Vind de beste loopband met helling van 2024

Ben jij het ook beu om steeds in dat slechte weer naar buiten te moeten? Dan is de kans groot dat je op zoek bent naar een loopband.

Om zo’n realistisch mogelijke ervaring te krijgen, kan je het beste kiezen voor een loopband met helling functie. Een loopband voor thuis met helling bestaat in verschillende prijscategorieën.

Omdat kiezen niet voor iedereen even makkelijk is, heb ik deze koopgids opgesteld. Hier vind je de top 7 elektrische loopbanden met helling functie, dus lees maar snel verder!

Wat is een loopband met helling functie?

Loopband met helling

Nagenoeg iedereen zal wel weten wat een gewone loopband is. Het is een toestel waarop je logischerwijze kunt hardlopen, joggen of soms wandelen.

Het belangrijkste onderdeel van de loopband, is de band zelf. Deze wordt door de motor aangestuurd om tegen een bepaald tempo rond te draaien.

Om ervoor te zorgen dat je er niet afschuift, zal je moeten lopen tegen hetzelfde tempo als de band draait.

Sommige loopbanden zijn niet verder uitgebreid. Tegenwoordig zijn er echter ook heel wat specialere loopbanden op de markt met veel meer functies. Zo heb je vandaag de dag al een loopband met hellingshoek.

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een loopband waarbij je het loopoppervlak kunt laten kantelen. De hoek die ontstaat tussen het loopoppervlak en de vloer, noemen we de hellingshoek.

Maar waarom zou je een loopband voor thuis met helling willen kopen? Wel, die reden is heel eenvoudig. Wie vaak buitenshuis gaat trainen en dat niet doet op een piste, zal al gemerkt hebben dat de baan nooit vlak is.

Om op dezelfde manier binnenshuis te trainen, zal het belangrijk zijn dat je de hellingshoek van je loopband kunt verstellen.

Op die manier moet je soms steiler en op andere momenten weer minder steil naar boven lopen. Het is als het ware een manier om jouw indoor looptraining veel realistischer te maken.

Trainingsprogramma’s die ook automatisch de helling aanpassen, kunnen dit gevoel zelfs nog verbeteren. In dat geval weet je namelijk zelf niet altijd wat er komt, net als op de echte weg.

Top 7 loopband met hellingshoek

Nu je weet wat een elektrische loopband met helling functie precies is, kunnen we overgaan tot de top 7. Dit zijn allemaal apparaten die voor mij een streepje voor hebben op de rest.

Houd er wel altijd rekening mee dat iedereen andere voorkeuren heeft. Wat ik goed vind, hoeft niet altijd hetzelfde te zijn als wat jou goed lijkt. Doe daarom ook steeds je eigen onderzoek voor je een toestel aanschaft.

Voor nu, laat ons eens kijken naar welke loopbanden met helling functie ik heb geselecteerd.

1. Focus Fitness Jet 9 iPlus Loopband

Focus Fitness Jet 9 iPlus review

De eerste inklapbare loopband met helling functie op mijn lijstje, is deze Focus Fitness Jet 9 iPlus.

Dat dit geen goedkoop fitnesstoestel is, dat hoef je me niet te zeggen. Aan de andere kant ben ik er wel van overtuigd dat je daarvoor heel wat in de plaats krijgt.

Deze Jet 9 loopband met helling is namelijk niet zomaar een loopband. Het is er eentje met heel wat functies, meer zelfs dan ik er in dit artikel kan opsommen.

Laat het ons eerst eens hebben over de kwaliteit van dit apparaat. Focus Fitness heeft zelf al een erg goede naam. Dit hebben ze te danken aan hun jarenlange innovatie.

Deze specifieke loopband heeft een eigen gewicht van maar liefst 85 kilogram. Samen met een belastbaar vermogen van 150 kilogram, geeft dat voor mij aan dat het toestel is gemaakt van stevige materialen.

Met een piekvermogen van 5 PK, heeft de motor veel kracht. Daardoor kan de loopband ook topsnelheden halen tot 20 kilometer per uur.

In dit artikel zijn we uiteraard op zoek naar een loopband met hellingshoek. Met een hellingshoek van 15 graden, kan je best al steil bergop lopen. Voor beginnende sporters is dat zelfs al vrij zwaar.

Ben jij een fervente loper die houdt van een uitdaging? Met maar liefst 15 trainingsprogramma’s zou je zeker mogelijkheden genoeg moeten hebben.

Vrees je toch nog dat dit er te weinig zullen zijn? Geen paniek, deze Jet 9 loopband met helling beschikt namelijk ook over de zogenaamde iPlus module.

Die stelt je in staat om de loopband te verbinden met compatibele mobiele apparaten. Zo heb je nog veel meer interactieve trainingsopties.

Weten of jouw toestel compatibel is? Check snel de handleiding of de aankooppagina.
2. Focus Fitness Jet 5 Loopband

Focus Fitness Jet 5 review

De tweede loopband op mijn lijstje is er ook weer een van het merk Focus Fitness. Het gaat zelfs om een toestel uit dezelfde Jet-reeks, maar dan wel een lichter model.

Dit toestel heeft de tweede plaats verdiend omdat het toch een stuk goedkoper is dan de Jet 9, terwijl het veel van de functies overneemt.

Vergis je echter niet, de Jet 9 heeft uiteraard een stuk meer mogelijkheden dan deze Jet 5.

Met een eigen gewicht van 66 kilogram en een belastbaar gewicht tot 120 kilogram, merken we al een eerste duidelijk verschil.

Ook deze loopband is nog zeer kwalitatief, maar de materialen zijn net iets minder zwaar dan die van de andere loopband. Ook het piekvermogen ligt net wat lager: op 4 PK.

De topsnelheid van deze loopband met helling ligt op 16 kilometer per uur. Dit is ook net iets minder dan de Jet 9, maar voor de meeste mensen is het nog steeds ruim voldoende.

Met hellingshoek 12 graden kan deze loopband een maximale helling vormen van 12%. Dit wil zeggen dat er op iedere 100 meter, 12 meter wordt geklommen.

Wat ik persoonlijk jammer vind aan dit apparaat, is het ontbreken van een iPlus module. Aan de andere kant beschikt het toestel wel over 36 trainingsprogramma’s, dus je snel vervelen zal niet gebeuren.

Het is echt een toestel dat geschikt is voor een breed doelpubliek. Het is erg makkelijk te bedienen, ook al zitten er heel wat functies op.

Tot slot zou ik graag nog opmerken dat deze loopband beschikt over enkele kleuraccenten. Persoonlijk vind ik de dunne rode lijnen erg mooi staan. Het heeft zo iets stoers.

Misschien is voor jou het design van de loopband niet zo belangrijk, maar bij dezen ben je er toch van op de hoogte.
3. VirtuFit TR-100 Loopband

Helling Loopband VirtuFit TR-100

De derde loopband op mijn lijstje is er geen van het merk Focus Fitness. Het is er een van het gelijkaardige merk VirtuFit.

De TR-100 is er een die wat de specificaties betreft, heel sterk aansluit bij het vorige model dat ik heb besproken. Veel van de specificaties lopen zelfs helemaal gelijk.

Daarom heb ik nog even moeten nadenken welk van de twee toestellen op plaats 2 of plaats 3 zou eindigen.

Uiteindelijk heb ik besloten volgens de prijs, maar deze durft nog wel eens wisselen. Eigenlijk zou ik ze allebei samen op een gedeelde tweede plaats zetten.

Met een piekvermogen van 4 PK, behaalt ook deze loopband een topsnelheid tot 16 kilometer per uur. Het loopoppervlak is eveneens verstelbaar tot 12 graden, dus dat is ook net zoveel als het vorige model.

Op het lcd-scherm kan je net als altijd jouw trainingsprestaties opvolgen. Dit zijn de basisgegevens zoals jouw trainingstijd en de afstand die je hebt afgelegd.

“Zit er dan echt geen verschil tussen beide toestellen?”, vraag je je nu waarschijnlijk af. Wel, ik moet eerlijk toegeven dat ik na lang zoeken nog steeds geen noemenswaardige verschillen heb gevonden.

Behalve het merk natuurlijk. Sommige mensen zijn nu eenmaal een grotere fan van VirtuFit dan van Focus Fitness.
4. Gymost High M3

Loopband helling Gymost High M3

De Gymost High M3 is een geweldige loopband met een zeer steile hellingshoek. Je kunt deze loopband met helling namelijk in stellen op een hoek tot 37%.

Dit maakt de loopband een topproduct voor sporters die op een steile helling willen trainen.

Verder kun je deze loopband instellen op een maximum snelheid van 16km/u. Hierdoor wordt je training nog uitdagender en zwaarder gemaakt.

De Gymost High M3 bevat maar liefst 40 verschillende trainingsprogramma’s. Hierdoor kun je zeer gevarieerd trainen met deze loopband.

Tenslotte is deze uitdagende loopband met helling ook geschikt voor professionele sporters.
5. VirtuFit TR-90i

De TR-90i van VirtuFit is een mooie loopband met helling. Vooral onder thuissporters wordt deze loopband met helling veel gebruikt.

De eenvoudige montage maakt het voor iedereen mogelijk om deze loopband te monteren.

Verder is deze loopband met helling compact op te slaan in kleine opslagruimtes. Deze loopband is namelijk opklapbaar en weegt weinig. Ook als je weinig ruimte hebt kun je deze loopband dus gebruiken.

Daarnaast kun je uitdagend en gevarieerd trainen met deze loopband. De 15 trainingsprogramma’s zorgen ervoor dat trainen op deze loopband nooit saai is.

Ook de topsnelheid van 14 km/u maakt deze loopband extra uitdagend.
6. Focus Fitness Senator iPlus

Focus Fitness Senator iPlus Loopband

Focus Fitness heeft met de Senator iPlus een uitdagende loopband met helling in hun assortiment. Niet voor niets wordt deze loopband door veel ervaren hardlopers gebruikt.

Allereerst kun je de hellingshoek van deze loopband instellen op maximaal 16%. Dit maakt het mogelijk om de helling op een uitdagende hoek te zetten tijdens trainingen.

Verder zorgt ook de maximum snelheid ervoor dat je zeer intensief kunt trainen. Met een maximum van 22km/u kun jij jezelf namelijk constant blijven uitdagen.

Tenslotte is het maximale draaggewicht van de loopband 160 kilo. Bijna alle sporters kunnen hierdoor comfortabel gebruik maken van de loopband.
7. VirtuFit TR-200i

VirtuFit TR-200i loopband

De VirtuFit TR-200i is een degelijke loopband met helling voor thuis. De maximale hellingshoek van 12% maakt deze loopband met helling een fijn apparaat voor beginners.

Ook de snelheidsinstellingen van deze loopband met helling zijn prettig voor beginnende sporters. Met een topsnelheid van 18km/u is er genoeg mogelijkheid om je niveau stapsgewijs te verbeteren. De 36 trainingsprogramma’s zorgen er daarnaast voor dat geen enkele training saai wordt.

Verder is deze loopband met helling van VirtuFit inklapbaar. De transportwieltjes zorgen er daarnaast voor dat je de loopband kunt verrijden. Dit maakt deze loopband ideaal om in kleine ruimtes op te bergen.
Waarop moet je letten bij het kopen van een loopband met hellingshoek?

Een goede vraag die veel mensen zich stellen, is waar ze op moeten letten bij het kopen van een elektrische loopband met hellingshoek.

Nu je weet welke drie toestellen volgens mij het beste zijn, kunnen we dit verder ontdekken. Zo weet je tijdens jouw onderzoek precies waar je rekening mee moet houden. 

Hoe steil kan de helling?

Helling steil loopband

Een loopband met hellingshoek kopen is een ding, maar hoe steil kan die helling dan eigenlijk?

Dat kan je zien aan het hellingspercentage. Zoals altijd wanneer we over een percentage spreken, is dit een cijfer tussen de 0 en de 100.

Bij loopbanden uit een gemiddelde prijsklasse, verwachten we een hellingspercentage van ofwel 12, ofwel 15 procent. Uiteraard zou 13 of 14 ook kunnen, maar hellingshoek 12 en hellingshoek 15 zijn vrij standaard.

Wat betekenen deze getallen dan eigenlijk concreet? Ze zijn heel makkelijk te interpreteren.

Laat ons als voorbeeld een helling nemen van 15%. Dat wil zeggen dat je voor iedere 100 meter die je rechtdoor loopt, 15 meter omhooggaat.

Natuurlijk wil dat ook meteen zeggen dat een grotere hellingshoek betekent dat het steiler omhoog gaat. Een helling van 0%, is eigenlijk geen helling. Dit betekent dat het loopoppervlak volledig horizontaal ligt.

Een hellingshoek van 100 procent aan de andere kant van het spectrum, is de maximale helling. Hierbij zou het loopoppervlak verticaal lopen.

Aangezien te steile hellingen veel te uitputtend zijn, zal je nooit loopbanden vinden met extreem hoge cijfers.

Afhankelijk van hoe je graag wil kunnen trainen, heb je nood aan een andere hellingshoek. Zorg er steeds voor dat de loopband jouw gewenste helling kan halen.

Daarnaast kan het ook goed zijn om erop te letten hoe groot of hoe klein de stappen zijn om de helling aan te passen. Kan je dit kiezen per procent of per halve procent? Voor sommigen maakt dat een groot verschil.

Relevante artikelen:

Inklapbare loopband kopen

Wandelband kopen

Kwaliteit

Een loopband koop je uiteraard om op te lopen. Maar aangezien dit toch een grote investering is, wil je daar ook liefst zo lang mogelijk van kunnen genieten.

Daarom is het goed om meteen een loopband met helling te kopen van een goede kwaliteit. Om online te zien of een loopband van goede kwaliteit is, kan je meerdere dingen doen.

Ten eerste raad ik je aan om het merk van de loopband even te googelen. Komen daar vooral positieve reacties uit? Of zijn het eerder mindere reacties?

Heb je eenmaal het merk bekeken, dan kan je ook meer specifiek kijken naar de reviews van een bepaald toestel. Wat schrijven andere gebruikers er over?

Ten tweede herken je de kwaliteit van een toestel ook deels aan de kwaliteit van de gebruikte materialen. Een toestel dat zelf zwaar weegt, is normaal gemaakt van stevige materialen.

Ook aan het maximale belastbare gewicht kan je dit zien. Als er een persoon van 150 kilogram kan op lopen, dan spreekt het voor zich dat het toestel steviger is dan eentje met een maximaal belastbaar gewicht van 50 kilogram.

Kracht van de motor

Snelheid loopband met helling

Om goed te kunnen trainen, heb je ook nood aan een goede motor. De kracht van de motor herken je aan het globale vermogen en aan het piekvermogen.

Deze cijfers worden steeds uitgedrukt in Pk’s. Waar ze exact voor staan, is in principe niet zo belangrijk. Onthoud vooral dat een hoger vermogen altijd beter is, maar natuurlijk ook een stuk duurder.

Daarnaast wisselt ook de maximale snelheid behoorlijk tussen verschillende apparaten. Om een hogere snelheid te kunnen halen, is een hoger vermogen nodig.

Alleen loopt niet iedereen even snel. Het heeft geen zin om te kiezen voor een loopband met een maximale snelheid van 20 kilometer per uur, als je nooit sneller dan 15 loopt. Je betaalt dit namelijk allemaal mee.

Ik raad je dus steeds aan om te kiezen voor een toestel waarbij de prijs-kwaliteitverhouding goed zit. Kijk eerst naar wat je zelf nodig denkt te hebben en pas vervolgens aan naar wat er beschikbaar is.

Wees uiteraard wel realistisch in je verwachtingen. Voor sommige functies is er nu eenmaal een hoger budget nodig.

Conclusie

Er zijn heel wat loopbanden met helling functie op de markt. Hopelijk kan je via deze koopgids een goede keuze maken en het beste apparaat voor jou vinden.

Mocht je nog twijfelen, lees dan zeker nog eens waarop je moet letten voor de aankoop. Op de aankooppagina van de toestellen kan je trouwens de uitgebreide specificaties terugvinden.

Het kan dus zeker ook een meerwaarde zijn om daar eens naar te gaan kijken. Veel succes nog met je zoektocht!

Relevante artikelen:

Loopband met Zwift

Goedkope loopband

Plaats een reactie