Wrist wraps kopen? Uitleg, Voordelen & Top 5

Wrist wraps draag je niet alleen maar om er cool uit te zien. Nee, dit hulpmiddel biedt jou méér dan genoeg voordelen.

Wat die voordelen zijn? Dat ontdek je in dit artikel. Daarnaast bespreken we de top 5 wrist wraps, zodat jij gemakkelijk de beste voor jou vindt.

We raden je aan om voor één van deze 5 te kiezen, om blessures en een miskoop te voorkomen.

Deze 5 wrist wraps zijn namelijk uitgebreid getest en hebben stuk voor stuk een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Dit zijn de beste wrist wraps

Wij deden de test en zochten voor jou de allerbeste wrist wraps uit. Met een van de onderstaande Top 5 producten voorkom je klachten en blessures aan je polsen én lift je op veilige wijze meer gewicht.

1. Zeus 1 stuk polsband

zeus-polsband

Ben je op zoek naar de beste kwaliteit? De Zeus polsband is niet de goedkoopste, maar biedt een unieke versteviging en bescherming voor je work-outs.

De wrap is gemaakt uit hoogwaardig elastisch nylon en is te verkrijgen in 2 kleuren: rood en zwart.

Nadeel: De polsband is slechts te verkrijgen in 1 maat en wordt steeds per 1 stuk verkocht.


2. Reeva wrist wraps

Reeva-polsbeschermer

Een andere polsband met mooie reviews is die van Reeva. Deze polsbeschermer heeft een zeer handige sluiting en is gemaakt van het meest duurzame elastische materiaal.

Het materiaal is ook vocht absorberend waardoor het niet gaat stinken naar het zweet. De banden hebben een zeer correcte prijs. Met Reeva ben je dus zeker van een prima prijs-kwaliteitverhouding.


3. Breaking Limits wrist wraps

Breaking-Limits-Wrist-Wraps-voor-Fitness-Crossfit

Ben je niet zeker van je keuze en wil je genieten van een “niet tevreden, 30-dagen geld terug garantie”? Daar kan je bij Breaking Limits zeker van zijn.

Zo kan je het zonder stress uitproberen om de voordelen zelf te ervaren. Ook ontvang je bij jouw aankoop een gratis E-book met 30 intense trainingen ter waarde van 14.99,-.


4. Gorilla Wear wrist wraps pro

Gorilla-Wear-Wrist-Wraps-Handschoenen

Ben je op zoek naar de ultieme versteviging? Bekijk dan zeker de polsbeschermers van Gorilla Wear. De polsbanden zijn extra breed (8cm) en zijn voorzien van een extra duimlus voor een makkelijke aanbreng. Door de lus blijft de beschermer steeds mooi op zijn plaats zitten.

Gorilla Wear staat bekend als een wereldwijde, toonaangevende ontwikkelaar van kwaliteitsvolle sportartikelen.


5. U Fit One lifting straps

Anti-Slip-Deadlift-Straps

Ben je liefhebber van de zwaardere lifts? Als je work-out voornamelijk bestaat uit deadlifts, barbell training, pull-ups en andere full body oefeningen, dan kan je zeker kiezen voor de straps van U Fit One.

Deze polsbeschermers zijn vooral gericht op het verbeteren van je prestaties en kracht. Ze bezitten versterkte naden voor extra duurzaamheid en stevigheid.

Ook voor je zwaarste deadlift uitdaging, kan je vertrouwen op de juiste scheurbestendigheid.


Wat is een fitness wrist wrap?

pols strap

Stel je voor. Je bent bezig aan een super work-out. Je denkt bij jezelf: “Dit is het moment om mijn persoonlijk record te breken.”.

Je start met volle overtuiging aan je oefening, maar dan gebeurt het. Je verliest je grip. Door het harde trainen van de laatste maanden, kom je kracht tekort.

Indien je serieus bezig bent met krachttraining ken je zeker deze frustratie. Je begint steeds zwaardere gewichten te gebruiken, waardoor de druk op je polsen alsmaar toeneemt.

Je biceps zegt ‘ja’, maar je pols zegt ‘nee’. Zonder de juiste actie te ondernemen, kan dit jouw progressie mooi verhinderen.

Je vertraagt niet enkel je vooruitgang, maar je verhoogt ook je kans op een blessure. En daardoor lig je misschien wel maanden eruit. Maar geen paniek! Zoals vaak, ligt de oplossing voor het grijpen. 

De fitness wrist wrap is gemaakt voor zij die graag het maximum uit hun krachttraining halen, zonder het risico om een blessure op te lopen.

Wat zijn de voordelen van wrist wraps?

Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen van wrist wraps.

Ondersteuning

wrist wrap ondersteuning

Je nieuwe polsband ziet er niet enkel cool uit, maar biedt je pols de ideale ondersteuning die het nodig heeft.

De band zorgt voor extra stabilisatie en steun voor je polsen en is vooral handig als je aan het zwaardere werk begint. Zo wordt je niet gehinderd om elke work-out je gewichten te verhogen.

Techniek

Door dat je pols voldoende ondersteund wordt, is het gemakkelijker om de juiste techniek aan te houden.

Je hebt namelijk minder de neiging om te gaan compenseren om toch maar die laatste rep binnen te halen.

Veiligheid

Naast ondersteuning biedt de wrist wrap je ook voldoende veiligheid. Blessures zijn de vijand van elke gewichtheffer. Je voorkomt hierdoor dat je gekwetst wordt door overbelasting van je pols.

Progressieve overload

Het heffen van steeds zwaardere gewichten is een belangrijk onderdeel van krachttraining. Door het ondersteunen van je zwakke punten, maak je het mogelijk om de kracht van je lichaam volledig in te zetten. Zo zorg je ervoor dat je progressie niet vertraagt.

Pijn

Niet enkel blessures kunnen roet in het eten gooien. Ook pijn is een belangrijke factor. Wanneer je pijn voelt, zal je niet tot het uiterste kunnen gaan. De polsband zal er voor zorgen dat dit je work-out niet belemmert.

Recuperatie

Na een goede fitness-sessie is het van belang voldoende tijd in te lassen om je spieren te laten herstellen en groeien.

Door dat je polsen niet overbelast worden, ben je sneller terug klaar om naar je favoriete gym te gaan.

Wanneer kan je wrist wraps gebruiken?

Hieronder bespreken we voor wie en welke situaties wrist wraps geschikt zijn.

Krachttraining en powerlifting

De squat, de deadlift en de bench press zijn zeer taxerend voor je lichaam. Het spreekt voor zich dat een goede ondersteuning en sterke polsen hier geen overbodige luxe zijn.

Je verhindert ook dat je jouw nieuwe maximum net mist door een slechte grip.

Crossfit

Ook voor de crossfitliefhebber kunnen wrist wraps zeer nuttig zijn. Crossfit bestaat vaak uit oefeningen met vele repetities die je uithouding onder druk zetten. Op deze manier kan je jouw vermoeide onderarmen voldoende ontlasten.

Calisthenics

Omdat je bij calisthenics enkel je lichaamsgewicht gebruikt, zul je na een tijd steeds meer herhalingen maken om zo de uitdaging te verhogen.

Extra bescherming kan ook hier zeer handig zijn. Hiermee zorg je voor voldoende stabiliteit en kan je zorgeloos die laatste push-up binnenhalen.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Hieronder bekijk je de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van wrist wraps.

De lengte

Hoe langer de wrap, hoe meer bescherming deze biedt. Maar dit zorgt er ook voor dat er meer slagen om je pols kunnen. Dit kan je flexibiliteit verminderen. Meestal is 2 à 3 slagen voldoende.

De breedte van de klittenband

Na een tijd kan de klittenbandstrook zijn functie verliezen. Met een smalle strook zal de wrap sneller loskomen bij het strak aandoen. Dus: Hoe breder, hoe beter.

Stijfheid en elasticiteit

In deze keuze is het belangrijk om te kijken naar het type van je work-out. Ben je een crossfitter of kies je voor hoge repetities?

Dan kies je beter voor hogere flexibiliteit. Voor pure krachttraining en power lifting met minder reps, opteer je best voor meer stijfheid en stevigheid.

Conclusie

Zoals je ziet, biedt het gebruik van de juiste wrist wraps je tal van voordelen. Of je nu houdt van powerlifting, calisthenics of crossfit, er bestaat voor iedereen een juiste fit.

Zorg daarom voor een sterkere grip, een betere techniek, meer kracht en blijf bovenal blessurevrij!

Ben je klaar op het uit te proberen? Of heb je zelf nog meer tips? Laat ons dan zeker weten wat je ervan vindt! Neem na je killer work-out een minuutje de tijd om hieronder een reactie achter te laten.Meer krachtmateriaal:

Plaats een reactie