Beste loopband voor thuis kopen? Vergelijk de Top 7 van 2024

Ben jij ook op zoek naar een goede loopband voor thuis? In dat geval hebben we erg goed nieuws!

In dit artikel gingen we namelijk op zoek naar de allerbeste loopbanden. We hebben heel wat goede loopbanden met elkaar vergeleken en zijn zo tot onze top 7 gekomen.

Eerst zullen we je voorstellen aan onze Top 7 best geteste hardloopbanden. Vervolgens geven we je de belangrijkste aandachtspunten mee, waar je zeker rekening mee moet houden.

Tot slot geven we nog wat extra info mee voor de geïnteresseerden, én beantwoorden we de meest gestelde vragen over de loopband.

De beste loopbanden voor thuisgebruik (reviews)

Laat ons om te beginnen de 7 beste hardloopbanden eens op een rijtje zetten. We zullen ze kort beschrijven en je uitleggen wat wij er persoonlijk zo goed aan vinden.

Dit zijn de top 7 beste loopbanden voor thuis:

  1. VirtuFit Elite TR-500i – Beste loopband prijs/kwaliteit
  2. Focus Fitness Senator iPlus – Professionele loopband voor thuis
  3. VirtuFit Elite Smart Touch – Beste loopband met Zwift
  4. VirtuFit TR-100 – Beste loopband inklapbaar
  5. Tunturi Endurance T80 – Beste loopband met grote hellingshoek 
  6. Focus Fitness Jet 1 – Goede goedkope loopband voor thuis
  7. LifeSpan Workplace TR1200-DT3 – Beste loopband voor onder bureau

1. VirtuFit Elite TR-500i – Beste loopband prijs/kwaliteit

Loopband Zwift VirtuFit Elite TR-500i

Ben je op zoek naar een fantastische loopband, met veel kwaliteiten en dat voor een redelijke prijs?

Dan zijn we ervan overtuigd dat je heel enthousiast zult zijn over deze VirtuFit Elite TR-500i. Qua prijs/kwaliteit is het echt een super toestel.

Om te beginnen, kunnen we je zeggen dat dit toestel van een goede kwaliteit is. VirtuFit is niet zomaar een merk, maar het is ondertussen al een redelijk bekend merk in Nederland.

Ze verkopen verscheidene fitnesstoestellen en dit in verschillende prijsklassen. Deze TR-500i weegt maar liefst 77 kilogram. Daaruit kan je afleiden dat er stevige materialen zijn gebruikt.

Deze hardloopband staat dan ook heel stabiel op de grond en is geschikt voor personen tot 150 kilogram. Ook een ideaal toestel dus voor mensen die willen trainen om af te vallen.

De beste koop loopband beschikt natuurlijk ook over heel wat trainingsmogelijkheden. Zo beschikt het apparaat over maar liefst 30 trainingsprogramma’s, waarvan het grootste deel voorgeprogrammeerde schema’s zijn.

Ideaal dus voor de mensen die graag variëren, maar zelf niet zo graag met de instellingen spelen.

Alsof dat allemaal nog niet voldoende is, kan je bij dit toestel ook gebruikmaken van de helling-functie. De VirtuFit TR-500i haalt een hellingshoek tot maar liefst 15%.

Nog een groot voordeel is dat je deze helling per procent kunt aanpassen. Daardoor laat je jouw training zeer geleidelijk aan evolueren van plat naar bergop.

Nog goed om te weten, is dat je ook met de trainingscomputer heel wat mogelijkheden hebt. Het display ziet er bovendien heel goed uit en daarop kan je belangrijke trainingsgegevens terugvinden.

Verder wil ik nog vermelden dat deze hardloopband ook over een bluetooth-connectiviteit beschikt. Ook dat biedt uiteraard extra mogelijkheden, maar daar gaan we verder niet te diep op in.

Mocht je er meer over willen weten, bekijk dan zeker even de aankooppagina.
2. Focus Fitness Senator iPlus – Professionele loopband voor thuis 

Focus Fitness Senator Loopband

Ben je eerder op zoek naar een soort professionele loopband voor thuis? Dan kijk je misschien beter even bij een ander merk.

Focus Fitness is ook een merk dat de laatste jaren een grote populariteitsboost heeft gekregen. Ze maken ook verscheidene toestellen, zowel in de goedkopere, als in de (semi-) professionele categorie.

Deze Focus Fitness Senator iPlus is alvast een pareltje waar we niet omheen kunnen.

Maar nou hoor ik je vragen: wat is er nou eigenlijk zo goed aan? Wel, met zijn 103 kilogram is dit toestel nog een heel stuk zwaarder dan het eerste dat we besproken hebben.

Dat zorgt voor extra stabiliteit en stevigheid en maakt het ook mogelijk voor personen tot 160 kilogram om gebruik te maken van deze hardloopband.

Deze hardloopband beschikt over 12 trainingsprogramma’s. Op zich is dat natuurlijk een stuk minder dan bij de vorige, maar dat hoeft niet altijd een probleem te zijn.

Deze loopband is nou net geschikt voor mensen die toch wel op een andere manier willen proberen te trainen.

Focus Fitness heeft dan ook veel tijd en moeite gestoken in het ontwikkelen van een bluetooth-compatibiliteit. Zo kan je via je smartphone of tablet (als die compatibel is uiteraard) connecteren met je loopband.

Dankzij de bijhorende app, kan jouw mobiele apparaat vervolgens dienstdoen als trainingscomputer. Best handig toch?

Net als de andere hardloopband, beschikt ook deze Focus Fitness Senator iPlus over de mogelijkheid tot het lopen op een helling. Daardoor maak je jouw training nog intensiever dan anders.
3. VirtuFit Elite Smart Touch – Beste loopband met Zwift 

VirtuFit Elite Smart Touch Loopband

Dacht je dat er slechts één VirtuFit toestel in onze top 7 zou zitten? Dan heb je het goed mis, want wij zijn ervan overtuigd dat ook deze VirtuFit Elite Smart Touch Loopband een plaats verdient op onze lijst.

Benieuwd waarom? Dan zou ik zeggen: lees verder om er alles over te weten te komen!

Met een eigen gewicht van 78 kilogram en een maximaal belastbaar vermogen tot 150 kilogram, behoort deze loopband zeker bij de betere modellen.

Wanneer je ernaar kijkt, dan zie je meteen dat er gebruik werd gemaakt van kwalitatieve materialen. Het design vinden wij persoonlijk iets minder, met de grote handgrepen.

Aan de andere kant verandert dat niets aan zijn prestaties, dus daarom hebben we daar ook geen verdere nadruk op gelegd.

Wat echt leuk is aan deze loopband, is dat hij niet beschikt over een standaard display. In de plaats daarvan, zit er een superhandig touchscreen display op.

Daarop kan je uiteraard jouw trainingsinformatie terugvinden, maar ook gebruikersinfo toevoegen of zelfs je trainingen aanpassen.

Ook beschikt de loopband nog eens over ingebouwde speakers, dus entertainment tijdens het sporten is verzekerd.

VirtuFit claimt dat deze goede loopband beschikt over maar liefst 75 programma’s. In theorie zijn het er zeker zoveel, maar in de praktijk lijken sommige van deze programma’s wel heel sterk op elkaar.

Toch is dit een loopband met zeer veel trainingsmogelijkheden.

Bovendien kan deze loopband ook gebruikt worden in combinatie met Zwift, de populaire trainingsapplicatie. Een loopband met Zwift brengt extra mogelijkheden met zich mee!

Voor informatie over eventuele extra kosten, of de compatibiliteit met het toestel, raad ik je zeker aan om je eerst goed te informeren. Dat kan je doen via de aankooppagina, en via de pagina van Zwift.
4. VirtuFit TR-100 – Beste loopband inklapbaar

Helling Loopband VirtuFit TR-100

Heb je thuis niet zo heel veel ruimte over? Dan is het waarschijnlijk lastig om daar ook nog een fitnessapparaat bij te plaatsen.

Maar vrees niet, want gelukkig is er hier een oplossing voor: een compacte loopband. De VirtuFit TR-100 is een inklapbare loopband, die echt niet hoeft onder te doen voor de grote toestellen.

Gezien zijn prijs biedt hij natuurlijk wel iets minder trainingsmogelijkheden, maar het zijn er zeker nog genoeg.

De VirtuFit TR-100 neemt 150 x 67 x 132,4 cm in beslag tijdens het sporten. Het apparaat weegt zo’n 50 kilogram en is geschikt voor personen tot 136 kilogram.

Zoals je merkt, is het belastbare vermogen iets lager dan bij de andere toestellen, maar dat komt natuurlijk omdat het opklapmechanisme een deel van de stevigheid wegneemt.

Als gebruiker kan je daar echter niets van merken tijdens het sporten, zolang je je maar aan de voorschriften houdt.

Verder kan ik alleen maar zeggen dat deze VirtuFit loopband heel makkelijk te gebruiken is. Er zitten 15 programma’s op, die je een voor een kunt uitproberen.

Bovendien is de snelheid instelbaar tot 16 kilometer per uur en kan je ook de hellingshoek instellen. De maximale hellingshoek bij deze loopband ligt op 12%.

Benieuwd geworden naar dit toestel? Bekijk dan zeker even de uitgebreide specificatielijst op de aankooppagina.
5. Tunturi Endurance T80 – Beste loopband met grote hellingshoek 

Tunturi Endurace T80 Loopband

Ben je op zoek naar een echte krachtpatser? Zo’n toestel dat meer aankan dan jijzelf? Een toestel met een grote hellingshoek bijvoorbeeld, dat ook nog eens veel trainingsmogelijkheden te bieden heeft?

Dan bekijk je best even deze Tunturi Endurance T80.

Deze stevige kwalitatieve loopband is een droom voor velen. Hij beschikt over een heel sterke motor van maar liefst 5,5 PK. Als je dat gaat vergelijken met veel andere goede loopbanden voor thuis, dan is dat best veel.

Wat de trainingsmogelijkheden betreft, beschikt deze loopband (Tunturi T80 2020) over maar liefst 44 programma’s. Tegen de tijd dat je die allemaal hebt uitgetest, zijn we makkelijk enkele maanden verder.

Tunturi vond het belangrijk om bij deze loopband te investeren in het comfort van de gebruiker. Daarom is deze loopband voorzien van een groot loopoppervlak.

Ook heeft men veel tijd besteed aan de technologie om de schokken op te vangen. Dit zorgt voor een veel comfortabelere beleving.

Persoonlijk vinden we ook het design van deze Tunturi Endurance T80 een groot pluspunt. Hij ziet er heel stoer uit en wanneer je deze in huis plaatst, is het meteen een eyecatcher.

Aan de andere kant, is het wel een heel duur model. Op datum van schrijven is het zelfs het duurste toestel uit onze hele lijst, maar daar krijg je wel heel wat voor in de plaats.

Lees je zeker even verder in over deze hardloopband! Wie weet is dit wel het toestel waar je al zo lang naar op zoek bent.
6. Focus Fitness Jet 1 – Goede goedkope loopband voor thuis

Focus Fitness Jet 1 Loopband

Heb je niet zo een groot budget over om een loopband te kopen voor thuis? Dan kies je toch gewoon voor een goedkoper model!

De Focus Fitness Jet 1 bijvoorbeeld is een toestel van minder dan 500 euro (op datum van schrijven).

Natuurlijk is deze loopband een stuk minder fancy dan de dure modellen die we eerder beschreven hebben, maar dat wil niet zeggen dat je er niet fatsoenlijk op kunt trainen.

Zo beschikt zelfs deze loopband over 36 standaard trainingsprogramma’s.

Het verschil zit hem vooral in de grootte en in de kracht van de motor. Zo is het loopoppervlak van dit toestel een beetje kleiner en is de motor wat zwakker dan bij de duurdere loopbanden voor thuis.

Deze loopband is daardoor ook slechts belastbaar tot 100 kilogram, maar voor velen zou dat geen probleem zijn.

Een kijkje nemen op de aankooppagina is zeker een goed idee, mocht je interesse hebben in een goedkope loopband voor thuis.
7. LifeSpan Workplace TR1200-DT3 – Beste loopband voor onder bureau

LifeSpan Workplace TR1200-DT3 loopband

We hebben nu al zes loopbanden voor thuis besproken, maar de 7e is toch wel wat specialer. Deze under desk treadmill is bestemd voor in je thuiskantoor.

We zitten allemaal veel te vaak op onze stoel tijdens onze werkuren, met name als je een kantoorbaan hebt. Maar dit probleem is met deze loopbaan opgelost.

Als je een hoog, of ergonomisch aanpasbaar bureau hebt, dan kan je daar ook een zeer platte loopband, zoals deze LifeSpan Workplace onder plaatsen. Op die manier kan je werken, terwijl je in beweging bent.

Uiteraard is deze loopband minder uitgebreid dan de andere toestellen. Je kunt namelijk geen zware training uitvoeren, terwijl je je ook nog eens focust op je job.

Het enige doel is om wat meer in beweging te blijven tijdens het werken. Wij waren alvast enthousiast om dit uit te kunnen proberen, en jij?
Goede loopband kopen voor thuis: aandachtspunten

Nu je weet welke toestellen wij zoal hebben geselecteerd, moeten we het ook even kort over enkele aandachtspunten hebben.

Weet wel dat we hier niet alle punten kunnen opnoemen, maar we vermelden waar wij op dit moment zelf aan denken.

Bepaal wat je nodig hebt

Voor je een loopband wil gaan kopen voor thuis, zal je eerst goed moeten weten wat je zelf belangrijk vindt aan zo’n toestel.

Welke functies zou je zeker willen? Hoe belangrijk zijn trainingsprogramma’s voor jou, welk budget heb je gereserveerd voor jouw loopband, etc.

Zodra je een antwoord hebt op deze vragen, kan je echt op zoek gaan.

Afmetingen

Inklabare loopband compact

Sommige loopbanden kunnen nogal groot zijn. Als je een grote ruimte ter beschikking hebt, dan is dat uiteraard geen probleem.

Indien je echter weinig plaats hebt, dan zal je goed moeten opletten of de loopband die je gaat kopen wel effectief past.

Heb je echt heel weinig ruimte ter beschikking? Dan kijk je best voor een compacte inklapbare loopband; die kan je beter opbergen na gebruik.

Houd er wel rekening mee dat de kleinere loopbanden over het algemeen ook een kleiner loopoppervlak hebben.

Dit maakt het sporten iets minder comfortabel, maar op zich is dat ook niet voor iedereen een probleem.

Kwaliteit

Let er zeker op dat je een toestel zoekt van goede kwaliteit. Voornamelijk de prijs-kwaliteitverhouding zal van belang zijn.

De kwaliteit wordt bepaald door de kwaliteit van de materialen. Let daar dus zeker op voor je een bestelling plaatst.

Loopband met breed loopvlak

Een breed loopvlak voorziet je van veel comfort tijdens je trainingen. Hoe breder het loopvlak, hoe meer ruimte je namelijk hebt. Je kunt dan vrijuit hardlopen, zonder te hoeven letten op een eventuele misstap.

Ons advies is om te kiezen voor een hardloopband met een loopvlak van minimaal 40 cm.

Waarom een treadmill kopen voor thuis?

Thuis hardlopen loopband

Waarom een goede loopband kopen voor thuis? Nou, dat is heel eenvoudig. Als je telkens naar de sportschool moet om te kunnen gaan trainen, dan doe je dat alleen maar als je echt tijd hebt.

Je bent namelijk al snel een kwartiertje onderweg, dan moet je nog sporten en daarna ben je weer een kwartier onderweg als je teruggaat naar huis.

Wie thuis een loopband heeft, zal sneller even een rondje lopen. Ook als de beschikbare tijd beperkt is. Je hoeft je namelijk niet meer te verplaatsen.

Op die manier is het veel makkelijker om aan je conditie te blijven werken en je trainingsdoelen te behalen.

Bovendien vinden de meesten het ook fijner als er geen pottenkijkers zijn tijdens het sporten. Gewoon lekker op je eigen tempo.

Hardlopen is een zeer gezonde vorm van lichaamsbeweging (bron). Bovendien is het gemakkelijk uit te voeren.

Joggen stimuleert vetverlies meer dan wandelen (bron). Daarnaast draagt het bij aan het opbouwen van conditie. Genoeg redenen om een loopband te kopen dus!

Waarop hebben wij de beste loopbanden getest?

Loopband trainingsprogrammas

Van de beste loopbanden kan je verwachten dat ze bepaalde functies, mogelijkheden of specificaties hebben.

Wij hebben bij het vergelijken dan ook goed gekeken wat de ene loopband wel heeft, wat de andere niet heeft en omgekeerd natuurlijk.

Naast te kijken naar de kwaliteit en de specificaties, hebben we ook rekening gehouden met de prijs.

Is het toestel binnen zijn prijscategorie echt wel de beste loopband? Door al die zaken op een rijtje te zetten, kwamen we tot onze top 7.

Voor zover we weten, bestaat er geen consumentenbond loopband test. Daarom hebben wij zelf dit artikel gemaakt om je toch een beetje op weg te helpen.

Uiteraard is onze manier van werken helemaal verschillend, maar het geeft je toch een eerste idee over welke toestellen mogelijks voor jou geschikt zijn.
Veelgestelde vragen

Wat kost een goede hardloopband?

Een goede hardloopband bestaat in verschillende prijsklassen. Dat begint al vanaf een paar honderd euro, tot zelfs 2.500 euro of meer.

Hoe duurder de loopband, des te meer functies hij heeft (of toch zou moeten hebben). Net daarom is het zo belangrijk om eerst te kijken waar je belang aan hecht.

Wat is het beste merk loopband?

Er zijn heel wat merken op de markt die goede loopbanden verkopen. Ik houd me meestal bij bekendere merken, omdat je daarvan makkelijker reviews terug kunt vinden.

Bekende merken zijn onder andere: VirtuFit, Tunturi, Focus Fitness en Kettler. Mocht je nou een loopband van een ander merk gevonden hebben, dan kan deze ook zeker goed zijn.

Doe alleen een grondig onderzoek voor je jouw toestel bestelt. Of het nou een bekend merk is, of een minder bekend merk.

Plaats een reactie