Wiebelkussen kopen? Top 5 voor Volwassenen & Kind + Voordelen

Ben jij op zoek naar een goed wiebelkussen voor jezelf of voor je kind? Goed idee!

Actief zitten met behulp van een wiebelkussen creëert een onstabiel zitoppervlak. Dat betekent dat het lichaam zichzelf constant moet corrigeren, tegen de zwaartekracht in. En ja, dat is juist goed.

Deze extra behoefte aan balans stimuleert namelijk de activering van de houdingsspieren, waardoor deze sterk blijven en veel posturale- en gezondheidscomplicaties voorkomen kunnen worden.

Een wiebelkussen (of balanskussen) kan zowel voor volwassenen als kinderen vele voordelen bieden.

De 5 beste wiebelkussens

Of je nu een wiebelkussen als stoelfiets voor volwassenen of een kind (met ADHD) zoekt; hieronder hebben we een top 5 gemaakt van de best geteste wiebelkussens op de markt:

1. MediPreventie – Balanskussen Kind en Volwassenen

MediPreventie wiebelkussen blauw

Dit wiebelkussen is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Het zorgt voor een goede houding en bevordert het actief én ontspannen zitten, waardoor spieren worden versterkt.

Het balanskussen helpt bij het verminderen van rugklachten door het aannemen van de juiste zithouding. Doordat het kussen na een paar minuten je lichaamstemperatuur aanneemt, zit het bovendien heel comfortabel!

Vooral kinderen met concentratieproblemen of ADHD hebben veel baat bij dit wiebelkussen. Ze zullen zich prettiger en rustiger voelen, omdat ze hun overtollige energie beter kwijt kunnen.
2. ScSPORTS – Wiebelkussen met Pomp

ScSPORTS wiebelkussen met pomp

Het wiebelkussen van ScSPORTS is geschikt voor kinderen en volwassenen. Dit wiebelkussen wordt ook veel gebruikt bij fysiotherapie, yoga, fitness, revalidatie en CrossFit.

Dankzij de instabiele factor van het kussen wordt een ergonomische zithouding gestimuleerd, waardoor rugklachten worden voorkomen.

De ribbels aan de oppervlakte van dit balanskussen zorgen voor extra grip, waardoor je niet het gevoel hebt dat je eraf glijdt. Bovendien heeft het kussen een belastbaar gewicht van maar liefst 120 kilogram.
3. Audrey Trading – Balanskussen voor zitten en Pilates

Audrey Trading Pilateskussen

Ben je op zoek naar een wiebelkussen om je bekkenspieren te versterken? Dan zit je met dit model van Audrey Trading helemaal goed.

Dit balanskussen is een ruimtebesparend alternatief voor de veel grotere gymnastiekballen en kan gemakkelijk op kantoor (of waar dan ook) worden opgeborgen. Gebruik het wiebelkussen op je bureaufiets, stoel of waar je maar wilt.

Het kussen is geschikt voor verschillende lichaamsgrootten en is gemaakt van duurzaam materiaal
van hoge kwaliteit.

Doordat het eenvoudig schoon te maken is met een natte doek, is dit model bovendien ook geschikt voor fitnessstudio’s, yogascholen en zwangerschapsgymnastiek.
4. Navaris – Anti Slip Balanskussen voor Evenwichtstraining

Navaris antislip balanskussen

Balanstraining was nog nooit zo gemakkelijk én leuk dankzij zit geweldige wiebelkussen van Navaris.

Met het ronde balansbord verbeter je je coördinatie, evenwicht, reactievermogen en kracht, zonder daar veel moeite voor te hoeven doen.

Balanstraining is niet alleen ideaal voor revalidatie. Veel sporters gebruiken het namelijk ook om sneller te kunnen reageren, minder blessuregevoelig te worden en hun lichaamshouding te verbeteren.

Dit multifunctionele wiebelkussen is vooral geschikt voor volwassenen. Met zijn compacte afmetingen is de balanstrainer ideaal voor oefeningen thuis.

Dankzij het handige handvat neem je hem daarnaast overal gemakkelijk mee naartoe.
5. Bosu – Wiebelkussen PRO Edition voor sporters

bosu balans trainer pro

Het laatste beste balanskussen is dit model van het merk Bosu; een uniek trainingsattribuut dat kan worden gecombineerd met andere apparatuur, om aan bestaande lessen of trainingen nieuwe en spannende elementen toe te voegen.

Deze balanstrainer biedt uitgebreide mogelijkheden voor een volledige training. Zo worden er unieke trainingen met een creatief en flexibel programma aangeboden.

Perfect voor sporters die lichaam en geest in balans willen brengen!

Dit wiebelkussen kenmerkt zich door de halfronde zitbal, die alle trainingen leuk, uitdagend en effectief maakt.
De voordelen van een wiebelkussen

Wiebelkussen volwassene

Zoals we eerder al zeiden biedt het gebruik van een balanskussen veel voordelen. Ben je benieuwd welke voordelen dat zijn? We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Goedkoop en gemakkelijk mee te nemen

Veel atletiektrainers en fysiotherapeuten geven hun cliënten de opdracht om oefeningen te doen op een wiebelkussen, omdat ze goedkoop en draagbaar zijn. Ze zijn daarom perfect om thuis oefeningen te doen.

Uitdagende trainingen

Zowel je kernspieren als je ledematen moeten door het gebruik van een balanskussen harder werken.

Bovendien daag je je spieren op nieuwe manieren uit, wat kan helpen om een ​​saaie trainingsroutine nieuw leven in te blazen.

Weinig spierbelasting

Je kunt een goede spieractivatie verkrijgen met oefeningen op een wiebelkussen, zonder je spieren zwaar te belasten.

Perfect hulpstuk voor revalidatietraining

Revalidatieoefeningen met een balanskussen helpt je ​​proprioceptie te verbeteren, aangezien je hersenen en gewrichten weer een gevoel krijgen van waar je lichaam zich in de ruimte bevindt.

Helpt volwassen en kinderen met ADHD

wiebelkussen kind concentratie

Actieve zit- en wiebelkussens kunnen kinderen en volwassenen met ADHD helpen zich beter te concentreren.

Het is daarnaast een goede manier om hun overtollige energie te kanaliseren voor productieve activiteiten.

Conclusie

Het kopen van een wiebelkussen kan een geweldige toevoeging zijn aan je leven. Het gebruik van een balanskussen biedt namelijk veel voordelen, voor zowel volwassenen als kinderen.

Het zorgt ervoor dat er een onstabiel zitoppervlak wordt gecreëerd, waardoor de houdingsspieren worden geactiveerd.

Hierdoor is het een goed hulpmiddel voor sporters, maar kan het ook kinderen met ADHD helpen zich beter te concentreren.

Probeer een van de bovenstaande beste wiebelkussens uit en ontdek de voordelen zelf!

Beste wiebelkussen kopen

Denk je dat een wiebelkussen ook jou of je kind kan helpen? Je kunt pas met eigen ogen zien wat de voordelen ervan zijn als je er een aanschaft. En gelukkig kan dat op veel verschillende plekken!

Online zijn tal van wiebelkussens te vinden. Tik simpelweg ‘Wiebelkussen’ of ‘Balanskussen’ in op Google en je krijgt er tientallen te zien. Daarnaast kun je in veel fysieke winkels terecht voor het kopen van een wiebelkussen.

Onder andere bij de Action, de Lidl en het Kruidvat vindt je ze soms in de aanbieding. Andere winkels waar ze standaard balanskussens verkopen zijn Decathlon en andere bekende sportwinkels.

Wij hebben alvast de beste aanbieders voor jou geselecteerd: