Bankdruk set voor thuis kopen? Top 5 beste bankdruk sets!

Op zoek naar een bankdruk set voor bij jou in de schuur of voor in de sportschool? Een complete bankdruk set met gewichten wordt steeds vaker door mensen aangeschaft.

Hiermee kun je jouw training verrijken en je bovenlichaam eens écht onder handen te nemen. Op deze pagina vind je sets om thuis te bankdrukken.

De beste bankdruk sets op de markt – Top 5

Bekijk en vergelijk hieronder direct de 5 beste bankdruk sets uit onze test. Dit zijn 5 betrouwbare en duurzame sets die jouw geld absoluut waard zijn.

1. De meest complete bench press set voor de beste prijs

bermuda_benchpress_set

We hebben voor jou de Bermuda bench press gevonden. Deze bankdruk set heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding op de markt.

Deze drukbank wordt geleverd met gewichten en voorziet jou in allerlei trainingsmogelijkheden: spieropbouw is onvermijdelijk!

De bankdruk machine is opklapbaar en hoeft je dus niet in de weg te staan. Is de rugleuning precies zoals jij ‘m hebben wilt of niet? Geen probleem, want deze is namelijk volledig verstelbaar.

 • Prijs: €259,95
 • Bijgeleverde gewichten: 25 kg
 • Garantie: 2 jaar
 • Verplaatsbaar: Nee
 • Opklapbaar: Ja
 • Belastbaar gewicht: 130 kg
 • Afmetingen: 121 x 125 x 146 cm
2. De beste goedkope optie: de Southwall drukbank

southwall_fitness_benchpress_set

Southwall promoot hun benchpress set als de ‘must have’ voor jouw droomlichaam. Met deze bench press kun jij je hele bovenlichaam in één keer trainen.

Het enige waar jij voor hoeft te zorgen zijn de gewichten en stangen. Deze bench press is perfect voor de sporter die al eigen halters en gewichten thuis heeft liggen.

Wil jij je trainingsmogelijkheden verbreden? Dan is dit bankdruk apparaat het product voor jou!

 • Prijs: €99,00
 • Bijgeleverde gewichten: Nee
 • Garantie: Nee
 • Verplaatsbaar: Nee
 • Opklapbaar: Nee
 • Belastbaar gewicht: 300 kg
 • Afmetingen: 154 x 118 x 102 cm
3. Beste bankdruk set aanbieding

bankdruk_set_met_gewichten

Geen zin om naar de sportschool te gaan? We kennen het gevoel allemaal. Met Pretorians’ complete bankdruk set hoef jij het huis niet meer uit voor een goede workout.

Deze bankdruk set wordt niet alleen met gewichten en halters geleverd, maar hij is ook voorzien van zowel arm- als beenspiertrainers en zelfs een halter-stang rustpunt.

 • Prijs: €375,00
 • Bijgeleverde gewichten: 50 kg
 • Garantie: 1 jaar
 • Verplaatsbaar: Nee
 • Opklapbaar: Ja
 • Belastbaar gewicht: 110 kg
 • Afmetingen: 165 x 135 x 118 cm
4. Set met hoogste meegeleverde gewichten

gorilla_sports_drukbank_met_gewichten

Of je nou je armen, rug of je buikspieren wilt trainen, met deze olympische bankdruk set kan het. Bovendien zit er 70 kg aan gewichten bij zodat je altijd zwaarder kunt trainen.

Daarnaast is deze bankdruk machine ook nog eens voorzien van dipsteunen voor een echt complete training. Je hoeft nooit meer lang te wachten in de sportschool, want nu heb je je eigen drukbank gewoon in huis.

Gorillasports heeft ervoor gezorgd dat je altijd variatie in je training houdt door de bankdruk verstelbaar te maken.

 • Prijs: €399,95
 • Bijgeleverde gewichten: 70 kg
 • Garantie: 2 jaar
 • Verplaatsbaar: Nee
 • Opklapbaar: Nee
 • Belastbaar gewicht: 200 kg
 • Afmetingen: 120 x 57 x 78-99 cm
5. De beste bench press set voor beginners

marcy_benchpress_voor_thuis

Marcy heeft niet alleen een stevig bankdruk toestel in elkaar gezet, er zit ook nog eens een prachtig prijskaartje aan. Daarnaast kun je er ook nog je benen ermee trainen. Ze hebben werkelijk aan alles gedacht. Waar heb je de gym nog voor nodig?

Ben jij een volledige beginner in de wereld van bankdruk sets voor bij jou thuis, dan is dit onze beste optie. Bij deze set krijg je niet alleen gewichten voor je armen, maar ook nog de mogelijkheid om je benen en buikspieren daarbij te trainen.

Als jij nog helemaal geen kennis van sporten of gewichten thuis hebt liggen dan raden wij aan om dit complete bankdruk toestel uit te proberen. Hij zal je zeker niet teleurstellen.

 • Prijs: €289,00
 • Bijgeleverde gewichten: 36,2 kg
 • Garantie: Nee
 • Verplaatsbaar: Nee
 • Opklapbaar: Nee
 • Belastbaar gewicht: 225 kg
 • Afmetingen: 165 x 110 x 128 cm
Wat is een bankdruk set?

In sportscholen zijn drukbanken razend populair. Het is een geweldige manier om je bovenlichaam te trainen en spiermassa op te bouwen.

Het is zelfs zo’n bekende oefening dat het ‘één van de grote drie’ genoemd wordt in de fitnesswereld.

Wat train je met een bankdruk set?

bankdrukken_op_drukbank

Met een bankdruk set train je de grote spiergroepen. Voornamelijk die in je bovenlichaam. Borstspieren, biceps, schouders, triceps en zelfs je buik- en rugspieren kun je met behulp van een drukbank trainen.

De voornaamste spier die je traint met bankdrukken is de borstspier. Met een moeilijke term heet deze spier de pectoralis major.

Deze spier bestaat uit drie delen, het sleutelbeen gedeelte, het borstbeen gedeelte en het buikspier gedeelte. Door de hoek van de drukbank te verstellen leg je het accent op de verschillende gedeelten.

Een bankdruk set in huis halen is dé stap om jouw training een stapje verder te helpen.

In dit artikel hebben wij een selectie gemaakt van de beste drukbanken die we konden vinden. Zodat jij alleen maar je favoriete hoeft te kiezen!

Ben jij klaar om je training naar de next level te helpen? Een bench press set kopen is een flinke investering, maar één waar je geen spijt van gaat krijgen.

Wat zijn eisen die jij aan je nieuwe drukbank stelt? In dit artikel vind jij de antwoorden op jouw vragen!

Waar moet je op letten bij het kopen van een bankdruk apparaat?

Niet alle bankdruk sets zijn gelijk aan elkaar. Je merkt het meteen als een drukbank goedkoop in elkaar is gezet als je erop ligt, maar hoe kom je daarachter als je ze online besteld? Hoe onderscheid je goede kwaliteitsapparaten van de goedkope?

Allereerst raden wij aan om te kijken naar de garantie. Zodra een leverancier bereid is om garantie op zijn producten te geven weet je dat ze te vertrouwen zijn. Ook bekende merken bieden vaak hoge kwaliteit producten aan, maar hou het niet alleen hierbij.

Daarnaast is het natuurlijk altijd belangrijk om zo veilig mogelijk te trainen. Goede bankdruk toestellen hebben dan ook veiligheidsstangen, oftewel ‘spotters’ of ‘safety spotters’ die ervoor zorgen dat een halter niet opeens op jouw borst neerkomt.

Je hebt misschien al de perfecte plek voor de bank in je hoofd, of misschien moet je de plek nog bedenken. De afmetingen van het bankdruk rek hebben sowieso een invloed op welke opties voor jou weggelegd zijn.

Vrijwel niemand heeft onbeperkte ruimte en het is zonde om je favoriete drukbank weer terug te moeten brengen omdat hij te groot is.

Let ook op welke onderdelen je allemaal bij een drukbank wilt hebben. Zometeen heb je de goedkoopste optie gekocht, maar zonder de gewichten die je erbij wilde hebben.

Daarnaast hebben sommige bankdruk banken extra accessoires die je training verrijken, zoals een preacher curl of een ab crunch. Dit noemen we ook wel een multifunctionele fitnessbank.

Als je geïnteresseerd bent in een complete bankdruk set waarmee je je hele lichaam kunt trainen zijn deze aanvullingen zeker welkom.

De bekendste oefeningen met een bankdruk set

Heb jij een beetje inspiratie nodig over hoe je je bankdruk gaat gebruiken? Lees dan dit stuk over de populairste oefeningen die gedaan worden met een drukbank.

1. Barbell bench press

De bekendste oefening met een bench press is die met een opdrukstang/barbell. Hierbij gebruik je een halterstang en deze laat je langzaam helemaal tot aan je borst zakken. Vervolgens duw je het gewicht in een schuine lijn van je weg. Je traint hiermee voornamelijk je grote borstspier, schouders en je armen.

Dit is verreweg de bekendste oefening die gedaan wordt op een bankdruk machine, maar dit is lang niet de enige oefening die je in je repertoire hoeft te hebben als je een bankdruk aan wilt schaffen.

2. Low-incline bench press

Door het benchpress bankje iets meer omhoog te zetten komt er minder spanning op de rug te staan. De spieren worden hierdoor beter geïsoleerd en spieropbouw wordt gestimuleerd.

De halter eindigt iets boven je tepels. In tegenstelling tot bij de reguliere bench press, waar de stang in het midden van je borst eindigt.

Met deze oefening worden de bovenste borstspieren aangepakt. Hierdoor krijg je in een mum van tijd echt poppende pecs!

3. Barbell pin press / dead press

In deze oefening laat je de barbell niet helemaal tot je borst zakken, maar laat je ‘m rusten op een veiligheidsstang.

Bij deze oefening heb je minder bewegingsbereik dan bij de standaard bench press, maar je krijgt hierdoor de mogelijkheid om het moeilijkste gedeelte van de oefening krachtiger te maken.

Je traint hiermee meer je triceps, je pecs en je schouders.

4. Dumbbell press flys

Een oefening die je op de bankdruk machine uit kan voeren is de dumbbell press flyer. Bij deze oefening heb je twee dumbbells vast en die laat je in een halve cirkel (met licht gebogen ellebogen) naar beneden zakken.

Deze compound oefening zorgt er niet alleen voor dat je borstspieren getraind worden, maar hij pakt ook je schouders en je armen mee.

Als je hele zware gewichten gaat opdrukken dan is het verstandig om een ‘spotter’ in de buurt te houden. Dit is een persoon die achter je hoofd staat en zonodig de halter op kan vangen als het jou te zwaar wordt.

Waar moet je op letten bij bankdrukken?

aandachtspunten bankdrukken

Je hebt misschien powerlifters gezien die een holle rug maken tijdens het opdrukken van een halster. Dit is niet omdat ze het gewicht niet aankunnen, maar juist omdat ze op deze manier gerichter trainen.

Ze kunnen met hun armen een minder grote beweging maken en staan hun schouders in een positie waardoor ze beter kracht kunnen zetten.

Bovendien is je borst hierdoor hoger waardoor je de stang minder ver naar beneden hoeft te brengen.

Je hoeft deze stijl van training natuurlijk niet aan te houden. Bodybuilders liggen gewoon met hun rug op de drukbank. Zet hierbij alsnog wel je borstspieren uit, zo kun je hun kracht in de oefening gebruiken.

Het lijkt misschien een makkelijke oplossing om de stang tijdens je set even op je borst te laten rusten of te laten stuiteren, maar dit raden wij ten sterkste af.

Voornamelijk omdat dit erg slecht is voor je borst, maar ook omdat je dan niet het meeste uit de oefening haalt. Wanneer je armen het laagst zijn, zijn je spieren ook het meest gestrekt. Hierdoor is het het zwaarste gedeelte van de oefening.

De meest gemaakte fouten bij het bankdrukken

Bij het uitvoeren van oefeningen op een bankdruk apparaat worden regelmatig fouten gemaakt. Hierdoor kun je ernstige blessures oplopen die je training niet bevorderen.

Veel krachttrainers lopen nek- en schouderklachten op. Het komt zelfs voor dat je flinke scheuren in je spieren kan krijgen als je je halters overbelast.

Om deze blessures tegen te gaan is het aan te raden om zelf je houding te controleren, of iemand die er verstand van heeft naar te laten kijken. Je kunt ook altijd een werknemer van de sportschool vragen om even te kijken terwijl jij het voordoet.

Je zou het niet zo snel zeggen, maar hoe jij je voeten neerzet is ook van belang tijdens het uitvoeren van oefeningen op de drukbank.

Zet altijd je hele voet op de grond, niet alleen je tenen. Zet je voeten op schouderbreedte wijd, zo hou je optimale steun.

Meer is niet altijd beter. Een te wijde grip is dan ook niet altijd voordeliger bij oefeningen op het bankdruk rek. In dit geval zeker niet.

Houd de stang op iets wijder dan schouderbreedte vast. Als je met een wijdere grip optrekt kun je je schouderspieren blesseren. En daar zit je vast niet op te wachten.

Houd ook je armen niet op één rechte lijn, maar met een kleine hoek naar beneden. Het kan namelijk zijn dat je hierdoor je schouders te veel belast. Door je ellebogen naar binnen te laten wijzen voorkom je dit.

Zo, nu hebben we je alles vertelt wat wij weten over de drukbank. We weten zeker dat je met deze informatie de perfecte trainingsbank voor jouw home gym kunt vinden!


Meer krachtmateriaal:

Plaats een reactie