Weerstandsband bij Kruidvat kopen? Ervaringen & Advies

Op zoek naar een weerstandsband? Bij de Kruidvat kun je regelmatig voor een goede prijs weerstandsbanden kopen. Eens in de zoveel tijd hebben ze namelijk weerstandsbanden in hun assortiment van degelijke kwaliteit.

In dit artikel lees je meer over de ervaring met deze weerstandsbanden van de Kruidvat en welke oefeningen je ermee kunt doen.

Tenslotte geef ik aan de hand van alle informatie advies over de weerstandsbanden bij Kruidvat.

Wat vinden gebruikers van de weerstandsbanden bij Kruidvat?

Het is natuurlijk belangrijk om te weten hoe de weerstandsbanden van de Kruidvat bevallen. Gelukkig zijn er online reviews te vinden van de weerstandsbanden die de Kruidvat heeft verkocht.

De Kruidvat heeft niet altijd weerstandsbanden in hun assortiment. Let daar dus op als je Kruidvat weerstandbanden wilt kopen.

Uit de meeste reacties van gebruikers blijkt dat vooral de prijs goed is. Beginnende sporters kunnen namelijk voor een scherpe prijs een prima weerstandsband bij Kruidvat kopen.

Ze raden ervaren sporters echter niet aan om weerstandsbanden bij de Kruidvat te kopen.

A-merk of Kruidvat? Het verschil

Kruidvat weerstandsbanden review

De kwaliteit van de weerstandsbanden is een stuk minder dan die van professionele modellen. De A-merken mogen dan wat duurder zijn, de kwaliteit is ook veel beter.

Er zijn dan ook gebruikers die hebben vermeld dat ze uiteindelijk zijn overgestapt op andere weerstandbanden. Dit kwam vooral door het gebrek aan weerstand in de banden, en dus ook de uitdaging.

Ook zullen A-merk weerstandsbanden minder snel hun rek verliezen. Deze kun je namelijk jarenlang gebruiken zonder dat het elastiek slap wordt. Dit is bij Kruidvat weerstandsbanden niet het geval.

Een aantal oefeningen met Kruidvat weerstandsbanden

Hieronder vind je een aantal oefeningen die je met een weerstandsband kunt doen. Deze kun je dus ook met de weerstandsbanden van de Kruidvat.

Squat met weerstandsband

Squat weerstandsband

De squat kun je met een weerstandsband zwaarder maken. Dit is ideaal als de squat op lichaamsgewicht voor jou te makkelijk wordt.

De weerstandsband kun je gemakkelijk gebruiken tijdens je squat. Dit doe je door de weerstandband onder je voeten en boven je schouders te ‘binden’. Je zult tijdens de squat meteen een stuk meer weerstand voelen.

Bicep Curl met weerstandsband

Bicep curl weerstandsbanden kruidvat

De bicep curl is ook een oefening die je met weerstandsbanden kunt doen. Dit doe je allereerst door de band onder je voeten te zetten. Daarna pak je de bovenkant van de band vast en buig je je armen naar boven.

Op die manier span je je biceps aan. Ook zul je merken dat er flink veel druk op komt te staan.

Push-up met weerstandsband

push up weerstandsband

Ook de push up kun je verzwaard trainen met weerstandsbanden. Dit doe je door de band over je rug, ter hoogte van je schouderbladen, te leggen. Hierna pak je beide uiteinden vast en doe je de push up.

Je zult merken dat het doen van een push up opeens een stuk zwaarder is. Waar je normaal misschien 15 herhalingen zou kunnen doen, red je nu net de 10.

Wat is een weerstandsband?

Een weerstandsband is een elastieken sportband die wordt gebruikt bij work-outs en krachttrainingen.

Met de weerstandsband, van bijvoorbeeld de Kruidvat, kun je verschillende oefeningen doen, gewoon vanuit huis. In principe kun je je hele lichaam trainen met de weerstandsbanden van de Kruidvat. Ook zijn ze bruikbaar als pull up elastiek.

Dit maakt een weerstandsband ideaal voor mensen die thuis willen sporten. Ook is de weerstandsband ideaal als je weinig tijd hebt. Je kunt namelijk op elk moment een training doen.

Kruidvat weerstandsbanden: Kopen of niet?

Als ik de ervaringen van gebruikers online lees ben ik gematigd positief. Voor starters zijn de weerstandsbanden die Kruidvat verkoopt prima te gebruiken.

Al snel zul je echter willen overstappen op betere weerstandsbanden. Dit blijkt ook uit de reviews van gebruikers.

De weerstandsbanden van Kruidvat bieden uiteindelijk gewoon iets te weinig uitdaging. Zeker als je de weerstandsbanden al een aantal maanden gebruikt zul je dit merken.

Mijn advies is dus: koop Kruidvat weerstandsbanden alleen als je net begint. Ben je een al wat meer ervaren sporter die weerstandsbanden gebruikt? Maak dan gebruik van professionelere producten van A-merken.

Meer van Kruidvat: