Xcore buis kopen? Aanbod & Koopadvies over de XCO trainer

Ben jij op zoek naar een manier om je training te voorzien van extra uitdaging? Dan is de Xcore buis iets voor jou! In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de XCO buis.

Allereerst vertel ik je meer over welke soorten Xcore buizen je allemaal kunt gebruiken. Verder lees je meer over hoe je de XCO buis gebruikt en waar het goed voor is. Daarnaast lees je of de Xcore buizen voor jou geschikt zijn.

Na het lezen van dit artikel kun jij de XCO buis kopen die bij jou past!

Wat is een Xcore buis?

De Xcore buis, ook wel XCO buis genoemd, is een cilinder gevuld met grit. Tijdens het sporten beweegt het grit in de buis, waardoor er weerstand ontstaat. De Xcore buis is daardoor een effectieve manier om je spieren te belasten.

De belasting van de XCO buis wordt ook wel mechanische belasting genoemd. Mechanische belasting ontstaat omdat je meerdere spieren en gewrichten in een beweging laat samenwerken.

Dit is meteen het grootste voordeel van de Xcore buis. Met normale gewichten kun je deze mechanische belasting namelijk niet stimuleren.

Een XCO buis kopen? Deze soorten Xcore buizen zijn er

Er zijn veel verschillende XCO buizen te vinden, online en in sportwinkels. Dat maakt een Xcore buis kopen lastig, want wat is nu een goede XCO buis?

Daarom heb ik voor jou de verschillende Xcore buizen op een rijtje gezet. Elk van deze Xcore buizen heeft namelijk andere eigenschappen en voordelen. Kies dus de XCO buis die het beste bij jou past.

XCO buis maat S-XL

Xcore trainers maten

De standaard Xcore buis is de meest bekende XCO trainer die er is. Dit fitnessapparaatje wordt namelijk in veel sportscholen gebruikt tijdens groepslessen.

Met de standaard XCO buis kun je tijdens trainingen je explosieve spierkracht effectief trainen. Dit is te danken aan het grit dat in de Xcore buis zit.

Verder is de standaard Xcore buis een goede manier om je buikspieren te trainen. Veel sporters zullen daarom een XCO buis kopen om hun core te trainen.

De Xcore buis is te kopen in vier verschillende maten. De grootte van de XCO buis bepaalt de weerstand tijdens je trainingen. Grotere XCO buizen zijn namelijk ook zwaarder dan de kleine varianten.

De Xcore trainers zijn in 4 verschillende maten en gewichten te verkrijgen.
De XCO shape set

XCO Shape Set

Ook de XCO shape set mag niet in de lijst ontbreken. Deze set met Xcore trainers bestaat uit twee XCO buizen. In elke hand kun je een Xcore buis vasthouden.

Deze XCO buizen zijn ideaal om te gebruiken tijdens het wandelen en hardlopen. Je kunt de Xcore buizen namelijk vastmaken aan je hand. Dit doe je door middel van de draagbandjes die aan de XCO buis zijn gemonteerd.

In tegenstelling tot de standaard XCO buis gebruik je deze shape set langs je lichaam. Daardoor kun je met de XCO shape set de focus op verschillende spiergroepen leggen.

De XCO shape set is in één gewicht te verkrijgen. Elke Xcore buis in de set weegt 1000 gram.
De toepassingen van een Xcore buis

XCO buis core trainen

Zoals ik al schreef kun je de XCO buis goed gebruiken om je core te trainen. Sterke buikspieren zijn voor elke sporter van groot belang. Je gebruikt je buikspieren namelijk bij bijna elke oefening en training.

Er zijn echter nog meer toepassingen voor de XCO buis te bedenken.

Zo kun je bijvoorbeeld je conditie trainen met de Xcore buis. Omdat je trainingen zwaarder worden gemaakt met de XCO buis word je ook sneller moe. Als je de zware trainingen steeds langer kunt volhouden verbeter je dus je conditie.

Door verschillende fitnessoefeningen te doen kun je alle spieren in je lichaam trainen. Hieronder zijn een aantal spiergroepen die je met de XCO buis traint benoemd.

Wat kun je trainen met een XCO buis?

Allereerst kun je je armen effectief trainen met de Xcore buis. Je zult meteen merken dat de training anders aanvoelt dan je gewend bent. De XCO buis stimuleert je armen namelijk heel anders dan bijvoorbeeld dumbbells dat doen.

Verder kun je ook je rugspieren goed trainen met de XCO buis. Vooral je onderrug wordt flink aangepakt bij de oefeningen met de Xcore buis.

Verder kun je ook je grote rugspieren goed belasten met de juiste XCO oefeningen.

Is de Xcore buis van waarde voor jouw training?

XCO trainers conditie trainen

Laat ik allereerst zeggen dat de XCO buis voor elke sporter een aanrader is.

Dat komt allereerst doordat je je trainingen een flinke boost kunt geven met de Xcore trainer. Gewone conditietrainingen worden namelijk een stuk zwaarder dankzij de XCO buis.

Daarnaast train je dankzij de Xcore buis bij elke conditieoefening ook je spieren.

De XCO buis is een geweldige manier om je spieren anders te belasten. De zogeheten mechanische belasting is een zeer nuttige manier om je spieren te trainen.

Om die redenen denk ik dat ook jij de XCO buis een kans moet geven!

Waar kan ik mijn XCO buis het beste kopen?

Een Xcore buis kopen kun je op verschillende plekken doen. Zeker online kun je de XCO buis vinden bij verschillende aanbieders.

Sportzaken zoals de Decathlon zijn bijvoorbeeld een goede plek om sportspullen te kopen.

Je kunt de XCO buis ook op andere algemenere verkoopsites kopen. Let hierbij wel op of de Xcore buis wordt verkocht door een betrouwbare verkoper. De producent van de XCO buizen zelf is een goed voorbeeld van een betrouwbare verkoper.

Op sommige momenten kun je de Xcore buis goedkoop krijgen. Bijvoorbeeld als er een goede actie op zit. Houd altijd leuke acties in de gaten om jouw Xcore buis goedkoop te krijgen.
Veelgestelde vragen

Wat is een goed XCO buis alternatief?

Een goed voorbeeld van een XCO buis alternatief is de body pump set. Je traint je spieren met deze set iets anders dan met een Xcore buis. Toch is de essentie hetzelfde, je traint namelijk je conditie en je spierkracht tegelijk.

Kan ik een XCO trainer ook zelf maken?

Een Xcore buis kun je ook zelf maken. Door bijvoorbeeld een waterfles half vullen kun je de belasting van de XCO buis nabootsen. Toch zou ik een XCO buis kopen in plaats van een Xcore buis alternatief te gebruiken. Het is namelijk een eenmalige investering waar je jarenlang plezier van hebt. De Xcore buis is daarnaast geoptimaliseerd voor een effectieve training.