Whey Protein Action: zijn de Action shakes je geld waard?

Behalve dat je bij het kopen van een eiwitshake kunt kiezen voor een speciaalzaak, kan je jouw poeder ook bij de Action kopen. Dit is een stuk goedkoper dan het poeder van de ‘concurrenten’.

Maar heeft het ook een beetje kwaliteit? Of kun je het maar beter niet aanschaffen?

In deze review wordt duidelijk of Whey Protein van de Action jouw geld waard is en of het zich kan meten met de duurdere merken.

Wat is de samenstelling van Action Whey Protein?

whey protein

Met shakes op basis van proteïne had ik al enige ervaring. Zo weet ik dat een goede shake uit veel eiwitten bestaat, en weinig tot geen koolhydraten en ongezonde vetten bevat.

Als je kijkt naar de samenstelling van Action proteïne poeder, dan zie je dat de Action whey prima verhoudingen heeft.

Per maatschep van 30 gram krijg je de volgende hoeveelheden binnen:

  • Eiwitten: 24 gram
  • Kcal: 117 kcal
  • Koolhydraten: 1,9 gram
  • Vetten: 1,3 gram

Het poeder bestaat uit wei eiwit concentraat, vanille aroma en zoetstof.

Whey Protein van de Action is van het merk Bodymass. Dat is niet het meest bekende merk. Je vindt het bij de Action, maar ook Bol.com verkoopt Bodymass Whey Protein.

Zo ben ik bij de eiwitshakes van de Action uitgekomen

Met een glimlach van oor tot oor stond mijn vrouw me op te wachten. Na een lange werkdag en een nog langere file kwam ik puffend binnen.

“Eiwitpoeder. Van de Action. En het kost een stuk minder dan dat andere poeder.” Ik deed mijn best het te verbergen, maar ze zag de frons op mijn voorhoofd. “Niet goed?”, vroeg ze.

Ik probeerde haar uit te leggen dat er diverse goede merken zijn die hun sporen ruimschoots hebben verdiend en dat een eiwitshake van de Action kwalitatief misschien wat minder was. Ze stond me een beetje sip aan te kijken, waarna ik haar een knuffel gaf en beloofde de shake te gaan uittesten.

Dat heb ik gedaan, en ik moet eerlijk zeggen positief verrast te zijn.

Wat is het verschil tussen Action shakes en andere shakes?

verschillende proteinshakes

Het grootste verschil tussen whey poeder van de Action en dat van andere fabrikanten is de prijs. De verschillen in de samenstelling vallen best wel mee.

Het eiwitpoeder van Action is in slechts twee smaken beschikbaar. Dat is wel een behoorlijk verschil ten opzichte van andere shakes.

Verder is de samenstelling van duurdere eiwitshakes een stukje beter dan bij Action proteïne poeders. Dat ligt vooral aan de zoetstof die is toegevoegd. Dat is sucralose, en dat is niet het meest ideale stofje.

Sucralose heeft geen gunstige effecten voor je gezondheid en is een stuk sterker dan suiker.

Een Action shake is vooral geschikt voor beginnende sporters.

Als je meer ervaring hebt en gericht traint, heb je waarschijnlijk behoefte aan een meer uitgebalanceerde eiwit shake. Die hebben vaak een net wat hoger concentraat aan eiwitten.

En hoewel de marges klein zijn, maakt dit best wel een verschil.


Mijn ervaringen met Bodymass Whey Protein

ervaring proteïneshake bodymass action

Hoewel ik wat ervaring heb met het gebruik van eiwitshakes, zal ik mezelf zeker niet willen omschrijven als gevorderde of expert. De shake van de Action is gebruiksvriendelijk en makkelijk te maken.

Ik vond het poeder aangemaakt met melk wat prettiger qua substantie.

De smaak is goed en het geeft een goed gevoel om na een training je lichaam een extra boost te geven met een goede dosis eiwitten.

Action verkoopt trouwens niet alleen Bodymass Whey Protein. Je vindt van dit merk onder meer ook een hersteldrank en sportdrank.

En opvallend: waar de meeste mensen doorgaans op zoek zijn naar een maaltijdshake of afval shake, kan je ook gaan voor een Mass Gainer van de Action. Dit gebruik je als je wilt aankomen en werkt volgens diverse gebruikers erg goed en snel.

Conclusie: is eiwitpoeder van de Action je geld waard?

Het zal je misschien verrassen, al zat dat na het lezen van deze review best wel meevallen, poeders met eiwitten van Action zijn het geld zeker waard.

Daar hoort wel een belangrijke kanttekening bij. De prijs van Whey Protein van Action speelt daar zeker een rol in. Die ligt een stuk lager dan van vergelijkbare eiwitpoeders.

Qua prijs/kwaliteit ga je dan ook niet snel een betere eiwitshake vinden. Vooral beginnende sporters hebben met de eiwitshake van de Action een prima aanvulling op hun dieet en sportschema.

Gevorderden kunnen ook met deze shakes uit de voeten, hoewel er betere alternatieven zijn.

Dat is ook wel een beetje de conclusie als het gaat om Bodymass Whey Protein. Het is een prima product, dat doet waar het voor bedoeld is, het herstellen van je spieren en bevorderen van je spiergroei.

Als je op zoek bent naar beste eiwitshakes, kom je echter wel bij andere (en duurdere) poeders uit.

Benieuwd naar de beste shakes? Klik dan snel hieronder: