Zijn afslankpillen gevaarlijk?

Afslankpillen zijn een van de opties als je graag wat kilo’s wilt kwijt raken. Deze capsules moet je elke dag innemen en tegelijkertijd is het belangrijk om gezonder te eten en meer te sporten.

Toch is niet iedereen fan van afslankpillen, vooral omdat ze gevaarlijk kunnen zijn. Dit komt met name door de bijwerkingen die veroorzaakt worden door deze tabletten.

In dit artikel leggen we uit welke klachten je kunt ervaren tijdens het gebruik van afslankpillen. En welke afslankpillen je links moet laten liggen.

Belangrijkste dingen om te weten

afslankpillen gevaren

Afslankpillen kunnen wel degelijk gevaarlijk zijn. Dit komt vooral door de bijwerkingen die zowel legale als illegale afslankpillen met zich mee kunnen brengen.

Hieronder noemen we een paar voorbeelden van eventuele bijwerkingen:

  • Diarree
  • Verhoogde hartslag
  • Hoge bloeddruk
  • Slapeloosheid
  • Leverschade
  • Nierproblemen
  • Anale bloeding

Onder meer efedrine pillen kunnen tot deze bijwerkingen leiden, maar dit geldt ook voor andere afslankpillen. Met name illegale afslankpillen nemen deze risico’s met zich mee.

Let altijd goed op de ingrediënten van afslankpillen, lees reviews en zorg ervoor dat je geen illegale afslankpillen aanschaft.

Wanneer zijn afslankpillen extra gevaarlijk?

Afslankpillen zijn, uiteraard, extra gevaarlijk als je ze niet juist inneemt. Hierbij doelen we vooral op de dosering.

Als je dagelijks meer tabletten slikt dan de hoeveelheid aanbevolen door de fabrikant, is de kans groot dat de bijwerkingen extra heftig worden.

Ook kan dit, in extreme gevallen, resulteren in een eetstoornis. Waar anorexia een goed voorbeeld van is. Het is daarom in ieder geval belangrijk om de juiste dosering aan te houden.

Sommige afslankpillen zijn bovendien extra gevaarlijk als ze niet specifiek voor jou bedoeld zijn. Een paardenmiddel om af te vallen kan bijvoorbeeld grote problemen veroorzaken.

Dit geldt ook voor de nodige illegale afslankpillen.

Als je afvalmedicatie gebruikt die eigenlijk door de huisarts moet worden voorgeschreven, kan dit ook gevaarlijk zijn omdat er dan geen medische onderbouwing aan vastzit. Doe dit dus ook nooit zomaar.

Zorg er dus voor dat je legale én veilige afslankpillen gebruikt die gemaakt zijn om je te helpen bij het verliezen van kilo’s. Dit maakt de risico’s minder groot en kun je toch veilig afslankpillen gebruiken.

Conclusie: Zijn afslankpillen gevaarlijk?

man rode capsule

Afslankpillen kunnen dus helaas wel gevaarlijk zijn, vooral als je de dosering niet goed volgt. Als je te veel capsules per dag slikt, is de kans immers groter dat je last krijgt van de bijwerkingen.

Zorg er dus in ieder geval goed voor dat je de afslankpillen correct inneemt. Hierdoor voorkom je mogelijk het gevaar van deze tabletten.

Toch kun je alsnog last krijgen van de bijwerkingen. Vaak is dit in lichte mate, maar hou dit altijd goed in de gaten.

Wil je minimale kans op bijwerkingen? Kies dan voor veilige afslankpillen. Deze afslankpillen zijn getest en bevatten vaak wetenschappelijk bewezen en werkende ingrediënten.

Klik hieronder op de knop voor de beste veilige afvalpillen uit onze test: