden versteld.

Kies eenvoudig uit één van de drie snelheidsstanden en bepaal vervolgens de intensiteit van de massage, door de druk vanuit je voeten te verlichten of verhogen.
2. Medisana – Voetmassage machine voor betere doorbloeding

Medisana FM 900 Voetreflexmassage apparaat

Door je voeten regelmatig onder handen te nemen met dit voetmassage apparaat van Medisana, ontstaat er een betere doorbloeding waardoor afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd.

De FM 900 is een premium voetmassage apparaat voor intensieve voetreflexmassage van de voetzolen. De voetmassage machine is geïnspireerd door de traditionele Chinese geneeswijzen (TCM), die gebruik maakt van zachte acupressuur massagekoppen om de energiestroom te bevorderen.

Om een extra dimensie toe te voegen aan je massages zet je simpelweg de verwarmingsfunctie aan, waardoor je voetspieren helemaal ontspannen. Na 15 minuten schakelt het apparaat automatisch uit.
3. Repease – Shiatsu voetmassageapparaat met 18 massagekoppen

Repease Voetmassage Apparaat shiatsu

Ook dit beste voetmassage apparaat van Repease heeft gezorgd voor geweldige ervaringen. Dit apparaat is een fantastische toevoeging voor mensen die vaak wandelen, hardlopen of staand werk doen.

De machine zorgt ervoor dat eventuele pijntjes, stijfheden of andere klachten in je voeten en benen snel verholpen worden. Denk bijvoorbeeld aan hielspoor en andere voetproblemen.

Het Repease voetmassage apparaat is voorzien van maar liefst 18 Shiatsu massagekoppen en 3 voorgeprogrammeerde programma’s. Het is geschikt voor zowel kleine als grote voeten.
4. Dreaver – Voetmassage apparaat Infrarood warmte

Dreaver Voetmassage Apparaat infrarood

Met dit luxe Shiatsu apparaat van Dreaver haal je een geweldig massageapparaat voor je voeten in huis. Je kunt er zowel een ontspannende als intense massage mee verkrijgen, afhankelijk van waar je behoefte aan hebt.

Het apparaat beschikt over zes 4-koppige massageknoppen, waarvan de draairichting naar wens kan worden aangepast. Vervolgens kies je uit één van de drie snelheidsstanden en bepaal je de intensiteit volledig zelf, door de druk vanuit je voeten te verlichten of verhogen.

Om de massage nog luxer te maken heeft het voetmassage apparaat ook een warmtefunctie. Je kunt deze met de aan-/uitkop gemakkelijk zelf bedienen. Dankzij het compacte formaat van de machine neem je het bovendien gemakkelijk overal mee naartoe.
5. BlueBird – Shiatsu voet- en beenmassage apparaat

BlueBird Shiatsu voetmassage apparaat

Het voetmassageapparaat van BlueBird is ook een hele goed keuze voor ontspannende massages.

Heb je een lange dag gewerkt en kunnen je voeten wel de nodige ontspanning gebruiken? Dan is dit apparaat je beste vriend!

De voetmassage machine is speciaal ontworpen met de nieuwste infraroodtechnologie en heeft tegelijkertijd een vibrerende werking. Daarnaast beschikt het over maar liefst 8 verschillende temperatuurstanden en 15 snelheidstanden.

Het elektrische voetmassage apparaat is daarnaast voorzien van meerdere massageknoppen, welke zorgen voor een diepe en optimale voetmassage. Hierdoor heeft het niet alleen een intense, maar tegelijkertijd een ontspannende werking.  
Waar is een voetmassage apparaat goed voor?

Voetmassage wordt al eeuwenlang in veel culturen beoefend als een manier om de gezondheid en het welzijn te bevorderen.

Tegenwoordig wordt het door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt als een vorm van complementaire en alternatieve geneeskunde.

Veel van de sensorische zenuwen van je interne organen bevinden zich in je voeten. Door middel van massage kunnen tal van gezondheidsproblemen worden behandeld, door druk uit te oefenen op de meridiaanpunten die overeenkomen met specifieke organen.

Deze druk stuurt effectief energie naar verzwakte of onrustige delen van het lichaam, wat zowel de fysieke als de psychologische gezondheid bevordert.

Laten we even inzoomen op alle voordelen die het beste voetmassage apparaat zoal biedt.

Het gaat een hoge bloeddruk tegen

Een onderzoek onder zorgpersoneel dat werkt met ouderen met dementie (een baan die zeer stressvol is en zowel fysiek als mentaal belastend is), toonde aan dat een voetmassagesessie van 10 minuten tot drie keer per week resulteerde in een beter humeur, minder angst en lage bloeddruk.

Het kan helpen bij diabetes

Dit klinkt misschien raar, maar het is echt zo. Mensen die lijden aan diabetes, kunnen veel baat hebben bij het gebruik van een massage apparaat voor de voeten. Het helpt namelijk om de insulineproductie en de bloedsuikerspiegel reguleren.

Het bevordert de slaap

Goede nachtrust

Net als een nekmassage met een massage gun, kan het nemen van een voetmassage vlak voordat je naar bed gaat je helpen beter te slapen.

Dit door de bloedcirculatie te verbeteren, de zenuwen en het hele lichaam te laten ontspannen.

Het roept gevoelens van psychologisch welzijn op

In een onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Brighton, ervoeren patiënten die voetmassages kregen na een coronaire bypassoperatie een hoger niveau van kalmte en welzijn, dan degenen die geen massages kregen.

Dit toont aan dat voetmassage een effectief hulpmiddel kan zijn om niet alleen postoperatieve stress en angst te verminderen, maar ook om ontspanning in je dagelijks leven te bevorderen.

Je voeten worden er gezonder door

Volgens een studie aan de Harvard Medical School stimuleert voetmassage je spieren, verbetert het de bloedsomloop, vermindert het stijfheid en spanning en kan het pijn wegnemen.

Daarnaast geeft het je de kans om je voeten goed te controleren, zodat je een voorsprong kunt krijgen bij het behandelen van blaren, eeltknobbels, likdoorns en teennagelproblemen.

Het verlicht hielpijn (door hielspoor)

Voetmassage apparaat effecten

Hielpijn is een veel voorkomend symptoom dat veel verschillende oorzaken heeft en kan leiden tot hielspoor.

Hoewel veel van deze oorzaken het gevolg zijn van onjuiste schoenslijtage, kan een massage met een voetmassage apparaat onmiddellijke verlichting bieden.

Het verbetert de bloedsomloop

De bloedsomloop wordt vaak belemmerd door strakke en oncomfortabele schoenen. Maar zelfs met de juiste schoenen kan een sedentaire levensstijl betekenen dat spieren gedurende lange tijd niet worden gebruikt.

Door je voeten voor 10 tot 20 minuten te masseren met het beste voetmassage apparaat, kan de bloedsomloop in de onderste ledematen aanzienlijk worden verbeterd.

Dit is vooral belangrijk voor mensen met diabetes.

Het helpt letsel aan voeten en enkels te voorkomen

Wanneer massage wordt gecombineerd met voet- en enkelversterkende oefeningen, kan dit niet alleen het herstel van bestaande blessures versnellen, maar ook toekomstige blessures helpen voorkomen.

Een korte massage van de voeten met een (elektrisch) voetmassage apparaat, kan ervoor zorgen dat je het risico op letsel minimaliseert door sterkere, flexibelere voeten te creëren.

Het vermindert de effecten van depressie en angst

Druk uitoefenen op bepaalde delen van de voeten kan spanning, stress en angst verlichten. Dit systeem is gebaseerd op de theorie dat er specifieke plaatsen zijn die ‘reflexpunten’ worden genoemd. Zij houden verband met het herstel van de goede werking van het lichaam.

Aangezien ontspanning een cruciaal onderdeel is van het verminderen van angst en stress, wordt aangenomen dat regelmatige voetmassages mensen die aan een depressie en angststoornissen lijden, kunnen helpen.

Hoe vind ik het beste voetmassage apparaat?

Er zijn verschillende dingen waarop je kunt letten als je daadwerkelijk een voetmassage apparaat gaat kopen. Neem de volgende punten zeker mee in je beslissing.

De massage methoden

voetmassage apparaat kopen

Voetmassage apparaten gebruiken een aantal verschillende methoden om pijnlijke voeten te kalmeren, waaronder:

  • Shiatsu massage
  • Handmatige massage
  • Luchtcompressie
  • Waterstralen
  • Elektrische massagerollen
  • Trillingen

Sommige machines gebruiken een combinatie van deze technieken, maar Shiatsu wordt beschouwd als het meest vergelijkbaar met een ‘normale’ massage.

De meeste stimulators bieden ook een verscheidenheid aan patronen en intensiteiten om aan je persoonlijke voorkeuren te voldoen.

Bedenkt dus wat hierin voor jou belangrijk is. Wil je een massage voetenbad met water? Of geef je de voorkeur aan een voetmassage roller of aan een Shiatsu voetmassageapparaat?

Toevoeging van warmte

Veel voetmassage apparaten gebruiken warmte om de effectiviteit en ontspanning te vergroten. Zoek naar instelbare warmte-instellingen om ervoor te zorgen dat de ervaring comfortabel is in alle seizoenen en temperaturen.

Handmatige machines bezitten deze verwarmingsfunctie meestal niet, dus mocht je hierin geïnteresseerd zijn, moet je op zoek gaan naar een elektrische voetmassage machine.

Manier van besturen

Bediening massageapparaat

Hoewel sommige voetmassage apparaten worden geleverd met een afstandsbediening om de instellingen aan te passen, zijn veel apparaten alleen voorzien van een bedieningspaneel op de machine.

Dit betekent dat je naar voren moet leunen om de snelheid en intensiteit aan te passen.

Voor sommige mensen is dit een grote onderbreking van hun ontspanningsroutine, terwijl anderen het niet erg vinden om te pauzeren om de instellingen aan te passen.

Met of zonder water

De meeste traditionele voetmassage apparaten zijn niet voorzien van een voetenbad. Sommige voetenbaden bieden echter wel een massage-element, zodat je het beste van twee werelden kunt ervaren.

Machines met water werken beter voor mensen met vermoeide, pijnlijke voeten dan voor mensen met chronische pijnaandoeningen.

Waar kun je een massage apparaat voor je voeten kopen?

Er zijn tal van verkooppunten te vinden als je een voetmassage apparaat in huis wilt halen.

Of je nu het web afsurft naar webshops als Bol.com, Coolblue of Tell Sell, of naar een fysieke winkel als de Lidl, de Blokker of de Mediamarkt gaat: je zult geen moeite hebben met het vinden van jouw favoriete apparaat!

Bij de meeste van deze winkels vind je bovendien ook andere producten die met massage te maken hebben. Denk aan een elektrische nekmassage roller of een goede backstretcher voor je rug.

Hoe vaak mag je een voetmassage apparaat gebruiken?

Masseren voeten

Net zoals eigenlijk met alle dingen in het leven, geldt ook bij het gebruik van een voet- en beenmassage apparaat: overdrijf het niet.

Ben je vooral op zoek naar wat ontspanning af en toe? Dan is 1 keer per week voldoende. Voor wie veel op de been is, kan frequenter gebruik echter verlichting geven.

Let op: overmatig gebruik van een voetmassage machine kan de spieren overstimuleren, waardoor juist pijn en krampen ontstaan. Houd daarom als richtlijn twee tot drie keer per week, maximaal 30 minuten aan.

Wat is het beste voetmassage apparaat volgens podotherapeuten?

Het beste voetmassage apparaat voor jou gaat in de eerste plaats over persoonlijke voorkeur, zeggen de professionals.

Maar er zijn een paar dingen die een goede voetmassager zou moeten doen (en niet zou moeten doen).

Ten eerste vinden podotherapeuten dat een massage apparaat een verwarmingselement moet bevatten, omdat dit niet alleen de ontspanningservaring verhoogt, maar ook verkrampte spieren losmaakt en een betere bloedsomloop bevordert.

Ten tweede raden ze aan om ervoor te zorgen dat elk apparaat dat je koopt, daadwerkelijk je probleem kan aanpakken.

En ten slotte wordt er benadrukt dat geen enkel voetmassageapparaat ooit pijn mag veroorzaken. Als een product te agressief voor je is in zijn massagetechnieken, kun je de beter de voorkeur geven aan een apparaat dat iets mildere massages geeft.

Hoe duur is een voetmassage apparaat?

Zoals je kunt zien in onze samengestelde lijst, variëren de beste voetmassage apparaten in prijs van betaalbaar tot duur. En de prijs hangt vooral af van wat je precies zoekt.

Een machine met alle toeters en bellen (opties voor warmte, snelheid en druk, meerdere massagekoppen, automatische functies, etc.) gaat natuurlijk wat meer kosten. Dit soort modellen hebben echter meestal langere garanties en betere beoordelingen.

Er zijn ook meer betaalbare opties, waarvan het design en de uitvoering meestal eenvoudiger is. Dit soort apparaten zijn prima voor veel mensen, die niet perse al die extra’s nodig hebben.

Kun je een voetmassage machine gebruiken als je zwanger bent?

In principe zou het nemen van een voetmassage geen problemen moeten opleveren als je zwanger bent (anders dan een rugmassage). Vooral niet tijdens het tweede trimester.

Toch raden we aan om altijd eerst met je arts of verloskundige te overleggen in geval van zwangerschap.

Vindt hij of zij het prima? Dan kun je genieten van een aantal voordelen, waaronder verminderde zwelling rond de voet en enkel, pijnverlichting en broodnodige rust en ontspanning.

Conclusie

vibratie_en_beenmassage_systeem

Het beste voetmassage apparaat kan je een hoop voordelen bieden, waaronder een verbeterde doorbloeding, pijnverlichting, verlichting van diabetes en de ultieme ontspanning.

Je hebt gezien dat er tal van verschillende voetmassage machines op de markt zijn. Van voetenbad massages met water, tot handmatige en elektrische voetmassage apparaten.

Veel apparaten van tegenwoordig maken gebruik van de bekende Shiatsu techniek, met meerdere massagekoppen. Wat het beste massage apparaat voor jou is, hangt helemaal af van je voorkeuren en wensen.

Heb je je favoriet gevonden? Koop je apparaat dan bij onder andere Bol.com, de Mediamarkt of Coolblue.

Geniet van je massages!