Wiebelkruk kopen? Vergelijk de Top 5 beste balanskrukken

Ben jij op zoek naar een goede wiebelkruk? Je kunt online verschillende goede balanskrukken kopen. Het vinden van de juiste wiebelkruk kan echter best lastig zijn.

Om die reden ben ik op onderzoek uit gegaan naar de beste balanskruk. Daarbij heb ik gelet op ervaringen van sporters en online reviews.

Op die manier heb ik een mooi lijstje wiebelkrukken kunnen samenstellen. Zo kun jij straks de balanskruk kiezen die het best bij jou past.

Balanskruk kopen: Top 5

Er zijn nogal wat balanskrukken online te vinden. Toch is niet elke wiebelkruk van goede kwaliteit.

Ik heb online uitgebreid onderzoek gedaan naar balanskrukken. Dit heb ik gedaan aan de hand van reviews van gebruikers. Ook heb ik er een aantal zelf gebruikt tijdens mijn thuiswerkperiode.

1. Dynaseat Ergonomische Wiebelkruk

Dynaseat bureaukruk

De terechte nummer één uit dit lijstje is de ergonomische wiebelkruk van Dynaseat. Deze balanskruk is namelijk één van de populairste producten met een enorm hoge beoordeling.

Dankzij deze wiebelkruk verdwijnen rugklachten als sneeuw voor de zon. Veel gebruikers benoemen dit namelijk als een van de grootste voordelen van de balanskruk.

Verder wordt ook het fraaie design erg gewaardeerd. Deze wiebelkruk past dus prima bij het interieur van je kantoor.

Tenslotte wordt ook de stevigheid van de wiebelkruk erg gewaardeerd. Dankzij de stabiliteit van de balanskruk kan deze dus wel tegen een stootje.
2. UP! Balanskruk

Interstuhl UP balanskruk

Deze hippe wiebelkruk valt onder veel gebruikers ook in de smaak. Vooral dames zijn erg te spreken over deze balanskruk.

Dit is vooral te danken aan de felle kleuren waarin je deze balanskruk kunt kopen. De wiebelkruk is namelijk in 5 kleuren te krijgen. Overigens kun je het product ook in een rustige witte kleur kopen.

Met een maximaal draaggewicht van 120 kilo kunnen de meeste mensen deze wiebelkruk gebruiken. Dat maakt deze balanskruk dus een erg stevig product.

Ook weegt deze wiebelkruk slechts vijf kilo. Dat is bijvoorbeeld ideaal als je de kruk naar een ander bureau wilt tillen.
3. Ella Ergonomische Wiebelkruk

Ella ergonomische bureaustoel zadelkruk

De balanskruk van Ella staat bij veel gebruikers goed aangeschreven. Om die reden verdient deze wiebelkruk een plekje in de lijst.

Deze balanskruk is ergonomisch afgesteld. Dat is ideaal als jij moeite hebt met het behouden van een juiste zithouding. Deze kruk kan je daarbij helpen en daardoor rugklachten voorkomen.

Dankzij de witte of zwarte kleur waarin de balanskruk wordt verkocht past deze overal bij. In bijna iedere ruimte zou de balanskruk van Ella niet misstaan!

Tenslotte zijn gebruikers ook te spreken over het duurzame materiaal van de wiebelkruk. Er wordt namelijk niet bezuinigd op het productiemateriaal van de balanskruk.
4. ZOLA Balanskruk

Zola Wiebelkruk zwart

De balanskruk van ZOLA wordt door veel gebruikers gezien als een product van topkwaliteit. Zelf heb ik dit product op kantoor ook gebruikt, waar ik geen spijt van heb!

Vooral de zithouding beviel mij heel erg. Dankzij het ergonomisch gemaakte zitvlak verdwenen veel van mijn spierklachten.

Ook merkte ik dat mijn zithouding tijdens het werken een stuk actiever was. Daardoor werkte ik over de hele dag een stuk productiever dan met een normale bureaustoel.

Gebruikers van de balanskruk delen online dezelfde positieve ervaringen. Ook zij merken dat de wiebelkruk van ZOLA bijdraagt aan een actieve en comfortabele werksfeer.
5. Backerz Ergonomische Balanskruk

Backerz Wiebelkruk

Ook deze balanskruk verdient een plekje in de lijst. Deze wiebelkruk van Backerz is namelijk ergonomisch geoptimaliseerd en ook nog eens erg stijlvol.

Het voordeel van deze wiebelkruk is dat je postuur er flink mee wordt verbeterd. Op die manier voorkom je vervelende klachten in je rug, nek en schouders.

De nette afwerking maakt deze balanskruk een aanwinst voor ieder kantoor. Je zou deze kruk bij wijze van spreken ook in je woonkamer of keuken kwijt kunnen.

Tenslotte kun je de wiebelkruk van Backerz makkelijk verplaatsen. Het product is niet zo groot en weegt slechts 6 kilo.
Waar kan ik een wiebelkruk voor gebruiken?

Er zijn verschillende toepassingen voor een wiebelkruk, voor thuis en op werk. Steeds meer mensen gebruiken de wiebelkruk namelijk tijdens hun werkdag. Ook zie je de wiebelkruk vaak bij mensen thuis staan als vervanger voor de barkruk.

Je kunt een balanskruk het best gebruiken om je zithouding te verbeteren. Veel mensen zitten tijdens hun werk lang in dezelfde, vaak verkeerde, houding. Op lange termijn kan dit vervelende rugklachten veroorzaken.

De wiebelkruk is een ergonomische kruk die deze klachten kan voorkomen. Dankzij de balanskruk verander je namelijk constant, automatisch en op een comfortabele manier, van houding.

De ergonomische voordelen

Ergonomische wiebelkruk

Er zijn dus veel lichamelijke voordelen aan het gebruik van de wiebelkruk.

Allereerst zul je merken dat je rug comfortabel aanvoelt na het gebruiken van de wiebelkruk. Zelf voelde ik enorme verschillen nadat ik de balanskruk gebruikte. Deze ergonomische voordelen van de wiebelkruk merk ik tot op de dag van vandaag nog steeds.

Verder zijn er dankzij de ergonomische balanskruk ook merkbare verschillen je energie. Omdat je dankzij de wiebelkruk constant een actieve houding aanneemt, blijf je je energiek voelen. Veel gebruikers merken niet alleen dat ze meer energie hebben, ze slapen ook beter.

Al met al zijn er dus enorm veel voordelen aan het gebruik van een balanskruk. Ik zou zelf iedereen aanraden om een wiebelkruk te kopen.

Waar kan ik een wiebelkruk kopen?

Er zijn verschillende plekken waar je een balanskruk kunt kopen. Online kun je bij verschillende webwinkels goede wiebelkrukken kopen. Ook bij meubelzaken zoals de Ikea of Kwantum hebben ze vaak balanskrukken in het assortiment.

Toch raad ik aan om de wiebelkruk online te kopen. Online kun je namelijk meteen de reviews van de balanskruk bekijken. Zo weet jij zeker dat je een product koopt dat door andere gebruikers wordt gewaardeerd.

Balanskrukken worden ook door sportwebsites verkocht. Vaak kun je de producten dan vinden in het thuissport assortiment. In dit assortiment vind je meerdere thuissport apparaten, zoals de kantoor loopband met bureau.
Veelgestelde vragen

Zijn er ook alternatieven voor de balanskruk?

Er zijn wel alternatieven voor de balanskruk te vinden. Misschien ken je bijvoorbeeld het wiebelkussen nog van vroeger. Deze wordt vooral op scholen veel gebruikt.

Kan ik met de balanskruk ook intensief sporten achter mijn bureau?

De balanskruk is geen trainingsapparaat waarop je intensief kunt trainen. Zoek je naar een intensief apparaat om achter je bureau te trainen? Kijk dan eens naar de bureaufiets. Op dit apparaat kun je namelijk flink bewegen terwijl je aan het werk bent.