Worstelschoenen kopen: Top 3 beste & koopadvies

Ben jij op zoek naar worstelschoenen, maar weet je niet welke je moet kopen? Dat kan ik me heel goed voorstellen! Voor dames en heren zijn er namelijk verschillende soorten worstelschoenen op de markt.

Zelf heb ik ook goed moeten zoeken om de juiste worstelschoenen voor mij te vinden. Veel vechtsport schoenen zijn namelijk niet specifiek voor worstelaars bedoeld.

Je kunt in dit artikel de top 3 beste worstelschoenen vinden. Deze schoenen zijn overigens geschikt voor dames en heren.

Verder lees je over hoe jij de juiste worstelschoenen kunt vinden die het best bij jou passen. Lees snel verder!

Worstelschoenen voor dames en heren: De top 3

In dit artikel vind je de top 3 worstelschoenen voor dames en heren. Er is gekeken naar de reviews en beoordelingen van andere gebruikers. Ook heb ik gekeken naar hoe vaak de worstelschoenen zijn gekocht.

Neem hieronder een kijkje in de top 3 worstelschoenen!

1. Adidas Havoc II Worstelschoenen

adidas Havoc HVC II worstelschoen

De Havoc II worstelschoenen van Adidas zijn volgens mij én andere gebruikers de beste worstelschoenen. Online ben ik een hoop 5 sterren reviews tegengekomen.

Ook heb ik deze schoenen zelf gebruikt, ik was er altijd zeer tevreden over.

De worstelschoenen van Adidas zijn namelijk zo gebouwd dat je altijd grip houdt. Dankzij de antislipzool blijf je gewoon op je plek staan tijdens het worstelen.

Verder zorgt het flexibele en duurzame materiaal voor een comfortabele pasvorm om je voet. Ook de klittenbandsluiting over de veters zorgt dat de schoenen erg lekker zitten.

Ik raad deze worstelschoenen daarom aan iedereen aan!
2. Outshock Worstelschoenen Uniseks

Outshock worstelschoenen 500

Deze uniseks worstelschoenen van Outshock zijn vooral erg populair onder beginners. Dit is vooral te danken aan de scherpe prijs en de degelijke kwaliteit.

Deze mooie worstelschoenen zijn erg licht, maar geven je enorm veel steun.

Ook zijn de schoenen gemaakt van flexibel en schok dempend materiaal, waardoor je zelfs tijdens intensieve worstelingen je stabiliteit behoudt.

Tenslotte kun je dankzij het ademende materiaal je zorgen over ernstige zweetvoeten thuis laten. De schoenen blijven dus gedurende je training of wedstrijd comfortabel aanvoelen.

Overigens kun je deze schoenen ook gebruiken als boksschoenen.
3. Super Pro Combat Gear Speed 78

Super Pro Combat Gear Speed 78 boksschoenen

De Super Pro Combat Gear Speed 78 worstelschoenen zijn erg populair. Verschillende gebruikers spreken van comfortabele schoenen, waarbij vooral de zool wordt genoemd.

De zool is namelijk gemaakt van rubber en is extra verhard. Ook is de zool dikker dan die van veel andere worstelschoenen.

Verder wordt het gewicht van de dikkere zool gecompenseerd met lichtgewicht materialen. Het materiaal van de schoen is namelijk van dun ademend materiaal gemaakt. Ook is het materiaal erg duurzaam.

De extra ondersteuning voor je enkels maakt deze schoen een terechte toevoeging aan deze lijst.

Ook deze schoenen zijn overigens te gebruiken als boksschoenen.
Hoe vind ik de juiste worstelschoenen?

Het vinden van goede worstelschoenen is voor dames en heren een opgave. Er zijn namelijk veel schoenen op de markt die worden aangeboden als algemene vechtsport schoenen.

Dit zie je ook terug in de top 3. Veel worstelschoenen kun je namelijk zonder problemen gebruiken als bijvoorbeeld boksschoenen. Dit komt vooral door de anti slip zool en het lichte gewicht van de schoenen.

De pasvorm

Worstelschoenen worden allereerst vaak gemaakt met een zo optimaal mogelijke pasvorm. Toch is het belangrijk om zelf te testen hoe de schoenen zitten.

Als jij bijvoorbeeld brede voeten hebt, kijk dan naar worstelschoenen met een bredere middenvoet. Vaak staat dit in de omschrijving weergegeven.

Ook moet je letten op hoe de schoenen in het algemeen vallen. Sommige worstelschoenen vallen namelijk groter of kleiner dan bijvoorbeeld standaard sportschoenen.

Let hier dus op zodat je eventueel een maatje groter of kleiner kunt bestellen.

Het materiaal

Ook het materiaal is een belangrijk aandachtspunt. Je wilt namelijk materiaal dat niet te zwaar is van gewicht.

Zo zijn veel worstelschoenen, net als bijvoorbeeld fitness schoenen, gemaakt van licht en ademend materiaal. Zo krijg je geen last van ernstige zweetvoeten. Ook kun je op deze manier lange tijd comfortabel blijven sporten.

De zool

worstelschoenen kopen

Tenslotte is ook de kwaliteit van de zool erg belangrijk om op te letten. Het liefst wil je namelijk een schoen gebruiken met een anti slip zool. Daardoor glijd je niet zo snel weg tijdens intensieve worstelsessies.

Verder is het per persoon verschillend of je liever een dikke of dunne zool gebruikt.

Mensen met grote voeten raad ik aan om schoenen met een dunne zool te kopen. Als je grote voeten hebt voelen schoenen met een dikke zool soms wat lomper aan.

Daarentegen raad ik mensen met kleine voeten aan om schoenen met een dikke zool te kopen. Die dikke zool geeft je dan namelijk extra grip en gewicht op je voeten. Je wilt natuurlijk niet makkelijk omver gegooid worden.
Veelgestelde vragen

Zijn CrossFit schoenen ook te gebruiken als worstelschoenen?

De beste CrossFit schoenen zijn net als worstelschoenen erg stabiel en wegen daarnaast weinig. Toch adviseer ik om schoenen te gebruiken die voor worstelen of tenminste voor vechtsport zijn gemaakt. Op die manier voorkom je namelijk vervelende pijntjes of zelfs blessures.

Kunnen worstelschoenen blessures voorkomen tijdens een training of wedstrijd?

Worstelschoenen zijn zo gemaakt dat blessures en pijntjes zo veel mogelijk worden voorkomen. Toch kun je altijd geblesseerd raken, ongeacht de schoenen die je gebruikt. Worstelschoenen verkleinen de kans op blessures en pijntjes dus wel.Relevante artikelen:

Beste powerlift schoenen

Beste crossfit schoenen